• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maisto gaminimui reikia laiko – kiekvienas produktas ir kiekvienas patiekalas turi būti gaminamas reikiamą laiką, jei norite išgauti pageidaujamą skonį. Visgi, daug kas priklauso ir nuo skonio, todėl griežtus laiko intervalus nustatyti sudėtinga.

Maisto gaminimui reikia laiko – kiekvienas produktas ir kiekvienas patiekalas turi būti gaminamas reikiamą laiką, jei norite išgauti pageidaujamą skonį. Visgi, daug kas priklauso ir nuo skonio, todėl griežtus laiko intervalus nustatyti sudėtinga.

REKLAMA

Tas pats galioja ir kiaušiniams – vienam iš sveikiausių ir labiausiai mėgstamų maisto produktų pasaulyje, rašoma timesofindia.com. Virti kiaušiniai yra daugelio mėgstamas maistas, bet idealiausia trynio ir baltymo konsistencija – skonio reikalas.

Kiaušinių virimas nėra sudėtingas procesas – pasiimkite kiaušinius ir atsargiai juos sudėkite į puodą. Puodą pripilkite vandens – jo reikės tiek, kad kiaušiniai būtų visiškai panirę. Tuomet puodą su kiaušiniais uždėkite virti ant stiprios kaitros. Paprastai kiaušiniai išverda per septynias minutes, bet šis intervalas priklauso nuo to, kokio kietumo juos mėgstate, todėl galite virti ir ilgiau. Tam, kad visi galėtų kiaušinių išsivirti taip, kaip mėgsta labiausiai – štai rekomendacijos, kiek laiko juos reikėtų virti.

Jei norite minkšto, tamsaus ir skystesnio trynio bei kiek vandeningo baltymo, tuomet virkite 7 minutes. Jei trynį mėgstate ne tokį skystą, bet ir ne visai kietą,  o baltymą – kiek tvirtesnį, tuomet kiaušinius virkite 8 minutes. Jei trynio norite minkšto, o baltymo – tvirto, kiaušinius virkite dešimt minučių. Jei mėgstate visai kietai virtą kiaušinį su tvirtu baltymu ir tryniu, tuomet virkite 12 minučių.

Virimo laikas taip pat priklauso nuo kiaušinių dydžio. Mažesni kiaušiniai išverda greičiau lyginant su didesniais, tačiau šios rekomendacijos galioja vidutinio dydžio kiaušiniams. Be to, kiaušinių virimo laikas dar priklauso ir nuo aukščio bei atmosferos slėgio. Didesniame aukštyje vanduo užverda žemesnėje temperatūroje, todėl kiaušiniams išvirti prireikia daugiau laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų