Šis vadovas pirma buvo publikuotas „Reviewed“ – jame teigiama, kad patalynę visuomet reikia skalbti kas vieną ar dvi savaites. Taip yra todėl, kad mirusios odos ląstelės, dulkių erkutės, kūno riebalai ir bakterijos kaupiasi audinyje.
Tikrai nemalonu. Laimei, patalynę skalbti teisingai visai nesudėtinga – tuomet ji gaiviai kvepės, puikiai atrodys ir nekenks jūsų odai, rašoma dailystar.co.uk.
Štai kaip skalbti patalynę, nuo pirmo žingsnio iki paskutinio:
Pirma, būtinai perskaitykite etiketėje nurodytą skalbimo informaciją konkrečiam jūsų patalynės audiniui.
Tuomet, prieš skalbdami, pasirūpinkite dėmėmis, jei tokių yra – kraujo dėmes skalbkite tik šaltu vandeniu, kad baltymai neįsikabintų į audinį.
Skalbimo režimą ir temperatūrą pasirinkite pagal etiketėje nurodytą informaciją. Viską taip pat galite reguliuoti priklausomai nuo to, ar patalynė labai nešvari – pavyzdžiui, galite skalbti aukštesnėje temperatūroje riebalams šalinti.
Skalbimo mašinos jokiu būdu neperkraukite, nes skalbiniams reikia erdvės, kad jie gerai išsiskalbtų.
Beje, šiame vadove patariama patalynės nedžiovinti džiovyklėje, nes tai sumažina audinio sugeriamumą. Jei visgi naudojate džiovyklę, pravers kamuoliukai – jie neleidžia patalynei susispausti.
Kartkartėmis patalynę išdžiaukite saulėkaitoje – tiesioginiai saulės spinduliai ją dezinfekuos, suteiks gaivaus kvapo ir išbalins dėmes.
Kad neliktų jokių bakterijų ir patalynės erkučių, patalynę išlyginkite lygintuvu.