sūris
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sūris“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sūris“.
            
 Išrinko patį skaniausią ir gražiausią kaimišką sūrį Lietuvoje: „Mes jį valgydami prisimenam savo mamą, tetę, senelį, bobutę“
                                Sūrio sostine tituluojamas nedidelis Bernatonių kaimas Panevėžio rajone sukvietė sūrio gurmanus į šventę. Šeimininkės pasistengė nudžiuginti susirinkusiųjų gomurius. Prispaudė sūrių su įvairiausiais prieskoniais, pagardais. O stengėsi ne šiaip sau. Komisija išrinko patį skaniausią ir gražiausią kaimišką sūrį. 
Plačiau apie tai – TV3 Žinių reportaže.
                            
 Europoje – mirtinos infekcijos protrūkis: iš parduotuvių atšauktas produktas, populiarus ir Lietuvoje
                                Prancūzija iš parduotuvių lentynų atšaukė kelių rūšių minkštus sūrius po to, kai jų suvartoję mirė du žmonės. Kaip paaiškėjo, jie užsikrėtė pavojinga listeriozės bakterija. Nuo jos šiemet Lietuvoje jau yra mirę du žmonės.  
Tarnybos atšaukė minkštus „Chavegrand“ prekės ženklo sūrius, tokius kaip bri ir camamberas, skelbia euronews.com. 
Prancūzijos visuomenės sveikatos agentūros duomenimis, suvalgę šių produktų listerioze susirgo 21 žmogus, susirgusiųjų amžius siekė nuo 34 iki 95 metų.
                            
 Atrado superinį sūrio pirštelių receptą: paragavę kartosite ne kartą
                                Šią „Eurovizijos“ savaitę dėmesio neabejotinai reikalaus ne tik muzika. Kol ekrane varžysis Europos talentai, eurovizinio vakarėlio svečius galite nuginkluoti tiesiog nepralenkiamais sūrio užkandžiais, kurie tikrai nusipelnys visų 12 balų. Išleisite visai mažai, nes jiems nereikės prabangių produktų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Skelbia apie sūrio gaudymo čempionatą Lietuvoje: atskleidė, kada ir kur vyks
                                Gegužės 10 d. Telšiuose jau trečią kartą vyks vienas laukiamiausių renginių – sūrio gaudymo čempionatas, kviečiantis drąsiausius dalyvius ir smalsiausius žiūrovus. 
Sūrio gaudymo tradicija smagi ir įtraukianti: nuo kalno paleidžiamas sūrio ritulys, o dalyviai leidžiasi jam iš paskos – pirmasis, pasiekęs sūrį skelbiamas nugalėtoju, rašoma pranešime spaudai. 
Savo greitį galės parodyti net kūdikiai
Šiemet dalyvių gretos kaip niekad įvairios.
                            
 Traškios vištienos popuri: išbandykite šį receptą
                                Eilinei vakarienei, draugų vakarėliui (namuose arba lauke!) ar net vaikų šventei (mažieji tikrai įvertins traškias vištienos juosteles) – toks traškios vištienos rinkinys išgelbės įvairiausiose situacijose.  
Žinote, kokia maža šios vištienos skonio paslaptis? Baigiant kepti viską apšlakstykite sviestu su keptu česnaku bei tarkuotu VILVI Memel Prussia sūriu. Sviestas su česnaku vištienai suteikia ypatingai gardaus aromato, o apkepęs sūris – dar daugiau papildomo skonio ir malonaus traškumo.
                            
 Telšiškiai įnirtingai varžėsi dėl 7 kg sūrio galvos: paaiškėjo, kas buvo vikriausi
                                Telšiuose gegužę vyko sūrio gaudymo čempionatas. Nuo Zakso kalno riedėjo sūrio galvos, o lenktyniaudami vienas su kitu sūrį gaudė žemaičiai.  
Nors mūsiškės varžybos nebuvo tokios ekstremalios kaip Anglijoje, kur riedantį nuo labai status kalno sūrį britai gaudo jau daug metų, tačiau ir čia azarto netrūko, o nugalėtojams atiteko beveik 7 kilogramus sveriančios žemaitiško sūrio galvos. 
Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Lietuvoje vyks sūrio gaudymo čempionatas: kviečia visus
                                Žemaitijos turizmo informacijos centras savaitgalį kviečia į sūrio gaudymo čempionatą, kuriame reikės sugauti nuo Zakso kalno riedantį tikrą sūrį. 
„Ar esi ridenęs kiaušinį? Ar esi pats ridenesis nuo kalno? O ar esi gaudęs besiridenantį sūrį? Žemaitijos turizmo informacijos centras antrą kartą Telšių istorijoje kviečia į sūrio gaudymo čempionatą, kurio metu nuo Zakso kalno bus ridenamas tikras sūris!“.  
Kada? 2024 m. gegužės 19 d. 17 val.
                            
 Sūris išsilaikys kur kas ilgiau: štai, kur jį reikia laikyti
                                Sūris yra vienas pagrindinių daugelio žmonių pirkinių sąraše atsirandančių produktų, tačiau tik nedaugelis žino, kaip jį tinkamai laikyti, kad ilgiau išliktų šviežias ir nesupelytų. Ekspertas ragina išbandyti vieną gudrybę – pastebėsite, kad sūris negenda daug ilgiau. 
Šis pieno produktas turi būti laikomas šaldytuve, tačiau net ir ten jis gali sudžiūti ir pradėti pelyti. Nors kai kurios pelėsių rūšys suteikia unikalų skonį tam tikroms sūrių rūšims, ne visada pelėsis yra laukiamas svečias.
                            
 Šis kukuliukų receptas abejingų nepaliks: paprasta ir skanu
                                Virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pasidalino sultingu jautienos kukulių receptu, kuris nepaliks abejingų. Nors gali atrodyti, kad tikrai skanius kukulius pagaminti yra sudėtinga, iš tiesų, užtenka žinoti keletą gudrybių ir puikūs mėsos kukuliai garuos ant jūsų stalo. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi naminio ir užpildančio maisto.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Prieš naktį šiukštu nevalgykite šių produktų: miegosite daug geriau
                                Pasak „Benenden Health“, ne pelno siekiančios savidraudos draugijos JK, teikiančios privačią medicininę priežiūrą, ekspertų teigimu, yra trys maisto produktai, dėl kurių gali būti sunku išsimiegoti  naktimis – tai šokoladas, sūris ir traškučiai. 
„Norint pagerinti miego režimą, svarbu peržiūrėti, ką ir kada valgome, – sako Cheryl Lythgoe, magistro laipsnį turinti slaugytoja konsultantė, daugiau nei du dešimtmečius dirbanti bendrosios praktikos ir privačiame sektoriuje.
                            
 Pamatyti žemaičio Petro važiuoja šimtai: tam yra 1 priežastis
                                Jonavos rajone gyvenantis žemaitis Petras Bieliauskas užsukančius į svečius supažindina su gimtojo krašto patiekalais. Rodo, kaip tinkamai gaminti žemaitišką kastinį, cibulynę, duoda paragauti ir savomis rankomis gaminto sūrio. Į Petro edukacijas suvažiuoja smalsuoliai iš įvairiausių Lietuvos regionų, o taip pat net ir iš tolimų užsienio šalių. 
Kretingos rajone, Rūdaičių kaime gimęs Petras tvirtai teigia, kad yra grynakraujis žemaitis.
                            
 Šis produktas – aukso gysla žarnynui: ragina valgyti dažniau
                                Nedaugelis kulinarinių produktų gali pasigirti tokiu turtingu palikimu kaip fermentinis sūris. Sena praktika, kurios metu iš pieno gaminami įvairūs gardžiausi sūriai, tapo šimtmečius gyvuojančia gamybos tradicija. Vis dėlto, anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, fermentinio sūrio vartojimo normos nėra visur vienodos, todėl reikėtų atsižvelgti į savo šalies specialistų siūlomą rekomendaciją.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Lietuviai šluoja žemaičių seserų gaminamus sūrius: atskleidė sėkmės paslaptį
                                Socialiniame tinkle „Facebook“ dvi ūkininkės seserys – Gintarė (24) ir Gabrielė (27) savo nuoširdumu pavergė daugelį žmonių. Iš Kretingos rajone esančio nedidelio Juodupėno kaimo kilusios seserys ūkininkauja nuo pat vaikystės. Tačiau vos prieš kelis mėnesius jos nėrė į naują veiklą – pradėjo gaminti sūrius, kurie taip apžavėjo aplinkinių rajonų gyventojus, kad dabar Gintarė ir Gabrielė nebespėja priimti plaukiančių užsakymų.
                            
 Atskleidė, kuo lietuviai vaišina NATO svečius: nuo šakočio iki trauktinių ir likerių
                                NATO viršūnių susitikimas, kuriame vieši apie 3 tūkst. oficialių asmenų ir maždaug 2 tūkst. nevyriausybinių organizacijų bei tarptautinės žiniasklaidos atstovų, suvienijo ir dešimtis Lietuvos maisto bei gėrimų pramonės įmonių. Eksporto rinkas siekiantys plėsti gamintojai dalijasi, kokiais mūsų šalį reprezentuojančiais gaminiais vaišinami NATO susitikimo dalyviai. 
Tarp maisto ambasadorių šįkart atsidūrė ne tik tokie tradiciniai produktai kaip medus, beržų sula ar juoda duona.
                            
 „Maximoje“ įsigytas sūris šokiravo marijampolietę: negalėjo patikėti, ką išvydo
                                Marijampolietė vienoje iš parduotuvių „Maxima“ įsigijo sūrį, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo supelijęs. 
Nesėkmingo pirkinio nuotraukomis pasidalijusi skaitytoja, kuri paprašė likti nepristatyta sakė, kad sūrį, kuri pirko, galiojimas buvo geras, tačiau pelėsis – labai nustebino. 
„Tikėtina, kad tą sūrį buvo kažkas paėmęs, numetė ne į šaldytuvą, o pardavėjas, nepamatęs, nunešė į šaldytuvą ir padėjo. Mums taip jau kliuvo jį pasiimti“, – pasakojo marijampolietė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šefas Robertas rekomenduoja: šios vieno kąsnio užkandėlės nepaliks abejingų
                                Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“. 
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“. 
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.  
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
                            
 Šefas Robertas Ščesnavičius rekomenduoja: užkandukai su kepta vištiena ir dviejų rūšių sūriu
                                Į TV3 eterį sugrįžo legendinis šefas Robertas Ščesnavičius ir kiekvieną sekmadienį kviečia pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Lengviau su Robertu“.  
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.  
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
                            
 Šios salotos taps vasaros hitu: skonis nepaliks abejingų
                                TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Nenumaldomai artėjant vasarai, prasideda ir gardžiausių braškių sezonas, tad šefas išdavė gaivių buratos salotų su braškėmis receptą.  
Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Taip kepto varškės sūrio dar neragavote: skonis maloniai nustebins
                                Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca svečiavosi pas „Lilės sūrio“ įkūrėją Lilę, kuri supažindino su sūrių gamybos procesu, o šefas pagamino grilyje keptą varškės sūrį su jautiena. 
Lilė pasakoja, kad pasirinko geriausią darbą – sūrių ūkyje.
                            
 Sėkmės paslaptį versle Lilei pakuždėjo anyta: sūrių ceche dirba jau 23 metus
                                Geram sūriui negali atsispirti nei italai, nei lietuviai. Tiesa, nuo senų laikų ragaujame skirtingus. Todėl šįkart, kartu su TV3 laida „La maistas“, virtuvės šefas Gian Luca Demarco keliaus į Kėdainius, kur susipažins su Lile – eilę metų įvairiausius lietuviškus sūrius gaminančia moterimi. Anksčiau apie tai ji tik svajojo, o šiandien šalies gyventojams pristato pačių įvairiausių skonių gaminius.
                            
 Šeima sukrėsta: vyras mirė suvalgęs populiarų produktą
                                Po to, kai britas mirė suvalgęs listerijomis užkrėstą minkštą sūrį, sveikatos apsaugos vadovai įsakė atšaukti maisto produktą, nes jame buvo „išskirtinai daug“ bakterijų.  
Maisto standartų agentūra (FSA) ir JK sveikatos apsaugos agentūra (UKHSA) perspėjo visuomenę nevalgyti pusiau minkšto „Baronet“ sūrio, kurį gamina „The Old Cheese Room“ Viltšyre.  
UKHSA nustatė tris atvejus, galimai susijusius su protrūkiu, įskaitant tą, kai asmuo mirė.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Šiukštu nevalgykite šių produktų prieš seksą: naktis bus sugadinta
                                Pasaulyje daugybė žmonių valgo prieš ir po sekso. Tačiau kokių produktų vertėtų vengti, kad nesugadintumėte karštos nakties? 
Populiari sveikatos programėlė „Lifesum“ išanalizavo naudotojų duomenis ir išsiaiškino, kokius maisto produktus žmonės dažniausiai valgo prieš ir po sekso. 
Iš 2 563 maisto produktų, populiariausias buvo šokoladas. Antroje vietoje – pomidorai, toliau sekė duona, obuoliai, bulvės, kava, bananai, vynas, sūris ir braškės.
                            
 Lietuviai šį sūrį graibsto parduotuvėse: paaiškino, kodėl
                                Tarp daugybės Graikijos gėrybių neabejotinai rikiuojasi ir šalies kulinarinis paveldas, o kalbai pasisukus apie maistą, bet kuris graikas visuomet paminės fetą. Žinoma, šis sūris jau seniai pelnė simpatijas ir už Viduržemio jūros regiono ribų – mat gurmanai iš viso pasaulio negali atsispirti fetos skoniui. Jei lig šiol galvojote, jog šis pikantiškas sūris tinka tik salotoms gardinti, smarkiai klystate – naudokite jį gamindami užtepėlę, sriubą ar net pyragą.
                            
 Gian Luca pasidalino gardaus troškinio receptu: tokį gamindavo jo močiutė
                                TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco kiekvieną sekmadienį ir toliau stebina pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino ypatingo troškinio receptu – tokį troškinį gamindavo jo močiutė. 
Sekmadienį Gian Luca lankėsi pas kaime netoli Druskininkų įsikūrusią Gražiną, tituluojamą sūrių karaliene.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Daugelis nežino, kam naudojamas šis trintuvės šonas: atskleidė tiesą
                                Virtuvės įtaisai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau ne visada lengva suprasti, kaip naudoti kiekvieną protingai sukurtą įrankį. Todėl žmonės dažnai nustemba sužinoję, kad jie netinkamai naudoja populiarius prietaisus, kai visą laiką yra paprastesnis būdas. 
Yra daugybė gudrybių, apie kurias žino ne visi ‒ nuo skylės spagečių šaukšte porcijos dydžiui išmatuoti iki indaplovių erdvės išplėtimo, kad tilptų aukšti stiklainiai.
                            
 Šiukštu nesirinkite šių produktų: jie didina kraujospūdį
                                Aukštas kraujospūdis retai turi pastebimų simptomų, todėl jį dažnai sunku diagnozuoti. Jei negydysite, gali kilti rimtų problemų, tokių kaip širdies priepuolis ir insultas. Yra maisto produktų, kurie gali padėti sumažinti kraujospūdį, pavyzdžiui, uogos ir avižos, tačiau kokių maisto produktų reikėtų vengti? 
Maždaug trečdalis suaugusiųjų Jungtinėje Karalystėje turi aukštą kraujospūdį, nors daugelis to nesuvokia. Todėl svarbu reguliariai tikrinti kraujospūdį.
                            
 Sukurtas dalintis, bet tiks ir vienam: penkių sūrių pyrago receptas
                                Paskutinei laidos „Skaniai ir paprastai“ sezono laidai virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis nusiteikė šventiškai ir parodė, kaip pagaminti patiekalą, kuris pukiai tinka dalintis. Tai – traškus ir sodraus skonio penkių sūrių pyragas. 
Patiekalui paruošti reikės: 
1. 250 g mocarelos sūrio; 
2. 125 g čederio sūrio; 
3. 125 g gouda sūrio; 
4. 200 g feta sūrio; 
5. 200 g kreminio sūrio; 
6. 1 ½ š. kvietinių miltų; 
7. ½ štl.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Atrado geriausią keptos duonos receptą: „Dabar tik taip ir kepsiu“
                                „Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. 
Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. 
Keptos duonos receptas
Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis.
                            
 Mokslininkai įvertino: vaisių ir daržovių vartojimas yra mažiau kenksmingas planetai nei mėsos ar sūrio
                                Jau seniai yra žinoma, kad vaisių ir daržovių vartojimas yra mažiau kenksmingas planetai nei mėsos ar sūrio vartojimas, tačiau pirmadienį paskelbti naujo tyrimo rezultatai parodė, jog traškučių ir saldžių gėrimų poveikis aplinkai taip pat nėra reikšmingas. 
Didelės apimties tyrimą atlikę mokslininkai išanalizavo apie 57 tūkst. Didžiosios Britanijos ir Airijos prekybos centruose parduodamų produktų, o tyrimo išvados paskelbtos moksliniame žurnale PNAS.
                            
 Pasibaigus galiojimui neišmeskite šių produktų: dar galite juos vartoti
                                Nėra nieko labiau erzinančio, nei situacijos, kai norite išgerti kavos su pienu, tačiau iš šaldytuvo išėmus pieną paaiškėja, kad baigėsi jo galiojimo laikas. Tačiau kaip atidžiai turėtumėte laikytis ant pakuočių nurodyto galiojimo laiko? 
Daugelis žmonių visada atsižvelgia į galiojimo datą, nurodytą ant pakuotės. Tačiau neretai nurodytos datos yra tik gairės, kurios ne visai tiksliai nurodo, iki kada reikėtų suvartoti maistą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Itin ekstremaliose sūrio ridenimo varžybose – neįtikėtina dalyvių drąsa: neapseita be traumų
                                Jungtinėje Karalystėje, Brokverto kaime, surengtos tradicinės riedančio sūrio lenktynės. Pastaruosius dvejus metus dėl COVID-19 pandemijos šios itin ekstremalios varžybos, reikalaujančios gero fizinio dalyvių pasirengimo, nebuvo rengiamos, todėl šiemet sulaukė didelio dalyvių ir žiūrovų antplūdžio. 
Šios senovinės sporto rungties esmė – nuridenti nuo kalno apskritą, tris kilogramus sveriantį „Double Gloucester“ sūrį, paskui kurį dalyviai nuo kalvos leidžiasi bėgdami ir nepaiso jokių pavojų.
                            
 Pasakė, kiek sūrio galima suvalgyti per dieną: dydis nustebins
                                Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti. 
Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dažniausiai pelėsiniai sūriai  yra kaloringi, todėl juos reikėtų vartoti saikingai.
                            
 Graikiško „Gravieros“ sūrio greitai gali nebelikti: ūkininkai skundžiasi nebegalintys išmaitinti gyvulių
                                Graikiško „Gravieros“ sūrio greitai gali nebelikti lentynose – šalies ūkininkai skundžiasi, kad nebegali išmaitinti savo gyvulių. Esą dėl karo Ukrainoje degalų, pašarų ir trąšų kainos taip išaugo, kad tenka skersti karves, kurios duoda mažiau pieno.  
Vien šiais metais ūkininkai pagamins trečdaliu mažiau sūrio. O ir parduos brangiau, nors vien per metus šio produkto kaina jau šoktelėjo per 30 procentų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Klaipėdietė Paryžių iškeitė į atokesnį bažnytkaimį: ten atrado ir mylimą veiklą
                                Prancūzijoje beveik dešimtmetį gyvenanti klaipėdietė Dominyka Idzelytė-Brunelle pasakoja, kad grįžti atgal artimiausiu metu į Lietuvą neketina, kadangi šiuo metu jaučiasi itin laiminga, o ir planų ateičiai turi iki kaklo. Apie tai, kaip atsidūrė Prancūzijoje ir kodėl meilės miestą Paryžių iškeitė į ramų bažnytkaimį bei kas pastūmėjo pradėti kurti sūrius, sužinosite jau šį vakarą, 17.15 val.
                            
 Receptas. Mėsiškas lietinių blynų tortas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   pomidorų pastos    120 gramų   kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)    2 vienetai   kiaušinių    3/4 stiklinės   kvietinių miltų    0.5 stiklinės   pieno    šiek tiek   majonezo    1/3 stiklinės   vandens    1 stiklinė   sūris (tarkuotas)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))    3/4 stiklinės   grybų (džiovinti)    0.5 saujos   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištiena (krūtinėlė)    55 gramai   sviesto    235 gramai   grietinėlės (riebi)    120 gramų   sūris (tarkuotas, "Džiugas")    2 arbatiniai šaukšteliai   petražolių    1 skiltelė   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Koldūnai su špinatų ir sūrio įdaru
                                INGREDIENTAI:    120 gramų   špinatų    2 vienetai   kiaušinių    2.5 stiklinės   kvietinių miltų    150 gramų   vandens    70 gramų   sūris    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai sumaišyti pirmuosius tris produktus, o įdarui - sūrį bei truputėlį pakeptus špinatus. Iš iškočiotos tešlos išspausti skrituliukus, į juos dėti įdarą ir užspausti, kad verdant neišbėgtų.
                            
 Receptas. Sotus faršo apkepas
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulės faršo    1 vienetas   svogūnų    3 skiltelės   česnakų    3 žiupsneliai   prieskonių (Vegeta)    1 vienetas   raudonosios paprikos    3 valgomieji šaukštai   majonezo    150 gramų   sūris    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kiaulienos faršą beriame prieskonius, išspaudžiame česnaką, sutarkuojame svogūną.  Gerai viską išmaišome.
                            
 Receptas. Skaniausi blyneliai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   dešros    100 gramų   sūris    2 valgomieji šaukštai   miltai    50 gramų   kukurūzų ((konservuoti))    1 vienetas   kiaušinių    šiek tiek   prieskonių ( (pagal skonį))    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Dešrą ir sūrį sutarkuoti su burokine tarka, įmušti kiaušinį, suberti miltus prieskonius ir konservuotus kukurūzus. Viską išmaišyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1/3 stiklinės   pupelių (raudonos, virtos)    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    500 gramų   brokolių    200 gramų   sūris (mėlynasis)    10 gramų   kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Silkė pataluose
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių    4 vienetai   bulvių    200 gramų   sūris (fermentinis)    2 vienetai   silkių    200 gramų   burokėlių (virti)    šiek tiek   svogūnų laiškų    250 gramų   majonezo    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išverdame. Bulves supjaustome kubeliais ir dedame į pasirinkto indo apačią, aptepame majonezu. Svogūnų laiškus susmulkiname ir dedame antrą sluoksnį.
                            
 Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   vištiena (blauzdelės)    2 pakeliai   sluoksniuotos tešlos    150 gramų   sūris    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai (juodieji)    4 skiltelės   česnakų    šiek tiek   prieskonių (vištienai)    šiek tiek   aliejaus    1 vienetas   kiaušinių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Rūkytos dešros salotos su kopūstais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   kopūstų    šiek tiek   morkų (marinuotos, aštrios)    šiek tiek   obuolių    šiek tiek   saulėgrąžų aliejaus    šiek tiek   dešros (rūkyta)    šiek tiek   sūris (fermentinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustyti dešrą plonais griežinėliais. Susmulkinti kopūstą. Kopūstus sumaišyti su obuolių šiaudeliais. Sūrį supjaustyti šiaudeliais. Viską sumaišyti su aštriomis morkomis, užpilti saulėgrąžų aliejumi, jei reikia pasūdyti.
                            
 Receptas. Bulvių ir špinatų užkepelė
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bulvių    100 gramų   sūris (fermentinis)    500 gramų   špinatų    100 gramų   svogūnų laiškų    200 gramų   grietinėlės    0.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves išverdame, supjaustome griežinėliais, žalumynus susmulkinam, sūrį sutarkuojame. Į indą sluoksniuojame (kol baigiasi produktai) bulves, špinatus, svogūnus, sūrį. Pagardinam druska, pipirais.
                            
 Receptas. Linksmosios įdarytos paprikos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   morkų    šiek tiek   ryžių    šiek tiek   svogūnų    šiek tiek   sūris    šiek tiek   druskos    šiek tiek   grietinės    šiek tiek   vištos faršo    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   krapų    šiek tiek   provanso žolelių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkiname česnaką, svogūną, morkytę, sūrį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Duona su kumpiu ir sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    250 gramų   kiaulienos kumpio (rūkytas)    4 vienetai   kiaušinių    220 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   baltojo vyno (sausas)    šiek tiek   druskos    100 mililitrų   aliejaus    5 gramai   mielių (sausos)    200 gramų   sūris (fermentinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus išsijoti ir suberti į dubenį kartu su mielėmis, druska ir pipirais. Išmaišyti. Tada po vieną įmušti kiaušinius.
                            
 Receptas. Naminiai dešrainiai
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   petražolių (kapotos)    4 valgomieji šaukštai   krapų    8 vienetai   sūris (griežinėliai, pailgi)    8 vienetai   virtų dešrelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įdėti prapjautas bandeles į riebalais pateptą kepimo skardą.  Kiekvienos bandelės vidų ištepti pomidorų padažu, tada dėti griežinėliais pjaustytą sūrį, dešreles ir gausiai pabarstyti kapotais krapais.  Kepti 170- 180 °C orkaitėje 10- 17 minučių.
                            
 Receptas. Sekmadienio makaronų apkepas
                                INGREDIENTAI:    450 gramų   kalakutų faršo    1 vienetas   porų    1 vienetas   geltonosios paprikos    2 vienetai   pomidorų pastos    450 gramų   makaronų    300 gramų   sūris    0.5 žiupsnelio   druskos    0.5 žiupsnelio   pipirai    3 valgomieji šaukštai   grietinės    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Keptuvėje apkepti faršą, smulkintą papriką, pomidorą, porą. Įdėti prieskonių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Apkepėlė su alyvuogėmis
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   alyvuogių (graikiškos juodosios alyvuogės be kauliukų)    1   česnakų    1 vienetas   morkų (didelės)    šiek tiek   petražolių    125 gramai   ryžių    šiek tiek   majonezo    100 gramų   sūris    4 vienetai   krabų lazdelių    šiek tiek   prieskonių (Jūsų mėgiami)    šiek tiek   kario    Paruošimo laikas: Apie 1 val.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžius išvirti su kariu. Karį įdėti į vandenį su trupučiu druskos. Tada ryžiai gaunasi gražios gelsvos spalvos.
                            
 Receptas. Faršu įdarytos didžiosios cukinijos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   cukinijos ( ( vidutinio dydžio ) )    500 gramų   kiaulienos (malta)    1 vienetas   kiaušinių    100 gramų   ryžių    100 gramų   sūris (DŽIUGAS tarkuotas)    šiek tiek   prieskonių (žolelės)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukiniją gerai nuplauti bei nusausinti, perpjauti horizontaliai ir išimti sėklas. Gerai įtrinti prieskoninių žolelių mišiniu ir druska.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 