moliūgų pyragas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „moliūgų pyragas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „moliūgų pyragas“.
Šis moliūgų pyragas abejingų nepaliks: rudenį jį išbandyti būtina
Moliūgų pyragas turbūt ne visiems skamba skaniai ar viliojančiai, nes tikrai neretai toks kepinys būna sausas ir sprangus. Tačiau išbandžius TV3 laidoje „Gardu Gardu“ parodytą receptą nuomonė tikrai pasikeis ir šį pyragą norėsis kepti dar daug kartų. Šis kepinys bus sunkus ir drėgnas su daug tekstūros ir aromato. Tai tikrai ypatingas desertas, kurį, papuošus puriu kreminio sūrio kremu, drąsiai galima dėti ant šventinio stalo.
Receptas. Moliūgų keksas "Švelnusis"
INGREDIENTAI: Tešlai: 200 gramų moliūgų (minkųtimas) 250 gramų kvietinių miltų 200 gramų cukraus 4 vienetai kiaušinių 190 mililitrų aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 3 lašai vanilės ((esencija)) 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 žiupsnelis druskos Glajui: 100 mililitrų apelsinų sulčių 50 gramų cukraus 50 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis krakmolo Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Saulėti pyrageliai
INGREDIENTAI: 220 gramų tešlos (MANTINGA bemielė) 100 gramų moliūgų 40 gramų abrikosų (džiovinti) 40 gramų razinų 40 gramų riešutų 2 valgomieji šaukštai cukraus 40 gramų sviesto Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sluoksniuotą tešlą atšildyti ,o džiovintus vaisius išmirkyti karštame vandeny. Moliūgą nulupti, sutarkuoti, riešutus sukapoti, vaisius supjaustyti mažais gabaliukais. Dubenyje sumaišyti gautą įdarą su cukrumi.
Salvinos pyragas nepalieka abejingų: norėsis dar ir dar
TV3 laida „Svajonių ūkis“ svečiavosi Salvinos Kėvinienės sodyboje, kur karaliauja pačių įvairiausių veislių moliūgai, o laisvalaikiu moteris kepa ir fantastiško skonio moliūgų pyragus.
Pasak Salvinos, tokiam pyragui pagaminti reikia trijų indų. Viename ji deda tris kiaušinius, 160 gramų cukraus, pusę stiklinės aliejaus, vanilinio cukraus ir šiek tiek cinamono.
Kitame inde ji deda su bulvine tarka sutarkuotus pusę kilogramo moliūgų.
„Skaniai ir paprastai“ laidoje – ypatingi receptai Motinos dienos pietums
Šiltėjant orams į TV ekranus grįžta vasaros kulinarinė laida Skaniai ir paprastai. Jos vedėjas skanų maistą dievinantis profesionalus šefas Gediminas kviečia savaitgalio rytus praleisti kartu.
Labai graži tradicija, kad pirmoji laida pasirodo prieš pat Mamos dieną, taigi ir receptus padiktavo ši graži šventė.
Amerikoje švenčiama Padėkos diena: kaip ją sutinka lietuviai?
Nors Padėkos diena labiausiai švenčiama Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Kanadoje, tačiau ją ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį vis dažniau pamini ir kai kurios Europos šalys. Šios šventės ištakos Europoje siekia dar ankstesnius amžius, kuomet aukojimais, maldomis ar kitomis apeigomis buvo dėkojama už derlių. Ne išimtis – ir Lietuva, kurioje Padėkos diena dar nėra masinė šventė, tačiau kiekvienais metais tampa vis populiaresnė.