morkų mišrainė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „morkų mišrainė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „morkų mišrainė“.
Super greita morkų mišrainė pagal Justiną: skonis vertas 10 balų
„Dar iš vaikystės atsimenu, kaip mama darydavo salotas iš šviežių morkų su razinomis. Toks saldus salotų variantas buvo gaminamas gana dažnai, matyt dėl to, kurį laiką į morkas žiūrėti negalėjau, atsivalgiau. Kartą besisvečiuojant pas vyro gimines teko paragauti kitokio morkų salotų skonio, jis man žymiai labiau patiko. Aš, kaip česnako ir keptos duonos mėgėja, šias salotas įsimylėjau“, – rašo tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.
Receptas. Morkų salotos "Skanumėlis"
INGREDIENTAI: 3 vienetai morkų (nedidelės) 150 gramų sūris 2 vienetai obuolių šiek tiek saulėgrąžų (kepintos) šiek tiek majonezo šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek razinų (Jumbo) šiek tiek migdolų drožlių Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Morkas sutarkuoti smulkia, obuolius stambia burokine tarka, įdėti išmirkytas razinas, tarkuoto sūrio ir likusius ingredientus, išmaišyti.
Receptas. Morkų salotos su rūgštynėmis
INGREDIENTAI: 3 vienetai morkų 1 sauja razinų 1 sauja rūgštynių 2 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai majonezo Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptas ir nuplautas morkas sutarkuokite. Razinas 10 minučių pamirkykite atvėsintame virintame vandenyje. Rūgštynes supjaustykite ir sumaišykite su morkomis, mirkytomis razinomis, smulkiai pjaustytu česnaku. Viską išmaišykite su majonezu ir skanaukite.
Gardi morkų ir česnako mišrainė: patiks ir viena, ir prie kitų patiekalų
„Labai greitai paruošiamos gaivios salotos“, – sako tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė.
Mišrainei reikės: 3 vnt žalių morkų; 50 g graikinių riešutų; 2–3 skiltelės česnako; žiupsnelio druskos; 3 valg. šaukštų majonezo/grietinės/natūralaus jogurto.
Morkas sutarkuokite burokine tarka, česnakus išspauskite, riešutus susmulkinkite. Viską pagardinkite druska, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.