• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaisius ir daržoves mėgsta daugelis žmonių, tačiau ne vienas susimąsto – ar juos reikia nuplauti prieš valgymą? Kai kuriais atvejais tai yra būtina, mat ant vaisių ir daržovių galima rasti dirvožemio likučių, pesticidų ir bakterijų, kurios gali sukelti įvairias ligas.

Vaisius ir daržoves mėgsta daugelis žmonių, tačiau ne vienas susimąsto – ar juos reikia nuplauti prieš valgymą? Kai kuriais atvejais tai yra būtina, mat ant vaisių ir daržovių galima rasti dirvožemio likučių, pesticidų ir bakterijų, kurios gali sukelti įvairias ligas.

REKLAMA

Specialistai nurodo, kad galima neplauti tų vaisių ir daržovių, kurių žievė yra stora ir jūs neketinate jos valgyti, pavyzdžiui, bananai ar avokadai. Tačiau jei žievelė yra plona, reikėtų nepraleisti plovimo žingsnio, kad nekiltų pavojus sveikatai, rašoma skinnyms.com.

Salotos

Nesvarbu, iš kur naudosite salotas – iš prekybos centro, ūkininko turguje ar savo daržo – labai svarbu jas nuplauti, mat salotų plyšiuose gali būti žemės likučių. Kadangi jos nebus verdamos, svarbu pašalinti visas kenksmingas bakterijas, todėl salotas būtina plauti.

Uogos

Uogos turi ploną odelę, kurios prieš valgymą nenulupame, todėl jas taip pat reikėtų kruopščiai nuplauti. Štai, pavyzdžiui, viename tyrime nurodoma, kad braškėse buvo vienas didžiausių pesticidų kiekių, todėl jas valgyti reikėtų tik nuplovus.

REKLAMA
REKLAMA

Obuoliai

Jei prieš valgymą nenulupate obuolių žievelės, šiuos vaisius turėtumėte nuplauti. Tai gali padėti išvengti įvairių ligų, mat juose taip pat galima rasti nemažą kiekį pesticidų.

REKLAMA

Bulvės ir kitos šakninės daržovės

Daržovės, kurios auga visiškai po žeme, taip pat turėtų būti gerai nuplautos, kadangi jas dengia žemė ir purvas. Todėl jei norite išvengti nepageidaujamų „prieskonių“, prieš gaminimą būtinai daržoves nuplaukite.

Špinatai ir kiti lapiniai žalumynai

Šiuose produktuose slypi daugybė nešvarumų ir bakterijų, todėl norėdami išvengti įvairių ligų, gerai juos nuplaukite. Kai kurie sako, kad, pavyzdžiui, špinatus plauna net tris kartus, kad tikrai pašalintų visas pavojingas medžiagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų