Yra keli dalykai, kuriuos galite padaryti prieš sumerkdami gėles į vazą, kad žiedai išliktų ilgiau, rašoma bhg.com.au.
Pašalinkite visus lapus žemiau vandens linijos
Lapuose, paliktuose žemiau vandens linijos, veisiasi bakterijas, todėl prieš merkdami gėles būtinai juos pašalinkite.
Limonadas
„Sprite“ skardinė gali padaryti stebuklus jūsų skintoms gėlėms. Dėl gazuoto gėrimo vanduo vazoje tampa rūgštesnis, todėl jis greičiau pakils stiebu. Be to, cukrus taip pat veikia kaip gėlių maistas.
Tiesiog įpilkite 60 ml „Sprite“ į savo vazą ir jūsų gėlės bus gerai pamaitintos bei pradės labai saldžiai kvepėti!
Obuolių sidro actas ir cukrus
Obuolių sidro acto ir cukraus derinys gėlėms yra toks pat efektyvus, kaip ir parduotuvėje pirktų gėlių maisto produktai.
Actas veikia kaip antibakterinė priemonė, o cukrus – kaip papildomas gėlių maistas. Pabandykite sumaišyti du šaukštus obuolių sidro acto ir du šaukštus cukraus su vandeniu vazoje, prieš skleidžiant gėles.
Variniai centai
Jeigu piniginėje turite varinių centų, įmeskite vieną iš jų į vazos vidurį. Varis yra fungicidas ir natūraliai stabdo bakterijų dauginimąsi. Po poros dienų pastebėsite, kad žiedai bus gana gražiai prasiskleidę.
Pakeiskite vandenį
Tai savaime suprantama, tačiau būtinai keiskite vandenį kas antrą dieną ir taip pat išplaukite vazą plovikliu, kad pašalintumėte visas bakterijas.