2 litrams ir 300 ml: 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 10 skiltelių česnako; 100–120 g cukraus; 70 ml acto; 2 v.š. druskos; 4–5 v.š. aliejaus; 1 v.š. džiovinto baziliko; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 a.š. grūstų čili paprikų (nebūtinai);
Į gilią kepimo skardą dėkite gabalėliais pjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais – česnakus, suberkite cukrų, supilkit actą, druską ir prieskonius. Viską išmaišykite ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val. ir 10 min.
Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, užkaiskite ir kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.
P. S. Kadangi pas mane dominavo geltoni pomidorai, atitinkamai gavosi ir tokia padažo spalva.
Taip pat žiūrėkite, kaip pasigainti pomidorų padažą „Marinara“: