• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelis MTL cholesterolio kiekis, dar vadinamas „bloguoju“ cholesteroliu, gali būti pavojingas. Ši medžiaga, jei ji pradeda kauptis jūsų kraujagyslių viduje, padidina širdies ligų ir insulto riziką. Tačiau vis daugiau tyrimų rodo, kad blogąjį cholesterolį galima sumažinti keičiant mitybą, pavyzdžiui, vartojant avokadus.

Didelis MTL cholesterolio kiekis, dar vadinamas „bloguoju“ cholesteroliu, gali būti pavojingas. Ši medžiaga, jei ji pradeda kauptis jūsų kraujagyslių viduje, padidina širdies ligų ir insulto riziką. Tačiau vis daugiau tyrimų rodo, kad blogąjį cholesterolį galima sumažinti keičiant mitybą, pavyzdžiui, vartojant avokadus.

REKLAMA

Avokadai yra gerai žinomi dėl savo didelio riebalų kiekio, be to, šis maistas yra nepaprastai naudingas sveikatai, rašo express.co.uk.

Avokade esantys riebalai – žinomi kaip mononesotieji riebalai – yra labai naudingi, o DTL, gerasis cholesterolis, pašalina „blogąjį“ cholesterolį iš jūsų kraujo.

Vienas tyrimas parodė, kad šešis mėnesius valgant po avokadą per dieną sumažėjo pavojingo cholesterolio kiekis, be to, avokadai nesukėlė riebalų kaupimosi visame kūne, pavyzdžiui, kepenyse ar pilve.

REKLAMA
REKLAMA

Avokado nauda

Tyrimo, paskelbto „The Journal of American Heart Association“, autorė, profesorė Penny Kris-Etherton iš Penn State universiteto sakė: „Nors avokadai neturėjo įtakos pilvo riebalams ar svorio augimui, tyrimas vis dar pateikia įrodymų, kad avokadai gali būti naudingas priedas prie subalansuotos mitybos.

REKLAMA

Šiame tyrime įtraukus avokadą per dieną, svoris nepriaugo ir šiek tiek sumažėjo MTL cholesterolio kiekis, o tai yra svarbios išvados siekiant geresnės sveikatos“.

Pranešama, kad anksčiau šiais metais atliktas tyrimas buvo didžiausias apie avokadų naudą sveikatai. Šešis mėnesius 923 dalyviams buvo nurodyta valgyti avokadus kiekvieną dieną arba visai jų nevalgyti. Dalyvių cholesterolio lygis buvo matuojamas per visą bandymų laikotarpį. Tie, kurie vartojo avokadus, turėjo mažesnį MTL cholesterolio lygį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kiti ekspertai nepritaria  tyrimo išvadoms

Internetinė svetainė NutritionFacts.org praneša, kad tyrimais gali būti pastebėtas „blogojo“ cholesterolio kiekio sumažėjimas dėl gyvulinių riebalų sumažinimo.

Tinklalapyje taip pat teigiama, kad avokaduose nėra tiek gerojo cholesterolio, kad jis turėtų pakankamos įtakos. Nesvarbu, ar tai tiesa, ar ne, žinoma, kad avokaduose gausu maistinių medžiagų, įskaitant folio rūgštį, magnį ir fosforą.

Šie vitaminai ir mineralai yra gyvybiškai svarbūs daugeliui organizmo funkcijų ir apskritai yra susiję su žmogaus sveikatos gerove. Geriausias būdas yra vartoti avokadus, kartu laikantis sveikesnio gyvenimo būdo bei subalansuotos mitybos.

gal tas avokadas ir naudingas ir sveika,bet tik tie avokadai kuriuos nusiskinam vietoje nuo medžio,bet kol jie jie atkeliauja iki mūsų kad juos išlaikyt gauna tiek chemijos kad manau jokios naudos jau iš jų nebėra,greičiau atvirkščiai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų