Tiesa, imbieras jaučiasi neblogai, kai pakabinau šaukštą šio vitaminų užtaiso, tai maniau, kad akys išlips lauk. Labai skanus ir tikrai atbaido bacilas.
P.s. galite šio mišinio susipilti į leduku šaldymo formeles ir užsaldykite. Taip turėsite visada šio „gėrio“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Ingredientai:
- 3 dideli apelsinai,
- 1 citrinos sultys,
- 50 gr imbiero šaknies,
- 6 šaukštai medaus (kaskart dedant ragauti, gal reikės mažiau).
Apelsinus nuplauname, nulupame ir išskirstome skiltelėmis. Imbierą nulupame ir susmulkiname. Iš citrinos išspaudžiame sultis.
Viską sudedame į dubenėlį (medaus nedėti kolkas) ir sutrinkite su trintuvu iki vientisos masės.
Dėkite po šaukštą medaus ir ragaukite, kad nebūtu per saldu (man prireikė 3 šaukštų medaus) ir išplakite gerai.
Supilkite į sterilų stiklainį ir uždarykite dangteliu. Laikykite šaldytuve.