Ingredientai itališkam obuolių pyragui: 3–4 obuoliai; 180 gr. miltų; 2 tryniai; 140 gr. cukraus; 50 gr. sviesto; 125 ml. pieno; 1 a.š. kepimo miltelių; žiupsnelis druskos.
Trynius plakame mikseriu su 100 gr. cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.
Šaltinis: Jurgittos receptai