Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri
Čimičiuri padažui jums reikės:
- 50 g šviežios petražolių lapelių (be kotelių)
- 50 g šviežios kalendros lapelių (be kotelių)
- 1-2 vnt. šakelių raudonėlio
- 2 vnt. skiltelių česnako
- 1 vnt. nedidelio šalotinio svogūno
- 0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
- 0,5 vnt. nedidelio čili pipiro
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
- 160 ml kokybiško, švelnaus skonio alyvuogių aliejaus Arbequina
- 60 ml baltojo balzaminio acto Prelibato
Taip pat reikės:
- 600 g aštrių chorizo kepamųjų dešrelių
- 3-4 vnt. nedidelių bagečių
Į trintuvo indą sudėkite ir supilkite visus čimičiurio padažui skirtus ingredientus ir sutrinkite. Paragaukite, jei trūksta druskos ar aštrumo dar įdėkite trūkstamo skonio. Taip paruoštą padažą galite laikyti sandariame inde, šaldytuve apie porą savaičių.
Chorizo dešreles įpjaukite išilgai ir padarykite tarsi dešrelės išklotinę. Taip paruoškite visas dešreles ir dėkite kepti jas į įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų.
Bagetes perpjaukite išilgai per pusę, o gautas puses įpjaukite skersai (lyg padarydami dešrainio bandeles).
Iškepusias chorizo dešreles išimkite iš keptuvės. Perpjautas bagetes dėkite į keptuvę, kad sugertų visą iš dešrelių išbėgusį riebaliuką. Ant bagečių su riebaliuku tepkite čimičiuri padažo, dėkite iškeptas chorizo, tepkite dar padažo ir skanaukite.
Skanaus.
Chorizo kroketai
Jums reikės:
- 200 g aštrių, kepamųjų chorizo dešrelių
- 30 g sviesto
- 30 g miltų
- 250 ml pieno
- 100 g puskiečio sūrio „Viržinis jaunas“
Paniravimui reikės:
- 100 g miltų
- 3 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
- 100 g panko džiūvėsėlių
Chorizo dešreles susmulkinkite. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, o jam ištirpus suberkite smulkintas chorizo dešreles ir kepinkite apie 5-6 minutes. Kai mėsos gabalėliai apskrus, suberkite miltus, išmaišykite ir kepinkite 1-2 minutes. Per kelis kartus, gerai išmaišant, supilkite pieną, o masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo kaitros.
Sutarkuokite sūrį ir jį suberkite į prikaistuvį su dešrelių ir miltų mase, viską gerai išmaišykite. Taip paruoštą masę sudėkite į indą su įklota maistine plėvele ir palikite atvėsti bei sutvirtėti bent kelioms valandoms.
Iš pailsėjusios masės formuokite norimo dydžio kroketus ir juos apvoliokite miltuose, kiaušiniuose, vėl miltuose ir kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose. Taip paruoškite visus suformuotus kroketus ir dėkite juos kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Kepkite 2-3 minutes, kol kroketai gražiai paskrus.
Skanaukite su čimičiuri padažu ar kitais mėgstamais priedais.
Skanaus.
Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!