Reikės: 250 ml kefyro, 140 gr miltų, 1 kiaušinio, 2 v.š. aliejaus, 0,5 a.š. sodos, žiupsnelio druskos.
Kiaušinį suplakiau šluotele ir supyliau kefyrą, įdėjau sodos, išmaišiau. Į plakinį subėriau persijotus miltus ir išmaišiau iki vientisos masės. Į masę įpyliau porą šaukštų aliejaus, pagardinau druska ir išmaišiau. Masė paruošta, eime kepti blynelių.
Blynelių kepimas: kepant blynelius, keptuvės nei sutepti, nei pilti papildomai aliejaus nereikia! Į keptuvę dėjau masės ir kai ant blynelių atsiranda skylutės, pakepiau dar truputį ir tik tuomet apverčiau. Jei paskubėsite apversti, blyneliai nesigaus tokie dailūs ir vienodi.
Blynelius kepiau nedidukus (galite kepti ir didesnius, bet maži tokie fainučiai, valgai kaip saulėgrąžas).
P.s. Tiesa, aš į blynelius cukraus visai nedėjau, bet jei norite, galite šaukštelį ir įsidėti. Skanaus!