sausainiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sausainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sausainiai“.

Šis užkandis puikiai tiks vakarui su filmu: sveikiau ir skaniau nei traškučiai

Ieškote idėjų greitam užkandžiui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip pasigaminti sveikus ir labai greitai paruošiamus sausainius, jų skonis nustebins kiekvieną ragaujantį.
2024-11-04

Išvydus, ką savo rankomis kuria panevėžietė, nustemba ne vienas: gaila net valgyti

35-erių kaunietė Eglė, gimtąjį miestą iškeitusi į Panevėžį, jau 5 metus užsiima savo mylima veikla – sausainių kepimu. Eglės gaminami skanėstai tokie gražūs, kad juos būna gaila net valgyti. Eglė yra puikus pavyzdys, kad labai norint – viskas yra įmanoma ir hobį galima paversti darbu. Moteris yra baigusi konditeriją Panevėžio mokymų centre, tačiau visų kitų kepimo įmantrybių išmoko pati, o viskas prasidėjo per koronaviruso pandemiją.
2024-04-30

Pasigaminkite abrikosinių skarelių: receptas itin paprastas, o skonis patiks visiems

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė kaip pasigaminti nuostabų desertą – skareles su abrikosų džemu. Tai paprastas, bet labai gardus kepinys.
2024-04-20

Po švenčių užsiliko šokolado? Išsikepkite itin paprastų sausainių

Sausainiai – kone paprasčiausias desertas, kurį galite greitai išsikepti namuose. Jei turite po švenčių užsilikusio šokolado ar riešutų, pasigaminti sausainius, pagardintus įvairiais priedais, yra dar lengviau. Tą įrodė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, kurios parodytas receptas itin patiks smaližiams.
2024-04-06

Labai paprastas itališkų sausainių receptas: abejingų nepaliks

Itališki amaretti sausainiai – nuostabi stalo puošmena ir desertas, kuris nepaliks abejingų. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks tiems, kurie nori pasilepinti, bet negali tam skirti daug laiko, teigė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo.
2024-03-17

Šiuos šokoladinius sausainius pasigaminti labai lengva: skonis nustebins

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis – nuostabi stalo puošmena bei puiki valgoma dovana. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks tiems, kurie nori pasilepinti, bet negali tam skirti daug laiko, teigė TV3 laidos „Gardu Gardu“ vedėjai. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo. Jums reikės: 3 vnt.
2024-01-28

Šis kepimo būdas leis sausainiams išlikti šviežiems net kelias savaites: receptas labai paprastas

Biskočiai – klasikiniai itališki sausainiai, užkariavę viso pasaulio traškių skanėstų mėgėjų širdis. Lengva pagaminti, labai skanu valgyti, o priedus ir jų kiekį galima rinktis pagal skonį ar nuotaiką.
2023-12-30

Pamačius vaizdą vienoje Lietuvos kepyklėlėje nustėro: taip pasielgtų ne visi

Šventės – stebuklų metas, tad gerų darbų šaltuoju sezonu smarkiai padaugėja. Ne išimtis – Utenoje veikianti „Aikštės“ kepyklėlė, kuri jau pusantrų metų palieka gardžius lauknešėlius tiems, kuriems jų labiausiai reikia. Gruodžio 6 dienos „Facebook“ įraše kepyklėlė pasidalijo informacija, kad savo kepiniais dalijasi su likimo nuskriaustais žmonėmis.
2023-12-19

Žagarės miestelį pastatė iš imbierinių sausainių: pavyko iškepti net 114 pastatų

Persikelkime į Žagarės miestelį prieš 100 metų – tokį jį, pagamintą iš imbierinių sausainių, atkūrė miestelio gyventojai ir Žagarę mylintys žmonės. Jame galima pamatyti ir visas penkias tuo metu stovėjusias bažnyčias, krautuves su iškabomis ar moderniausią tų metų Lietuvoje kino teatrą. Ši idėja jau trečius metus vienija žagariečius. Kepdami miestelio pastatus jie prisigalvoja ir inovatyvių sprendimų, kad šie būtų kuo labiau panašūs į originalus.

Kalėdiniai Kotrynos Starkienės sausainiai taps šventinio stalo puošmena: paruošite be galo greitai

Prasidėjus gruodžiui, Kotryna Starkienė siūlo nedelsti – atidarykime Kalėdų dirbtuves! O kad patiekalai ant šventinio stalo šįkart kaip reikiant nustebintų svečius, žinoma moteris savo geriausiomis idėjomis su TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovais pasidalins jau šį šeštadienį.   Apie šventinius patiekalus pasakoti ir juos gaminti K. Starkienė žada visą mėnesį. „Žiūrėdami laidą be vargo pasiruošite gražiausioms metų šventėms.
2023-12-02
REKLAMA
REKLAMA

Rolando ir Mildos kuriami sausainiai sprogdina internetą: paragauti nori daugelis

Vilniečiai Rolandas ir Milda Vaškevičiai kuria ypatingo skonio ir išvaizdos Macarons sausainius. Nors M. Vaškevičienė ir seniau kepdavo įspūdingus meduolius, dabar pora į Lietuvą atnešė naująją prancūziškų desertų bangą.
2023-11-23

Atskleidė superinį šnicelių receptą: išbandykite iš karto

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – migdoliniais florentinais su šokoladiniu kremu ir antienos šniceliu su briuselio kopūstais.
2023-09-23

Šie produktai didina insulto riziką: venkite jų

Insultas yra rimta, potencialiai gyvybei pavojinga sveikatos būklė. Ji užklumpa, kai nutrūksta kraujo tekėjimas į smegenis – paprastai tai įvyksta dėl kraujo krešulių arba plyšus kraujagyslei. Yra daug veiksnių, kurie gali padidinti insulto riziką, mityba yra vienas jų. Specialistas įspėja, kad kai kurie produktai didina insulto riziką – venkite jų.
2023-06-28

Gargžduose jaunuolio kuprinėje – įdomus turinys: rado sausainių ir pyragėlių su narkotikais

Gargžduose patikrinę jaunuolio kuprinę, policininkai joje aptiko sausainių ir pyragėlių su narkotikais. Kaip pranešė policija, pirmadienį, apie 17 val., Vasario 16-osios gatvėje, viešoje vietoje atlikus dalinę 21 metų vaikino apžiūrą, kuprinėje buvo rasti ir paimti trys plastikiniai maišeliai. Juose buvo į foliją supakuota 15 vienetų pyragėlių ir 12 vienetų sausainių galimai su narkotinėmis medžiagomis. Asmuo sulaikytas ir nuvežtas į Klaipėdos rajono policijos komisariatą.
Kriminalai 2023-05-09

Pasidalijo ypatingu sausainių receptu – pasigaminę nepasigailėsite

TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefas Gediminas Endriukaitis tiems, kurie nori pasmaližiauti, siūlo išbandyti puikų desertą ar užkandį – avižinius sausainius. Tiesa, šie sausainiai – ypatingi. Klasikinį skonį papildo džiovintos spanguolės ir karijų riešutai, kuriuos galite keisti pagal skonį ar nuotaiką. Gaminant pagal šį receptą sausainius, iškepsite minkštus ir nebyrančius, o jais mėgautis galėsite ne vieną dieną. Sausainiams jums reikės: 1. 85 g sviesto; 2. 0,5 arb.
2023-04-09

Kepsninė ne vien mėsai? Taip iškepti sausainiai nustebins ne tik smaližius

Prasidėjus griliaus sezonui, savo kepsninėje galima pasigaminti ne tik puikių mėsos patiekalų, bet ir jiems nenusileidžiančių desertų. Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė parodė, kaip paruošti sausainius, kuriais sužavėsite ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Sausainiams reikės: 1. 200 g. sviesto; 2. 150 g. rudojo cukraus; 3. 150 g. cukraus; 4. 2 kiaušinių; 5. 300 g. miltų; 6. Šokolado gabalėlių.
2023-04-08

Sveika, greita ir skanu: šie Kotrynos Starkienės sausainiai nepaliks abejingų

Nežinote, kuo pradžiuginti smaližius? Ne bėda! Kulinarinės laidos „Kotrynos burtai“ šeimininkė Kotryna Starkienė parodė, kaip iš virtuvės sandėliuke užsilikusių produktų pagaminti iš koto verčiančius sausainius. Kotryna Starkienė pasirausė savo virtuvės sandėliuke, kur rado vaikų nevalgomų nesaldžių dribsnių, nuo Kūčių užsilikusių aguonų ir kitų ilgai neliestų produktų. Šie likučiai virto sausainiais, nuo kurių pirštelius laižysis visa šeima.
2023-04-02

Išbandykite savaitgalį: Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą gardžiais patiekalais – Bao bandelėmis su plėšyta hoisin antiena ir citrininiais sausainiais. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“. Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena Bandelių tešlai jums reikės: 600 g miltų Manitoba 350 g pieno 60 g sviesto 80 g cukraus 10 g druskos 8 g sausų mielių arba 24 g šviežių mielių 4 g kepimo miltelių Hoisin antienai jums reikės: 1.25 kg ...
2023-03-17

102 metų sulaukusi pensininkė išdavė ilgo gyvenimo paslaptį: 1 gėrimą vadina eliksyru

„Tiesiog gyvenkite gerą, švarų gyvenimą ir šlovinkite Viešpatį už tai, ką jis jums davė“, – sako 102-ejų sulaukusi žvali pensininkė. Dorothy Donegan taip pat sako, kad arbata, kurią ji vadina jaunystės eliksyru, ir sausainiai taip pat padėjo jai sulaukti tokio garbaus gimtadienio, rašo express.co.uk. Penktadienį Dorothy paminėjo savo didžiąją dieną sukvietusi visus popietės arbatos vakarėliui. Dorothy šventė kartu su savo dukterėčia Chrystyne „Clarendon House“ slaugos namuose Koventryje.
2022-12-01

Pamačius kaunietės kepinius raibsta akyse: sunku atitraukti akis

Galima drąsiai sakyti, kad suvalgyti keptus ir dekoruotus kaunietės Lauritos Vasiliauskaitės sausainius yra tikra nuodėmė. Įvairiausių spalvų glajumi išpiešti sausainiai pasiekia ne tik mažųjų širdis, kuomet ant skanėsto pamato savo mėgstamą personažą, tačiau ir suaugusiųjų, kuriems Lauritos prieštas vaizdas primena sentimentus. Gimusi ir augusi Kaune, Laurita Vasiliauskaitė šiuo metu augina sūnelį ir mėgaujasi motinystės atostogomis.
2022-07-03

Vos 5 ingredientai ir jokių miltų – šiuos sausainius pasigaminkite jau šiandien

Kartais taip norisi ko nors saldaus ir skanaus, o daug pastangų įdėti nesinori. Laidos „Gardu Gardu“ šefas Gediminas Endriukaitis turi puikų pasiūlymą – vos su penkiais ingredientais ir dar be jokių miltų jūs galite pasigaminti burnoje tirpstančius šokoladinius sausainius. Negana to, gamindami jūs dar ilgai neužtruksite. Jums reikės: 1. 150 g juodojo karčiojo šokolado; 2. 70 g sviesto; 3. 2 vnt. didelių kiaušinių; 4. 150 g cukraus; 5. 30 g tamsios kakavos miltelių.
2022-04-18

Receptas. Naminis tinginys

INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai kakavos 600 gramų sausainių ("Gaidelis") 200 gramų sviesto 3/4 vieneto kondensuoto pieno (saldinto sutirštinto pieno indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.) Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta.
2022-03-02

Receptas. Tiramisu pyragas

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek kakavos 300 gramų kavos (stipri, plikyta) 3 vienetai kiaušinių 400 gramų sausainių (biskvitiniai) 50 gramų romo (arba Amaretto) 500 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius gerai nuplauname karštu vandeniu. Baltymus išplakame atskirai.
2022-03-02

Receptas. Obuolių "tiramisu"

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 3 valgomieji šaukštai cukraus (rudas) 3 vienetai obuolių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 100 gramų sausainių 50 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas likerio (riešutų arba romas, konjakas) 500 gramų maskarponės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min.
2022-03-02

Receptas. Traškių obuolių ir grietinėlės desertas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 0.5 stiklinės cukraus 1/4 stiklinės cukraus (rudasis) 4 vienetai obuolių 1 stiklinė grietinėlės 350 gramų sausainių (avižiniais, sutrupinti) 0.5 stiklinės sviesto (ištirpintas) šiek tiek karamelės PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 0,5 stiklinės „Butterscotch“ šnapso obuoliniams traškučiams ir 1 šaukšto „Butterscotch“ šnapso grietinėlės masei.
2022-03-02

Receptas. Nekeptas obuolių ir varškės pyragas

INGREDIENTAI: 200 gramų sausainių 200 gramų sviesto 6 vienetai obuolių 1 valgomasis šaukštas cinamono 6 valgomieji šaukštai cukraus 200 mililitrų grietinėlės 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 300 gramų varškės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius smulkiai sutrupinti ir sumaišyti su 50-100 gr tirpinto sviesto. Išmaišyti ir dėti į formą su nuimamu dugnu. Gerai paspausti, išlyginti.
2022-03-02

Receptas. Ledų tortas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas ledų (šokoladiniai) 1 vienetas šokoladas (sulaužytas) 400 gramų sviesto 1 sauja sausainių (susmulkinti) 1 sauja saldainių 5 valgomieji šaukštai karamelės Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Ledus palikti kambario temperatūroje suminkštėti. Apvalią formą iškloti plėvele. Lydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Iškloti paruoštos formos dugną ir paslėgti. Padėkite į šaldiklį.
2022-03-01

Receptas. Pyragas "Žiemos stebuklas"

INGREDIENTAI: 3 vienetai citrinų 400 gramų cukraus šiek tiek spanguolių (papuošimui) 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 500 gramų sausainių ("Gaidelis") šiek tiek pieniško šokolado (papuošimui) 700 gramų varškės 300 gramų sviesto 300 gramų razinų 200 gramų riešutų 1 vienetas vaflių (lakštais) PARUOŠIMO BŪDAS: Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi iki purios masės.
2022-03-01

Receptas. Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas

INGREDIENTAI: 1 citrinų 60 gramų cukraus šiek tiek kakavos 1/4 stiklinės pieno 540 gramų sausainių ("Gaidelis") 400 gramų varškės 120 gramų sviesto šiek tiek riešutų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale. 2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.
2022-03-01

Receptas. Tarta su kondensuoto pieno ir žaliųjų citrinų kremu

Nesu citrusinių vaisių gerbėjas, bet jaučiu ypatingą potraukį žaliosioms citrinoms. Tad ir Kalėdoms nusprendžiau iškepti tartą su jomis. INGREDIENTAI: Pagrindui: 225 gramai sausainių 70 gramų sviesto (lydyto) Kremui: 300 mililitrų kondensuoto pieno 3 vienetai kiaušinių 3 vienetai žaliųjų citrinų Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti. Šaukštą trupinukų atidėti. Likusius sumaigyti su lydytu sviestu.
2022-03-01

Receptas. Avietinis gardėsis

Iš geltonųjų aviečių pagamintas jogurtinis tortas. Tikras vasaros skanėstas, su labai mažai kalorijų! INGREDIENTAI: Kremui: 500 mililitrų jogurto 2 stiklinės geltonosios avietės (arba raudonų) 0.5 stiklinės cukraus 60 mililitrų vandens 20 gramų želatinos Pagrindui: 1 pakelis sausainių 100 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-01

Receptas. Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai

INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių 2 pakeliai pudingo (grietinėlės skonio) 600 mililitrų pieno 100 gramų sviesto 500 gramų kondensuoto pieno (virtas) 1 vienetas šokoladas (pieniškas) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 25 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tačiau dviems pakeliams pudingo naudokite 600 ml pieno. Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps.
2022-03-01

Receptas. Chalvos pyragas iš sausainių

INGREDIENTAI: 540 gramų sausainių (kvadratiniai) 500 gramų grietinės 200 gramų chalvos (žemės riešutų) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite chalvą gabaliukais. Sukrėskite į dubenį grietinę ir sutrupinkite chalvą (kuo smulkiau) ir viską gerai išmaišykite. Ant padėklo išdėliokite sausainius. Trečdalį chalvos kremo užtepkite ant sausainių. Taip užpildami kremu, iš viso padarykite tris sluoksnius sausainių, o ant viršaus aptepkite likusiu kremu.
2022-03-01

Receptas. Gaivus grietinėlės desertas

INGREDIENTAI: 250 mililitrų grietinėlės 1 valgomasis šaukštas šokoladas (juodas, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 100 gramų sausainių 1 valgomasis šaukštas romo (arba brendis) šiek tiek aviečių (geriau šaldytos) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrinkite iki stambių trupinių. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
2022-03-01

Receptas. Klasikinis ispaniškas desertas – Natilla

Natilla pagaminama labai greitai ir paprastai, tereikia sekti eigą pagal receptą (kad nesutrauktų krakmolo ar pan.). Kai natilla desertą patiekia Ispanijoje (kavinėse ar restoranuose), ant viršaus visada būna apvalus sausainis. Tačiau jei tokių sausainių ten, kur gyvenate, nėra, tuomet puikiai tiktų lengvi, traškūs sausainiai.
2022-03-01

Receptas. Varškės pyragas pagal Ireną

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis citrinų (žievelės, tarkuotos) 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 20 gramų kvietinių miltų 200 gramų sausainių 400 gramų varškės (liesa) 40 gramų sviesto 200 gramų grietinės (30 proc.) PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Sausainius sutrinkite ir sumaišykite su sviestu. Sausainių masę sudėkite į kepimo formą, išlyginkite. Sausainiai turi padengti visą kepimo formos dugną.
2022-02-28

Receptas. Margaritos Kalėdinė eglutė

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai kakavos 640 gramų sausainių (Gaidelis, Seimo ar kt.) 200 gramų sviesto 400 gramų kondensuoto pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Papuošimui reiks: 1 plytelės pieninio šokolado (pvz.
2022-02-28

Receptas. Nekeptas varškės pyragas

Pyragas, kurio nereikia kepti. Pagaminamas labai paprastai ir greitai. INGREDIENTAI: 360 gramų varškės 2 pakeliai sausainių 100 mililitrų vandens 1 pakelis želės 5 valgomieji šaukštai uogienės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sulaužomas pakelis sausainių, sumaišomas su norima uogiene. Gautą masė sudedama į indą (1 sluoksnis). Želė užpilama vandeniu, maišoma kol želė ištirps ir laukiama kol atvės iki kambario temperatūros.
2022-02-28

Receptas. Tinginys su migdolais

INGREDIENTAI: šiek tiek kakavos šiek tiek migdolų 3.5 vieneto sausainių (pakelis) 100 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sulaužyti sausainius. Tada išlydyti sviestą ir sumaišyti su kondensuotu pienu bei kakava. Supjaustyti migdolus, viską sumaišyti, sudėti į maišelį ar maisto plėvelę ir suslėgus kelias valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus.
2022-02-28

Receptas. Meduolių ir bananų tortas

INGREDIENTAI: 4 vienetai bananų 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 500 gramų sausainių (meduoliai) 500 gramų grietinės 20 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti kremą: į dubenį su grietine dėti cukraus pudrą, ištirpintą želatiną ir gerai išmaišyti. Į torto formelę, išklotą kepimo popieriumi, sutrupinti trečdalį meduolių, ant jų viršaus užpilti puse kremo ir išdėlioti pusę riekelėmis pjaustytų bananų.
2022-02-28

Receptas. Obuolių ir varškės pyragas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 15 vienetų sausainių 50 gramų sviesto (arba margarinas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmajam įdaro sluoksniui: 4 rūgštūs obuoliai 4 šaukštai cukraus 1 šaukštas cinamono 25 g sviesto arba margarino Antrajam įdaro sluoksniui: 250 g varškės 250 g grietinėlės 2 šaukštų cukraus pudros 1 šaukštelio vanilinio cukraus Papuošimui: 150 g grietinėlės ir žaliosios arba paprastosios citrinos Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą.
2022-02-28

Receptas. Sriuba su sausainukais ir vyšniomis

INGREDIENTAI: 1 litras pieno 1 stiklinė vyšnių šiek tiek cukraus 4 vienetai sausainių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius smulkinti kubeliais. Iš vyšnių išimti kauliukus. Į pieną dėti smulkintus sausainius,vyšnias,berti pagal skonį cukrų,maišyti.
2022-02-28

Receptas. Žemės riešutų sviesto sausainiai

INGREDIENTAI: 65 gramai riešutų kremo 30 gramų sviesto (minkštas) 100 gramų rudojo cukraus 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos 105 gramai miltai 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių Pabarstymui: 2 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 30 PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros. Pasiruošti kepimo skardą ir iškloti ją kepimo popieriumi.
2022-02-28

Receptas. Šaldytas braškinis desertas

INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus (+ 3 šaukštai) 2 stiklinės vandens (verdantis) 120 gramų grietinėlės (plakta) 2 stiklinės sausainių (traškūs riestainėliai, grūsti) 2 stiklinės braškių (šaldytos/šviežios) 3/4 stiklinės sviesto (nesūdytas, ištirpintas) 1 vienetas želės (braškinė, pakelis) 220 gramų sūris (grietinėlės) PARUOŠIMO BŪDAS: Grūstus saldžius riestainėlius (kaip parodyta nuotraukoje) sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 3 šaukštais cukraus.
2022-02-28

Receptas. Greiti pyragaičiai

INGREDIENTAI: 4 lapai sluoksniuotos tešlos 8 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Atitirpdyti tešlą, jei naudojate šaldytą. Tešlos lapus supjaustyti kadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį įpjauti 4 kampuose: nuo kampo iki centro, neįpjauti centre.
2022-02-28

Receptas. Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais

INGREDIENTAI: Tešlai: 120 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros 1 arbatinis šaukštelis cinamono 120 gramų rudojo cukraus 1 arbatinis šaukštelis dr. oetker kepimo miltelių Papuošimui: 2 pakeliai dr. oetker glajaus 1 pakelis dr. oetker glajaus pieštukų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-28

Receptas. Tinginio pyragas

INGREDIENTAI: 1 kilogramas sausainių (iš pakelių) 4 vienetai kiaušinių 2 stiklinės cukraus 200 gramų sviesto 200 gramų margarino 50 gramų kakavos ((milteliai)) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti kiek galima smulkesniais gabaliukais.
2022-02-28

Receptas. Tinginys

INGREDIENTAI: 300 mililitrų cukraus 1 arbatinis šaukštelis kakavos 150 mililitrų pieno 200 gramų sausainių (biskvitiniai) 200 gramų sausainių (Gaidelis) 100 gramų pieniško šokolado šiek tiek likerio (Baileys) 80 gramų sviesto 3 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos PARUOŠIMO BŪDAS: Labai paprastas, bet labai skanus desertas: Sausainiukus sulaužome, sutrupiname, užkaičiame pieną su cukrumi ir ant nedidelės ugnies paverdame kokias 20 min.
2022-02-28

Receptas. Saldainiukai su sutirštintu pienu

INGREDIENTAI: 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono šiek tiek pieno 3 valgomieji šaukštai vandens 450 gramų sausainių (biskvitiniai) 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek kokosų (drožlės) 100 gramų riešutų 1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas su cukrumi) 1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sumalti su mėsmale. Į indą suberti cinamoną, vanilinio cukraus pakelį ir supilti vandenį.
2022-02-27

Receptas. Gaivus desertas

INGREDIENTAI: 1 pakelis želės 200 gramų grietinėlės ( 36 %) 50 gramų cukraus 1 vienetas citrinų (žievelė, nutarkuota) 100 gramų sausainių (damų piršteliai (biskvitiniai)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Žele paruošti pagal nurodymus ant pakelio.Sustingusią žele sutarkuoti.Grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos žievele.Damų pirštelius sulaužyti ir sumaišyti su grietinėle. Gautą masę sluoksniuoti i taures paeiliui su žele.
2022-02-27
Į viršų