Kazlėkai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kazlėkai“.

Gyventojai stebisi paskutiniais sezono grybais: pigesni nei anksčiau

Grybautojai iš Aukštaitijos sezoną baigia ne tuščiomis – pintinėse lepšės, žaliuokės, kazlėkai. Kam pasiseka – vieną kitą baravyką dar randa. Aukštaičiai džiūgauja, sezonas buvo puikus, tad ir prie pensijų žiemą bus iš ko prisidurti. Gera žinia ir pirkėjams – grybų kainos sumenko. Ant prekystalio Panevėžio turguje grybautojas Vytautas išrikiavo bene paskutinio šį rudenį pasivaikščiojimo miške radybas. Sako – pranašauja šalčius ir sniegą, tad grybų sezoną teks baigti.

Receptas. Rusiškai troškinti kazlėkai

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų šiek tiek svogūnų (laiškai) 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 200 gramų kazlėkų šiek tiek druskos 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Kazlėkai nulupami, supjaustomi stambiais gabaliukais (mažos kepurėlės paliekamos sveikos) ir verdami pasūdytame vandenyje 6—8 minutes.
2022-02-22

Receptas. Kazlėkų sriuba su mėsos gabaliukais

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 1 vienetas morkų šiek tiek svogūnų 200 gramų jautienos (ar kiauliena) 500 mililitrų kazlėkų (marinuoti) šiek tiek druskos šiek tiek grietinės 1 vienetas sultinio (grybų, kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną ir bulves supjaustyti smulkiais kubeliais, morką sutarkuoti. Į verdantį vandenį berti morkas ir bulves. Kai užvirs vanduo suberti mėsą, gardinti buljonu. Užvirti. Sudėti grybus. Jei reikia įdėti druskos.
2022-02-18

Receptas. Troškinti kazlėkai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 500 gramų kazlėkų šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio (skystas) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptos kazlėkų kepurėlės nuplaunamos šaltu vandeniu, nusausinamos ir plonai supjaustomos. Svieste pakepinamas susmulkintas svogūnas, sukrečiami kazlėkai, įpilama sultinio ir viskas troškinama. Po 20—30 min.
2022-02-09
Į viršų