Garsi astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė nurodo, kad tikrieji Metaliniai Jaučio metai pagal kinų kalendorių prasidės 2021 metų vasario 12 dieną, nors mes juos sutinkame gruodžio 31-ąją. Ji sako, kad pirmiausia reikia šiam gyvūnui paruošti vaišes, kurios jį pagerbs.
Tam puikiai tiks ant šieno pastatytas gėlo vandens dubenėlis, taip pat pridėtos daržovės, vaisiai, uogos, duonos riekelės, galbūt net gabalėlis torto ar kitų saldumynų, kadangi jautis juos labai mėgsta.
„Tokią gražią instaliaciją galit laikyti iki pat tikrųjų Kinų Naujų metų ir, aišku, tikėtis, kad toks ateinančio metų simbolio pagerbimas kiekvieną dieną jums neša vis daugiau ir daugiau sėkmės“, – sako V. Budraitytė.
Ji priduria, kad jokiu būdu po to negalima patiems valgyti šių gėrybių, geriausia jas išnešti į mišką, kad jomis galėtų pasidžiaugti ten gyvenantys žvėreliai.
Vengti raudonos spalvos
Astrologė taip pat rekomenduoja atkreipti dėmesį į erdvę, kurioje vyks šventė. Joje turėtų dominuoti baltos, šampaninės, metalinės, švelnios ir vienspalvės dekoracijos, baltos ir geltonos spalvos blizgučiai, girliandos.
„Šiais metais nepamirškite, kad šiukštu negalima naudoti raudonos spalvos, manoma, kad ji erzina net simbolinį Jautį. Į tai reikėtų atkreipti dėmesį ir renkantis naujametinio vakaro drabužius, neturėtų būti jokios raudonos spalvos.
Palankiausia šviesūs vienspalviai rūbai, pasiūti iš medvilnės, vilnos, lino ar šilko. Negalima puoštis net odos ar kailių imitacija, jau nekalbant apie kailius ir odas. Papuošalai turėtų būti metaliniai – balto, geltono aukso, platinos ar tiesiog variniai, negalima puoštis odinėmis virvelėmis, ragų pakabukais“, – pabrėžia garsi būrėja.
Ji priduria, kad Naujuosius metus geriausia švęsti artimų žmonių rate, nekviesti žmonių, su kuriais mažai bendraujate ir nepalaikote artimo ryšio. Kadangi Jautis yra laikomas labai taupiu, nereikėtų persistengti ir su dovanomis. Geriausia, kad jos būtų praktiškos ir panaudojamos namuose.
Ant šventinio stalo – paukščiai ir žuvis
Galvojant apie šventinį stalą, V. Budraitytė nurodo, jog jis turėtų būti padengtas baltos arba sidabrinės spalvos staltiese, o ant jo turėtų atsidurti tas maistas, kurį mėgsta Jautis. Lapinės ir gumbinės daržovės, troškiniai, daržovių košės, raugintos ir marinuotos daržovės, grybai – be jų, anot būrėjos, sunkiai apsieisime.
Taip pat ant šventinio stalo turėtų netrūkti šviežių salotų, pomidorų, agurkų, tarkuotų morkų, burokėlių – čia svarbi įvairovė, o ne produktų kiekis.
„Valgantiems mėsą, geriausia tiks šernas, bebras, fazanas, na, jei neturit pažįstamų medžiotojų, tai teks kepti parduotuvinį paukštį, nes nei galvijų, nei kiaulių, nei avienos negalima – šiais metais tvarto stambieji gyventojai neliečiami“, – akcentuoja būrėja.
Ji priduria, kad šventiniam stalui puikiai tinka ir žuvis, įvairios jūros gėrybės, jūros dumbliai. Taip pat verta nepamiršti saldumynų – pyragų ir tortų, tik svarbu, kad juose nebūtų pieno produktų.
Naujų metų naktį svarbu į namus įsileisti laimę
V. Budraitytė atkreipia dėmesį ir į alkoholinius gėrimus:
„Jaučiai nemėgsta girtų, todėl su stipresniais gėrimais geriau elgtis labai atsargiai, šiais metais ne tik pasigerti negalima, bet ir lengvai apsvaigti nerekomenduojama.
Paskutinis akcentas, ko reikėtų nepamiršti Naujųjų naktį, kad vidurnaktį atidaromi langai, padaromas skersvėjis ir su triukšmais išvaromos senos praėjusių metų bėdos, o įleidžiama laimė, sveikata, turtai.
Triukšmą puikiai sukelia varpeliai, gongai ar tiesiog padaužyti porą metalinių dangčių. Vaikai parėkauja, suaugusieji paploja rankomis – čia žmogaus išradingumas begalinis“, – sako V. Budraitytė ir visiems linki laimingų Naujųjų metų.