Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.
Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius.
Puri duonelė su smidrais
Naminę duonelę iškepti daug paprasčiau nei atrodo, o šios nereikia net minkyti! Gardi, kvapni, minkštutė ir nesudėtingai paruošiama duonelė sužavės kiekvieną.
Glazūruoti jautienos ir daržovių suktinukai
Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu.
Grilyje rūkytų braškių kokteilis ala Margarita
Ieškantiems gardžių gėrimų receptų, šis išskirtinis kokteilis paliks puikų įspūdį. Papuošus cukruotu rabarbaro gabaliuku, kokteilis tampa tikra puošmena ant stalo, kuri sužavi visus artimuosius tiek patiekimu, tiek skoniu.