michelin
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „michelin“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „michelin“.
Visą gyvenimą ryžius virėte neteisingai: štai ką reikia daryti
Andy Hearndenas, „YouTube“ platformoje žinomas kaip Andy Cooks, papasakojo apie veiksmingą ryžių virimo techniką.
Jei nežinote, kaip tinkamai paruošti ryžius, rezultatas gali jus nuvilti – ryžių grūdai gali būti sausi, ištižę ar sulipę. Tačiau, laimei, yra patarimų, kaip šį procesą palengvinti.
„Michelin“ rekomenduojame restorane „Fabrikėlis“ – ir Mantas Katleris su mylimąja
Rugsėjo 17-osios vakarą skanaus ir kokybiško maisto entuziastai susibūrė paminėti pasaulinę kampaniją EKOLOGIŠKAS RUGSĖJIS, skirtą ekologiškų žmogui bei aplinkai draugiškų kasdienių pasirinkimų skatinimui. LIVIN – didžiausias ekologiškų ir sveikų produktų tinklas Baltijos šalyse – jau trečius metus mini šią kampaniją, kuri atsirado prieš 20 metų Didžiojoje Britanijoje ir vis aktyviau kasmet minima daugelyje pasaulio šalių.
Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė: „Michelin“ žvaigždutes gavusių restoranų apyvarta pakilo net 50 proc.
„Michelin“ žvaigždutes gavusių ar į bendrovės gidą įtrauktų restoranų apyvarta jau išaugo iki 50 proc., teigia Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė. Anot jos, tokie restoranai Lietuvoje padeda visam turizmo sektoriui, nes užsienio turistams parodo – šalyje saugu apsilankyti.
„Kiek kalbėjau su restoranais (įvertintais „Michelin“ – ELTA), tai apyvarta juose apie 40-50 proc. pakilo, ypač tuose, kur gavo žvaigždutes.
„Michelin“ rekomendaciją pelnęs šefas garsius svečius vienam vakarui nukėlė į Paryžių
„Paryžiaus atmosferą perkėlėme tiesiai į Vilniaus senamiestį“, – restorano MOTIF vasaros terasos atidarymo vakarienėje trečiadienį pagal geriausias prancūziškas tradicijas skambėjo muzika, gyvi pokalbiai ir juokas.
Tarp šefo Martyno Meidaus kuruotos vakarienės svečių – Rolandas Mackevičius, Rimantas Kaukėnas, Simona Starkutė, Eglė Malinauskaitė ir kiti žinomi pramogų, verslo bei sporto pasaulio atstovai.
Susirinkusiesiems koncertavo atlikėja Gabija Li.
Liutauras Čeprackas „Michelin“ įvertinimo laukė gerdamas raminamuosius: „Tai yra daugybės metų triūso rezultatas“
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas naujausiame tinklalaidės „Estetikos stalas“ epizode pasakoja apie tai, ką jam reiškė laukti pirmųjų Lietuvoje „Michelin“ žvaigždučių. Jis atskleidė, jog sprendimo dienos laukė vartodamas raminamuosius vaistus.
„Tai vis dėlto yra daugybės metų triūso rezultatas“, – sako L. Čeprackas.
FARM ON FIRE Joninių festivalyje – trys „Michelin“ gido apdovanojimuose įvertinti šefai
Antrus metus iš eilės Ukmergėje rajone, ekologiškoje sodyboje „Farmers Circle“ vyksiančiame festivalyje „Farm on Fire“ svečių lauks ne tik milžiniški Joninių laužai, legendinių Lietuvos atlikėjų muzika, bet ir pažintis su naujais, gurmaniškais skoniais.
Užkalnis apie tai, kurie šefai buvo nuvertinti „Michelino“: „Deja, taip yra“
„Michelin“ žvaigždžių lietus – taip buvo vertinamas džiugesys, kai paaiškėjo, kad net keturi Lietuvos restoranai gavo po „Michelin“ žvaigždę. Tiesa, skelbta, kad „Michelin“ vertintojų apsilankymui, viešinimui ir kitoms paslaugoms turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ yra numačiusi 1,67 mln eurų. Ar apdovanoti restoranai tikrai yra verti žvaigždės, laidoje „Dienos komentaras“ atsakė apžvalgininkas Andrius Užkalnis.
Po žinios apie „Michelin“ žvaigždes Lietuvoje – Gordono Ramsay reakcija
Birželio 13-ąją, ketvirtadienį, net penki restoranai Lietuvoje pirmą kartą istorijoje gavo po „Michelin“ žvaigždę. Ši naujiena plačiai nuskambėjo ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje, į tai sureagavo ir vienas garsiausių pasaulio šefų Gordonas Ramsay.
Ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, kad „Michelin“ žvaigždės suteiktos restoranams „Džiaugsmas“, „Demo“, „Pas mus“ ir „Nineteen18“. Visi jie veikia Vilniuje.
„Michelin“ žvaigžde įvertinti restoranai jau neatsigina lankytojų: atsakė, ar didins kainas
Keturiems Lietuvos restoranams ketvirtadienį gavus prestižinio „Michelin“ gido žvaigždę, o dar 30 patekus į „Michelin“ gidą, įvertintų restoranų vadovai sako, jog juos užplūdo potencialių klientų skambučiai, o rezervacijų sistemos jau ketvirtadienį vakare strigo.
„Gal praėjus 5–10 minučių po ceremonijos tiesiog užstrigo, nebeveikė rezervacijų sistema. Netilo telefonas, pilna užklausų, pilna žinučių.
Armonaitė: tikimės dėl „Michelin“ atėjimo į Lietuvą kitąmet gauti 4 mln. eurų papildomų pajamų
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad „Michelin“ atėjimas į Lietuvą kitąmet užtikrins 4 mln. eurų papildomų pajamų. Anot jos, projektas, į kurį jos vadovauja ministerija investavo 1,5 mln. eurų, atsiperka, o Lietuva gaus papildomą reklamą ir žinomumą.
„Praėjusiais metais (be mišelinų) užsienio turistai Lietuvoje „pravalgė” apie 370 mln. eurų. Už „Michelin“ pakvietimą per 3 metus Ekonomikos ir inovacijų ministerija sumokėjo 1,5 mln. eurų, t.y. po 0,5 mln.
REKLAMA
REKLAMA
„Michelin“ žvaigždučių restoranai: skolos „Sodrai“, netikėti savininkai, algos ir vos 1 darbuotojas
Bene geriausia reklama maitinimo įstaigai yra jos įvertinimas prancūzų padangų gamintojo gide. Kad jo inspektoriai įvertintų lietuvių gastronominius pasiekimus, prancūzams buvo sumokėta 1,8 mln. eurų.
Kaip jau skelbta, Lietuvoje „Michelin“ žvaigždės šiemet suteiktos restoranams „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus“, kurie visi veikia Vilniuje.
Portalas tv3.lt pasidomėjo, kam priklauso šie restoranai, kiek darbuotojų jie turi ir kokias algas jiems moka.
Net trys „Senatorių pasažo“ grupės restoranai gavo „Michelin“ gido įvertinimus, taip pat ir aukščiausią – „Michelin“ žvaigždę
Laukiamiausiame metų gastronominiame renginyje, „Michelin“ gido apdovanojimuose, visus „Senatorių pasažo“ restoranus lydėjo sėkmė.
Šefo Andriaus Kubiliaus vadovaujamas restoranas „Nineteen18“, įsikūręs istoriniuose Senamiesčio rūmuose, pelnė geidžiamiausią gastronomijos pasaulio įvertinimą – „Michelin“ žvaigždę.
„Michelin“ restoranai Lietuvoje: už 94 eurus – ir skruzdėlės, už 400 eurų – vynas
Ketvirtadienį net penki restoranai Lietuvoje pirmą kartą istorijoje gavo po „Michelin“ žvaigždę, viena iš jų – žalioji „Michelin“ žvaigždė, suteikta išskirtinai dėl tvarumo. Tv3.lt portalas pasidomėjo, kokius patiekalus ir kainas siūlo šie restoranai.
„Michelin“ inspektoriai visus metus keliavo po mūsų šalį ieškodami geriausių restoranų, rašoma „Michelin guide“ svetainėje.
„Michelin“ rekomendacijos sulaukęs Deivydas Praspaliauskas: „Tai – nesustabdomas procesas“
„Michelin“ rekomenduojamu šefu tapęs restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas įsitikinęs, kad į mūsų šalį pagaliau atėjęs vertinimo procesas ne tik pažymėjo pasiektą kulinarinį lygį, bet ir atneš ilgalaikius nuolatinius pokyčius.
„Kurdami naujus skonius, eksperimentuodami virtuvėje, tobulindami aptarnavimą ir organizuodami unikalias vakarienės patirtis, visų pirma galvojame apie visa tai patirsiančius klientus, o ne ekspertų vertinimus.
Laurynas Suodaitis apsilankė ką tik į „Michelin“ gidą įtrauktame restorane: „Atvykimo čia labai laukiau“
TV3 gastronominių atradimų ir kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“ tęsia savo įspūdingas vasaros keliones po Lietuvą. Šį šeštadienį trys muškietininkai – Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Laurynas Suodaitis aplankys dar vieną žavų ir unikalų šalies miestą – Ukmergę.
„Michelin“ žvaigždutę pelnė Andriaus Kubiliaus sūnaus vadovaujamas restoranas: „Stiprūs tie Starkų genai“
Ketvirtadienį Vilniuje – įstorinis įvykis. Keturiems šalies restoranams išdalintos „Michelin“ žvaigždutės.
Prestižinį apdovanojimą gavo „Demo“, „Džiaugsmas“, „Pas mus“ ir „Nineteen18“. Pastarojo šefas – Andrius Kubilius. Tiesa, ne europarlamentaras, bet jo sūnus.
„Michelin“ vakarėlyje – būrys Lietuvos elito: štai kas pateko tarp išrinktųjų
Birželio 13-ąją, ketvirtadienį, specialiame renginyje buvo pristatytas pirmųjų į „Michelin“ gidą atrinktų Lietuvos restoranų sąrašas. Į išskirtinį renginį buvo pakviesti ir žinomi šalies veidai.
Visus metus MICHELIN gido inspektoriai keliavo po šalį ieškodami geriausių restoranų.
„Michelin“ žvaigždutės Lietuvoje: prestižinį apdovanojimą gavo keturi restoranai
Pirmą kartą Lietuvos istorijoje ketvirtadienį Vilniuje buvo paskelbta, kam atiteko prestižiniai „Michelin“ gido apdovanojimai. Jie paskelbti remiantis 25-ių anoniminių inspektorių arba ragautojų pagal 5 kriterijus, kurie vienodi visame pasaulyje.
„Michelin“ žvaigždės suteiktos restoranams „Džiaugsmas“, „Demo“, „Pas mus“ ir „Nineteen18“. Visi jie veikia Vilniuje.
Šįvakar bus pristatyti pirmieji į „Michelin“ gidą atrinkti Lietuvos restoranai
Ketvirtadienį specialiame renginyje bus pristatytas pirmųjų į „Michelin“ gidą atrinktų Lietuvos restoranų sąrašas.
Anot bendrovės, taip bus užbaigtas Baltijos šalims skirtų rekomendacijų sąrašas.
„Naujasis gidas atskleis Lietuvos restoranų unikalumą, skleis žinią apie talentingus šalies šefus ir leis jiems toliau puoselėti aistrą, kūrybiškumą bei pagarbą vietos kulinarijos tradicijoms“, – pasakojo „Michelin Guide“ direktorius Gwendalas Poullennecas.
Aiškėja, kokias vietas Lietuvoje „Michelin“ gidas įvertino ir reklamuos už 1,8 mln. jūsų eurų
Ketvirtadienį Vilniaus „Pirklių klube“ turėtų būti oficialiai atskleista, ką prancūzų padangų gamintojai įtrauks į prestižinį „Michelin“ gidą ir ar kam nors suteiks bent vieną žvaigždutę. Jos veikia kaip gera reklama – gavusios vieną ar daugiau žvaigždučių maitinimo įstaigos atkreipia vietinių ir užsienio keliautojų dėmesį.
Vieną geriausių pasaulio restoranų aplankęs Praspaliauskas atskleidė, kodėl kai kuriose šalyse vengia viešbučių
„Arzak“ – vardas, kurio nereikia pristatyti tikriems aukštosios virtuvės mėgėjams. Tai – ne kartą vienu iš trijų geriausių pasaulio restoranų pripažintas, tris „Michelin“ žvaigždutes turintis Arzak šeimos restoranas Ispanijoje, veikiantis nuo XIX amžiaus.
Jame su žmona Rasa neseniai atšvęstų vestuvių proga apsilankęs žinomas šefas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas teigia parsivežęs daugybę naujų idėjų ir įkvėpimo, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvoje – pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu: paskelbs jau netrukus
Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis praneša, kad jau birželio mėnesį bus paskelbta, kuris restoranas Lietuvoje bus įvertintas „Michelin“. Anot jo, tai turėtų prisidėti prie jau matomo šalies turizmo sektoriaus atsigavimo.
„Kelių savaičių bėgyje, birželio 13 d. turėsime „Michelin“ paskelbimą Lietuvoje ir tai yra didelis žingsnis Lietuvai. Tikėtina, kad tai atneš 3–4 mln.
„Michelin“ pripažinimo sulaukė 35 restoranai Estijoje
Prancūzijos „Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin“ antradienį pristatė trečiąjį „Michelin Guide“ Estijos leidinį, į kurį įtraukti 35 rekomenduojami restoranai.
Vienas jų įvertintas dviem „Michelin“ žvaigždutėmis, o dar vienas turi vieną tokį prestižinį įvertinimą.
Be to, šeši restoranai gavo „Bib Gourmand“ ženklą už gerą kainos ir kokybės santykį, o trims restoranams suteikta po žaliąją žvaigždutę už tvarią gastronomiją.
Deivydas Praspaliauskas paaiškino, ką ir kaip Lietuvoje vertino „Michelin“
Geriausiu virtuvės šefu Lietuvoje ne kartą pripažintas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas paaiškino, ką reiškia „Michelin“ žvaigždė ir kokią vertinimo sistemą organizacija taikys Lietuvos restoranams. Vertinimai mūsų šalyje bus paskelbti birželio 13 d.
„Pirmasis labai svarbus įvertinimas yra pats faktas, kad „Michelin“ Lietuvą jau kurį laiką laiko subrendusia ir vertinimui pasirengusia rinka.
Evalda Šiškauskienė: Lietuvos įtraukimas į „Michelin“ gidą pritrauks turtingų turistų
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sako, kad šalies maitinimo įstaigų įtraukimas į „Michelin“ gidą turės itin teigiamą įtaką turizmui, pritrauks turtingų atvykėlių.
„Pirmiausia, tai mes atsiduriam tarptautiniame žemėlapyje ir tikrai, kiek kalbėjom ir su estais, ir su latviais, ta patirtis, ji yra fantastinė. Tiesiog padidėja visai kitokie srautai turistų tie, kurie domisi gastronomija, tie, kurie specialiai važiuoja į šalis ragaudami.
Prestižinis kulinarijos gidas „Michelin“ netrukus – ir Lietuvoje
Lietuva greitai taps naujausia gurmaniška šalimi, patekusia į garsųjį „Michelin“ gidą.
Didžiausios iš trijų Baltijos valstybių restoranai papildys geriausių regiono vietų sąrašą, į kurį taip pat įtraukti geriausi Estijos ir Latvijos restoranai.
„Pristatydami Lietuvos gidą užbaigsime Baltijos šalims skirtų „Michelin“ rekomendacijų sąrašą ir pateiksime išsamią informaciją apie aukščiausios kokybės restoranus regione.
„ADAC“ vasarinių padangų testas: kas pasirodė geriausiai?
Vokietijos automobilių klubas „ADAC“ surengė vasarinių padangų bandymus, kuriuose buvo atliekami 16 gamintojų apavas automobiliams.
Bandymuose buvo naudojama populiaraus išmatavimo 215/55 R17 padangos, kurios turi W arba Y greičio indeksus ir yra dažniausiai montuojamos ant kompaktiškų SUV ratų.
Bendra šių bandymų išvada – teigiama. Trijų gamintojų padangos sulaukė teigiamų įvertinimų, o likusieji padangų dalyviai sulaukė tik vidutiniškų įvertinimų.
Į prezidentus kandidatuojančio psichiatro A. Rimkaus gyvenimas – pavojingas: „Prieš nosį rodė karatė ir išdaužė stiklus“
Šį antradienį TV3 laidoje „TOP 3“ – įdomiausios aktualijos nauju kampu.
Visi pastebėjome sąmyšį dėl maisto prekių kainų. Kodėl užėję į prekybos centrus matome, kad kainos kyla, o ekonomistai mus tikina priešingai?
Taip pat išgirsime ir apie Michelin žvaigždutėmis pažymėtus restoranus – ką toks reikštų Lietuvai?
Galiausiai žiūrovų lauks ir dar viena pažintis su kandidatu į prezidentus. Šįkart – su Arūnu Rimkumi.
„Keliauk Lietuvoje“: 1,7 mln. eurų nėra „Michelin“ atstovų apsilankymo kaina
Viešojoje erdvėje paskelbus apie „Keliauk Lietuvoje“ planus įsigyti Lietuvos gastronomijos sektoriaus vertinimo ir rinkodaros priemonių paslaugų už beveik 1,7 mln. eurų, imta spekuliuoti, kad tai gali būti kaina už „Michelin“ įvertinimą, kurio Lietuvoje dar neturi nė vienas restoranas.
Europos Sąjunga nusitaikė į padangų gamintojus: įtaria kartelinį susitarimą
Europos Sąjunga (ES) antimonopolinės institucijos vykdydamos tyrimą dėl galimo kartelinio susitarimo tarp padangų gamintojų, apsilankė „Pirelli“, „Continental“, „Michelin“ ir „Nokian“ būstinėse.
Institucijos išplatintame pranešime teigiama, jog didžiausios padangų pramonės dalyvės, tikrinamos dėl jų veiklos Europos ekonominėje erdvėje parduodamų naujų lengvųjų automobilių, mikroautobusų, sunkvežimių ir autobusų padangų.
Vokietijos automobilistų klubas „ADAC“ atliko didįjį žieminių padangų bandymą: kurias reikėtų pasirinkti šiemet?
Vienas didžiausių automobilistų klubų ne tik Vokietijoje, bet ir visoje Europoje, surengė tradicinius žieminių padangų bandymus. Šį kartą juose didžiausias dėmesys buvo skiriamas ne vieno, bet dviejų išmatavimų padangoms. Tokiu būdu „ADAC“ tikisi, jog dviejų skirtingų išmatavimų padangų rezultatai geriau atlieptų išrankių vairuotojų poreikius.
„ADAC“ klubo nariai taip pat siekdami užtikrinti kuo tikslesnius bandymų rezultatus, vėl panoro pakeisti žieminių padangų bandymų metodiką.
Armonaitė: kitąmet Lietuvoje turėtų atsirasti restoranas su „Michelin“ įvertinimu
2024 metais Lietuvoje turėtų atsirasti pirmasis restoranas su „Michelin“ įvertinimu, trečiadienį pareiškė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
„Lietuvoje atsiras „Michelin“ restoranas, ties tuo dabar mes labai aktyviai dirbame, tačiau daugiau detalių kol kas atskleisti negaliu“, – spaudos konferencijoje sakė A. Armonaitė.
Padangų gamybos gigantai vienija jėgas dėl ekologijos
Prieš metus du didžiausi pasaulyje padangų gamintojai - „Bridgestone“ ir „Michelin“ - paskelbė apie bendrą tikslą - sukurti pasaulinius standartus, kuriais vadovaujantis būtų padidintas žiedinės gamybos principų panaudojimas padangų pramonėje. Tai leistų padidinti perdirbtų medžiagų ir suodžių antrinį pritaikymą gaminant padangas bei visapusiškai sumažinti poveikį aplinkai.
„Michelin Uptis“ beorė padanga įžengia į realių bandymų fazę
Revoliuciją turėjusi sukelti beorė „Michelin Uptis“ padanga žengė tvirtą ir ryžtingą žingsnį arčiau masinės gamybos. Prancūzijos padangų milžinė paskelbė plečianti „Michelin Uptis“ bandymų programą, kurioje bus siekiama pažvelgti kaip ji elgiasi realiame pasaulyje.
Nors „Michelin Uptis“ galiausiai keliauja į realų bandymo poligoną, tačiau bendrovės atstovai iki šiol nėra patvirtinę kada prasidės masinė šios padangos gamyba. Teigiama, jog tai padaryti yra gerokai sudėtingiau nei tikėtasi.
Šio lietuvio pelnyto prestižinio apdovanojimo trokšta kiekvienas šefas: štai kaip jam pavyko
Lietuva turi kuo didžiuotis – virtuvės šefas Airis Zapašnikas (31) yra vienintelis lietuvis, pelnęs prestižinį apdovanojimą – „Michelin“ žvaigždutę, kurios trokšta kiekvienas šefas. Airis sako, kad toks įvertinimas – reikšmingas. „Tai ne tik didelė laimė būti pastebėtu ir įvertintu, bet ir garbė prieš savo tautą“, – teigia jis.
Ar lietuviški cepelinai gaus „Michelin“ žvaigždę?
Žinomi Lietuvos šefai dalijasi užuomenomis, kad jau 2024 m. Lietuva pagaliau turės savo restoraną, pripažintą ir žymiojo restoranų gido „Michelin“. Apie tai diskutavo ir „Kas ant stalo?“ laidos dalyviai.
Devintoji laida prasidėjo nuo įmantraus lietuviškų patiekalų restorano „Burna house“ ir pažadėto cinkelio paieškų jų patiekaluose.
„Michelin“ aktyvus Rusijoje pardavė vietinei bendrovei
Viena pirmaujančių pasaulyje padangų automobiliams gamintojų – Prancūzijos „Compagnie Generale des Etablissements Michelin“ penktadienį paskelbė aktyvus Rusijoje pardavusi vietinei bendrovei „Power International Tyres“, Rusijoje platinančiai įvairių prekės ženklų padangas.
TOP3 mados miestai Italijoje: ką juose būtina pamatyti stiliaus mylėtojams
Išgirdę apie Italiją, pirmiausiai daugelis turbūt pagalvoja apie garsius miestus ir istorinius paminklus, nuostabų maistą ir vyną, puikius paplūdimius, o tuomet prisimena ir tai, kad ši šalis – viena iš pasaulio madas diktuojančių sostinių.
Nuo XI – XVI a. tokiuose miestuose, kaip Venecija, Palermas, Milanas ar Florencija, pradėta gaminti prabangos prekes, kosmetiką, papuošalus ir audinius.
Universalių padangų testas: kurios padangos patenkins jūsų poreikius?
Artėjanti žiema po truputėlį visus išjudins atlikti kasmetinį ritualą – pasikeisti padangas. Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius įstatymus, žieminių padangų sezonas prasideda lapkričio 10 dieną ir baigiasi kovo 31-ą dieną.
Kadangi žieminių padangų sezonas po truputėlį artėja, dabar yra geras metas pažvelgti į padangų tipą, kuris leidžia jas eksploatuoti ištisus metus, nepriklausomai nuo metų laiko, oro sąlygų ir kitų veiksnių.
Lietuvos šefai siekia pakviesti „Michelin“ kritikus į Lietuvą, bet iškyla problema
Pasaulio gurmanai, keliaudami po įvairias šalis ir galvodami ką ypatingo paskanauti, atveria garsųjį seniausią viešbučius ir restoranus vertinantį leidinį – „Michelin“ gidą, kuriame geriausi restoranai kritikų įvertinami žvaigždutėmis – nuo 1 iki 3. Garsiausi Lietuvos šefai su politikais jau seniai diskutuoja apie tai, kad garsiuosius restoranų vertintojus reikėtų pakviesti į Lietuvą, esą taip pakelsime šalies prestižą bei paskatinsime turizmą. Tačiau tai kainuoja apie 1 mln.
Padangų gamintoja „Michelin“ traukiasi iš Rusijos
Prancūzijos „Compagnie Generale des Etablissements Michelin“, viena didžiausių pasaulyje automobilių padangų gamintojų, sustabdžiusi veiklą Rusijoje, galutinai iš šios šalies pasitrauks iki šių metų pabaigos, perduodama verslą vietos investuotojams.
Pagrindine sprendimo atsisakyti veiklos Rusijoje priežastimi „Michelin“ nurodė tiekimo grandinės problemas.
Du restoranai Estijoje pelnė „Michelin“ žvaigždes
Du Talino restoranai – „NOA Chef's Hall“ ir „180° by Matthias Diether“ – pirmieji Estijoje pelnė prestižines „Michelin“ žvaigždes, o Estija pirmoji iš Baltijos valstybių pateko į šį išskirtinį bene geriausių restoranų pasaulyje gidą.
Iš viso „Michelin“ gido „Estija“ pirmajame leidime – 31 restoranas, iš jų du gavo po vieną „Michelin“ žvaigždę, penki restoranai pelnė „Bib Gourmand“ apdovanojimą, o dar du – žaliąją „Michelin“ žvaigždę už atsidavimą tradicinei gastronomijai.
Vokietijos automobilių klubas atskleidė, kurios padangas aplinką teršia labiausiai
Vokietijos automobilių klubas „ADAC“ ryžosi patenkinti aplinkosaugininkų prašymus ir atliko neeilinius padangų bandymus.
Naujausiuose padangų bandymuose „ADAC“ bandė surasti padangas, kurios pasižymi didžiausia tarša, o ne geriausiomis savybėmis, užtikrinančiomis geriausią sukibimą su kelio danga, trumpiausią stabdymo kelią.
Vokietijos automobilių klubas „ADAC“ tikina, jog padangas yra mikrodalelių, kurios dar gali būti vadinamos kaip mikroplastiku, šaltinis.
Į naujo baro atidarymą susirinko būrys žinomų žmonių: progos nepraleido ir VIktorija Siegel su vyru
Ketvirtadienio vakarą į Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūrusį viešbutį atvyko kviestinė publika. Žinomi svečiai pirmieji išvydo atsinaujinusį restoraną „Telegrafas“ bei naują barą „Dukes Gastrobar“. Staigmenų kupiname vakare įžymybės pasinėrė į gastronominę kelionę.
Vakaro penkių žvaigždučių viešbutyje „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ nepraleido ir būrys garsenybių. Svečius pasitiko pianino muzika ir Karolio Mačėno vokalas.
Žinomi žmonės nepraleido naujo restobaro atidarymo: įvertino naują meniu
Trečiadienio vakarą būrys žinomų veidų rinkosi į jaukią rudenišką vakarienę Palangoje naujai duris atvėrusiame restobare „Meat busters“. Atnaujintą meniu, nuo šiol visus metus veiksiančiame restorane – ne tik mėsainiai, bet ir kiti įvairių skonių patiekalai. Pirmieji juos įvertino pajūryje gyvenantys ir atostogaujantys garsūs veidai.
Vaitulionis gimtadienio šventę ant stogo surengė po pusmečio ir sukvietė būrį draugų: pasirodė Siegel su sužadėtiniu
Šiltą trečiadienio vakarą komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis sukvietė draugus į gimtadienio šventę. Įdomu tai, kad žinomas vyras vakarėlį surengė praėjus pusei metų po tikrosios gimimo dienos.
„Kas sakė, kad gimtadienius reikia švęsti tą dieną, kai esi gimęs? Kada noriu, tada ir švenčiu“, – geros nuotaikos nestokojo šventės kaltininkas, rašoma pranešime spaudai.
Šefas Gian Luca Demarco pasidalino itališkų Velykų paslaptimis
Kad ir kaip šiemet beatrodytų Šv. Velykos, paruošti tobulo šventinio stalo – niekas neuždraus. Jau 12 metų Lietuvoje gyvenantis italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia visus per šias Velykas išbandyti kažką naujo ir atskleidžia kuo lietuviškos Velykos skiriasi nuo itališkų.
Nors virtuvės šefo šaknys – maždaug 15 tūkstančių gyventojų turinčiame Volpiano miestelyje netoli Turino miesto, visas jo gyvenimas jau daugiau negu dešimtmetį verda Lietuvoje.
Vėžį suvaldęs verslininkas Ž. Grigaitis: gyvenimas pažėrė visokių išbandymų
Ne paslaptis, jog žinomo šalies verslininko Žilvino Grigaičio kasdienybė kupina įvairiausių spalvų. Prabangūs renginiai, egzotinės kelionės ir gyvenimas tarp dviejų kontinentų ne tik vyrui suteikia galimybę pažinti pasaulį, bet ir dovanoja ne vieną įsimintiną istoriją. Tačiau bėgantis laikas neišvengiamai palieka savo žymes vyro gyvenime ir sveikatoje, tačiau Žilvinas tvirtai įsitikinęs neketinantis lenktyniauti su laiku.
Iš Jungtinės Karalystės parsivežta verslo idėja lietuviams tapo svajonės išsipildymu
Jungtinėje Karalystėje studijavęs virtuvės šefas iš svečios šalies į Lietuvą atsivežė verslu tapusią idėją. Kartu su draugu ekologišką produkciją nusprendęs auginti šefas išpildė savo svajonę ir už tai gavo „Michelin“ žvaigždę.
Verslo idėja Donatui Šatkauskui kilo studijuojant Jungtinėje Karalystėje virtuvės meną.
„Teko man išvažiuoti į Jungtinę Karalystę, nes turėjau svajonę tapti virtuvės šefu. Tuo metu išėjo viskas taip, kad reikėjo man studijuoti ir dirbti vienu metu.
Ispanijoje gyvenanti visuomenininkė Danguolė – apie gyvenimą svetur: ši šalis jos širdies neužkariavo
Rugsėjo 15-ąją lietuvių menininkė Danguolė Pečiukonytė-Juan Font minėjo savo gimimo dieną. Moteris jau daugelį metų gyvena netoli Barselonos ir kuria gyvenima kartu su vyru, katalonų verslininku Xavier. Moteris atviravo, jog visuomet mėgdavo šią šventę paminėti net kelis kartus ir būtinai apsilankydavo Lietuvoje, tačiau šiemet viskas kiek kitaip.
Naujienų portalui tv3.lt moteris atvirai papasakojo apie meilę Lietuvai ir priežastį, kodėl persikėlė gyventi į Ispaniją.