želė desertas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „želė desertas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „želė desertas“.
Receptas. Vynuogių - aviečių želė
INGREDIENTAI: 2 saujos aviečių ( šaldytos, vėlyvosios) 1 litras žaliųjų vynuogių sulčių (naminės) 4 valgomieji šaukštai želatinos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pagal instrukciją, bet sultyse, paruošti želatiną, supilti į vynuogių sultis, išmaišyti. Supilti į indelius, įberti aviečių ir padėti šaltai.
Receptas. Želė su obuoliais
INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių 1 pakelis želės 2 saujelės putinų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Želė ruošiu, kaip parašyta ant pakuotės. Smulkinu nuluptus obuolius, dedu į indelius, beriu uogas ir užpilu dar šiltą želė.
Receptas. Jogurtas su želė
INGREDIENTAI: 1 pakelis kivių želė 300 gramų miško uogų jogurto 1 vienetas apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos 50 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Apelsiną supjaustau griežinėliais dedu į indą. Užpilu želė (pagaminu taip, kaip parašyta ant pakelio). Laukiu kol sustings. Želatiną išbrinkinu 50 ml vandens, ištirpinu ir supilu į jogurtą. Gerai išmaišau.
Receptas. Želės desertas
Želė ir jogurto skanėstas.
INGREDIENTAI: 400 gramų jogurto 2 pakeliai želės 100 mililitrų vandens 1 valgomasis šaukštas želatinos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Želė paruošti kaip nurodyta ant pakelio (į du indus). Leisti želė sustingti, ir supjaustyti kubeliais arba sukrėsti į norimą formą. Labai gražu želė skirtingų spalvų, aš ėmiau citrinų ir braškių.
Receptas. Tortas "Spalvotosios Juostelės"
Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems!
INGREDIENTAI: 400 gramų varškės 125 gramai jogurto 1 vienetas obuolių 4 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai vandens 1 valgomasis šaukštas želatinos 1 arbatinis šaukštelis aguonų 0.5 pakelio apelsinų želė Pagrindui: 1 pakelis šokoladinių sausainių 100 gramų sviesto 1 sauja žemės riešutų (kepinti, gali būtų sūrūs) Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (desertinė) 1 skardinė kokosų pieno 300 mililitrų jogurto (vyšnių ar kito skonio) 2 pakeliai želės (skirtingų skonių) 2 valgomieji šaukštai želatinos šiek tiek cukraus šiek tiek vanilės Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Vieną pakelį želės paruošiam kaip parašyta ant pakelio, kai atvėsta, supilstome į pasiruoštus indelius ir paliekame sustingti.
Receptas. Margučiai iš želė
INGREDIENTAI: 2 pakeliai želės 2 vienetai mandarinų 1 žiupsnelis kokosų drožlių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Želė pagaminame pagal instrukciją ant pakuotės, supilstome į formeles arba kiaušinių lukštų puseles, dedame po mandarino skiltelę ir dedame į šaldytuvą sustingti. Sustingus, išimame iš formelių, sulipdome dvi puseles ir pabarstom kokoso drožlėmis.
Receptas. Želė su trešnemis ir persikais
INGREDIENTAI: 2 pakeliai želės 100 gramų trešnių 1 skardinė persikų (konservuoti) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Persikus supjaustome griežinėliais. Žėlę pagaminame kaip nurodyta pakuotėje tik pilame 3/4 nurodyto vandens kiekį. Formą sutepame aliejumi, kad lengviau būtu išimti žėlę. Sudedam persikus, supilame puse skystos želės ir dedame į šaldytuvą kol sustings. Vėliau sudedam trešnes ir supilame likusią žėlę.
Receptas. "Mantingos" krepšeliai su želė įdaru
INGREDIENTAI: 1 lapas tešlos (MANTINGOS) 3 valgomieji šaukštai aviečių (šaldytos) 3 valgomieji šaukštai mėlinių 1 pakelis želės (aviečių skonio) 1 vienetas kivių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti, iškočioti, iškepti krepšelius. Išvirti žele, užpilti šaldytas uogas, leisti sustingti. Sustingusią žele su uogomis sudėti į krepšelius, papuošti žvaigždutėmis iš kivi.
Receptas. Želė kiaušiniai
INGREDIENTAI: 200 gramų grietinėlės 1 vienetas želatinos 10 vienetų kiaušinių ((tušti lukštai)) 1 vienetas želės (persikų) 1 vienetas želės (braškių) 1 vienetas želės (citrinos) 1 vienetas želės (aviečių) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus. Atsargiai praduriame kiaušinių viršūnėles ir švirkštu ištraukiame kiaušinio baltymą ir trynį.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Varškės desertas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 1 skardinė kondensuoto pieno 30 gramų želatinos 3 pakeliai želės 50 mililitrų pieno 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 15 PARUOŠIMO BŪDAS: Pagal instrukciją paruošti ir gerai atšaldyti skirtingų spalvų želė iš pakelių. Želatiną pamerkti piene, kai išbrinks, truputį pašildyti, kad ištirptų. Neužvirinti.
Receptas. Vaisių ir uogų užpiltinė
INGREDIENTAI: 2 saujelės aviečių 2 saujelės mėlinių 2 saujos braškių 1 vienetas obuolių 1 pakelis želės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Šiuo laikotarpiu uogas imu šaldytas, obuolį nulupu ir smulkiai supjaustau. Visas uogas ir obuolį dedu į skirtingus indelius ir užpilu paruošta želė. Visi šeimos nariai renkamės tokį indelį, kokias uogas mėgstame.
Receptas. Želė tortas „Gaivusis“
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas želatinos 500 gramų grietinės 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai želatinos 300 gramų braškių 150 gramų vyšnių Pirmas sluoksnis: 350 gramų braškių (trintos su cukrumi) Antras sluoksnis: 300 gramų sausainių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių.
Receptas. Varškės desertas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 350 gramų persikinio jogurto 2 pakeliai želės 5 valgomieji šaukštai cukraus 30 gramų želatinos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: 2 spalvų želė pasiruošti iš anksto mažesniame kiekyje vandens, nei nurodyta ant pakelio. Varškę su cukrumi išmaišyti plaktuvu, supilti jogurtą ir ištirpintą želatiną (100 ml vandens). Gerai išmaišyti. Želė supjaustyti gabalėliais sudėti į varškę.
Receptas. Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
INGREDIENTAI: 1 stiklinė grietinėlės 1 vienetas vanilės (ankštis) šiek tiek aguonų 2 valgomieji šaukštai želatinos 100 gramų sausainių (lietuviški (arba kūčiukai) 1 vienetas pipirai (čili) 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas čiobrelių (šakelė) 5 valgomieji šaukštai spanguolių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Drebučių gaminimas.
Receptas. Margučiai iš želė
INGREDIENTAI: 1 pakelis želės 2 vienetai mandarinų 1 pakelis kokosų drožlių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Pakelį želė ištirpiname, išpilstome į formeles arba kiaušinių lukštų puseles, įdedame po mandarino skiltelę ir paliekame sustingti. Sustingusias puseles sulipdome po dvi ir apibarstome kokosų drožlėmis.