Jeigu namuose turite didesnį kiekį česnako, gali būti sunku išlaikyti jį šviežią. Galite laikyti česnaką tiesiog spintelėje, tačiau gali būti, kad dėl to pradės dygti laiškai. Nepaisant to, česnakai vis tiek bus valgomi, bet bus ne tokio gero skonio.
Ideali česnako laikymo temperatūra yra nuo 15 iki 18 laipsnių. Kadangi kambario temperatūra dažnai būna aukštesnė, turite rasti gerą vietą česnakui. Pavyzdžiui, arčiau grindų esanti vieta yra vėsesnė nei viršutinės spintelės lentynos, todėl yra geresnis pasirinkimas.
Taip pat nelaikykite česnako galvučių šalia virdulio, orkaitės, viryklės ar kito šilumą skleidžiančio prietaiso. Be to, pasirinkite vietą, kur nepatenka ryški saulės šviesa.
Česnako galvutės gali būti parduodamos sudėtos į tinkliuką, ir taip yra ne šiaip sau. Augalo svogūnėlius reikia vėdinti, kad jie ilgiau išliktų tinkami. Todėl namuose česnaką geriausia laikyti ne maišelyje ar sandarioje dėžėje.
Ar netyčia nulupote daugiau skiltelių, nei jums reikia? Nuluptą (ir net supjaustytą) česnaką taip pat galima dar kurį laiką laikyti. Dėkite skilteles į sandarų. Stiklinis indas yra geriau nei plastikinis, nes plastikas sugeria stiprų česnako kvapą. Indas turi būti sandariai uždarytas, kad viskas, kas yra jūsų šaldytuve, neįgautų česnako kvapo. Nuluptą ir supjaustytą česnaką šaldytuve galite laikyti iki dviejų dienų.