• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį norite išsikepti skanų ir itin lengvą desertą? Tuomet siūlome išbandyti šį obuolių pyragą, kuris tikrai nepaliks abejingų.

Savaitgalį norite išsikepti skanų ir itin lengvą desertą? Tuomet siūlome išbandyti šį obuolių pyragą, kuris tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Ingredientai itališkam obuolių pyragui: 3–4 obuoliai; 180 gr. miltų; 2 tryniai; 140 gr. cukraus; 50 gr. sviesto; 125 ml. pieno; 1 a.š. kepimo miltelių; žiupsnelis druskos.

Trynius plakame mikseriu su 100 gr. cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir  gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.

Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.

Šaltinis: Jurgittos receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų