• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Norite subtilaus ir išskirtinio skonio užkandžio? Krevečių iešmeliai su lydytu pelėsiniu sūriu yra kaip tik tai! Net neabejojame, kad grilyje kepti iešmeliai jūsų vasaros skonius perkels į kitą lygį. Tad kviečiame išbandyti šį išskirtinį receptą. 

Norite subtilaus ir išskirtinio skonio užkandžio? Krevečių iešmeliai su lydytu pelėsiniu sūriu yra kaip tik tai! Net neabejojame, kad grilyje kepti iešmeliai jūsų vasaros skonius perkels į kitą lygį. Tad kviečiame išbandyti šį išskirtinį receptą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 porcijoms reikės:

  • 500 g didžiųjų tigrinių krevečių (valytų, be kiautų, su uodegomis)
  • 1 indelio (140 g.) lydyto mėlynojo pelėsinio sūrio VILVI Memel Blue
  • Čiabatos (patiekimui)
  • Laimo skiltelių (patiekimui)
  • Petražolių, kalendrų lapelių (patiekimui)

Žolelių marinatui reikės:

REKLAMA
  • 5 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. laimo sulčių
  • 1 v.š. medaus
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 v.š. smulkintų šviežių kalendrų
  • Druskos, pipirų (pagal skonį)
  • Aitriosios paprikos (pagal skonį)

Jei vietoje metalinių iešmelių naudosime medinius pagaliukus, juos užmerkiame bent pusvalandį iki kepimo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

Ruošiame marinatą:

  1. Smulkintą česnaką, petražoles, kalendras ir aitriąją papriką sumaišome su likusiais marinato ingredientais ir užpilame krevetes. Paliekame pasimarinuoti apie 30 min.
  2. Įkaitiname grilį iki 180°C.
  3. Prieš kepant suveriame krevetes ant medinių pagaliukų.
  4. Kepame krevetes maždaug po 2-3 min. iš abiejų pusių.
  5. Patiekiame su lydytu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, paskrudinta čiabata, kalendrų bei petražolių lapeliais, laimo skiltelėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų