lietuviška silkė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lietuviška silkė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lietuviška silkė“.
Stalo viešnia – silkė: išbandykite dar sveikesnę alternatyvą
Galima silkę mėgti, galima – nemėgti, tačiau šios riebios žuvies naudos nepaneigsi. Silkė mitybos specialistų neretai įtraukiama į svarbių maisto produktų sąrašą. Nenuostabu – silkėje gausu ir Omega-3 riebalų, ir mūsų organizmui būtinų aminorūgščių, o įvairūs tyrimai atskleidžia, kad riebios žuvies vartojimas yra svarbus normaliai širdies veiklai palaikyti.
Priežastys, kodėl naudinga dažniau pasimėgauti silke
Silkių žuvys yra apvalios, riebios žuvys, kurių gausu beveik visuose pagrindiniuose pasaulio vandenynuose, ypač Atlanto ir Ramiajame vandenynuose. Silkė yra gardi žuvis, vaidinanti svarbų vaidmenį daugelyje pasaulio virtuvių, tarp jų ir Lietuvoje. Ši žuvis taip pat teikia daug naudos sveikatai, ypač turint omenyje širdies sveikatos gerinimą.
Pradėtas tyrimas dėl į Bulgariją eksportuotos lietuviškos silkės
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) gavo skubų pranešimą iš Bulgarijos apie lietuviškos silkės siuntą. Bulgarijos atsakingos institucijos pranešė, kad įvertinę ženklinimo etiketes, lietuviškos rožinės spalvos silkės filė nustatė dažiklių E 110 (saulėlydžio geltonasis) ir E 124 (kochinelas raudonasis), kurie neįtraukti į Europos Komisijos reglamento sąrašą kaip leidžiami naudoti silkių produktų gamyboje.