Visi yra susidūrę su sudygusiomis ar prastą kvapą įgavusiomis bulvėmis savo virtuvėje, tačiau jas išlaikyti šviežias įmanoma kur kas ilgiau, rašo express.co.uk.
Turbūt daugelį būtų galima pavadinti bulvių ir bulvinių patiekalų mylėtojais, ypač todėl, kad vienas iš geriausių šių daržovių bruožų yra ilgas jų galiojimo laikas. Tinkamai laikomos, bulvės gali išsilaikyti net kelis mėnesius.
Viena socialinių tinklų vartotoja „Homemaking Tips“ puslapyje paprašė patarimų, kaip laikyti bulves, ir gavo daugybę vertingų pasiūlymų, iš kurių vienas žadėjo, kad bulves pavyks išlaikyti šviežias net penkiais mėnesiais ilgiau.
Pasakė, kur geriausia laikyti bulves
Paprastai sudygusias bulves taip pat galima valgyti, jei prieš gaminimą pašalinate daigus peiliu ar kitu būdu. Tačiau taip pat verta patikrinti bulves, ar nėra pelėsio požymių, prasto kvapo ar žalių dėmių, kurios yra aiškus ženklas, kad bulvės jau sugedo. Pernelyg minkštos ar sudžiūvusios bulvės irgi turėtų būti išmestos. Taip pat reikėtų išmesti bulves, jei jos atrodo drėgnos.
Geros bulvės turėtų būti tvirtos ir kvepėti žeme, bet tai nereiškia, kad jos visada bus be dėmių. Galite nupjauti juodas dėmes ar žalias vietas bulvės viduje ir vis tiek ją suvalgyti nerizikuodami savo sveikata.
Vis dėlto, pavargusi nuo to, kad bulvės greitai genda, Sally Keller paklausė: „Ar yra būdas, kaip ilgiau išlaikyti bulves šviežias? Man nepavyksta išlaikyti savo bulvių šviežių ilgiau nei savaitę.“
Kater Gonzales į šį komentarą atsakė: „Aš visada laikau bulves šaldytuve, nes jos visada sudygsta, kai laikau jas spintelėje.“
Siabela Mathew pakomentavo: „Aš jas laikau šaldytuve ir jos išlieka šviežios labai ilgai.“
Dayna Newman pritarė: „Aš taip pat laikau jas šaldytuve ir niekada neturėjau jokių problemų.“
Ji pridūrė: „Taip jos išlieka šviežios tris kartus ilgiau, todėl turėsite daug daugiau laiko pagaminti kažką skanaus iš jų.“
Carmen Leyva pridūrė: „Aš visada laikau jas šaldytuve. Praeitą kartą jos išsilaikė penkis mėnesius.“
Nors daugelis rekomenduoja bulves laikyti šaldytuve, kai kurie pareiškė ir abejonių, ar toks laikymo būdas yra visiškai saugus.
Anksčiau buvo rekomenduojama bulves laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje, pavyzdžiui, spintelėje, tačiau dabar maisto higienos ekspertai rekomenduoja: „Laikykite bulves šaldytuve, kurio temperatūra – žemesnė nei 5 laipsniai.“
Tokia rekomendacija dalinosi „Love Food Hate Waste“. Tai Jungtinėje Karalystėje įkurta organizacija, skatinanti žmones mažinti maisto švaistymą. Ji teikia patarimus, kaip teisingai planuoti pirkinius, laikyti maistą ir kūrybiškai panaudoti likučius.











































































































































































































































































































