moliūgienė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „moliūgienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „moliūgienė“.
Taip ruošta moliūgienė žiemą iš rūsio dings žaibiškai: ragina išbandyti
„Kažkaip užsikabinau ant moliūgų. Prieš keletą metų moliūgas man buvo reikalingas tik tam, kad išpjausčiusi akis, nosį ir burną papuoščiau kiemą Helovinui. Dabar atvirkščiai, moliūgas tapo nuostabia valgoma daržove, o ne puošybos elementu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Viriau iš:
2 kg jau supjaustyto mažais kubeliais moliūgo,
2 kg apelsinų,
2 citrinų sulčių,
apie 1 kg cukraus,
vanilinio cukraus,
cinamono ir truputis prieskonių meduoliams.
Ši nemokama Lietuvos vieta pritraukia tūkstančius: paskubėkite, kol dar yra laiko
Jau ketvirtus metus iš eilės artėjant Helovinui, į Deksterių ūkį Bubių kaime, Kauno rajone, rudenį plūsta tūkstančiai lietuvių. Ten nuvykę žmonės gali pasidaryti rudeninių fotosesijų moliūgų apsuptyje, įsigyti moliūgų iš pačių įvairiausių rūsių bei nemokamai papramogauti.
Ūkio atidarymą šį sezoną šeimininkai paskalbė visai neseniai – rugsėjo 23 dieną. Per šį trumpą laikotarpį, moliūgų kiemą jau buvo aplankę maždaug 3 tūkstančiai žmonių.
Receptas. Moliūgų uogienė su priedais
INGREDIENTAI: 3 kilogramai moliūgų 4 vienetai apelsinų 6 vienetai citrinų 1 kilogramas cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Moliūgą sutarkuokite burokine tarka. 1 citriną ir 1 apelsiną švariai nuplauti ir supjaustyti smulkiai su žievele. 5 citrinas ir 3 apelsinus supjaustyti smulkiai be žievelės.Supilti cukrų ir virti apie 40-45 min,kol masė tampa tiršta ir įgauna blizgesio.