„Man niekada nepakilo ranka išmesti šį gėrį į komposto dėžę, todėl visus žiedkočius perdirbu į nuostabaus aromato ir skonio prieskonius. Ir džiovinu, ir marinuoju, ir su druska bei krapais pertrinu, ir į šaldiklį kraunu. Bet šį kartą pasidalinsiu apie aliejuje troškintus žiedkočius“, – rašo moteris.
Reikės: 500 gr. česnako žiedų žiedkočių; 10–11 v.š. aliejaus (apie 200ml, bet kiekį galit reguliuoti); 1 v.š. druskos.
Žiedkočius sumala su mėsmale per vidutinio dydžio sietelį, sumaišo su aliejumi bei druska, po to troškina keptuvėje po užvirimo 6 min ir iškart karštus sudeda į iškaitintus stiklainius.
„Viskas labai paprasta. Svarbiausia, kad nereikia nei šaldiklio, nei šaldytuvo. Laikyti galima virtuvės spintelėje. Naudoju marinatams, salotoms... Žodžiu, tik į pieniškus ir konditerinius patiekalus nededu. Dalį sumaltų žiedkočių be druskos suvyniojau į foliją ir įdėjau į šaldiklį“, – sako Irina.
Šaltinis: vakavimas.lt