Bulvinei picai reikės: 5-6 vidutinio dydžio bulvių; 1 kiaušinio; 2 v.š. miltų; druskos, juodųjų pipirų; 4 riekelių rūkytos kiaulienos šoninės; 1 svogūno; 1 pomidoro; tarkuoto fermentinio sūrio; gabalėlis sviesto.
Gaminimas:
1. Nuskustas bulves sutarkuokite per burokinę tarką. Rankomis gerai nuspauskite skystį ir sumaišykite su plaktu kiaušiniu, miltais. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais (jei bulvės ne šviežios nepamirškite įdėti vitamino C).
2. Imkite mažą keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įkaitinkite. Dėkite kupinus 3 valgomus šaukštus bulvių masės ir gražiai išlyginkite blyną. Apkepkite iš abiejų pusių.
3. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto, sudėkite žiedais/pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir apkepkite.
4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite šoninę ir padėkite ant servetėlės, kad susigertų riebalai.
5. Blyną dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Ant viršaus išdėliokite svogūną, šoninę, tarkuotą fermentinį sūrį ir skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15min. arba kol išsilydys sūris.
Šaltinis: Oditėlės blogas