Jei ieškote geriausių būdų, kaip numesti svorio, tuomet gydytojas ir mitybos ekspertas Michaelas Mosley turi puikių patarimų, kuriuos verta užsirašyti, rašo mirror.co.uk.
Jis sako, kad sumažinus trims skirtingoms maisto grupėms priklausančių produktų vartojimą galima pasiekti neįtikėtinų rezultatų – ir tai padaryti daug lengviau, nei gali pasirodyti.
Pirma, nors tai gali atrodyti akivaizdu, jis pataria mažinti suvartojamą daug cukraus, kuris dažnai slypi net, rodos, „nekaltuose“ maisto produktuose, turinčių produktų kiekį.
Mažinti cukraus kiekį
Daugelis nė nežino, kiek cukraus yra iš pažiūros sveikuose produktuose, tokiuose kaip pusryčių dribsniai arba pusryčių kokteiliai.
Krakmolingi angliavandeniai
Toliau jo sąraše yra „krakmolingi angliavandeniai“, kuriuos jis taip pat grupuoja kaip „baltuosius produktus“. Į tai įeina makaronai, duona, bulvės ir balti ryžiai.
„Vietoj to, rinkitės nesmulkintus grūdus, įskaitant bulgurą (skaldytus kviečius), nesmulkintus rugius, viso grūdo miežius, laukinius ryžius ir grikius. Rudieji ryžiai taip pat tinka“, – sako jis.
Dr. M. Mosley taip pat teigia, kad ankštinai augalai, tokie kaip lęšiai, pupelės ir avinžirniai, yra ne tik sveiki, bet ir sotūs.
Perdirbti produktai
Trečia, kad ir kaip būtų skanu, bet jūs privalote pašalinti perdirbtus produktus iš savo raciono arba labai apriboti jų vartojimą.
„Į perdirbtos mėsos gaminių sąrašą patenka vištienos kepsneliai, mėsainiai, picos, dešrainiai, pusfabrikačiai.
Prie perdirbtų produktų priskiriami ir masinės gamybos ledai, saldainiai, traškučiai, energetiniai batonėliai, kepiniai, sausainiai, margarinas ir beveik viskas, ką galima pagaminti „greitai“, – sakė jis ir pridūrė, kad perdirbtas maistas vaidina svarbų vaidmenį nutukimo epidemijoje.