• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – argentinietiškais sumuštiniais su chorizo ir čimičiuri, o gardžiam užkandžiui – chorizo kroketais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – argentinietiškais sumuštiniais su chorizo ir čimičiuri, o gardžiam užkandžiui – chorizo kroketais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Čimičiuri padažui jums reikės:

  • 50 g šviežios petražolių lapelių (be kotelių)
  • 50 g šviežios kalendros lapelių (be kotelių)
  • 1-2 vnt. šakelių raudonėlio
  • 2 vnt. skiltelių česnako
  • 1 vnt. nedidelio šalotinio svogūno
  • 0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • 0,5 vnt. nedidelio čili pipiro
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
  • 160 ml kokybiško, švelnaus skonio alyvuogių aliejaus Arbequina
  • 60 ml baltojo balzaminio acto Prelibato

Taip pat reikės:

  • 600 g aštrių chorizo kepamųjų dešrelių
  • 3-4 vnt. nedidelių bagečių

Į trintuvo indą sudėkite ir supilkite visus čimičiurio padažui skirtus ingredientus ir sutrinkite. Paragaukite, jei trūksta druskos ar aštrumo dar įdėkite trūkstamo skonio. Taip paruoštą padažą galite laikyti sandariame inde, šaldytuve apie porą savaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Chorizo dešreles įpjaukite išilgai ir padarykite tarsi dešrelės išklotinę. Taip paruoškite visas dešreles ir dėkite kepti jas į įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų.

REKLAMA

Bagetes perpjaukite išilgai per pusę, o gautas puses įpjaukite skersai (lyg padarydami dešrainio bandeles).

Iškepusias chorizo dešreles išimkite iš keptuvės. Perpjautas bagetes dėkite į keptuvę, kad sugertų visą iš dešrelių išbėgusį riebaliuką. Ant bagečių su riebaliuku tepkite čimičiuri padažo, dėkite iškeptas chorizo, tepkite dar padažo ir skanaukite.

Skanaus.

Chorizo kroketai

Jums reikės:

  • 200 g aštrių, kepamųjų chorizo dešrelių
  • 30 g sviesto
  • 30 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 100 g puskiečio sūrio „Viržinis jaunas“

Paniravimui reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 100 g miltų
  • 3 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
  • 100 g panko džiūvėsėlių

Chorizo dešreles susmulkinkite. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, o jam ištirpus suberkite smulkintas chorizo dešreles ir kepinkite apie 5-6 minutes. Kai mėsos gabalėliai apskrus, suberkite miltus, išmaišykite ir kepinkite 1-2 minutes. Per kelis kartus, gerai išmaišant, supilkite pieną, o masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo kaitros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutarkuokite sūrį ir jį suberkite į prikaistuvį su dešrelių ir miltų mase, viską gerai išmaišykite. Taip paruoštą masę sudėkite į indą su įklota maistine plėvele ir palikite atvėsti bei sutvirtėti bent kelioms valandoms.

Iš pailsėjusios masės formuokite norimo dydžio kroketus ir juos apvoliokite miltuose, kiaušiniuose, vėl miltuose ir kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose. Taip paruoškite visus suformuotus kroketus ir dėkite juos kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Kepkite 2-3 minutes, kol kroketai gražiai paskrus.

Skanaukite su čimičiuri padažu ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus.

Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų