O koks patiekalas neatsiejamas nuo jūsų Velykų stalo? Pietums kartais kepame vištą arba žąsį, kartais didžiulį kumpio gabalą. O dabar išbandžiau puikų receptą, tarsi generalinė repeticija – troškinta karka aluje. Ir tuo pačiu jums pristatau 3-čiąjį receptą projektui #pritaikytavelykoms. Labai gaila, kad karka nuotraukose tokia nefotogeniška, bet skonio prasme, labai skanu, nors ir neišvaizdu”, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 3. Užtruksite daugiau nei 1 val.
- 1 karka (naudojau kiaulės karką su kaulu);
- 3 skiltelės česnako;
- ½ a. š. pipirų;
- 1 v. š. druskos;
- 0,5 a. š. maltų lauro lapų;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- Šlakelis aliejaus;
- 0,5 l alaus;
- 200 ml sultinio;
- apie 2 v. š. granatų sirupo.
Karką įtriname smulkintu česnaku, druska, pipirais, lauro lapais ir paliekame per naktį pasimarinuoti. Daržoves nulupame, svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais, morką sutarkuojame. Ketaus puodą įkaitiname.
Pilame aliejaus, sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės. Dedame karką, užpilame sultiniu ir alumi. Troškiname įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių uždengus dangčiu apie 2,5 val.
Karką patepame granatų sirupu ir kepame dar iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10–15 min, kol gražiai apskrus.
Mes valgėme su bulvių koše, troškintais raugintais kopūstais, marinuotomis daržovėmis.
Jūs garnyrą rinkitės pagal savo skonį, puikiai tiks ir orkaitėje keptos bulvės, ir šviežios daržovės.