Virš pusantro tūkstančio dalyvių su šeimomis ir vaikais pritraukusiame „Kamado Bono“ administracijos organizuotame renginyje, svečiai mėgavosi įvairiais patiekalais keptais ant grilio, edukacinėmis paskaitomis, degustacijomis bei viską vainikavusiu grupės „Lemon Joy“ koncertu, rašo spaudos pranešime.
„Vilnius Grand Resort“ teritorijoje fiestos vedėjas Mantas Stonkus visus kvietė išmėginti pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Renginyje vyko išskirtinės degustacijos, edukacinės paskaitos apie kokybišką jautieną, geriausių grupės narių apdovanojimai, TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ filmavimas, grilio meistro Kristupo Krivicko naujos BBQ knygos pristatymas, įvairios instaliacijos bei daug kitokios veiklos, kurių linksmybės tęsėsi iki pat vakaro.
Didžiausios grilio fiestos nepraleido pusantro tūkstančio gero maisto mylėtojų, žinomų pramogų ir verslo pasaulio atstovų. Į renginį atvyko ir garbingas svečias iš Suomijos, vienas žymiausias barbekių meistras bei „Poppamies“ padažų įkūrėjas Marko Suksi.
Susibūrimo metu svečiai buvo nustebinti neregėtais maisto mastais. Plov.lt įkūrėjas Pavel Kolesnik paruošė vieną didžiausių uzbekiškų šventiškų plovų Lietuvoje – 250 litrų kazane kepto plovo užteko net 650 porcijoms. Grilio virtuozai patiekė net 1000 porcijų jautienos krūtininės (brisket), iškepė 3 ėriukus, 1000 porcijų šonkaulių, 800 porcijų plėšytos kiaulienos burgerių, 200 porcijų avienos taco ir 500 porcijų avienos šašlyko.
„Labai džiugu, jog Lietuvoje barbekiu ir grilinimo kultūra vis populiarėja bei suburia kartu draugus, šeimas, kolegas. Svarbu paminėti ir tai, jog lietuviai vertina kokybišką ir teisingai paruoštą maistą, todėl tai skatina išmėginti vis naujus receptus, mokytis naujų technikų.
Tai sparčiai tampa gyvenimo būdo dalimi, todėl kilo mintis sukurti ir platformą, kurioje visi grilinimo mėgėjai galėtų dalintis patarimais, patirtimi, receptais, užduoti kylančius klausimus. 2017 metais užgimė aktyvi bendruomenė, kuri subūrė net beveik 30 tūkstančių grilio mylėtojų ir jų kasdien vis daugėja“, – teigia renginio organizatorius, direktorius ir bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla.
Vedamos tendencijų, kepsninės kiemuose nenustoja rūkti ne tik šiltais vasaros vakarais, bet ir šaltuoju metų laiku. Nors skirtingas sezonas turi sau populiaresnius patiekalus, tačiau grilio mylėtojų tai neatbaido eksperimentuoti ir ieškoti naujų receptų.
„Vasaros metu dažniausiai renkamas lengvesnis ir greičiau paruošiamas maistas, kaip įvairiausi kepsniai, šašlykai ar jūros gėrybės. O žiemos sezonu žmonės linkę gaminti sotesnius ir ilgesnio kepimo reikalaujančius patiekalus, kaip troškinius, šonkaulius ar net bulvių plokštainius. Džiugina ir tai, jog ieškant naujovių, nebijoma ir eksperimentų bei griauti mitus, kaip grilyje virtos sriubos ar kepti desertai ir pyragai“, – pasakojo T. Petryla.
Grilinimo kultūrai populiarėjant, o kepsninėms modernėjant, žmonės vis labiau vertina skanų ir kokybišką maistą, todėl renkasi ne tik gerus produktus, bet ir patikrintą, ilgaamžišką įrangą.
„Vis dar itin populiarūs yra uždengiami metaliniai griliai, tačiau jie rūdija, naudoja daug anglių, o žiemą kepant jie neišlaiko reikiamos temperatūros. Priešingai yra su keramikinėmis kepsninėmis – nors jos sunkesnės, tačiau pritaikytos platesniam naudojimui ir yra ilgaamžiškesnės. Jose galima ne tik skrudinti mėsa ir daržoves, bet ir kepti picas, pyragus, duoną, rūkyti žuvį“, – pasakojo pardavimų vadovas Vadimas Amosovas.
Išragavę gausybę gardžių patiekalų ir susipažinę su įvairiausiais produktais, prieskoniais ir gaminimo ant grilio subtilybėmis, renginio dalyviai mėgavosi griausmingu elektroninės muzikos dueto „Electronic I“ ir legendinės grupės „Lemon Joy“ koncertais, o visos linksmybės, pasibaigus pagrindinei renginio programai, persikėlė į dūzges, vykusias „Bora Bora“ restorane.