Krienų padažas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Krienų padažas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Krienų padažas“.
Receptas. Mėsos sushi
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek avokadų šiek tiek paprikų šiek tiek ryžių (sushi) šiek tiek kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek krienų padažo (wasabi) šiek tiek bambukų ūglių (marinuoti) šiek tiek sūris (Tofu) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruoškite sushi ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Dirbant su sushi ryžiais turėkite paruošę dubenėlį su vandeniu, kad galėtumėt sušlapinti rankas ir peilį, nes kitaip ryžiai lips prie rankų.
Receptas. Burokėlių apkepas
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės pupelių 2 vienetai svogūnų 50 gramų kiaulės lašinių 1 valgomasis šaukštas taukų (riebalų) (tirpinti) 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės raugintų kopūstų (troškinti) 1 valgomasis šaukštas sviesto 800 gramų burokėlių 250 gramų mesos (virta) šiek tiek krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Virti nulupti burokėliai stambiai sutarkuojami ir, įdėjus svieste pakepintų svogūnų, patroškinami.
Receptas. Kiaulės galvos salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų pomidorų pastos 100 gramų svogūnų 500 gramų kiaulienos galvų (virta, mėsa) šiek tiek acto 200 gramų marinuotų agurkų šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Galvos mėsa supjaustoma plonomis riekutėmis. Išimamos pomidorų sėklos ir jie supjaustomi juostelėmis, taip pat supjaustomi agurkai ir svogūnai.
Receptas. Pupelių kotletai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 stiklinės pupelių (virtos) 1 vienetas svogūnų 4 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti ir užpilti ant virtų pupelių. Viską sumalti su mėsmale arba susmulkinti blenderiu. Įmušti 3 kiaušinius, miltus, prieskonius ir viską gerai išminkyti.
Receptas. Šutinta lydeka krienų padaže
INGREDIENTAI: 6 vienetai juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas lydekų šiek tiek druskos 1 stiklinė krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyta lydeka supjaustoma, pasūdoma, sudedama viena eile į puodą, užpilama karštu prieskoninių daržovių ir prieskonių sultiniu (jis turi apsemti trečdalį žuvies) ir šutinama. Vėliau sudedama į pusdubenį ir užpilama krienų padažu. Tinka su virtomis bulvėmis.
Receptas. Žiedinių kopūstų salotos su riešutais
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) 3 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų (smulkinti) 2 vienetai morkų 200 gramų majonezo šiek tiek druskos 500 gramų žiedinių kopūstų 1 valgomasis šaukštas krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Žiedinius kopūstus nuplaukite, susmulkinkite, pamerkite 10-15 min. į pasūdytą vandenį. Tada nusausinkite, sudedėkite į dubenį, pasmulkinkite.
Receptas. Žuvis svieste
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas krapų (pjaustyti) 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių (trynys) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas acto šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 125 gramai grietinės šiek tiek prieskonių (žuvies) 1 kilogramas žuvies šiek tiek žalumyn...
Receptas. Šutinta šerniena
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų šiek tiek druskos šiek tiek kadagio uogų 1 stiklinė krienų padažo 800 gramų šernienos (kumpis) PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui papildomai reikės: stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių. Iš kumpio išimami kaulai, mėsa išmušama kūjeliu, įtrinama druska su prieskoniais, susukama ir surišama arba suvyniojama į marlę.
Receptas. Gelteklių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai morkų (virtos) 1 vienetas paprikų (žalia) 10 vienetų slyvų (geltonų) 100 gramų majonezo šiek tiek druskos 2 vienetai gelteklių (šaknys) 1 arbatinis šaukštelis krienų padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Geltekles išvirkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir virtas morkas bei pusę paprikos. Slyvaites perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką.
Receptas. Karališki sušiai su ikrais
Sušiai, tai geriausiai visiems žinomas Japonijos patiekalas. Tačiau pirmieji sušiai atsirado ne Japonijoje, o Pietryčių Azijoje Mekongo upės pakrantėje. Ir čia jie atkeliavo į Japoniją Jajoi laikotarpiu (III a. pr. m. e - III m. e. a). Šis patiekalas būna įvairių rūšių, o šitame patiekale pasirinkau futomaki tipą - jis vienas populiariausių Vakarų šalyse.
REKLAMA
REKLAMA