Pateikiame patarimų sąrašą, kuriais vadovaudamiesi, džiaugsitės ilgiau negendančiais produktais ir nebešvaistysite nei maisto, nei pinigų.
Nelaikykite pieno šaldytuvo durelėse
Pieno produktams reikalinga pastovi temperatūra, todėl pieno nereikėtų laikyti šaldytuvo durelėse. O kai šaldytuvo durelės nuolat atidaromos ir uždaromos, temperatūra keičiasi. Todėl ekspertai rekomenduoja pieną laikyti vidurinėje šaldytuvo lentynoje.
Banano kotelius apsukite maistine plėvele
Tam, kad bananai kuo ilgiau išliktų švieži, apsukite jų kotelius maistine plėvele. Tai sulėtins jų nokimo procesą ir padės bananams išsilaikyti net penkiomis dienomis ilgiau.
Grietinės ir varškės indelius laikykite apverstus
Apversdami grietinės ir varškės indelius, sukuriate vakuumą jų viduje. Tai sulėtina bakterijų dauginimąsi, todėl produktai šaldytuve išsilaiko ilgiau.
Svogūnus ir česnakus laikykite kojinėse
Svogūnai ir česnakai gali išlikti švieži net iki šešių mėnesių, jei juos laikysite kojinėse ar pėdkelnėse, rašoma thesun.co.uk. Suriškite mazgą virš kiekvienos daržovės ir pakabinkite vėsioje, sausoje vietoje.
Į sūrį įdėkite sviesto
Jeigu atsipjovėte gabalėlį sūrio ir jo nesuvalgėte, prieš įdėdami jį atgal į šaldytuvą, ant nupjauto gabalėlio užtepkite sviesto. Tokiu būdu sūris neišsausės.