kulinarija
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kulinarija“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kulinarija“.
Gerda Žemaitė atrado naują aistrą: „Net sesuo stebėjosi, kas čia man užėjo“
Gerda Žemaitė – moteris, žinoma dėl savo darbų televizijoje, atvirauja apie naują atradimą – maisto gamybą, kuri neseniai tapo svarbia jos gyvenimo dalimi. Iki šiol virtuvė jai buvo tarsi svetima teritorija, tačiau, kaip sako pati Gerda, tam tikros aplinkybės ir artimųjų įtaka padėjo jai įveikti šią nuostatą.
„Tiesiog, gal gimė noras užsiimti kokiomis nors veiklomis namie.
Saugirdas Vaitulionis kviečia į ypatingus vakarus Londone: pristatys bestseleriu tapusią knygą
Saugirdas Vaitulionis – žinomas kulinarijos entuziastas, komunikacijos specialistas, ypatingų renginių organizatorius, o dabar oficialiai pripažintas bestselerio autorius – Londono lietuvius kviečia į jaukų susitikimą.
Jo išleista kulinarinė knyga „Skaniai gaminti gali visi“ sulaukė stulbinančio populiarumo ir tapo viena greičiausiai parduodamų kulinarinių knygų Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.
Apie skyrybas pranešusi Gerda Žemaitė: „Netoleruoju vienatvės. Ji – ne man“
„Nikolui labai patinka gaminti maistą. Kai sužinojo, jog kartu vyksime į restoraną, kur pats galės paruošti picą, jis sakė negalįs patikėti tokia savo laime“, – su šypsena apie entuziastingą sūnaus troškimą savarankiškai pasigaminti pietus pasakoja televizijos gelbėtoja Gerda Žemaitė.
Žinoma moteris šmaikštauja, kad Nikolas žiniomis apie tai, kokius produktus naudoti ir kaip juos derinti, dabar ją lenkia.
Saugirdas Vaitulionis namuose surengė kulinarinės knygos pristatymą: būrys draugų ir beveik 100 kotletukų
Išskirtiniais ir įspūdingais renginiais garsėjantis Saugirdas Vaitulionis, savaitgalį draugams ir bičiuliams pristatė savo pirmąją kulinarinę knygą „Skaniai gaminti gali visi“. Tačiau šį kartą, pasirinktas vakarėlio formatas buvo kitoks ir ypatingas – draugus jis sukvietė į savo namus, kuriems surengė jaukią vakarienę.
Saugirdas Vaitulionis pasidalijo džiugia žinia: „Pagaliau“
Vienas garsiausių Lietuvos nuomonės formuotojų, kvapų kūrėjas, laidų vedėjas, renginių ir komunikacijos profesionalas Saugirdas Vaitulionis prie visų savo kūrybinių veiklų gali prisidėti ir dar vieną – žinomas vyras pagaliau išleido savo itin lauktą pirmąją kulinarinę knygą.
Lietuva stoja į kovą su Italija: kas geriau – dzūkiška banda ar viso pasaulio dievinama pica?
Dzūkiškos bandos – vienų lietuvių dievinamas, o kitų nė neragautas patiekalas. Tačiau TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ – puiki proga su tokias patiekalais susipažinti. Būtent todėl Elena Karalienė šį sekmadienį pasiraitos rankoves būtent šiam bulvių patiekalui.
Atrado superinį pyrago receptą: nustebsite, iš ko jis pagamintas
Keičiantis metų sezonams kartu viena kitą keičia ir daržovės, tačiau kai kurias jų galima valgyti ištisus metus. Viena tokių – dėl itin patrauklios kainos, naudos sveikatai ir plataus panaudojimo vertinamas baltagūžis kopūstas.
Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai siūlo šią savaitę iš šios nė pusę euro nekainuojančios daržovės gaminti sriubas, salotas, kepti blynus, kepsnius ar net marinuoti kopūstus žiemai.
Estela Stumbraitė sulaukė neeilinio įvertinimo: „Jau seniai svajojau save išbandyti“
Verslininkų Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela Stumbraitė jau ne vienerius metus stebina savo kulinariniais gabumais. Prieš keletą metų 17-metė sėmėsi žinių vieno garsiausių britų šefo Gordono Ramsay kursuose Londone, o prieš keletą dienų sugrįžo iš kulinarijos varžybų. Nors paauglei tokia patirtis buvo pirmoji, Estela namo parvežė pirmos vietos trofėjų!
Ypatingo įvertinimo sulaukusi E. Stumbraitė naujienų portalui tv3.lt sutiko papasakoti apie šią svarbią patirtį.
Kaip iš geriausios kepyklos: Kotrynos Starkienės cinamoninės bandelės su glajumi primins vaikystę
Visą sausį gaminusi patiekalus be mėsos, būdų, kaip pradžiuginti TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovus, Kotryna Starkienė ras ir paskutinį mėnesio šeštadienį. Laukia ne tik naudingi patarimai ir gardžios keptų daržovių salotos, bet ir vienas mėgstamiausių laidos vedėjos šeimos desertų.
Šį šeštadienį Kotryna pasidalins gudrybėmis, kaip paruošti daržoves, jog visuomet turėtumėte jų šaldytuve sveikiems patiekalams ruošti, o taip pat pasidalins ir dviem gardžiais receptais.
16-metė Smiltė stebina savo desertais: paragauti norėtų ne vienas
Šešiolikmetė plungiškė Smiltė Einingė, ne tik mokosi, lanko baletą, bet ir įvairių švenčių proga gamina desertus. Mergina sako, kad didžiausią įtaką norui gaminti padarė įvairūs maisto gaminimo vaizdo įrašai internete, kuriuos mėgo žiūrėti nuo pat vaikystės.
„Žiūrėdama įvairius vaizdo įrašus semiuosi patirties, įdomu žiūrėti ir bandyti gaminti vis naujus dalykus.
REKLAMA
REKLAMA
Naujo restorano atidaryme – būrys įžymybių: pasidalino kulinarinėmis patirtimis
Ketvirtadienio vakarą pačioje Kauno širdyje, šalia Soboro, duris atvėrė naujas išskirtinio dekoro restoranas „Laurus“, kuriame didžiulis būrys kviestinių svečių susirinko išbandyti šiuolaikinės europietiškos virtuvės patiekalų. Puošniai dekoruotoje aplinkoje, skambant Karolinos Rastenytės dainoms, svečiai ne tik turėjo galimybę pirmieji išbandyti naujos Kauno gastronominės žvaigždės meniu, bet ir pasidalinti įsimintiniausiomis kulinarinėmis patirtimis gyvenime.
Irma Trečiokienė: „Dalinuosi žiniomis, kad žmonės galėtų įgyvendinti savo svajones“
Irma kone nuo vaikystės gyveno „teisingai“. Tada baigė rimtus mokslus, ištekėjo, pagimdė, dirbo. Gyvenimas klojosi tarsi pagal „taisykles“ ir standartizuotas visuomenės normas. Tačiau ilgainiui grūsti, kaip ji pati sako, save į tuos „teisingumo“ rėmus sekėsi vis sunkiau... Pradėjo nedžiuginti net solidus, orią finansinę laisvę suteikiantis darbas, kuriame ji turėjo statusą ir pripažinimą.
Alkis surasti save Irmos gyvenime nedingsta. Ką moteris tikrai žino, – rutina ne jai.
Justinas Lapatinskas kulinariniame šou patyrė fiasko: „Labai neskanu, baisus skonis“
LIDL grilio kovos“ nenustoja stebinti televizijos žiūrovų. Šįkart nuožmi kova vyko tarp dainininko Justino Lapatinsko ir pamainos meistro Justino Milašiaus. Tiesa, vienam iš jų gaminti sekėsi kur kas geriau, tad laimėtojas nuo pat griliaus užkūrimo buvo aiškus.
Justinas gaminti išmoko gyvendamas bendrabutyje. Ten dažniausiai gamindavo bulves. O visus studentus į virtuvę sukviesdavo jo gaminami grikiai su dešrelėmis. Tobulinti įgūdžius virtuvėje Justiną paskatino meilė.
Išvydę naujas nuotraukas sunerimo Džeimio Oliverio gerbėjai: vyras – neatpažįstamas
Kulinarijos žvaigždė Džeimis Oliveris (47 m.) jau daugiau nei 20 metų yra sėkmingai vedęs savo žmoną Juliettę Oliver. Prieš keletą dienų švenčiant Valentino dieną, virtuvės šefo mylimoji pasidalijo miela judviejų nuotrauka.
Džeimio žmonos socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalintame kadre matyti saldus vyro ir žmonos bučinys.
„Laimingos meilės dienos mano mylimiausiajam po daugiau nei 30 kartu sutiktų Valentino dienų!“, – šiltai rašė žmona.
Lengvoms šventėms išbandykite aštuonkojų čiuptuvų salotas pagal Vytarą Radzevičių: norėsis pakartoti
Apklausos rodo, kad vis dažniau žmonės šalia tradicinių Kūčių patiekalų ant stalo patiekia ir įvairių naujovių. Vieni gamina ar užsisako sušius, kiti kepa krevetes ar kitas jūros gėrybės. Kas antras gyventojas tokius Kūčių stalo pokyčius vertina teigiamai, dalis jų – ką nors neįprasto stengiasi gaminti kasmet.
Kulinaras ir keliautojas Vytaras Radzevičius sako, kad savo šeimą šiemet per šventes galite pradžiuginti namuose gamintu aštuonkoju.
Estela Stumbraitė šiemet per Kūčias šeimą nustebins 12 patiekalų: pasidalijo nesunkiai paruošiamais Kalėdų receptais
Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela dažnai savo šeimą nustebina gardžiausiais patiekalais. Ne išimtis ir per gražiausias bei jaukiausias žiemos šventes – Kūčias bei Kalėdas.
Naujienų portalui tv3.lt 16-metė Estela Stumbraitė papasakojo apie tradicijas, kulinariją bei pasidalijo receptais, kurie sužavės daugelį.
Pirmokas Benas šeimininkauti virtuvėje pradėjo nuo ketverių: pats kuria ir receptus
Pirmokas Benas iš nedidelio miestelio Rokiškio rajone savo pomėgiu suktis virtuvėje džiugina ne tik artimuosius. Mažasis šefas savo gaminamų gardėsių kvietė ragauti ir dvaro svečius. Pirmokas sako, kad virtuvėje šeimininkauti pradėjo nuo ketverių. O dabar ir pats kuria receptus. Ir atskleidžia, kuo labiausiai mėgsta nustebinti artimuosius ir svečius.
Pasitaręs su mama, septynerių Benas dar šiek tiek pamaišo blynų tešlą ir stoja prie elektrinės keptuvės.
Skelbia skaniausių cepelinų žemėlapį Lietuvoje: neparagauti būtų nuodėmė
Lietuvoje – cepelinų sezonas! Bulvių kailiniais lietuvių lėkštėse jau dabinasi ne tik tradicinė kiauliena, bet ir žvėriena, žuvis, paukštiena, morkos, sūris, grybai. Keliaudami po šalį galite paragauti ir (naujiena!) cepelinų su obuoliais, žaliaisiais grikiais, migdolų „varške“ ar net juodųjų cepelinų!
„Keliauk Lietuvoje“ sudarė cepelinų kelio žemėlapį, į kurį sudėjo net 33 pačius įdomiausius cepelinų skonius.
Ingos Stumbrienės dukra Estela – apie išsipildžiusią svajonę, ateities planus ir gyvenimo pamokas: nustebino 1 dalykas
Ingos ir Aivaro Stumbrų dukrai Estelai visai neseniai išsipildė sena svajonė. 16-metė kartu su šeima lankėsi Londone, kur turėjo išskirtinę galimybę išmokti kulinarijos subtilybių pas vieną garsiausių britų šefų Gordoną Ramsay.
Naujienų portalui tv3.lt Estela Stumbraitė papasakojo apie išsipildžiusią svajonę, kulinarijos kursus bei ateities planus.
Vytaras Radzevičius – apie patiekalą, kurio niekada nesiryžtų paragauti: „Man tai nepriimtina“
Vytaras Radzevičius – bene vienas žinomiausių lietuvių keliautojas, kuris išnaršė visus pasaulio kampelius. Tiesa, vyras randa, ką veikti ir Lietuvoje – čia jis turi savo sodybą ir hobių, kuriems, deja, laiko dažnai stinga.
Žymus keliautojas papasakojo apie pačius netikėčiausius patiekalus, hobius, apie kuriuos negirdėjome ir tai, ko nedrįstų ragauti.
Atrodo, kad pats V. Radzevičius tiesiog iššukavo visą pasaulį nuo smėlėtojo Maroko iki kalnų Japonijoje.
Šiaulietė kuria neįtikėtinus tortus: vien pažiūrėjus raibsta akyse
Šiaulietės Virgos kuriami tortai nepalieka abejingų, nes tokių parduotuvėje, vargu, ar įsigysite. Puošti vaisiais, gyvomis gėlėmis, cukrinėmis figūrėlėmis ar drakono formos – reikia tik išsirinkti labiausiai patinkantį stilių.
Iš Vilniaus kilusi, tačiau Šiauliuose gyvenanti Virga, pasivadinusi „Smaližiaus kepiniais“, savo kulinarinę kelionę pradėjo dar vaikystėje, kuomet stebėjo tortus kepančią močiutę.
Žinomas šefas Robertas Svetlaukas – apie save: nuo kariuomenės iki kulinarijos pasaulio
Televizijos žiūrovams Robertas Svetlauskas yra žinomas kaip TV laidos „Virtuvės istorijos“ šefas, kiekvieną šeštadienį žiūrovams pateikiantis fantastiško skonio patiekalų receptus bei kulinarinius patarimus. Tačiau mažai kas žino, kad kepsninių virtuozas kadaise buvo kariškis, kurio karjeroje – ir visam gyvenimui atmintin įsirėžusios patirtys iš karo lauko Irake.
Pasiūlymas prisijungti prie žinomos kulinarinės laidos ir tapti vienu jos vedėjų bei šefu Robertui buvo labai netikėtas.
Virtuvės šefas atskleidė itin skanų obuolių pyragą: viduje – netikėtas ingredientas
Rudenį ne vienam būtų sunku įsivaizduoti be vakarais visus namus sušildančio obuolių pyrago. Ir nors visi mėgstame skirtingas šio pyrago variacijas, dažniausiai esame pratę jį valgyti saldų. Šį sekmadienio TV3 laidoje „La maistas“ italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco lietuviams parodys, kad iš sode randamų gėrybių galima sukurti ir visai kitokią numylėto obuolių pyrago versiją.
Laidos „La maistas” vedėjas Gian Luca vykdys svarbią misiją: žmonėms nori suteikti vieną galimybę
Kiekviena šalis turi savą dalyką, kuriuo gali pasipuikuoti virtuvėje – ar tai būtų elegantiški desertai, ar puikios gaminimo technikos. Naujajame TV3 sezone charizmatiškasis italas Gian Luca Demarco rodys Lietuvos pasididžiavimą – ūkininkų teikiamas gėrybes.
Virtuvės šefas sako, kad atsinaujinusi laida „La maistas“ tiks kiekvienam, norinčiam pasimėgauti lietuviškais produktais, atvežtais tiesiai iš žmonių ūkio. Laidoje netrūks juoko ir šiltų emocijų.
Prancūzišką batoną siekia įtraukti į UNESCO: bijo, kad išnyks tradicijos
Visų mėgstamas prancūziškas batonas arba vadinamoji bagetė yra bene toks pats Prancūzijos simbolis, kaip ir Eifelio bokštas. Šalies kepėjai nori, kad populiarioji bagetė, gaminama iš miltų, vandens, mielių ir druskos, būtų įtraukta į UNESCO kultūros vertybių sąrašą.
„Nors prancūziškas batonas pagamintas iš kokybiškų produktų kepėjų rankomis, po truputį jis gali išnykti. Per 70 metų praradome apie 30 tūkst. kepyklų – kasmet uždaroma apie 400. Tad akivaizdu, kad batonų kultūra po truputį nyksta.
Šiaulietės kuriami tortai – tikras meno šedevras: sunku atplėšti akis
Kiekviena šventė turbūt neįsivaizduojama be saldumynų, o ypač torto. Ir nors parduotuvių lentynos lūžta nuo plataus pasirinkimo ir, atrodo, kad jau niekas negali nustebinti – šiaulietės Ingos Nuobarienės (37) gaminami tortai atima žadą.
Moters kurti kepiniai – tikras meno šedevras, todėl neretai juos gaila net pjaustyti. Tortai išsiskiria ne tik tobula išvaizda, ryškiomis spalvomis ir akį traukiančiais meniniais sprendimais, bet ir skoniu.
Rokiškietė keptu imbieriniu dvaru nustebino visus: gamino ilgiau kaip 30-imt valandų
Artėjant Kalėdoms, daugelio namai pakvimpa imbieriniais skanėstais – kai kurie kepa ir dekoruoja sausainius, kiti namelius, o štai rokiškietė Anelė Čirūnaitė, laukdama švenčių, šiais metais iškėlė sau tikrą iššūkį ir pagamino imbierinę gimtojo Rokiškio dvaro kopiją.
Anelė pasakoja imbierinius namelius pradėjusi gaminti prieš šešerius metus, gimus dukrai, nes tokiu būdu norėjo namuose įvesti kalėdinę tradiciją.
Vyro savižudybę patyrusi Simona liko viena su vaikais: atsitiesti padėjo ši veikla
Dažnai sakoma – kai užsidaro durys, atsiveria langas. Simona Daškevičienė iš Jonavos neabejoja, kad net ir ne vienas. Išgyvenusi skaudžią vyro netektį, moteris ne tik pati atsistojo ant kojų, suteikė stiprybės savo trims vaikams, bet ir įkūrė verslą. Šiandien ji lepina kitus gardžiu maistu, moko kulinarinių paslapčių ir, svarbiausia, savo pavyzdžiu įrodo, kad bet kokioje situacijoje yra viltis ir galimybė.
Planuojantiems atostogas Klaipėdos krašte – patarimai, ką būtina aplankyti
TV3 laidoje „Maisto kelias“ ir vėl netruko naujų lietuviškų atradimų. Kadangi dėl korona viruso pandemijos keliauti į užsienį yra pavojinga, ši vasara yra pats laikas aplankyti kuo daugiau įspūdingų Lietuvos kampelių. Vienas jų – Klaipėdos apskritis. Tad vasaros rezidencijos restorane papusryčiavusi laidos „Maisto kelias“ vedėjų trijulė leidosi į ilgą kelionę prie jūros, kur jų laukė pažintis su žuvies keliu – nuo žvejybos amato subtilybių iki kulinarinių šedevrų.
Artūras namuose kepa ypatingą skanėstą: neatsispyrė net kunigaikštienė
Lazdijų rajone gyvena Artūro Čiurlionio ir Vilijos Padimanskienės šeima. Jie – mokyklų vadovai, tačiau abu turi neįprastus pomėgius: Artūras kepa šakočius, o Vilija – duoną.
„Pasakojama, kad Lietuvoje šakočiai atsirado Barboros Radvilaitės laikais. Ji paskelbė skaniausio pyrago konkursą. Kaip bebūtų keista, laimėjo vyrukas, iškepęs šakotį. Vietoj prizo - žemės, jis paprašė valdovės papuošalų, nes norėjo pasipiršti mylimai merginai, kad ji atrodytų kaip karalienė.
Šefų patarimai: nuo traškių kalafiorų iki namuose vytintos jautienos
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus, vakarienę ar užkandžius.
Laidos viešnia modelis Julija Steponavičiūtė dalinosi patarimu, kaip pagaminti traškius kalafiorus orkaitėje. Įsitikinkite, koks gardus ir lengvai paruošiamas šis užkandis.
Receptą, ką pagamino Julija, žiūrėkite vaizdo įraše.
„La maistas“ laidoje – odė obuoliams: virtuvės šefai nustebins net išrankiausius
Atėjęs ruduo kviečia mėgautis gėrybėmis iš savo sodo ir daržo. Tuo neabejoja ir TV3 eteryje startavusi nauja kulinarinė laida „La maistas“. Laidos vedėjas Vitalijus Cololo įsitikinęs, kad dabar pats metas mėgautis patiekalais, pagamintais iš obuolių.
Naujus skonius, idėjas ir variacijas sekmadienio rytą jis kviečia atrasti kartu su laidos šefu Vyliumi Blauzdavičiumi. Jis – grilio patiekalų profesionalas, virtuvėje besisukantis daugiau nei dešimt metų.
Nuotaikingasis Kuzia atskleidė rinktinės skonį ir savo kulinarinį talentą
Lietuvos rinktinės puolėjui Mindaugui Kuzminskui teko patirti įvairių skonių – nuo pikantiškos ispaniškos virtuvės iki amerikietiškų patiekalų. Nuo pergalių saldumo iki pralaimėjimų kartėlio. Šiais metais 29 metų krepšininkas pasirašė kontraktą su Pirėjų „Olympiakos“ klubu ir galės išbandyti ir graikų virtuvę. Tačiau pirmiausia jis tikisi skanių akimirkų pasaulio čempionate Kinijoje drauge su Lietuvos ekipa.
Lietuvės gaminti patiekalai – tarsi iš katalogo: idėjų ras kiekviena
Kol storiausios receptų knygos vis dažniau dulka knygų lentynose, vis labiau populiarėja įvairių, neįprastų patiekalų paieškos internete. Vis dėlto susikurti šventę namuose galima ir iš labai paprastų ingredientų, kuriuos turi beveik kiekviena šeimininkė savo šaldytuve. Tiesa, tam reikia tik šlakelio fantazijos ir laiko.
Virtuvės profesionalai parodė kaip pasigaminti tradicinį itališką „Tiramisu“
Pirmąjį spalio šeštadienį laidos vedėjai pagaliau išpildys žiūrovų pageidavimą ir apsikeitę rolėmis, anot Ali, išeis iš komforto zonos bei pademonstruos savo sugebėjimus vienas kito „virtuvėje“. Ali šį kartą pagamins pagrindinį laidos patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai ir sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu viską suvalgė.
Išskirtinis dešrainis be dešrelių: taps neabejotinu šeimos favoritu
Dešrainiai – demokratiškas maistas ir kartu puikiai tinkantis individualistams. Patikrinta praktiškai – pabandžius pasigaminti, šis receptas taps visos šeimos mėgstamiausiu greitu patieklau.
Šis pyragas taps mėgstamiausiu: rekomenduosite visiems!
Kol slyvų turite, pats laikas iš jų pagaminti slyvų pyragą. Prireiks tikrai nedaug ingredientų, o rezultatas pranoks lūkesčius. Jums reikės: 300 gramų slyvų, 125 gramų sviesto, 2 kiaušinių, 150 gramų cukraus, 190 gramų miltų, 2 valgomųjų šaukštų karšto vandens, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, migdolų esencijos, žiūpsnelio druskos. Iš pradžių dubenyje išmaišykite visus sausus ingredientus. Ištirpintą sviestą pilkite į miltų mišinį, išmaišome.
Obuolių pyragas, kuris taps firminiu: purus, minkštas ir drėgnas
Taip jau yra, kai norisi išsikepti greito ir tikrai skanaus obuolių pyrago, pradedi naršyti internete ir ieškoti receptų. Pyragas yra purus, minkštas, drėgnas ir nesprangus. Kepkite ir tuo įsitikinsite patys, o aš lauksiu atsiliepimų, rašo tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė. Reikės: 4-5 obuolių ( rūgštesnių ), 4 kiaušinių ( M ), 200 gr. sviesto ( ištirpinto ), 200 gr. cukraus, 200 gr. natūralaus jogurto ( be priedų ), 200 gr.
Filmavimo metu šefė I. Juciūtė-Čibirkienė patyrė nemenką išgąstį
Rytoj TV3 kulinarinių kelionių laidos „Maisto kelias“ komanda leisis jau į šeštąją savo kelionę, šįkart aplankydama Klaipėdos apskritį. Čia lauks ne tik uostamiesčio gastronominiai atradimai, visai Lietuvai reikšmingi maisto pramonės verslai, bet ir neeilinės pramogos.
Dėl meilės į Lietuvą atvykęs šefas iš Šri Lankos: „Dabar Lietuva yra mano meilė“
Liepos 7 dieną televizijos žiūrovus pasieks naujas ir netikėtas projektas – TV3 kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Kiekvieną šeštadienio rytą iš televizoriaus ekrano sveikinsis net trys charizmatiški vedėjai. Du iš jų – žavioji šefė, kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro- Bilas – jau buvo atskleisti anksčiau.
Šefės I. Juciūtės-Čibirkienės karjera televizijoje įsisiūbuoja – ves dar vieną projektą
Profesionali kulinarė Ilona Juciūtė-Čibirkienė daugeliui televizijos žiūrovų – puikiai pažįstamas veidas. Jau kelis sezonus moteris šeštadienio rytais sveikinasi su TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovais. Tačiau moters karjeroje ėmė pūsti nauji vėjai – jau nuo liepos 7 dienos šefę bus galima išvysti naujoje TV3 kulinarinio turizmo laidoje, kuri kaskart nukels į vis kitą Lietuvos kampelį, supažindins su vietos tradicijomis ir, be abejonės, pačiu skaniausiu maistu.
Viešumoje retai sutinkamas Bilas paruošė staigmeną: grįžta su trenksmu
Buvęs legendinės muzikos grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas visiems puikiai pažįstamas ne tik kaip charizmatiškas muzikantas, bet ir kaip televizinių projektų veidas. Tiesa, nors kurį laiką vyras viešumoje rodėsi rečiau, televizijos žiūrovai jį vėl išvys vedėjo amplua. Šią vasarą jis ves TV3 kulinarinio turizmo laidą „Maisto kelias“. G. Šapiro-Bilas pasakoja, kad kulinarija domėjosi nuo vaikystės, todėl ir šiandien stoti prie puodų – joks iššūkis.
E. Vitulskienė apie šeimą: „Merūnas ir namuose yra žvaigždė numeris vienas“
Operos solisto, tarptautinių dainų festivalių laureato Merūno Vitulskio ir jo žmonos Erikos pristatinėti jau nereikia – juos atpažįsta ir už paprastumą bei nuoširdumą myli visa Lietuva. Nors pramogų pasaulio renginiuose retai sutinkama pora apie savo asmeninį gyvenimą ir pomėgius kalba retai, apsilankę TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakos ne tik apie karjerą, žinomumą, bet ir apie savo šeimą.
S. Urbonavičius-Samas: gyvenime reikia dažniau sakyti TAIP
Daugiau nei 30 metų gyvuojančios legendinės grupės „BIX“ nariai Saulius Urbonavičius-Samas ir Gintautas Gascevičius – ne tik geri bičiuliai, bet ir nepraleidžiantys progos pasivaržyti tarpusavyje. Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomi vyrai, negailėdami pokštų, smagių istorijų ir tikro vyriško azarto, demonstruos savo sugebėjimus virtuvėje. Šį kartą laida „Virtuvės istorijos“ – išskirtinė ne tik ypatingais svečiais, bet ir neeiline vieta.
Elegancijos ikona Rasa Arlauskienė: ir namuose vaikštau su šilkine suknele
Verslininkė, renginių organizatorė Rasa Arlauskienė – tikras elegancijos įsikūnijimas. Pasidabinusi ryškiais drabužiais ir tviskančiais perlų karoliais moteris eina ne tik į gatvę, bet panašiai atrodydama sukiojasi ir namuose. Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ verslininkė dalinsis savo įvaizdžio bei lieknumo paslaptimis.
Virtuvės šefas L. Čeprackas ruoš kulinarus: atskleidė, kiek kainuos mokslai
„Virtuvėje romantikos maža, šefo darbas – be galo sunkus, tačiau jame slypi didžiulė kūrybos jėga“, – sako garsiausias Lietuvos šefas Liutauras Čeprackas. Jis jau paskelbė priėmimą į privačią savo mokyklą ir visiškai neabejoja – pasiseks tik tiems, kuriuose dega didžiulė aistra maistui ir noras tobulėti. Liutauro Čepracko kulinarijos akademija – pirmoji privati mokykla Lietuvoje, kurią sukūrė ne valstybė, o patirtį ir nuosavus restoranus turintis virtuvės šefas.
Marijampolietė kuria neįtikėtinus tortus: pamačius, norisi išsižioti
Kulinariniai šedevrai, kurie primena net nevalgomas grožybes. Dailūs, išpuoselėti, naminiai. Būtent tokius gamina marijampolietė Laima Mickutė. Kurti naminius 3D želės tortus moteris pradėjo prieš dvejus metus, tačiau išliko atvira – ji nėra profesionali konditerė. „Prisipažinsiu, net kursų nebaigiau. Visas mano mokslas – idėjos iš interneto. Vis dėlto, esu meniškos sielos, gal dėl to visi darbai pavyksta iš pirmojo karto“, - pokalbį pradėjo Laima.
Kulinariniai košmarai: vargu, ar tokius „šefus“ įsileistumėte į savo virtuvę
Talentas puikiai sukiotis virtuvėje ir gaminti dangiškai skanius patiekalus duotas toli gražus ne visiems. Pažiūrėjus į šių nuotraukų kaltininkus net panašiau, kad jiems duotas talentas kelti virtuvių katastrofas. Paganykite akis į kiekvienos šeimininkės košmarą virtuvėje. Po tokių kulinarinių eksperimentų vargu, ar dar norėtumėte tokį „šefą“ įsileisti į savo virtuvę.
D. Meškauskas atskleidė, kuo jį pažinties pradžioje pakerėjo mylimoji I. Stasiulytė
Aktorė Ineta Stasiulytė ir šokėjas Deividas Meškauskas – visiems puikiai žinoma pora, galinti pasigirti ne tik išskirtiniais talentais ir neblėstančia charizma, bet ir puikiu humoro jausmu. Jau šį šeštadienį TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ netrūks juoko ir smagių pokalbių: mylimieji pasakos apie jųdviejų susipažinimo istoriją, bendrus pomėgius, o D. Meškauskas atskleis, kuo jį sužavėjo Ineta.
„Gardu Gardu“ laidoje – balandėliai kitaip ir marcipaninis pyragas
Kadangi pavasaris dar neskuba pradžiuginti mūsų šiluma, šį šeštadienį šmaikštieji laidos „Gardu Gardu“ vedėjai vėl pakvies pasižiūrėti nuotaikingiausią maisto gaminimo laidą ir pasiūlys ilgiau pasidarbuoti virtuvėje bei pasigamintį sočių patiekalų. Temperamentingasis italas Gian Luca pagamins šiek tiek lietuviškus balandėlius primenantį patiekalą: sluoksniuotos tešlos pyragėlius su kopūste įvyniota vištiena. Juos pagardins bešamelio padažu su itališku akcentu – parmezano sūriu.