kriaušės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kriaušės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kriaušės“.

Atskleidė geriausią laiką skinti obuolius ir kriaušes: bus skaniausi

Papasakosime viską apie obuolių ir kriaušių derliaus nuėmimą: derliaus nuėmimo laiką ir taisykles, brandos nustatymo būdus ir naudingus patarimus bei gudrybes. Tekste sužinosite, kaip ir kada nurinkti obuolių ir kriaušių derlių. Kada skinti obuolius ir kriaušes saugojimui Juk viena yra skinti vaisius stalui arba valgyti tiesiai nuo medžio, o visai kas kita – nuskinti vaisius ilgalaikiam saugojimui.
2024-09-03

Šis vaisius – tikra vitaminų bomba: valgykite į sveikatą

Kriaušės yra vienas iš seniausių pasaulyje auginamų vaismedžių, savo išskirtiniais vaisiais žavintis ištisas kartas. Nesvarbu, ar tai vasaros popietė, ar žiemos metas – šie vaisiai tampa puikiu užkandžiu išalkus, puošia kepinius bei desertus. Pasak gydytojos dietologės dr.
2024-02-22

Lietuvos žmonės nemokamai dalijasi obuoliais, kriaušėmis – tokių vaizdų prie sodybų vis daugiau

Prie sodybų vis dažniau išvystamos išrikiuotos pintinės ir dėžės su sodo ir daržo gėrybėmis. Pūpso obuoliai, kriaušės, cukinijos ar moliūgai. Gyventojai dažnai derliaus pertekliumi dalijasi nemokamai ir džiaugiasi, kad gamtos dovanotos gėrybės neprapuola. Raudondvarietė Danutė renka gražesnius obuolius, o už akimirkos jau rikiuoja pakelėj pastatytoje dėžėje. Jais vaišintis nemokamai kviečia visus skubančius pro šalį.
Aktualijos 2023-10-08

Receptas. Bruknių uogienė su kriaušėmis

INGREDIENTAI: 1 kilogramas cukraus 3 kilogramai bruknių 2 kilogramai kriaušių (prinokusios) 2 stiklinės vandens Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu. Nulupkite kriaušes ir jas susmulkinkite. Išvirkite sirupą ir jame virkite susmulkintas kriaušes kol jos suminkštės. Tada jas išgriebkite, o į sirupą suberkite nuplikytas bruknes. Virkite apie 7 min.
2022-03-02

Receptas. Kmyninė

INGREDIENTAI: 0.5 litro kmynų 0.5 litro kriaušių (sirupas) 1 litras obuolių sulčių 1 stiklinė degtinės 1 litras vandens 30 gramų vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Vandenyje pavirinti kmynus, ir perkošti. Į nuovirą supilti obuolių sultis ir kriaušių sirupą, suberti vanilinį cukrų ir supilti degtinę.
2022-03-01

Receptas. Kokteilis „Clericot“

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas kriaušių 1 vienetas mandarinų 1 vienetas obuolių 1 vienetas persikų 750 mililitrų baltojo vyno 100 mililitrų vandens (sodos) šiek tiek ledukų 50 mililitrų likerio (Triple sec arba Cointreau) 1 sauja braškių 1 vienetas kivių PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius gerai nuplaukite. Obuolį, persiką, kivi, mandariną ir kriaušę nulupkite.
2022-03-01

Receptas. Įdarytos kriaušės drebučiuose

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 0.5 stiklinės cukraus 6 vienetai kriaušių 3 stiklinės vandens 200 gramų varškės 0.5 stiklinės grietinės 1 valgomasis šaukštas razinų 1 valgomasis šaukštas želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Varškė ištrinama, sumaišoma su cukraus pudra, grietine ir razinomis. Kriaušės, perpjautos pusiau (išėmus sėklalizdžius), išverdamos sirupe iš vandens ir pusės stiklinės cukraus.
2022-03-01

Receptas. Pyragas su kriaušėmis ir braškėmis

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus (įdarui) 100 gramų cukraus (tešlai) 600 gramų kriaušių (konservuotos) 3 vienetai kiaušinių (įdarui) 2 vienetai kiaušinių (tešlai) 400 gramų kvietinių miltų (tešlai) 250 gramų varškės (tešlai) 300 gramų braškių šiek tiek druskos (tešlai) 8 valgomieji šaukštai aliejaus (tešlai) 200 gramų grietinės (įdarui) 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdaru...
2022-02-28

Receptas. Kepti vaisiai

INGREDIENTAI: 3 vienetai obuolių 2 vienetai kriaušių 8 arbatiniai šaukšteliai uogienės su uogomis Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vaisius perpjaunu pusiau ir išimu sėklas. Į viduriuką dedu uogas arba uogienę, galite dėti kokios tik turite uogienės pagal skonį. Kepu 150 laipsnių orkaitėje iki suminkštėja, apie 20 - 30 minučių. Visi šeimos nariai renkamės keptą vaisių pagal savo skonį.
2022-02-28

Receptas. Armino kriaušės

INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 1 kilogramas kriaušių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė manų kruopų 1 vienetas sviesto (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą palaikykite šaldiklyje maždaug valandą, kad lengviau supjaustytumėte. Miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišykite. Bus biri masė. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant apačios sudėkite pusę kriaušių, apibarstykite puse birios masės. Sudėkite likusias kriaušes ir apibarstykite likusia mase.
2022-02-26
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Jamaikietiškos vištienos salotos

INGREDIENTAI: 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai kriaušių 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 150 gramų vištienos kepenėlių 400 gramų vištos filė 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 20 mililitrų aliejaus 20 gramų sviesto 150 gramų grietinės 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų (malti) 200 gramų kininių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė supaustyti gabaliukais ir apkepti aliejuje.
2022-02-26

Receptas. Marinuoti šašlykai

INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis, marinatui) 4 česnakų (marinatui) šiek tiek imbierų (2 cm gabaliukas, marinatui) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (marinatui) 3 vienetai kriaušių 1 kilogramas jautienos 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (marinatui) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (marinatui) 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (milteliai, marinatui) 1 valgomasis šaukštas ciberžolės (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: J...
2022-02-25

Receptas. Kriaušės tešloje

INGREDIENTAI: 4 vienetai kriaušių 300 gramų cukraus 1 pakelis tešlos (sluoksniuota) šiek tiek mėtų ( papuošimui ) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpiname cukrų verdančiame vandenyje ir jame išverdame kriaušės. Išvirusias kriaušes paliekam nuvarvėti 10-15 min. Supjaustome sluoksniuotą tešlą ilgom juostelėm ir jomis apvyniojame išvirtą kriaušę ir kepame apie 15-20 min. orkaitėje. Papuošiame mėtų lapeliais.
2022-02-25

Receptas. Krevečių užkanda

INGREDIENTAI: 1 sauja alyvuogių 1 vienetas apelsinų 0.5 vieneto kriaušių (nedidelė) 100 gramų krevečių be kevalo PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Verkite ant medinių pagaliukų gabaliuką kriaušės, krevetę ir alyvuogę. Šiuos vėrinukus susmeikite į apelsiną.
2022-02-25

Receptas. Kriaušių pyragas

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 100 gramų cukraus (tešlai) 3 vienetai kriaušių 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai, tešlai) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 300 gramų kvietinių miltų (tešlai) 100 gramų sviesto (tešlai) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmaišome kiaušinį ir trynius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Į skystą masę beriame miltų mišinį.
2022-02-25

Receptas. Kriaušių gira

INGREDIENTAI: 800 gramų cukraus 1.5 kilogramo kriaušių 10 litrų vandens šiek tiek citrinos rūgšties 30 gramų razinų 30 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušes supjaustyti plonais griežinėliais, pabarstyti cukrumi ir lengvai patrinti. Užpilti virtu šiltu vandeniu, pridėti citrinos rūgšties ir ištrintas su cukrumi mieles. Laikyti šiltai, kol paviršiuje pasirodys putos (po 12-14val.
2022-02-25

Receptas. Duonos gira su vaisiais

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 1 stiklinė cukraus šiek tiek gvazdikėlių 100 gramų kriaušių (džiovintos) 100 gramų obuolių (džiovinti) 0.5 kilogramo juodos duonos (džiovinta) 5 litrai vandens 10 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti džiovinti vaisiai, cinamonas ir gvazdikėliai užpilami 5 L šalto vandens ir 10 min. pavirinama. Džiovinta duona užplikoma verdančiu vandeniu (su vaisiais) ir laikoma 12 val.
2022-02-24

Receptas. Sausainių ryšulėliai su kriaušėmis

INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 7 vienetai kriaušių ((apie vienas kg)) 6 arbatiniai šaukšteliai medaus (skystas) 3 vienetai kiaušinių ((vienas ryšulėlių išorei patepti, du tešlai)) 400 gramų kvietinių miltų 0.5 stiklinės vandens (šiltas) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlai skirtus produktus sumaišyti ir minkyti kol tešla tampa elastinga. Apie 30 min leisti tešlai pastovėti. Tuomet iš tešlos reikia iškočioti nedidelį paplotėlį.
2022-02-24

Receptas. Višta, įdaryta vaisiais

INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 1 vienetas kriaušių 1 vienetas obuolių 125 gramai ryžių 1 vienetas vištiena 250 gramų majonezo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vištienos) 0.5 stiklinės razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Įtrinkite vištą prieskoniais bei druska ir kelias valandas palaikykite. Susmulkinkite vaisius, nuplaukite razinas ir sudėkite į išvirtus ryžius. Supilkite pusę kiekio majonezo, citrinos sultis ir viską sumaišykite.
2022-02-24

Receptas. Kriaušių desertas

INGREDIENTAI: 100 gramų graikinių riešutų 8 vienetai kriaušių 3 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 300 gramų džiūvesėlių 200 mililitrų sirupo (vyšnių) 300 mililitrų aliejaus 200 gramų sūris (lydytas, švelnaus skonio) PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušes nuplauti, nulupti odelę, perpjauti per pusę ir išskobti vidų. Graikinius riešutus susmulkinti ir apkepinti keptuvėje be aliejaus. Tada sumaišyti su lydytu sūreliu.
2022-02-24

Receptas. Kriaušių pyragas

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų (įdarui) 100 gramų cukraus pudros (įdarui) 65 gramai cukraus (rudasis, tešlai) 3 vienetai kriaušių (įdarui) 2 vienetai kiaušinių (įdarui) 1 vienetas kiaušinių (tryniai, tešlai) 250 gramų kvietinių miltų (tešlai) 125 gramai sviesto (tešlai) 1 valgomasis šaukštas grietinės (tešlai) šiek tiek riešutų (įdarui) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui) 250 gramų maskarponės sūrio (įdarui) PARUOŠI...
2022-02-24

Receptas. Kriaušės su uogomis

INGREDIENTAI: 400 gramų aviečių 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) 1 stiklinė cukraus 8 vienetai kriaušių 200 gramų sausainių (trapūs) 4 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Šiam receptui galite naudoti ir kitokias Jūsų mėgstamas uogas. Kriaušes perpjaukite horizontaliai pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir mediniu smeigtuku subadykite odeles. Sausainius sutrupinkite, įmaišykite į sviestą ir suformuokite apvalų paplotį.
2022-02-24

Receptas. Jautiena su mandarinais ir kriaušėmis

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kriaušių 2 vienetai mandarinų 1 valgomasis šaukštas medaus 500 gramų jautienos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Jautienos porcijinius gabaliukus padaužyti ir ištepti medumi bei alyvuogių aliejumi. Apkepti ant keptuvės-grilio. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos šalia sudėti mandarinų skilteles ir kriaušės gabaliukus. Iškeptą mėsą pasūdyti ir apibarstyti prieskoniais.
2022-02-24

Receptas. Kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos

INGREDIENTAI: 1 česnakų 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti ir kepinti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto kriaušių (raudonos) 2 stiklinės salotų (Romaine) 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių (Dižono) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai pelėsinio sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos 1.5 arbatinio šaukštelio obuolių acto PARUOŠIMO BŪDAS: Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite suplėšytas salotas, ...
2022-02-23

Receptas. Vaisių pyragas

INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 1 stiklinė cukraus 2 vienetai kriaušių 2 vienetai obuolių (arba bananai) 4 kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 5 gramai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Į indą suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir viską išmaišyti. Berti miltus ir maišyti kol pasidarys vientisa masė. Supjaustyti obuolius arba bananus, kriaušes, apelsinus. Tada paimti formą, ištepi sviestu, supilti ketvirtadalį tešlos ir sudėti vaisius, kuriuos pasirinkote.
2022-02-23

Receptas. Kriaušių kompotas

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek gvazdikėlių šiek tiek kriaušių šiek tiek vandens PARUOŠIMO BŪDAS: Visus komponentus naudokite individualiai, priklausomai nuo to, kiek turite kriaušių. Cukraus naudokite tiek, kad kompotas būtų saldus pagal skonį. Kriaušes švariai nuplaukite, pašalinkite kotelius bei viršūnėles su "ūsiukais". Į sterilizuotus stiklainius iki pat viršaus pridėkite kriaušių ir užpilkite verdančiu vandens su cukrumi sirupu.
2022-02-23

Receptas. Kokteilis su kriaušėmis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas kakavos 1 vienetas kriaušių 200 mililitrų pieno 50 gramų ledų (šokoladiniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušę nulupti, supjaustyti ir sudėti į mikserį. Kakavą sumaišyti su nedideliu kiekiu šilto pieno ir supilti į mikserį ant kriaušių. Tada supilti 150 ml šalto pieno. Viską suplakti ir atšaldyti. Į atšalusį kokteilį įdėti šokoladinių ledų ir dar kartą suplakti. Supilstyti į bokalus.
2022-02-23

Receptas. Daniškas kriaušinis pyragas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 400 gramų kriaušių (konservuotots) 1 vienetas vanilės (pudingas, pakelis) 250 mililitrų pieno 250 gramų tešlos (sviestinė) PARUOŠIMO BŪDAS: Pudingo miltelius sumaišome su pienu ir ant mažos ugnies verdame, kol pradeda tirštėti. Sviestine tešla išklojame apskritą formą (tešlos blyno skersmuo turi buti 4 cm didesnis nei jusu turima forma) ir pabarstome cukrumi.
2022-02-23

Receptas. Salotos su vištiena ir trešnėmis

INGREDIENTAI: 200 gramų vištiena ( filė) 1 sauja trešnių 1 žiupsnelis graikinių riešutų 1 saujelė gražgarsčių 1 vienetas kriaušių 1 saujelė špinatų 1 vienetas citrinų 1 vienetas apelsinų 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė išvirti ir apkepti, kad parustų.
2022-02-22

Receptas. Virtų kriaušių desertas

INGREDIENTAI: 2 vienetai kriaušių 50 gramų šokoladas 2 valgomieji šaukštai ledų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirinti vandenį, ištripinti cukrų. Kriaušes nulupti, paliekant kotelius. Kriaušes virti apie 20 minučių. Šokoladą ištirpinti. Kriaušę pamirkyti šokolade. Patiekti su ledais.
2022-02-22

Receptas. Krekerių, kriaušių, pelėsinio sūrio ir graikiško riešuto užkandis

INGREDIENTAI: šiek tiek graikinių riešutų šiek tiek kriaušių šiek tiek pelėsinio sūrio šiek tiek krekerių PARUOŠIMO BŪDAS: Ant krekerio dedame plonai juostelėmis supjaustytą kriaušę, ant jos dedame gabalėlį pelėsinio sūrio ir ant viršaus graikiško riešuto puselę, kelios minutės ir užkandis jau ant Jūsų stalo.
2022-02-21

Receptas. Negirti kaštainiai šokoladiniame brendžio padaže

INGREDIENTAI: 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus 2 valgomieji šaukštai gvazdikėlių 1 vienetas kriaušių šiek tiek juodojo šokolado (8 plytelės) 200 gramų brendžio (tiktų ir konjakas, kalvadosas ar net romas) 70 gramų sviesto 100 gramų kaštainių PARUOŠIMO BŪDAS: Seniai norėjau paragauti/pabandyti pagaminti kaštainius.
2022-02-21

Receptas. Vaisių salotos su morkomis

INGREDIENTAI: 1 vienetas kriaušių 1 vienetas mandarinų 2 vienetai morkų 1 vienetas obuolių (antaniniai) šiek tiek sezamo sėklų šiek tiek jogurto PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolį ir kriaušę supjaustyti skiltelėmis. Mandarinus nulupti, padalinti skiltelėmis. Morkas sutarkuoti. Viską sumaišyti, užpilti mėgiamo jogurto. Salotų viršų apibarstyti sezamu.
2022-02-21

Receptas. Kriaušių tortas

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 1 vienetas citrinų 150 mililitrų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 3 valgomieji šaukštai kakavos 3 valgomieji šaukštai krakmolo 4 vienetai kriaušių 3 vienetai kiaušinių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 40 gramų sviesto (arba margarinas) 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite kriaušes, per...
2022-02-21

Receptas. Pyragėliai su kriaušėmis ir varške

INGREDIENTAI: 2 lapai sluoksniuotos tešlos 200 gramų varškės 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas grietinės 1 vienetas kriaušių 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 valgomieji šaukštai perlinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę sumaišyti su kiaušinio tryniu, grietine, cukrumi. Atšildytą tešlą pakočioti, supjaustyti gabaliukais.
2022-02-21

Receptas. Vaisių desertas

INGREDIENTAI: 2 vienetai bananų 1 vienetas apelsinų 3 vienetai kivių 1 vienetas kriaušių 1 vienetas avokadų šiek tiek jogurto šiek tiek citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Visus vaisius susmulkinti nedideliais gabaliukais,pašlakstyti citrinos sultimis,sudėti į indelį. Į didelę stiklinę ar kitą indą dėti vaisius,į tarpą užpilti jogurtu(kas mėgsta kokio riebumo),vėl vaisių ir jogurto.
2022-02-20

Receptas. Kriaušių ir bruknių pyragas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės bruknių 200 gramų cukraus 5 vienetai kriaušių 200 gramų margarino 3 vienetai kiaušinių 600 gramų kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Margariną, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukame iki vientisos masės. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir suberiame į margarino masę.
2022-02-20

Receptas. Pyragas su kriaušėm

INGREDIENTAI: 75 gūželės sviesto 100 gramų kvietinių miltų 3 vienetai kiaušinių 75 gramai cukraus 50 galvų grietinės 100 gramų šokoladas (juodas) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 6 vienetai kriaušių Sirupui: 500 mililitrų vandens 200 cukraus 1 žiupsnelis vanilės šiek tiek cinamono (žievelė) 3 vienetai gvazdikėlių 1 vienetas citrinų (sultys) 1 vienetas citrinų (žievelė) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-20

Receptas. Kopūstų salotos su vaisiais

INGREDIENTAI: šiek tiek apelsinų 300 gramų kopūstų 1 vienetas kriaušių 0.5 vieneto mandarinų 15 gramų slyvų (džiovintos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek apelsinų sulčių 10 gramų žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus smulkiai supjaustyti, paminkyti, kad išsiskirtų sultys. Apelsiną ir mandariną supjaustyti gabaliukais. Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti gabaliukais.
2022-02-20

Receptas. Kriaušių pyragas

INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai kriaušių 5 lašai vanilės (esencija) 3 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 80 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite kiaušinius su cukrumi ir tirpintu sviestu. Įmaišykite vanilę, šviežiai spaustas apelsino sultis ir sutarkuotą pusę apelsino žievelės. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą.
2022-02-19

Receptas. Paprastas pyragas

INGREDIENTAI: 130 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 3 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų varškės 1 stiklinė sirupo (konservuotų persikų) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 vienetai kriaušių 1 vanilinio cukraus 5 valgomieji šaukštai manų kruopų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Manus pamirkyti piene apie pusvalandį.
2022-02-19

Receptas. Tešloje keptos kriaušės

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono (maltas) 4 vienetai kriaušių 8 vienetai slyvų (džiovintos (arba abrikosai)) 1 vienetas kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų šiek tiek pieno 200 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Suminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, sviesto, miltų bei beveik visų 100 g cukraus (pasilikite šiek tiek kriaušių apibarstymui) ir padalykite ją į keturias dalis.
2022-02-18

Receptas. Farširuotos kriaušės

INGREDIENTAI: šiek tiek krapų 4 vienetai kriaušių 4 vienetai kiaušinių (virti) 100 gramų majonezo 300 gramų krevečių be kevalo (virtos) 30 mililitrų konjako 2 valgomieji šaukštai kečupo PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius smulkiai supjaustyti. Smulkintus kiaušinius sumaišyti su krevetėmis, krapais ir majonezu, sumaišytu su kečupu ir konjaku. Kriaušes perpjauti per pusę, išskobti vidų ir įdaryti paruoštu įdaru.
2022-02-18

Receptas. Patriotiškas vaisių, uogų ir špinatų glotnutis.

Labai sveika, spalvinga, šventiška ir netgi patriotiška. Svarbu idėja, o vaisius ir uogas galima pakeisti pagal savo skonį ar turimus. INGREDIENTAI: 1 vienetas ananasų (mažas) 2 vienetai bananų 200 gramų braškių 1 vienetas mangų 1 vienetas kriaušių 2 vienetai žaliųjų citrinų 50 gramų špinatų 1 vienetas kivių 1 valgomasis šaukštas vanilinė cukraus pudra 2 žiupsneliai ciberžolės Paruošimo laikas: Apie 20 min.
2022-02-18

Receptas. Kepti saldūs sumuštiniai

INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 2 vienetai kriaušių 6 arbatiniai šaukšteliai spanguolių (uogienė) 6 vienetai batono (forminė, riekelės) 5 valgomieji šaukštai majonezo 150 gramų pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Duonos riekeles aptepkite majonezu. Kriaušes nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Ant riekelių dėkite kriaušių skilteles, griežinėliais supjaustytą bananą, užbarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite orkaitėje, kol išsilydys sūris.
2022-02-18

Receptas. Oranžinė fantazija žiemai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 kilogramas cukraus 3 vienetai kriaušių 2 kilogramai moliūgų (pjaustyti) 1 kilogramas obuolių (pjaustyti) 1.5 stiklinės vandens 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite kubeliais moliūgą ir užpilkite 0,5 kg cukraus, palikite per naktį pastovėti. Nulupkite obuolius ir kriaušes juos supjaustykite kuo smulkiau.
2022-02-18

Receptas. Kriaušių trupiniuotis

INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 25 gramai cukraus pudros 75 gramai cukraus (trupiniams) 1 kilogramas kriaušių 180 gramų kvietinių miltų (trupiniams) 80 gramų sviesto (trupiniams) 80 gramų riešutų (trupiniams) 100 gramų baltojo šokolado (trupiniams) PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai išnokusias kriaušes supjaustome kubeliais ir sumaišome su cinamonu ir cukraus pudra. Kepimo formą ištepame aliejumi ir sudedame kriaušes.
2022-02-18

Receptas. Kriaušių ir bruknių uogienė

INGREDIENTAI: 1 litras bruknių šiek tiek cukraus 10 vienetų gvazdikėlių 6 litrai kriaušių (nuluptos ir supjaustytos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kriaušes nulupkite ir, pašalinę sėklas, supjaustykite. Užpilkite cukrumi ir laikykite vėsesnėje vietoje parą. Taip pastovėjusios su cukrumi, kriaušės verdant "nepliupsės" (nesitaškys) ir mažiau ištiš. Bruknes palaikykite vandenyje pusę paros, tuomet jos nebus karstelėjusios.
2022-02-18

Receptas. Salotos su vaisiniu užpilu

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai abrikosų (džemas) 1 vienetas apelsinų 1 sauja aviečių (šviežios arba šaldytos) 0.5 vieneto citrinų 5 vienetai kriaušių (saldžios) šiek tiek migdolų (smulkinti) 2 vienetai morkų 4 vienetai salierų (stiebai) 1 sauja razinų (auksaspalvės) šiek tiek rožinių pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautas razinas apliekite konjaku ir valandą pamirkykite.
2022-02-18

Receptas. Vištienos salotos su vaisiais

INGREDIENTAI: 100 gramų vištiena (karštai rūkyta (krūtinėlė)) 1 vienetas obuolių 1 vienetas kriaušių 1 vienetas nektarinų 1 vienetas apelsinų 1 valgomasis šaukštas svogūnų ( narcizlapis, smulkintas) 1 valgomasis šaukštas graikinių riešutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai šiek tiek žemuogių (baltosios) šiek tiek mėtų (lapeliai) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-02-17
Į viršų