Tam, kad sužinotų viską apie moliūgus, Gian Luca šįkart apsilankys Kaune, „Meilės ūkyje“. Tokį gražų pavadinimą sugalvojo ūkio šeimininkų – Ernestos ir Dariaus – dukra.
„Kai su vyru svarstėme įkurti savo šeimos ūkį, apie tai pasakėme ir Eimilei, kuriai tuo metu buvo 4 metai. Pamenu, ji gulėjo ant lovos, susirėmė rankas ir pasakė, kad mūsų ūkis turi vadintis meilės ūkiu – juk ne dėl pinigų, o iš meilės viską darome!
Žinoma, dėl šio pavadinimo kaltas ir jos vardas. Eimilė – lietuviškos kilmės vardas, kuris susideda iš dviejų žodžių: „eiti“ ir „mylėti“. Tai reiškia, kad ji į pasaulį eina mylėti ir būti mylima. Eimilė šią žinutę neša nuo pat pradžių“, – pasakos mergaitės mama Ernesta.
Anot moters, jų ūkyje galima rasti ir sausmedžio uogų, braškių, medlievų, tačiau rudenį visų dėmesį užkariauja karaliai moliūgai.
„Moliūgai – labai maistingi ir nekaloringi. Atrodytų, kad tai – du nesuderinami dalykai viename produkte!“, – išduos Ernesta.
Šiuo metu šeima augina 3 skirtingų rūšių moliūgus. „Maistui skirti moliūgai yra labai turtingi savo vidumi. Kiti moliūgai – maži ir gražūs – naudojami dekoracijoms. O trečioji rūšis, turbūt, Lietuvoje yra pati populiariausia. Tai – šventiniai moliūgai, skirti Helovinui.
Tai – gana ypatingi moliūgai, nes nors iš pažiūros ir atrodo dideli, juos uždėjus ant svarstyklių, pamatytume labai mažą skaičių“, – pasakos Ernesta.
Savo ūkyje šeima visus norinčius taip pat kviečia ir išskirtinėms fotosesijoms prie moliūgų dekoracijų. Tokios nuotraukos tikrai neliks nepastebėtos!
Įkvėptas pasakojimų apie moliūgus, Gian Luca šeimą nuspręs pradžiuginti dviem receptais – gruzdintais moliūgų rutuliukais su sūriu ir idealiai vakarėliui tinkančiu užkandžiu – Helovino „pabaisiukais“.
Kaip pasigaminti neatsivalgomą pagrindinį patiekalą, pamatysite laidoje, o užkandžio receptu Gian Luca skuba dalintis jau dabar.
Užkandis, primenantis mumijas, ypatingai patiks vaikams – Eimilei ir Dojui. Anot Gian Lucos, tokius užkandžius galima gaminti tiek sūrius – su dešrelėmis, tiek ir saldžius – su bananais.
Norėdami pakartoti šį užkandį namuose, pirmiausiai sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Kiekvieną dešrelę arba banano pusę apvyniokite tešlos juostelėmis taip, kaip mumijas.
Norėdami patiekalą dar pagardinti, ruošdami sūrią „pabaisiuko“ versiją galite jam padaryti akytes iš pomidoro, o jei rinksitės saldžią versiją, tuomet naudokite šokoladą.
Tokius „pabaisiukus“ išdėliokite ant kepimo popieriaus, patepkite kiaušiniu ir pagardinkite rozmarinų druska. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15-18 minučių. Skanaus!
Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!