• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytojai rekomenduoja rudenį ir žiemą į savo racioną įtraukti šių rūšių uogienes.

Gydytojai rekomenduoja rudenį ir žiemą į savo racioną įtraukti šių rūšių uogienes.

REKLAMA

Vasarą ir rudenį namų šeimininkės užsiima maisto ruošimu žiemai. 

Tarp jų uogienė yra būtinas skanėstas, kuris yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. 

Juk mūsų močiutės uogiene gydydavo peršalimo ligas ir kosulį bei mažindavo karščiavimą. 

Gydytojai rekomenduoja šaltuoju metų laiku valgyti šių rūšių uogienes, ir štai kodėl.

Kokia uogienė laikoma sveikiausia: gydytojų patarimai

Aviečių uogienė padeda nuo peršalimo, mažina temperatūrą ir gydo gerklės skausmą.

Jei sergate laringitu, faringitu ir kitomis gerklės ligomis, geriau valgyti būtent tokią uogienę.

Sergant peršalimo ligomis ir kosuliu šio skanėsto reikėtų dėti į arbatą. 

Žiemai avietes galima išvirti arba sumalti su cukrumi, taip jos nepraras savo naudos.

Serbentų uogienė laikoma naudingiausia, nes joje yra didelė dalis vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą. 

REKLAMA
REKLAMA

Serbentuose taip pat gausu fitonutrientų – junginių, kurie gydo gripą ir padeda apsaugoti organizmą nuo kitų virusinių ligų. 

REKLAMA

Gydytojai rekomenduoja žiemai rinkti žalius serbentus, o ne virtus, trintus su cukrumi, nes tokiu pavidalu jie yra naudingesni, nes išlaiko visus vitaminus.

Serbentų uogienėje yra vitamino C ir antioksidantų, todėl ji ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir saugo ląsteles nuo oksidacijos. 

Tokią uogienę galima vadinti atjauninančia, nes dėl joje esančių antioksidantų ji skatina kolageno gamybą.

bet kuri uogienė yra cukraus bomba, todėl reikia labai pasverti kas geriau - gauti vitaminų ar gauti cukraus nuodų. Apie pramoninį mėšlą net neverta kalbėti, kai ten tik 20 - 30 procentų uogų, o visa kita visokia chemija ir saldikliai.
Esu garbaus amžiaus moteris , saldžiai valgau visą gyvenimą ir problemų neturiu .Cukrus ne nuodas .Persivalgymas taip .

Sveikata padėkos tik tada kai valgysim vaisius, daržoves užaugintus be chemijos. Ypač daržovės parduodamos prekybcentruose tiek prifarširuotos chemijos, nupurkštos nežinia kuo kad net tikro daržovės nei skonio nei kvapo neturi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų