sūris

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sūris“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sūris“.
REKLAMA
Traškios vištienos popuri: išbandykite šį receptą  Traškios vištienos popuri: išbandykite šį receptą

Traškios vištienos popuri: išbandykite šį receptą

Eilinei vakarienei, draugų vakarėliui (namuose arba lauke!) ar net vaikų šventei (mažieji tikrai įvertins traškias vištienos juosteles) – toks traškios vištienos rinkinys išgelbės įvairiausiose situacijose. Žinote, kokia maža šios vištienos skonio paslaptis? Baigiant kepti viską apšlakstykite sviestu su keptu česnaku bei tarkuotu VILVI Memel Prussia sūriu. Sviestas su česnaku vištienai suteikia ypatingai gardaus aromato, o apkepęs sūris – dar daugiau papildomo skonio ir malonaus traškumo.
2024-05-30

Telšiškiai įnirtingai varžėsi dėl 7 kg sūrio galvos: paaiškėjo, kas buvo vikriausi

Telšiuose gegužę vyko sūrio gaudymo čempionatas. Nuo Zakso kalno riedėjo sūrio galvos, o lenktyniaudami vienas su kitu sūrį gaudė žemaičiai. Nors mūsiškės varžybos nebuvo tokios ekstremalios kaip Anglijoje, kur riedantį nuo labai status kalno sūrį britai gaudo jau daug metų, tačiau ir čia azarto netrūko, o nugalėtojams atiteko beveik 7 kilogramus sveriančios žemaitiško sūrio galvos. Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Aktualijos 2024-05-25

Lietuvoje vyks sūrio gaudymo čempionatas: kviečia visus

Žemaitijos turizmo informacijos centras savaitgalį kviečia į sūrio gaudymo čempionatą, kuriame reikės sugauti nuo Zakso kalno riedantį tikrą sūrį. „Ar esi ridenęs kiaušinį? Ar esi pats ridenesis nuo kalno? O ar esi gaudęs besiridenantį sūrį? Žemaitijos turizmo informacijos centras antrą kartą Telšių istorijoje kviečia į sūrio gaudymo čempionatą, kurio metu nuo Zakso kalno bus ridenamas tikras sūris!“.  Kada? 2024 m. gegužės 19 d. 17 val.
2024-05-17

Sūris išsilaikys kur kas ilgiau: štai, kur jį reikia laikyti

Sūris yra vienas pagrindinių daugelio žmonių pirkinių sąraše atsirandančių produktų, tačiau tik nedaugelis žino, kaip jį tinkamai laikyti, kad ilgiau išliktų šviežias ir nesupelytų. Ekspertas ragina išbandyti vieną gudrybę – pastebėsite, kad sūris negenda daug ilgiau. Šis pieno produktas turi būti laikomas šaldytuve, tačiau net ir ten jis gali sudžiūti ir pradėti pelyti. Nors kai kurios pelėsių rūšys suteikia unikalų skonį tam tikroms sūrių rūšims, ne visada pelėsis yra laukiamas svečias.
2023-12-14

Šis kukuliukų receptas abejingų nepaliks: paprasta ir skanu

Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pasidalino sultingu jautienos kukulių receptu, kuris nepaliks abejingų. Nors gali atrodyti, kad tikrai skanius kukulius pagaminti yra sudėtinga, iš tiesų, užtenka žinoti keletą gudrybių ir puikūs mėsos kukuliai garuos ant jūsų stalo. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi naminio ir užpildančio maisto.
2023-10-08

Prieš naktį šiukštu nevalgykite šių produktų: miegosite daug geriau

Pasak „Benenden Health“, ne pelno siekiančios savidraudos draugijos JK, teikiančios privačią medicininę priežiūrą, ekspertų teigimu, yra trys maisto produktai, dėl kurių gali būti sunku išsimiegoti  naktimis – tai šokoladas, sūris ir traškučiai. „Norint pagerinti miego režimą, svarbu peržiūrėti, ką ir kada valgome, – sako Cheryl Lythgoe, magistro laipsnį turinti slaugytoja konsultantė, daugiau nei du dešimtmečius dirbanti bendrosios praktikos ir privačiame sektoriuje.
2023-09-05

Pamatyti žemaičio Petro važiuoja šimtai: tam yra 1 priežastis

Jonavos rajone gyvenantis žemaitis Petras Bieliauskas užsukančius į svečius supažindina su gimtojo krašto patiekalais. Rodo, kaip tinkamai gaminti žemaitišką kastinį, cibulynę, duoda paragauti ir savomis rankomis gaminto sūrio. Į Petro edukacijas suvažiuoja smalsuoliai iš įvairiausių Lietuvos regionų, o taip pat net ir iš tolimų užsienio šalių. Kretingos rajone, Rūdaičių kaime gimęs Petras tvirtai teigia, kad yra grynakraujis žemaitis.
2023-09-03

Šis produktas – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau

Nedaugelis kulinarinių produktų gali pasigirti tokiu turtingu palikimu kaip fermentinis sūris. Sena praktika, kurios metu iš pieno gaminami įvairūs gardžiausi sūriai, tapo šimtmečius gyvuojančia gamybos tradicija. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, fermentinio sūrio vartojimo normos nėra visur vienodos, todėl reikėtų atsižvelgti į savo šalies specialistų siūlomą rekomendaciją.
2023-08-15

Lietuviai šluoja žemaičių seserų gaminamus sūrius: atskleidė sėkmės paslaptį

Socialiniame tinkle „Facebook“ dvi ūkininkės seserys – Gintarė (24) ir Gabrielė (27) savo nuoširdumu pavergė daugelį žmonių. Iš Kretingos rajone esančio nedidelio Juodupėno kaimo kilusios seserys ūkininkauja nuo pat vaikystės. Tačiau vos prieš kelis mėnesius jos nėrė į naują veiklą – pradėjo gaminti sūrius, kurie taip apžavėjo aplinkinių rajonų gyventojus, kad dabar Gintarė ir Gabrielė nebespėja priimti plaukiančių užsakymų.
2023-07-16

Atskleidė, kuo lietuviai vaišina NATO svečius: nuo šakočio iki trauktinių ir likerių

NATO viršūnių susitikimas, kuriame vieši apie 3 tūkst. oficialių asmenų ir maždaug 2 tūkst. nevyriausybinių organizacijų bei tarptautinės žiniasklaidos atstovų, suvienijo ir dešimtis Lietuvos maisto bei gėrimų pramonės įmonių. Eksporto rinkas siekiantys plėsti gamintojai dalijasi, kokiais mūsų šalį reprezentuojančiais gaminiais vaišinami NATO susitikimo dalyviai. Tarp maisto ambasadorių šįkart atsidūrė ne tik tokie tradiciniai produktai kaip medus, beržų sula ar juoda duona.
2023-07-12
REKLAMA
REKLAMA

„Maximoje“ įsigytas sūris šokiravo marijampolietę: negalėjo patikėti, ką išvydo

Marijampolietė vienoje iš parduotuvių „Maxima“ įsigijo sūrį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo supelijęs. Nesėkmingo pirkinio nuotraukomis pasidalijusi skaitytoja, kuri paprašė likti nepristatyta sakė, kad sūrį, kuri pirko, galiojimas buvo geras, tačiau pelėsis – labai nustebino. „Tikėtina, kad tą sūrį buvo kažkas paėmęs, numetė ne į šaldytuvą, o pardavėjas, nepamatęs, nunešė į šaldytuvą ir padėjo. Mums taip jau kliuvo jį pasiimti“, – pasakojo marijampolietė.
2023-07-04

Šefas Robertas rekomenduoja: šios vieno kąsnio užkandėlės nepaliks abejingų

Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“. Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“. Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.  Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
2023-07-02

Šefas Robertas Ščesnavičius rekomenduoja: užkandukai su kepta vištiena ir dviejų rūšių sūriu

Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Lengviau su Robertu“. Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.  Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
2023-06-12

Šios salotos taps vasaros hitu: skonis nepaliks abejingų

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Nenumaldomai artėjant vasarai, prasideda ir gardžiausių braškių sezonas, tad šefas išdavė gaivių buratos salotų su braškėmis receptą.  Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose.
2023-05-31

Taip kepto varškės sūrio dar neragavote: skonis maloniai nustebins

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca svečiavosi pas „Lilės sūrio“ įkūrėją Lilę, kuri supažindino su sūrių gamybos procesu, o šefas pagamino grilyje keptą varškės sūrį su jautiena. Lilė pasakoja, kad pasirinko geriausią darbą – sūrių ūkyje.
2023-04-17

Sėkmės paslaptį versle Lilei pakuždėjo anyta: sūrių ceche dirba jau 23 metus

Geram sūriui negali atsispirti nei italai, nei lietuviai. Tiesa, nuo senų laikų ragaujame skirtingus. Todėl šįkart, kartu su TV3 laida „La maistas“, virtuvės šefas Gian Luca Demarco keliaus į Kėdainius, kur susipažins su Lile – eilę metų įvairiausius lietuviškus sūrius gaminančia moterimi. Anksčiau apie tai ji tik svajojo, o šiandien šalies gyventojams pristato pačių įvairiausių skonių gaminius.
2023-04-14

Šeima sukrėsta: vyras mirė suvalgęs populiarų produktą

Po to, kai britas mirė suvalgęs listerijomis užkrėstą minkštą sūrį, sveikatos apsaugos vadovai įsakė atšaukti maisto produktą, nes jame buvo „išskirtinai daug“ bakterijų. Maisto standartų agentūra (FSA) ir JK sveikatos apsaugos agentūra (UKHSA) perspėjo visuomenę nevalgyti pusiau minkšto „Baronet“ sūrio, kurį gamina „The Old Cheese Room“ Viltšyre. UKHSA nustatė tris atvejus, galimai susijusius su protrūkiu, įskaitant tą, kai asmuo mirė.
2023-03-29

Šiukštu nevalgykite šių produktų prieš seksą: naktis bus sugadinta

Pasaulyje daugybė žmonių valgo prieš ir po sekso. Tačiau kokių produktų vertėtų vengti, kad nesugadintumėte karštos nakties? Populiari sveikatos programėlė „Lifesum“ išanalizavo naudotojų duomenis ir išsiaiškino, kokius maisto produktus žmonės dažniausiai valgo prieš ir po sekso. Iš 2 563 maisto produktų, populiariausias buvo šokoladas. Antroje vietoje – pomidorai, toliau sekė duona, obuoliai, bulvės, kava, bananai, vynas, sūris ir braškės.
2023-03-25

Lietuviai šį sūrį graibsto parduotuvėse: paaiškino, kodėl

Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui. Jei lig šiol galvojote, jog šis pikantiškas sūris tinka tik salotoms gardinti, smarkiai klystate – naudokite jį gamindami užtepėlę, sriubą ar net pyragą.
2023-01-18

Gian Luca pasidalino gardaus troškinio receptu: tokį gamindavo jo močiutė

TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį ir toliau stebina pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino ypatingo troškinio receptu – tokį troškinį gamindavo jo močiutė. Sekmadienį Gian Luca lankėsi pas kaime netoli Druskininkų įsikūrusią Gražiną, tituluojamą sūrių karaliene.
2022-11-14

Daugelis nežino, kam naudojamas šis trintuvės šonas: atskleidė tiesą

Virtuvės įtaisai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau ne visada lengva suprasti, kaip naudoti kiekvieną protingai sukurtą įrankį. Todėl žmonės dažnai nustemba sužinoję, kad jie netinkamai naudoja populiarius prietaisus, kai visą laiką yra paprastesnis būdas. Yra daugybė gudrybių, apie kurias žino ne visi ‒ nuo skylės spagečių šaukšte porcijos dydžiui išmatuoti iki indaplovių erdvės išplėtimo, kad tilptų aukšti stiklainiai.
2022-11-07

Šiukštu nesirinkite šių produktų: jie didina kraujospūdį

Aukštas kraujospūdis retai turi pastebimų simptomų, todėl jį dažnai sunku diagnozuoti. Jei negydysite, gali kilti rimtų problemų, tokių kaip širdies priepuolis ir insultas. Yra maisto produktų, kurie gali padėti sumažinti kraujospūdį, pavyzdžiui, uogos ir avižos, tačiau kokių maisto produktų reikėtų vengti? Maždaug trečdalis suaugusiųjų Jungtinėje Karalystėje turi aukštą kraujospūdį, nors daugelis to nesuvokia. Todėl svarbu reguliariai tikrinti kraujospūdį.
2022-11-07

Sukurtas dalintis, bet tiks ir vienam: penkių sūrių pyrago receptas

Paskutinei laidos „Skaniai ir paprastai“ sezono laidai virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis nusiteikė šventiškai ir parodė, kaip pagaminti patiekalą, kuris pukiai tinka dalintis. Tai – traškus ir sodraus skonio penkių sūrių pyragas. Patiekalui paruošti reikės: 1. 250 g mocarelos sūrio; 2. 125 g čederio sūrio; 3. 125 g gouda sūrio; 4. 200 g feta sūrio; 5. 200 g kreminio sūrio; 6. 1 ½ š. kvietinių miltų; 7. ½ štl.
2022-09-03

Atrado geriausią keptos duonos receptą: „Dabar tik taip ir kepsiu“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Keptos duonos receptas Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis.
67 2022-09-02

Mokslininkai įvertino: vaisių ir daržovių vartojimas yra mažiau kenksmingas planetai nei mėsos ar sūrio

Jau seniai yra žinoma, kad vaisių ir daržovių vartojimas yra mažiau kenksmingas planetai nei mėsos ar sūrio vartojimas, tačiau pirmadienį paskelbti naujo tyrimo rezultatai parodė, jog traškučių ir saldžių gėrimų poveikis aplinkai taip pat nėra reikšmingas. Didelės apimties tyrimą atlikę mokslininkai išanalizavo apie 57 tūkst. Didžiosios Britanijos ir Airijos prekybos centruose parduodamų produktų, o tyrimo išvados paskelbtos moksliniame žurnale PNAS.
2022-08-09

Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti

Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko? Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
2022-06-12

Itin ekstremaliose sūrio ridenimo varžybose – neįtikėtina dalyvių drąsa: neapseita be traumų

Jungtinėje Karalystėje, Brokverto kaime, surengtos tradicinės riedančio sūrio lenktynės. Pastaruosius dvejus metus dėl COVID-19 pandemijos šios itin ekstremalios varžybos, reikalaujančios gero fizinio dalyvių pasirengimo, nebuvo rengiamos, todėl šiemet sulaukė didelio dalyvių ir žiūrovų antplūdžio. Šios senovinės sporto rungties esmė – nuridenti nuo kalno apskritą, tris kilogramus sveriantį „Double Gloucester“ sūrį, paskui kurį dalyviai nuo kalvos leidžiasi bėgdami ir nepaiso jokių pavojų.
2022-06-07

Pasakė, kiek sūrio galima suvalgyti per dieną: dydis nustebins

Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dažniausiai pelėsiniai sūriai  yra kaloringi, todėl juos reikėtų vartoti saikingai.
2022-06-06

Graikiško „Gravieros“ sūrio greitai gali nebelikti: ūkininkai skundžiasi nebegalintys išmaitinti gyvulių

Graikiško „Gravieros“ sūrio greitai gali nebelikti lentynose – šalies ūkininkai skundžiasi, kad nebegali išmaitinti savo gyvulių. Esą dėl karo Ukrainoje degalų, pašarų ir trąšų kainos taip išaugo, kad tenka skersti karves, kurios duoda mažiau pieno. Vien šiais metais ūkininkai pagamins trečdaliu mažiau sūrio. O ir parduos brangiau, nors vien per metus šio produkto kaina jau šoktelėjo per 30 procentų.
2022-05-23

Klaipėdietė Paryžių iškeitė į atokesnį bažnytkaimį: ten atrado ir mylimą veiklą

Prancūzijoje beveik dešimtmetį gyvenanti klaipėdietė Dominyka Idzelytė-Brunelle pasakoja, kad grįžti atgal artimiausiu metu į Lietuvą neketina, kadangi šiuo metu jaučiasi itin laiminga, o ir planų ateičiai turi iki kaklo. Apie tai, kaip atsidūrė Prancūzijoje ir kodėl meilės miestą Paryžių iškeitė į ramų bažnytkaimį bei kas pastūmėjo pradėti kurti sūrius, sužinosite jau šį vakarą, 17.15 val.
2022-04-24

Receptas. Mėsiškas lietinių blynų tortas

INGREDIENTAI: 1 vienetas pomidorų pastos 120 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) 2 vienetai kiaušinių 3/4 stiklinės kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno šiek tiek majonezo 1/3 stiklinės vandens 1 stiklinė sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 3/4 stiklinės grybų (džiovinti) 0.5 saujos svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena

INGREDIENTAI: 2 vienetai vištiena (krūtinėlė) 55 gramai sviesto 235 gramai grietinėlės (riebi) 120 gramų sūris (tarkuotas, "Džiugas") 2 arbatiniai šaukšteliai petražolių 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
2022-03-03

Receptas. Koldūnai su špinatų ir sūrio įdaru

INGREDIENTAI: 120 gramų špinatų 2 vienetai kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 150 gramų vandens 70 gramų sūris 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai sumaišyti pirmuosius tris produktus, o įdarui - sūrį bei truputėlį pakeptus špinatus. Iš iškočiotos tešlos išspausti skrituliukus, į juos dėti įdarą ir užspausti, kad verdant neišbėgtų.
2022-03-03

Receptas. Sotus faršo apkepas

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 3 skiltelės česnakų 3 žiupsneliai prieskonių (Vegeta) 1 vienetas raudonosios paprikos 3 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų sūris Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną. Gerai viską išmaišome.
2022-03-03

Receptas. Skaniausi blyneliai

INGREDIENTAI: 100 gramų dešros 100 gramų sūris 2 valgomieji šaukštai miltai 50 gramų kukurūzų ((konservuoti)) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek prieskonių ( (pagal skonį)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Dešrą ir sūrį sutarkuoti su burokine tarka, įmušti kiaušinį, suberti miltus prieskonius ir konservuotus kukurūzus. Viską išmaišyti.
2022-03-03

Receptas. Brokolių salotos su kumpiu

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1/3 stiklinės kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas paprikų (raudona) 1/3 stiklinės pupelių (raudonos, virtos) 4 valgomieji šaukštai majonezo 4 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 500 gramų brokolių 200 gramų sūris (mėlynasis) 10 gramų kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Silkė pataluose

INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių 4 vienetai bulvių 200 gramų sūris (fermentinis) 2 vienetai silkių 200 gramų burokėlių (virti) šiek tiek svogūnų laiškų 250 gramų majonezo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išverdame. Bulves supjaustome kubeliais ir dedame į pasirinkto indo apačią, aptepame majonezu. Svogūnų laiškus susmulkiname ir dedame antrą sluoksnį.
2022-03-03

Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje

INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
2022-03-03

Receptas. Rūkytos dešros salotos su kopūstais

INGREDIENTAI: šiek tiek kopūstų šiek tiek morkų (marinuotos, aštrios) šiek tiek obuolių šiek tiek saulėgrąžų aliejaus šiek tiek dešros (rūkyta) šiek tiek sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti dešrą plonais griežinėliais. Susmulkinti kopūstą. Kopūstus sumaišyti su obuolių šiaudeliais. Sūrį supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti su aštriomis morkomis, užpilti saulėgrąžų aliejumi, jei reikia pasūdyti.
2022-03-03

Receptas. Bulvių ir špinatų užkepelė

INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių 100 gramų sūris (fermentinis) 500 gramų špinatų 100 gramų svogūnų laiškų 200 gramų grietinėlės 0.5 stiklinės vandens šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išverdame, supjaustome griežinėliais, žalumynus susmulkinam, sūrį sutarkuojame. Į indą sluoksniuojame (kol baigiasi produktai) bulves, špinatus, svogūnus, sūrį. Pagardinam druska, pipirais.
2022-03-02

Receptas. Linksmosios įdarytos paprikos

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek morkų šiek tiek ryžių šiek tiek svogūnų šiek tiek sūris šiek tiek druskos šiek tiek grietinės šiek tiek vištos faršo šiek tiek petražolių šiek tiek krapų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname česnaką, svogūną, morkytę, sūrį.
2022-03-02

Receptas. Duona su kumpiu ir sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 4 vienetai kiaušinių 220 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus 5 gramai mielių (sausos) 200 gramų sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus išsijoti ir suberti į dubenį kartu su mielėmis, druska ir pipirais. Išmaišyti. Tada po vieną įmušti kiaušinius.
2022-03-02

Receptas. Naminiai dešrainiai

INGREDIENTAI: 1 sauja petražolių (kapotos) 4 valgomieji šaukštai krapų 8 vienetai sūris (griežinėliai, pailgi) 8 vienetai virtų dešrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įdėti prapjautas bandeles į riebalais pateptą kepimo skardą. Kiekvienos bandelės vidų ištepti pomidorų padažu, tada dėti griežinėliais pjaustytą sūrį, dešreles ir gausiai pabarstyti kapotais krapais. Kepti 170- 180 °C orkaitėje 10- 17 minučių.
2022-03-02

Receptas. Sekmadienio makaronų apkepas

INGREDIENTAI: 450 gramų kalakutų faršo 1 vienetas porų 1 vienetas geltonosios paprikos 2 vienetai pomidorų pastos 450 gramų makaronų 300 gramų sūris 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas aliejaus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje apkepti faršą, smulkintą papriką, pomidorą, porą. Įdėti prieskonių.
2022-03-02

Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų) 1 česnakų 1 vienetas morkų (didelės) šiek tiek petražolių 125 gramai ryžių šiek tiek majonezo 100 gramų sūris 4 vienetai krabų lazdelių šiek tiek prieskonių (Jūsų mėgiami) šiek tiek kario Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
2022-03-02

Receptas. Faršu įdarytos didžiosios cukinijos

INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos ( ( vidutinio dydžio ) ) 500 gramų kiaulienos (malta) 1 vienetas kiaušinių 100 gramų ryžių 100 gramų sūris (DŽIUGAS tarkuotas) šiek tiek prieskonių (žolelės) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukiniją gerai nuplauti bei nusausinti, perpjauti horizontaliai ir išimti sėklas. Gerai įtrinti prieskoninių žolelių mišiniu ir druska.
2022-03-02

Receptas. Česnakinės varškės pyragas

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (smulkintas) 3 česnakų šiek tiek petražolių (smulkintos) 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 stiklinės pieno (arba grietinėlė) 100 gramų sūris (tarkuotas) 400 gramų varškės šiek tiek druskos 100 gramų sviesto (arba margarinas) 2 saujos svogūnų laiškų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: 300 g varškės sutrinama su minkštu sviestu, šiek tiek druskos bei miltais ir gauta tešla išklojama s...
2022-03-02

Receptas. Skaniausias batonas su virta daktariška dešra

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis krienų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 1 valgomasis šaukštas garstyčių 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas batono 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų sūris 250 gramų sviesto 100 gramų kumpio (rūkytas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nupjaukite abu batono galius ir išskaptuokite minkštimą. Susmulkinkite kiaušinius, pomidorus, dešrą, kumpį, sūrį, papriką.
2022-03-02

Receptas. Brokolių salotos su kiaušiniais, pomidorais ir česnakiniu padažu

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek jogurto 100 gramų sūris šiek tiek druskos 1 vienetas brokolių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Brokolius padalinti žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Virtus kiaušinius ir pomidorus supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
2022-03-02

Receptas. Makaronai su sūriu ir svogūnais

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 3/5 valgomojo šaukšto petražolių (smulkintos) 1 vienetas svogūnų 500 gramų makaronų 400 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis maždaug 7 porcijos. Užvirinti puode pasūdytą vandenį. Į užvirusį vandenį sudėti makaronus ir virti, kol jie taps minkšti. Kol makaronai verda maždaug 10 min.
2022-03-02
Į viršų