ridikėliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „ridikėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „ridikėliai“.
Šios salotos taps Velykų stalo pažiba: visi klaus recepto
Nors už lango dar šaltoka, bet jei iš parduotuvės namo parsinešame šviežio derliaus daržovių, atrodo, kad pavasaris jau tikrai nugali žiemą. Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui.
Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
Prisiminė be reikalo pamirštą daržovę: jos nauda – neišmatuojama
Nors atrodo kaip ropė, tačiau iš tiesų tai nėra šakninė daržovė ir auga dirvos paviršiuje. Dabar net ne visi apie ją yra girdėję, juo labiau – ragavę, tačiau ji jau šimtmečius vertinama ne tik Europoje, bet ir Azijoje, tai – nepelnytai pamiršta kaliaropė.
„Pavasaris jau ne už kalnų, ir tai daro reikšmingus pokyčius mitybos racione, pirkėjų elgsenoje. Vaisių, daržovių netrūksta ir žiemą, tačiau akivaizdu, kad lietuviai yra be galo išsiilgę šviežio derliaus gėrybių.
Neišmeskite ridikėlių lapų: sveikata padėkos
Ridikėliai – pavasario šaukliai, sugebantys bene magiškai mintimis nukelti į šiltesnes dienas. Jų traškumas pagyvina salotas, akiai malonus ryškus rožinis raudonis suteikia patiekalams spalvų, tik ar žinojote, kad visa ši daržovė yra valgoma?
Lapai dažniausiai keliauja į šiukšlių dėžę, tačiau visai be reikalo – jie ir skanūs, ir naudingi, pabrėžia „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.
Ridikėliai yra viena populiariausių daržovių, nuo seno ypač pamėgta lietuvių.
Šios salotos taps vasaros hitu: tiks prie visko
„Lengvos, traškios, skanios salotos su smidrais ir savo užaugintomis daržovėmis. Antri metai, kai džiaugiuosi pakeltų savo lysvių derliumi. O ridikėlių valgome jau antrą derlių. Pipirnės taip pat sėju tiesiai į dirvą. Ji užauga daug didesnė, nei daiginat ant palangės (šios gudrybės išmokė mane bendradarbė)“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 1 – 2. Užtruksite iki 5 min.
Pasakė, kokios ridikėlių veislės ypač populiarios: derliumi tikrai nenusivilsite
TV3 laidoje „Svajonių sodai“ – pavasariški patarimai, kaip užsiauginti daržovių derlių. Laidos konsultantė, parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistė Liucija Kunigiškytė patarė, į kokias ridikėlių veisles reikėtų atkreipti dėmesį sėklų parduotuvėse ir apibūdino pagrindines jų savybes.
Pasak L. Kunigiškystės, ridikėlius nėra sunku užsiauginti, nes jie gali būti auginami tiek ankstyvą pavasarį, vasarą ar net rudenį.
Į šaltibarščius įdėkite šių produktų: garantuos tobulą skonį
Prasidėjus šiltajam sezonui, lengvumo norisi ne tik drabužių spintoje, bet ir lėkštėje. Todėl daržovės tampa neatsiejamos nuo pavasarinių maisto tendencijų.
Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, jau daug metų iš eilės stebima, kad šiuo laikotarpiu daugiausia pirkėjų dėmesio sulaukia po žiemos išsiilgtas šviežias derlius, kuris neretai diktuoja, kokie patiekalai atsidurs ant pavasarinio vaišių stalo.
1 gudrybė Audronei padeda atgaivinti ridikėlius: tampa vėl traškūs
Prasidėjęs ridikėlių sezonas daugumą lietuvių džiugins puikiu derliumi. Tačiau, ką daryti, jeigu jų nespėjote suvalgyti šviežių ir jie suminkštėjo? Apie tai, kaip juos išlaikyti traškius dalinasi „Gamink su Audrone“ tinklaraščio autorė.
Tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino puikia gudrybe, kuri padės atgaivinti ridikėlius ir juos išlaikyti traškius.
Bus tvirti ir traškūs
„Jeigu ridikėliai apvyto, suminkštėjo, nieko tokio.
Ridikėlių auginimo pradžiamokslis: ką svarbu žinoti?
Ridikėliai – tai viena pirmųjų pavasario daržovių. Ridikėliuose gausu C, B1, B2, PP vitaminų, įvairių fermentų, gerai įsisavinamų kalio, natrio, geležies, fosforo mineralinių medžiagų. Specifinį skonį bei aštrumą suteikia eterinis aliejus, žadinantis apetitą ir turintis bakteriocidinių savybių.
Ridikėlius patariama sėti kiekvieną savaitę iki gegužės 20 dienos, tuomet sulauksite puikaus nepertraukiamo derliaus.
Viena gudrybė padės užsiauginti geresnį ridikėlių derlių: ypač svarbu įkaitus orui
TV3 laidoje „Svajonių sodai“ – parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistės Liucijos Kunigiškytės patarimai, kaip auginti ridikėlius ir išgausti šių daržovių didesnį derlių.
Pasak L. Kunigiškytės, ridikėlius galima sėti šiltnamiuose anksti pavasarį arba antroje vasaros pusėje atvirame grunte. Svarbiausia, kad pasirinkta vieta būtų saulėta.
„Reikėtų nepamiršti, kad auginant ridikėlius reikėtų žiūrėti temperatūrų svyravimus.
Receptas. Gaiviosios obuolio, ridikėlių ir saliero salotos
INGREDIENTAI: 7 ridikėlių 2 obuolių 2 salierų ( stiebas ) 2 valgomieji šaukštai jogurto ( (be jokių priedų)) šiek tiek druskos 1 žiupsnelis krapų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir obuolį supjaustyti plonais šiaudeliais. Taip pat plonai supjaustyti saliero stiebą. Viską sudėti į lėkštę, įberti druskos, pipirų, krapų. Uždėti jogurto. Išmaišyti. Puošti saliero šakele.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Salotos su menkių kepenėlėm
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek vyšninių pomidorų šiek tiek ridikėlių šiek tiek salotų (aisbergo) šiek tiek menkių (kepenėlės, aliejuje) šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek konservuotų žirnelių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus, pomidorus, ridikėlius, salotas, svogūno laiškus supjaustyti ir sudėti į dubenį. Suberti žirnelius, berti druskos, pipirų.
Receptas. Salotos „Puiki šeima lėkštėje“
Paskutiniai pavasariniai daržo gyventojai - ridikėliai ir pirmosios vasariškojo sezono gėrybės - bulvės su krapais ir petražolėmis... Puiki šeima lėkštėje. Bet kai į ją įsilieja prabangieji smidrai... Po tokių pusryčių diena bus turtingesnė, su naujais potyriais. Vėsios sočios salotos ryte suteiks jėgų, o vakare - šiltos nuramins.
Receptas. Ešerys su ridiku
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (sultys) šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų (nedidelė) šiek tiek petražolių 1 vienetas ridikėlių (nedidelis) 1 vienetas svogūnų 0.5 arbatinio šaukštelio kvietinių miltų 500 gramų ešerių 1 valgomasis šaukštas sviesto 0.5 stiklinės grietinės šiek tiek sultinio (žuvų) šiek tiek prieskonių (žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarytą ešerį virkite su prieskoninėmis daržovėmis, pagardinkite druska ir prieskonia...
Receptas. Valstietiška duonos giros kriuštienė
INGREDIENTAI: 120 gramų agurkų 180 gramų bulvių (virtos) 15 gramų cukraus (rudasis) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 40 gramų krapų (smulkinti) 100 gramų ridikėlių 30 gramų garstyčių 120 gramų svogūnų (laiškai) 160 gramų vištos filė (virta) 3 vienetai kiaušinių (virti) 800 mililitrų giros (baltos kriuštinės (plikytos) giros žr. gaspadinėje) 18 gramų druskos 100 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: 4 porcijos.
Receptas. Salotos su želmenimis
INGREDIENTAI: 100 gramų agurkų (švieži) 1 sauja kviečių (želmenys) 2 vienetai kiaušinių (virti) 3 valgomieji šaukštai majonezo 100 gramų pievagrybių (konservuoti) 3 vienetai ridikėlių (švieži) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius, agurką ir želmenis susmulkinkite, ridikėlius supjaustykite griežinėliais, kiaušinius - ketvirčiais.
Receptas. Ridikėlių salotos
INGREDIENTAI: 5 vienetai ridikėlių 1 pundelis salotų 100 mililitrų jogurto ((graikiškas)) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas, svogūnus ir ridikėlius nuplauti, susmulkinti. Pagarinti jogurtu, druska ir pipirais. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Receptas. Paprastos salotos su ridikėliais
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 5 vienetai pomidorų pastos 0.5 vieneto svogūnų (mėlyni) 0.5 stiklinės žirnių (avinžirniai, konservuoti) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 7 vienetai ridikėlių 1 valgomasis šaukštas vyno acto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname ridikėlius, pomidorus, svogūną ir sumaišome su avinžirniais.
Receptas. Salotos su ridikėliais ir kopūstais
INGREDIENTAI: 100 gramų kopūstų (švieži) 1 vienetas agurkų 4 vienetai ridikėlių 0.5 vieneto citrinų 2 valgomieji šaukštai žirnių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek petražolių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus suplėšome arba susmulkiname peiliu. Susmulkiname ridikėlius, agurką, petražoles, krapus.
Receptas. Salotos „Ridikėlių vėjas“
INGREDIENTAI: 10 vienetų ridikėlių 1 žiupsnelis druskos 1 valgomasis šaukštas grietinės ( (jogurtinė)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėliai supjaustomi šiaudeliais. Ant jų suberiama druska. Uždedama grietinės. Skanaus.
Receptas. Daržovių salotos su brinza ir kedrų riešutais
Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrų riešutai ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo paties užaugintas kalendras.
Receptas. Ridikų salotos su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 10 gramų petražolių 2 vienetai ridikėlių 150 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius supjaustyti ir patroškinti aliejuje apie 25 min, pasūdyti ir atvėsinti. Ridikus sutarkuoti su stambia tarka, sumaišyti su grybais, užpilti aliejumi, suberti smulkintas petražoles.
Receptas. Pavasariška kiaušinienė
INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas obuolių 1 pundelis ridikėlių 3 valgomieji šaukštai pieno 1 valgomasis šaukštas miltai 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su pienu ir miltais. Kepti keptuvėje, uždengtu dangčiu. Baigiant kepti pasūdyti. Tiekti su ridikėliais ir rūgščiais obuoliais.
Receptas. Vegetariški sumuštiniai
INGREDIENTAI: 4 vienetai salotų (lapai) 3 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus) 6 vienetai ridikėlių 1 stiklinė svogūnų laiškų (smulkinti) šiek tiek pipirai (juodieji) šiek tiek druskos 6 riekės duonos (ruginė) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus susmulkinti ir sumaišyti su jogurtu, druska, bei pipirais. Salotas dėti ant duonos riekių, o ant viršaus uždėti ridikėlių griežinėlius. Skanaus.
Receptas. Žalios salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai ridikėlių 2 vienetai salotų (gūželės) šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek druskos 100 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautos salotos išskirstomos lapeliais, sudedami griežinėliais supjaustyti ridikėliai ir agurkai, apibarstoma supjaustytais svogūnais, pašlakstoma grietine, pagardinama.
Receptas. Salotos su špinatais
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aliejaus 50 gramų sūris (fermentinis) 1 stiklinė špinatų 6 vienetai ridikėlių 2 stiklinės petražolių (smuolkintos) 1 vyno acto (raudono) 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų (arba saulėgrąžų) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves supjaustome, išmaišome. Iš aliejaus, acto, druskos, pipiriukų išsukam užpilą. įpilame.
Receptas. Sumuštiniai su vištiena
INGREDIENTAI: 4 vienetai agurkų (griežinėliai) 1 sauja petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai salotų (lapai) 2 vienetai vištos filė (gabaliukai) 2 vienetai forminės duonos (riekės) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 vienetai ridikėlių 1 vienetas kumpio (griežinėlis) PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekelės aptepamos sviestu, ant vienos uždedama majonezu plonai apteptas salotų lapas, keletas griežinėlių pomidoro...
Receptas. Margas pavasario stalas
INGREDIENTAI: 1 gūželė salotų ( lapinės) 3 vienetai kiaušinių ((kietai virti)) 40 gramų sviesto 4 vienetai stintų ( keptos) 25 gramai sūris (rokforo ) 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) 5 vienetai ridikėlių 25 gramai ikrų 150 gramų jogurto ( natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai (malti ) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Sodo salotos
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės agurkų (kubeliais pjaustyti) 2 stiklinės bulvių (virtos, kubeliais pjaustytos) 50 gramų paprikų (pjaustyta) 0.5 stiklinės salierų (virti, kubeliais pjaustyti) 3 vienetai salotų (lapai) 50 gramų ridikėlių (pjaustyti) PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų padažui reikės: 0,5 šaukštelio smulkiai supjaustytų svogūnų, 0,5 šaukštelio vyno acto, ant peilio galo čili pipirų, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 stiklinės majonezo.
Receptas. Pikantiška silkės užkandėlė
INGREDIENTAI: 100 gramų silkių (aštriame marinate) 3 riekės duonos (gali būti skrudintos) 0.5 vieneto porų 4 vienetai ridikėlių 2 lapai salotų 2 skiltelės česnakų šiek tiek majonezo šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekes perpjaukite pusiau. Ant kiekvienos riekutės dėkite po gabaliuką salotos ir griežinėlį ridiko.
Receptas. Veršienos su granatais salotos
INGREDIENTAI: 50 gramų graikinių riešutų (smulkinti) 50 gramų granatų (sėklos) 1 arbatinis šaukštelis krapų (smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis medaus (skystas) 2 vienetai morkų 1 vienetas ridikėlių (baltas) 1 arbatinis šaukštelis svogūnų (laiškai, smulkinti) 200 gramų veršienos (virta) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 50 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Baltajį ridiką nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideli...
Receptas. Špinatų ir Mocarela sūrio salotos
INGREDIENTAI: 50 gramų alyvuogių šiek tiek krapų šiek tiek petražolių šiek tiek pipirnių 2 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų (laiškai) 100 gramų špinatų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto (obuolių) šiek tiek druskos 50 gramų ridikėlių 100 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautus špinatų lapus suplėšyti.
Receptas. Salotos „Kalėdų vainikas“
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų (marinuoti) 3 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų (virtos) šiek tiek pomidorų pastos (vyšniniai (papuošimui)) šiek tiek ridikėlių (baltieji (papuošimui)) 2 vienetai kiaušinių (kietai vriti) 200 gramų tunų (konservuotas) šiek tiek majonezo šiek tiek druskos šiek tiek svogūnų laiškų (smulkinti (papuošimui)) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Sumuštinis „KARVUTĖ“
INGREDIENTAI: 2 vienetai alyvuogių (žaliosios) 1 vienetas juodos duonos (riekės) 30 gramų pieno 1 vienetas mėtų (lapeliai) 1 vienetas ridikėlių 2 vienetai kumpio (Biovela, riekės) 3 vienetai svogūnų laiškų 2 vienetai duonos (sumuštinių, riekės) Paruošimo laikas: Apie 20 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Tiesiog reikia pasitelkti fantaziją ir peilio pagalba, išpjausčius išvardintus produktus, suformuoti įdomų sumuštinį. Šį kartą pagaminau KARVUTĘ.
Receptas. Paprastutės vasaros salotos
INGREDIENTAI: 1 gūželė salotų 5 saujos laiškinių česnakų 1 pundelis ridikėlių šiek tiek krapų 1 vienetas agurkų šiek tiek druskos šiek tiek grietinės šiek tiek prieskonių (salotoms) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas pjaustyti (galima plėšyti),laiškinius česnakus pjaustyti (galima žieminių svogūnų jei mėgstate aštriau), ridikėlius pjaustyti norimu dydžiu, krapus smulkinti.
Receptas. Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
INGREDIENTAI: 6 gramai česnakų šiek tiek kalendrų (lapai, (patiekiant)) šiek tiek kopūstų (raudonieji, (patiekiant)) 40 gramų svogūnų (pjaustyti griežinėliais) 20 gramų pomidorų padažo ((padažui)) 500 gramų vandens 300 gramų kiaulės nugarinės (supjaustyta 5x5 cm gabaliukai) 15 mililitrų aliejaus 15 mililitrų aliejaus ((padažui)) šiek tiek ridikėlių ((patiekiant)) 1/4 valgomojo šaukšto cinamono (maltas, (padažui)) 20 gramų maltos aitrios...
Receptas. Daržovių miksas "Vasara"
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (ilgavaisiai ) 15 vienetų ridikėlių 18 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus supjaustome griežinėliais, iš ridikų išpjaustome gėles, iš čerry pomidoriukų padarome širdutes.
Receptas. Spalvotos salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek pomidorų pastos šiek tiek svogūnų (laiškai) šiek tiek konservuotų kukurūzų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek ridikėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Tikslių proporcijų nerašau - nuspręsite patys, kiek ko norite dėti. Agurkus, ridikėlius bei svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais, pomidorus nedideliais gabaliukais ir viską sudėti į indą.
Receptas. Šalta kaimiška sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 3 vienetai ridikėlių 2 vienetai svogūnų 2 vienetai kiaušinių (virti) 200 gramų varškės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės 6 stiklinės išrugų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti svogūnai pakepinami svieste ir ataušinami. Ridikėliai stambiai sutarkuojami. Išrūgos sumaišomos su grietine ir išplakamos.
Receptas. Ridikėlių ir agurkų salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (sultys) 2 vienetai agurkų 4 vienetai ridikėlių šiek tiek krapų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (baltieji) Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite agurkus, ridikėlius ir krapus. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, aliejų, druską ir baltuosius grūstus pipirus. Išmaišome ir apšlakstykite salotas.
Receptas. Vaikiškos burės mažiesiems
INGREDIENTAI: 3 riekės duonos (balta) 100 gramų sviesto 6 riekės dešros (daktariška arba neriebus kumpis) 3 gabalai sūris 3 vienetai ridikėlių šiek tiek paprikų šiek tiek alyvuogių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumuštinių duonos riekeles pjaustyti trikampiais,kaip laivelius ir užtepti sviestu. Dešrą ar neriebų kumpį(ką turime tuo metu namuose)pjauti gabaliukais pagal duoną ir kloti ant sviesto.
Receptas. Marinuoti ridikėliai
INGREDIENTAI: 15 vienetų ridikėlių 150 mililitrų vyno acto (raudono ) 100 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Inde sumaišyti actą, druską ir cukrų. Ridikėlius supjaustyti žiedeliais. Ridikėlius sudėti į marinatą, uždengti ir palaikyti 30 min. Tinka kaip garnyras prie mėsos ir paukštienos.
Receptas. Lengvos ir gaivios salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1/4 vieneto citrinų 1 vienetas morkų 300 gramų salotų 0.5 vieneto salotų (aisberg) šiek tiek druskos 150 gramų ridikėlių 50 gramų svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Aisbergo salotas stambiai supjaustyti, o morką sutarkuoti. Ridikėlius ir agurką supjaustyti griežinėliais (arba pusiniais griežinėliais, jei agurotis), suplėšyti salotų lapus ir viską išmaišyti. Paskaninti citrinos sultimis bei druska.
Receptas. Vištienos sandvičiai
INGREDIENTAI: 4 vienetai agurkų (griežinėliai) 2 vienetai petražolių (šakelės) 2 vienetai pomidorų pastos 3 vienetai salotų (lapai) 1 vienetas kiaulienos kumpio (griežinėlis, pakepintas) 0.5 vieneto vištiena (kepta, be kaulų) 2 vienetai batono (riekės) 1 valgomasis šaukštas majonezo 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 vienetai ridikėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Pyrago riekelės aptepamos sviestu, ant vienos iš jų uždedama majonezu plonai apteptas salotų...
Receptas. Šiltos rudens salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių (virtos su lupena) 1 saujelė grybų 1 vienetas agurkų 2 vienetai ridikėlių 1 skiltelė česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių šiek tiek garstyčių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek moliūgų ((sėklos) arba kanapių aliejus) šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulvės, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti iki rusvos spalvos.
Receptas. Balti šaltibarščiai su dešra
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 3 vienetai bulvių (virtos) 1 vienetas citrinų šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 3 vienetai kiaušinių (kietai virti) 1 litras kefyro 50 gramų dešros (virta) šiek tiek druskos 3 vienetai ridikėlių 1 sauja svogūnų laiškų PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą sudėti kubeliais pjaustytus kiaušinius, bulves, agurkus, ridikėlius, dešrą, smulkintus svogūnėlius ir žalumynus.
Receptas. Pavasario salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas paprikų 1 saujelė svogūnų laiškų 3 vienetai pomidorų pastos 3 vienetai ridikėlių 2 vienetai agurkų 1 saujelė salotų 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 arbatinis šaukštelis citrinų (sultys) 1 žiupsnelis druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Receptas. Salotos Velykoms
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 1 sauja žirnių 6 vienetai putpelių kiaušinių 1 žiupsnelis garstyčių (grūdėtos) 1 arbatinis šaukštelis aliejaus 6 vienetai ridikėlių 1 saujelė svogūnų laiškų Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išvirti su lupenomis, supjaustyti stambiai, į verdantį vandenį dėti putpelių kiaušinukus ir virti 3 minutes. Į verdantį vandenį sudėti žirnelius ir 3 minutes pavirti.
Receptas. Salotos papuoštos pomidoro skiltelėmis
INGREDIENTAI: 10 ridikėlių 1 sauja gražgarsčių 1 sauja špinatų 2 vienetai agurkų (mažas) 6 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1/5 vieneto paprikų 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 žiupsnelis žolelių ( salotoms ) 1 sauja svogūnų laiškų 1 sauja krapų 1 žiupsnelis druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėliais smulkiai supjaustomi. Rukola ir špinatai supjaustomi.
Receptas. Šviežių daržovių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 0.5 vieneto citrinų 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 7 vienetai ridikėlių 1 vienetas pekino kopūstų šiek tiek citrinpipirių šiek tiek žolelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome kopūstus, ridikėlius ir agurkus. Viską sudedame į dubenį pabarstome druska, citrinpipiriais, SANTA MARIA sodo prieskoninėmis žolelėmis ir viską gerai išmaišome.
Receptas. Ridikėlių salotos su sūriu
INGREDIENTAI: 8 vienetai ridikėlių 1 sauja salotų ( ) 100 gramų fermentinio sūrio ( ) 1 vienetas agurkų ( ) 1 sauja laiškinių česnakų (ar svogūnų laiškai ) 3 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas acto 9% šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius ir agurką pjaustyti griežinėliais, kelis ridikėlius palikti papuošimui. Sūrį tarkuoti juostelėmis.