• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip, taip, jūs gerai perskaitėte, bet šią apžvalgą noriu pradėti ne nuo padavėjo pasisakymo prie mūsų stalo, o nuo visiems vasarą aktualios temos – šašlykų.

20

Taip, taip, jūs gerai perskaitėte, bet šią apžvalgą noriu pradėti ne nuo padavėjo pasisakymo prie mūsų stalo, o nuo visiems vasarą aktualios temos – šašlykų.

REKLAMA

Noriu lietuviams pasiūlyti nusiimti rožinius akinius, o tiksliau, tik tiems, kurie vis dar galvoja, kad moka skaniai paruošti šašlykus kepimui. O ypač tiems, kurie marinuodami šašlykus kaip savo slaptą ingredientą naudoja – majonezą, mineralinį vandenį ar dar blogiau – actą.

Geriausiai rožiniams akiniams padeda nukristi ne kalbos, o gruzino keptų šašlykų ragavimas. Tad kviečiu kartu su mumis užsukti į Kaune įsikūrusią kavinukę, kurios virtuvėje sukasi šefas iš Gruzijos.

Tie kas bandysite mane taisyti, jog Gruzija tai Sakartvelas, siūlau užeiti į kavinės „Taverna Tiflis” puslapį, kur jie savo aprašyme patys mini kaip – Gruzija, bet ne Sakartvelas.

REKLAMA
REKLAMA

Kavinukės interjeras kuklus, tad nuotraukų daug ir nedariau.

Meniu pasirinkimas

Meniu pasirinkimas nedidelis, bet jame esantys patiekalai puikiai atspindi tą virtuvę, kurią kavinė bando pristatyti Kaune.

REKLAMA

Čikirtma su vištiena – 4,30€

 

Čikirtma sriuba įdomi tuo, kad be svogūnų joje nėra jokių kitų daržovių, bet šiai sriubai manau pagrindinį skonį suteikia pats sultinys, bei specialūs prieskoniai, bei žalumynai.

Kaip mano vienas geras draugas sako, tai sriuba, kuri padeda atgauti jėgas pirmadienį po audringo savaitgalio.

Chačapuri su kiauliena – 9,40€

 

Dar vienas klasikinis receptas garsinantis Gruzijos virtuvę tai chačapuri.

Dėka Katinienės perdėtos „meilės” avienos kvapui, ant mūsų stalo tą dieną nugulė chačapuris su kiauliena, nors labiau norėjau paskanauti kavinėje siūlomą chačapurį su aviena.

REKLAMA
REKLAMA

Pasistiprinęs sriuba ir žinodamas, kad manęs dar laukia šašlykas, apsimečiau, kad taip pat kaip ir Katinienė skaičiuoju kalorijas ir rūpinuosi savo kūno apvalumais, tad nors ir skanus buvo tas chačapuris, jo sau leidau suvalgyti tik 1/6.

Šašlykas iš kiaulienos su adžika – 8,90€

 

Visad kai valgau gruzinų keptus šašlykus bandau perprasti šio patiekalo gaminimo receptą. Bandau skonio receptorių pagalba suvokti kokius prieskonius jie naudoja, kad sugeba iškepti pasakiško skonio šašlykus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nieko iš mano aukščiau minėtų – majonezo, mineralinio vandens ar acto. Nieko panašaus, bet šašlykai sultingi ir mėsa neguminė.

Khinkali su kiauliena ir jautiena – 9,00€

 

Tam kuris bandysite komentaruose parašyti: kaip 9€ brangiai už 5 koldūnus, siūlau po to iškart užeit už kampo ir nusišauti su durų rankena, nes jei jūs sau leidžiate khinkalius lyginti su koldūnais, jūs greičiausiai khinkalius matote pirmą kartą, o apie skanavimą jų net sapnavę nesate...

REKLAMA

Man khinkaliai visų pirma tai lyg meno kūrinys lėkštėje, antra – tešlos viduje slypinčios mėsos skonis ir tas sultinys, kuris pliūpteli iš vidaus vos jūs khinkalį prakandate.

Besimėgaudamas šašlyku pražiopsojau, kaip Katinienė pabandė khinkalį pradėti valgyti stalo įrankiais, bet tai pastebėjo kavinės darbuotojas, kuris jau iš tolo pareidamas ją subarė, kad taip khinkalių niekas nevalgo.

O kad būtų lengviau Katinienei išaiškinti kaip šie pumpuškėliai valgomi, jis mums ant stalo net informacinę kortelę padėjo.

REKLAMA

Esmė tame, kad khinkaliai valgomi ne pjaustant juos stalo įrankiais, o imant tiesiog pirštais visą khinkalį už kepurėlės ir apvertus jį atkandant. Tai daroma tam, kad mėsos sultys esančios jo viduje neišbėgtų į lėkštę.

Katinienė visas tas khinkalių valgymo „apeigas” puikiai žino, tik su tomis tradicijomis yra turėjusi skaudžios patirties, kai besimėgaudama kitame gruzinų restorane khinkaliais, vos vieną jų prakandusi apsišvirkštė mėsos sultimis savo mylimą suknelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai po to karto, vardan mylimų suknelių, ji geriau aukoja khinkalio viduje esančias sultis, kurios perpjovus peiliu khinkalį išbėga į lėkštę, nei vėliau bando atskalbti mylimą rūbą.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Jei esate neabejingas gruzinų virtuvei, jos patiekalams, jums būtina užsukti į šią kavinę „Taverna Tiflis”.

Mano nuomone kainos čia nesikandžioja, o maistas išties labai skanus.

Vertindamas šią kavinę 5/5 noriu paprašyti – visų čia atvykus khinkalius valgyti teisingai, tada nereiks raudonuoti prieš kavinės darbuotoją, kuris būtinai prieis jūsų pamokinti, jei pamatys kad khinkalius prispaudę šakute bandote perpjauti peiliu...

Taverna Tiflis

Kalniečių g. 102, Kaunas

Autorius: riebuskatinas.lt, Riebus katinas

Nebuvau neragavau bet vienas dalykas nustebino - Gruziją ir pavadino Gruzija. Retas atvejis.
Metai,ir vėl zmogyste NUSTERO...aš jau pradedu galvoti,kad šių " nusterusiu" straipsnelių autoriui- autorė...kaip NUSTERO,tai taip ir liko...niekaip NEATSTYRA...gal gali kas pagelbėti ??? HELP !!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų