Šis šokoladinis lazdynų riešutų kremas primena „Nutella", tik su mažesniu ir sveikesniu ingredientų sąrašu.
Reikės:
- 250 g lazdyno riešutų;
- 3 šaukštų tikros (grynos) kakavos;
- 3 šaukštų kokosų aliejaus;
- 1/2 arb. š. druskos;
- 100 g klevų sirupo;
- 3 valg. š. augalinio pieno (nebūtina, pažiūrėkite, kokia tekstūra).
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
- Sudėkite lazdyno riešutus į kepimo skardą ir kepkite apie 10–15 min.
- Išimkite juos iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite juos į virtuvinę šluostę ir gerai patrinkite, taip lukštai lengviau išsiskirs. To daryti nebūtina, bet pašalinus išorinį apvalkalą galutinė tekstūra ir skonis tampa geresni.
- Sudėkite lazdyno riešutus į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol jie taps miltų konsistencijos.
- Į trintuvą suberkite kakavos miltelius, druską ir kokosų aliejų – viską sutrinkite.
- Supilkite klevų sirupą ir porą kartų sumaišykite, kol mišinys taps vientisas. Galite įpilti šiek tiek pieno, jei matote, kad tekstūra nėra tokia kreminė, kokios norėtumėte.
Skanaus! Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Laurai Stankevičiūtei