krevečių patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „krevečių patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „krevečių patiekalai“.
Receptas. Karališkos krevetės paprastai
INGREDIENTAI: 24 vienetai krevečių ( be kevalo karališkos) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto. Kai aliejus įkaista, sumetame krevetes ir pakepame jas apie porą minučių. Dedame česnaką su druska, čili pipirą.
Receptas. Grilyje keptos krevetės
Sultingos viduje ir traškios iš išorės.
INGREDIENTAI: 20 vienetų karališkų krevečių be kiauto 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 žiupsnelis citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Krevetes suverkite ant iešmelių. Tarp krevečių nepalikite tarpelių, taip jos bus sultingesnės. Krevetes iš abiejų pusių apibarstykite maltais citrinpipiriais, aptepkite aliejumi. Kepkite grilyje iš abiejų pusių.
Receptas. "Mantingos" pica su krevetėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek tešlos (MANTINGA sluoksniuota) 150 gramų krevečių 1 sauja gražgarsčių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 vienetas sūris (mocarea (kamuoliukas)) 2 vienetai pomidorų pastos 150 gramų sūris (parmezanas) šiek tiek raudonėlių šiek tiek druskos 3 skiltelės česnakų šiek tiek pipirai 3 valgomieji šaukštai kečupo Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Krevetės česnakiniame padaže su laukiniais ryžiais, špinatais ir šparagais
INGREDIENTAI: 1 pakelis krevečių (tigrinės, be kevalo) 400 gramų šparagų (gali būti šaldyti) 100 gramų ryžių (laukiniai) 100 gramų sviesto 50 gramų špinatų 3 skiltelės česnakų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis juodųjų pipirų šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą atšildome iki kambario temperatūros, kad būtų minkštas.
Receptas. Sotusi užkandis su krevetėmis ir avokadu
INGREDIENTAI: 300 gramų krevečių 2 vienetai obuolių 200 gramų pekino kopūstų 1 vienetas avokadų šiek tiek majonezo šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 1 vienetas citrinų 2 lapai salotų (lapai) Papuošimui: 1 vienetas bazilikų (šakelė) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Krevetes kelias minutes apvirti. Avokada supjaustyti gabaliukais ir apšlakstyti citrinos sultimis, kad neimtų tamsėti.
Receptas. Salotos avokado puodelyje
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 100 gramų pievagrybių 1 sauja svogūnų laiškų 50 gramų krevečių šiek tiek majonezo šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Avokadą išskobti, o minkštimą supjaustyti kubeliais, krevetes išvirti pasūdytame vandenyje (ne ilgiau 7 min.), pievagrybius supjaustyti ir apkepti karštame alyvuogių aliejuje.
Receptas. Vištienos ir krevečių vėrinukas
INGREDIENTAI: 300 gramų vištos filė 400 gramų krevečių su kevalu 150 gramų kiaulės šoninės 1 kiaušinių 150 gramų džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti kubeliais ir išmarinuoti. Krevetes išvirti ir nulupti. Viską suverti ant medinių iešmelių.
Receptas. Avokado laivelis
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 80 gramų krevečių 1 skiltelė česnakų 1 žiupsnelis sūris (tarkuotas „Džiugo“ ) 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Krevetės apverdamos, jeigu jos yra šaldytos. Tada pasūdomos, jeigu reikia, ir 5 minutes apkepamos su smulkiai supjaustytu česnaku. Avokadas išskaptuojamas, jo mėsa supjaustoma smulkiais gabaliukais.