REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Šokoladinis troškinys su bulvių koše (nuotr. Organizatorių)

Šį kartą TV3 laidoje „La maistas“ karaliaus šokoladas viskas apie jį, su juo ir skirtingiausi jo panaudojimo būdai virtuvėje. Laidos šefai Tomas ir Vylius bei viešnia Vaida pademonstruos, kaip su šokoladu pasigaminti puikius patiekalus – tai tikrai ne vien desertai!

3

Šį kartą TV3 laidoje „La maistas“ karaliaus šokoladas viskas apie jį, su juo ir skirtingiausi jo panaudojimo būdai virtuvėje. Laidos šefai Tomas ir Vylius bei viešnia Vaida pademonstruos, kaip su šokoladu pasigaminti puikius patiekalus – tai tikrai ne vien desertai!

REKLAMA

Laidos viešnia – TAI TAU šokolado fabriko technologė Vaida – pasakos savo darbo ypatybes ir daug įdomių dalykų apie šokoladą. 

„Kuo didesnis skaičius nurodytas ant šokolado pakuotės – tuo daugiau šokolade yra kakavos sausųjų medžiagų ir mažiau cukraus. Pagrindinės šokolado sudedamosios dalys yra: kakavos sviestas, kakavos masė ir cukrus. Viskas. Tikras kokybiškas šokoladas susideda iš trijų ingredientų“, – apie šokoladą pasakojo Vaida. Ji gamins  šokoladinį pyragėlį – taip vadinamą „Lava cake“. Jam naudos 82 proc. šokoladą.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinomas Tomas Rimydis gamins tikrai ne kasdienišką patiekalą – šokoladinius vištienos maltinukus su kokosiniais ryžiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šokoladą virtuvėje naudoju neretai. Saldų – desertams, kartųjų – maltinukams, jautienos patiekalams, rečiau žuviai, bet jis beje puikiai dera ir daržovių patiekalams“, – sakė Tomas.

REKLAMA

Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš jautienos troškinį  raudonojo vyno ir šokolado padaže. Vylius savo patiekalui naudos 72 proc. šokoladą.

„Šokoladą jau ne kartą naudojau mėsos patiekalams, jei pamenate, dėjau jį į čili troškinį. O šiandien gaminsiu jautienos antrekoto troškinį su šokolado padažu. Patieksiu su bulvių koše, bet neįprasta, o gaminamą su kiaušinio tryniu, kuris suteikia papildomo purumo ir tekstūros“, – savo patiekalą pristatė Vylius.

Kviečiame išbandyti Vyliaus receptą!

Jums reikės:

  • 600 g jautienos (Vylius naudojo brandintą antrekotą, bet tinka ir kitokia mėsa)
  • 240 ml raudono vyno
  • 240 ml sultinio
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 gabalėlio juodo šokolado
  • 1 šakelės rozmarino
  • 1 žiupsnelio cukraus
  • Druskos, pipirų – pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA

Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir sukapotą česnaką.

Sudėkite vidutinio dydžio kubeliais pjaustytą jautieną, suberkite miltus ir maišant kepkite, kol mėsa gražiai apskrus.

Įpilkite vyno, įdėkite rozmarino šakelę, įberkite žiupsnelį cukraus. Troškinkite, kol vynas nugaruos.

Įpilkite sultinį ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių.

Dėkite šokoladą ir išmaišykite, kad ištirptų.

Skanaus!

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų