Žalioji paprika
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Žalioji paprika“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Žalioji paprika“.
Receptas. ZIGMO silkė su daržovių salsa
Ši gardi silkės užkandėlė papuoš net ir išrankiausios šeimininkės Kalėdų stalą!
INGREDIENTAI: 150 gramų zigmo klasikinės silpnas sūdytos silkių filė 1 vienetas cukinijos 1 vienetas raudonosios paprikos 1 vienetas geltonosios paprikos 1 vienetas žaliosios paprikos 1 vienetas agurkų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Kiniškai kepta kiauliena
Šitame patiekale pirmu smuiku groja iš tikrųjų ne mėsa, o daržovės - jų lengvas skonis ir ryškios spalvos sužadina apetitą. Patiekalui ypatingą skonį ir kvapą suteikia salierai - šitame patiekale jie ypatingai dominuoja ir suteikia įdomų skonį. Šitas patiekalas puikiai tinka nesočiai vakarienei, kai nesinori apkrauti skrandžio nakčiai, bet norisi kažko gardaus ir lengvo.
Receptas. Vasariškos salotos su bolivine balanda ir daržovėmis
Jeigu dažniausiai gaminate salotas, kurių pagrindas yra salotų lapai ir tokios salotos jums nusibodę, tuomet vietoj salotų lapų pabandykite naudoti bolivinės balandos (kynvos) sėklas. Salotos paruoštos su kynvos sėklomis yra labai gaivios, skanios ir maistingos. Tik būtina nepamiršti, kad prieš verdant kynvos sėklas reikia nuplauti po šaltu vandeniu, kitaip kynva įgaus kartų skonį.
Receptas. Pipirrana – ispaniškos salotos
Salotų pagaminimas tetrunka 10 min (ar net mažiau), kol visas daržoves susipjaustai, sumaišai ir išdėlioji lėkštėse. Ir viskas – galima valgyti! Šios salotos kilusios iš Ispanijos Andalūzijos regiono, bet visoje Ispanijoje galima rasti pačių įvairiausių Pipirrana salotų variacijų. Aš pasirinkau gana tradicinį – su tunu. Salotas galite patiekti su skrebučiu, česnakiniu prancūzišku batonu ar tiesiog valgyti vienas.
Receptas. Argentinietiškas troškinys "Carbonada Criolla"
Šis patiekalas labai skanus ir paprastas, lengvai pagaminamas. Jei turite, galite dėti cukinijų ir bulvių bei saldžiųjų bulvių. Taip pat, jei patinka, galima dėti svogūnų - tik teks juos kartu pakepinti su paprikomis ir česnakais. Kad padažas būtų tirštesnis, galima pilti mažiau jautienos sultinio. Kukurūzų galima dėti ir kiek daugiau nei mažą skardinę, pagal skonį.
Receptas. Uošvienės troškinti vėžiai
Taip pagaminti vėžiai būna labai sultingi ir skanūs. Nereikia nei padažo. Ir svarbiausia, kad labai paprasta ir greita.
INGREDIENTAI: 500 gramų vėžių (apvirti) 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas žaliosios paprikos 1 vienetas raudonosios paprikos 1 vienetas sultinio kubelių 1 skiltelė vandens 1 žiupsnelis pipirai Kepimui: 2 valgomieji šaukštai aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Ispaniškas pupelių ir chorizo dešros troškinys
Šis troškinukas sveikuoliškas ir, be abejo, labai gardus. Jei esate vegetarai, nedėkite chorizo dešrelių, troškinys bus labai gardus ir be jų. Receptas iš mano blogo:l ithuanianintheusa.
Receptas. Šparaginių pupelių troškinys su salierais, paprika, cukinija ir dešra
Galima imti ir kitos spalvos saldžias paprikas, bet man žaliosios skonis subtiliausias.
INGREDIENTAI: 1 litras sparaginių pupelių (virtos) 200 gramų dešros 1 vienetas saliero stiebų 1 vienetas cukinijos 1 vienetas žaliosios paprikos 1 pundelis žalumynų 30 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas svogūnų 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 vienetai laurų lapų 2 žiupsneliai juodųjų pipirų Pabarstymui: šiek tiek sūris Paruošimo laikas: A...
Receptas. Kiniškas vištienos troškinys
Šitas patiekalas nėra sudėtingas pasigaminti ir taip pat neužims daug laiko. Jeigu patinka galima dėti svogūno. Garnyrui tinka ryžiai su kiniškomis salotomis. Jeigu nesinori visų ingredientų kepti po vieną, galima šitą taisyklę apeiti ir kepti pirmiau mėsą, po to tik sudėti daržoves bei porus. Vištienos sultiniui puikiai tiks paruošti kubeliai iš parduotuvės.
Receptas. Ispaniškas daržovių troškinys
Universalus patiekalas, kurį galima valgyti pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skaniausias patiektas su šviežio ar skrudinto batono riekelėmis, užkeptu kiaušiniu ar kepintomis bulvėmis. Na, ir visi kiti priedai pagal Jūsų skonį ir fantaziją. Šis patiekalas labai patiks ir vegetarams – daugybė daržovių ir vitaminų, sotu ir greitai paruošiama.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Meksikietiškos pomidorų salotos
Meksikietiškos salotos (dar kitaip salsa), kurios tinka prie pačių įvairiausių patiekalų ir užkandžių. Šios salotos paruošiamos labai greitai ir paprastai, o skonis – superinis! Šios salotos dažniausiai valgomos kartu su takais, fajitomis, įvairia kepta mėsa ir žuvimi. Taip pat salotos labai skanios su bulvių ar tortilijų traškučiais. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.
Receptas. Sičuano kiauliena
Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno- tai patiekalą padarysite unikalesnį, bet tam puikiai tinka ir paprastas baltasis vynas. Vietoje aitriosios paprikos miltelių galite naudoti Sičuano pipirus, tiks tiek marinuoti, tiek džiovinti, jie suteiktų patiekalui daugiau aštrumo, bet jų neturint gerai tiks ir aitriosios paprikos milteliai. Patiekalą galima patiekti su ryžiais ir apibarstyti laiškiniais svogūnais.