Praėjusį kartą Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis gamino patiekalus su karpiu, o šįkart jie bandys „prisijaukinti“ lašišą.
„Lašišą esame valgę įvairiomis formomis – ir su salotomis, ir kepę kepsnius, tačiau šiandien pagaminsiu kapotos lašišos žuvainį“, – savo originalų patiekalą laidoje Vylius.
Virtuvės šefas liks ištikimas sau ir lašišą keps ant pamėgto grilio: „Patiekalui mums reikės lašišos filė, kurią susikaposime su peiliu. Į vidų įdėsime imbiero, citrinos, Vorčesterio padažo, o vėliau tokius lašišos kotletukus pakepinsime.“
Tiesa, kepant žuvį ant grilio, anot virtuvės šefo, svarbi viena taisyklė: „Visuomet rekomenduoju per daug nekelti temperatūros. Kitu atveju, žuvį labai greitai išdžiovinsite“.
Taip pat laidoje Vylius išduos, koks padažas padės dar labiau sušvelninti žuvainio skonį. Rezultatas nustebins ir Mindaugą Rainį, ir patį virtuvės šefą – šis prisipažins, jog puikus žuvainio skonis privertė jį didžiuotis.
Kitas virtuvės šefas Tomas ruoš lašišos kapotinį. Kaip visuomet iš pažiūros nesuderinamus skonius sujungiantis vyras ir vėl nustebins savo originaliais pasirinkimais. Šįkart savo patiekalą jis gardins rabarbarais, o papildomai naudos krapus, druską, alyvuogių aliejų, žirnelius bei ridiką.
Tomas pasakos, kad jo kapotiniui lašišos galima būtų ir nerūkyti, valgyti žalią, tačiau yra priežastis, kodėl jis pasirinko daryti kitaip. „Vasarą, lauke, kai turime kepsninę, norisi įnešti lengvo dūmo skonio. Marinatui naudosime alyvuogių aliejų ir druską, o tada viską išmaišysime. Nedėsiu daugiau jokių kitų prieskonių“, – paprastą paruošimo būdą atskleis jis.
Šioje „La maistas“ laidoje žiūrovų laukia papildoma staigmena – dar vieną būdą, kaip pagaminti lašišą, parodys ir trečias, „Karpynės“ virtuvės šefas Kęstutis. Jis ruoš žuvį su marinuotais ir karamelizuotais pankoliais, obuoliais ir melionais.
Net trys gardūs būdai, kaip paruošti lašišą – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!