jogurtas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „jogurtas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „jogurtas“.
            
 Atsisakykite šių produktų: pamiršite, ką reiškia spuogai ir aknė
                                Aknė – tai ne neišvengiama paauglystės dalis, o liga, kurią galima ir reikia gydyti. Dermatovenerologas Tadas Raudonis laidoje „Sveikatos DNR“ kalbėjo apie tai, kodėl netinkama mityba, stresas ar tam tikros ligos gali pabloginti odos būklę, bei pateikė aiškias rekomendacijas, nuo ko pradėti kovoti su spuogais. 
Pasak gydytojo, nors genetika turi reikšmės, gyvenimo būdas – ne mažiau svarbus. Pavyzdžiui, pieno produktai turi didžiulę įtaką aknei.
                            
 Išvydus, ką iš seno jogurto indelio padarė Laima iš Šilutės, nustėro ir visko matę: sutaupė apvalią sumą pinigų
                                Ar kada nors pagalvojote, kad jogurto indeliai gali įgauti visiškai naują gyvenimą? 63-ejų šilutiškė, rankdarbių mėgėja Laima Mereckienė įrodo, jog net kasdien naudojami daiktai, kurie dažniausiai keliauja į atliekų konteinerį, gali virsti tikrais meno kūriniais.  
Iš spalvingų jogurtų indelių ji kuria unikalias dėžutes – ne tik gražias, bet ir tvarias. Kiekvienas jos darbas – tai antrasis gyvenimas medžiagoms, kurios galėjo atsidurti atliekų konteineryje.
                            
 Prieš naktį ragina suvalgyti 1 produktą: užmigsite turbo greičiu
                                Norint gerai išsimiegoti, svarbu ne tik sudaryti miegui palankią aplinką ir užtikrinti kitas būtinas sąlygas – net tai, ką valgome, gali turėti įtakos mūsų miegui. Kai kurie produktai turi daug medžiagų, kurios skatina miego hormonų išsiskyrimą, o ekspertai ragina prieš naktį suvalgyti vieną produktą. 
Iš tiesų, kai kurie žmonės pastebi, kad suvalgius tam tikrų produktų sulaukia energijos antplūdžio, o kiti produktai sukelia mieguistumą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šie produktai – aukso gysla žarnynui: valgykite dažniau
                                Ar jūsų mityboje pakanka probiotinių medžiagų turinčių maisto produktų? Tikėtina, kad ne, kadangi daugelio mityba nėra visiškai tinkama, tad ir šių medžiagų gali trūkti. Daugeliu atvejų, norint į savo mitybos racioną įtraukti daugiau probiotikų, nebūtina pirkti brangių tablečių, miltelių ar papildų. 
Iš tikrųjų yra daugybė maisto produktų, kurių sudėtyje yra natūralūs probiotikai. Šie produktai yra skanūs, universalūs ir lengvai vartojami kaip sveikos ir visavertės natūralios mitybos dalis.
                            
 Šį pieno produktą astronautai skraidinosi net į kosmosą: verta įtraukti į mitybą
                                Mažai kam žinoma, tačiau ankstyvuoju kosmoso tyrimų laikotarpiu būtent jogurtas buvo įtrauktas į astronautų mitybos racioną dėl savo maistinės vertės ir galimybės jį laikyti be šaldymo. Gydytoja dietologė Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, kad jogurtas dėl savo gerųjų savybių išties puoselėja žarnyno mikrobiotą: tą padeda daryti jogurte esantys gyvieji mikroorganizmai. 
Gydytoja dietologė papasakojo, kodėl jogurtas yra svarbus žmogaus organizmui.
                            
 Pakeiskite majonezą šiuo mišiniu: rezultatas nustebins
                                Kai kuriuose patiekaluose, tokiuose kaip baltoji mišrainė, silkė pataluose ar kalėdinis virtas liežuvis, regis, majonezas yra nepakeičiamas. 
Tą rodo ir prekybininkų skaičiai – artėjant Kalėdoms majonezo pardavimai kaip strėlė šauna į viršų, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Visgi, kasmet vis daugiau žmonių ieško ir sveikatai palankesnių alternatyvų majonezui – jų galima ir nusipirkti, ir visai nebrangiai pasigaminti namuose patiems.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Pusryčiams rinkitės 3 produktus: jūsų sveikata padėkos
                                Aukštas kraujospūdis arba hipertenzija vargina milijonus žmonių visame pasaulyje, tačiau specialistai pabrėžia, kad tinkama mityba gali padėti kovoje su padidėjusiu kraujo spaudimu. 
Ekspertė pataria pusryčiams rinktis šiuos produktus – sako, kad jie padeda sumažinti kraujospūdį. Padidėjęs kraujo spaudimas reiškia, kad širdis turi dirbti intensyviau nei įprastai, norėdama paskirstyti kraują po visą kūną. Ilgainiui dėl to padidėja pavojingų būklių, tokių kaip insultas ir infarktas, rizika.
                            
 Įspėja dėl populiaraus pusryčių maisto: nuo jo gali „pūsti“ pilvą
                                Rytiniai pusryčiai, kuriuos sudaro jogurtas su vaisiais, gali sukelti virškinimo sutrikimų, teigia ekspertas. 
„Vartojant jogurtą su vaisiais reikia atsižvelgti į keletą dalykų, – sakė „Chemist Click“ vaistininkas Abbasas Kanani. – Derinant citrusinius vaisius su jogurtu gali atsirasti virškinimo diskomfortas, nes šiuose vaisiuose yra daug rūgšties. Jei turite jautrų skrandį ar virškinimo problemų, turėtumėte stebėti, kaip jūsų organizmas reaguoja į šį derinį.
                            
 Kankina aukštas kraujospūdis? Ragina išbandyti 3 produktus
                                Aukštas kraujospūdis kankina daugybę žmonių, tačiau ekspertai atskleidė, kad vos keli maisto produktai gali padėti jį sumažinti. Šiuos 3 produktus geriausia rinktis pusryčiams, tačiau verta vartoti kuo dažniau. 
Aukštas kraujospūdis, dar vadinamas hipertenzija, reiškia, kad širdis dirba sunkiau nei turėtų pumpuodama kraują po kūną – papildomai apkraunamos kraujagysles ir organai, o laikui bėgant gali kilti rimtų sveikatos sutrikimų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Taip gaminti šaltibarščius išmokė kolegė: deda 1 slaptą ingredientą
                                „Jau darbe galvojau, kaip parbėgusi namo gaminsiu šaltibarščius pagal kolegės receptą. Kolegė pasakojo, kad į šaltibarščius įdeda jogurto ir, kad su jogurtu ruošiami šaltibarščiai patys skaniausi. Pasigaminau. Dabar ir aš galiu teigti, kad šaltibarščiai su jogurtu išties patys skaniausi ir receptas pasiteisinęs 100%“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
                            
 Atskleidė labai skanų šašlykų marinatą: rekomenduoja išbandyti
                                Ar žinojote, kad jogurtą pasigaminti galite ir patys namuose? Šį daugelio pamėgtą produktą paruošti – paprasta ir pigu, mat jam pagaminti prireiks vos dviejų ingredientų – pieno ir šaukšto jau pagaminto jogurto.  
Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad be pieno produktai, be jokios abejonės patenka į perkamiausių pirkėjų prekių sąrašą.  
„Pieno produktai užima svarbią vietą tarp pirkėjų pasirinkimų ir nuolat patenka į kasdienių pirkinių krepšelį.
                            
 Pasigaminkite šį naminį padažą: idealiai tiks prie šašlykų ir kepsnių
                                Jogurtas puikiai tinka pusryčiams, desertams, salotų padažams ar gaiviems pietų patiekalams gardinti. Be žarnynui palankių probiotinių savybių, jogurtas pasižymi mineralų, baltymų ir vitaminų gausa. Graikiški, islandiški ir sojų jogurtai išsiskiria ne tik maistinėmis savybėmis, bet ir universalumu.  
Maisto ekspertė pasakoja, kuo skiriasi šie jogurtai ir kaip juos panaudoti, kai norisi mėgautis gaiviais bei nesudėtingais patiekalais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Nudegėte saulėje? Padės šios naminės priemonės
                                Jei kada nors esate užmigę tiesiai prieš saulę – žinote nemalonų nudegusios odos jausmą, kuris lydi kelias dienas. Kadangi artimiausiomis dienomis karšta oro temperatūra nežada trauktis, dalinamės 3 natūraliais būdais, kurie padės sumažinti skausmą, kurį sukėlė nudegimas saulėje. 
Dažniausiai vos tik pastebėjus pirmuosius jausmus, kurie atsiranda po to, kai smarkiai nudegama saulėje, žmonės skubasi imtis įvairiausių būdų, kurie bet kokia kaina padės nuraminti sudirgusią odą.
                            
 Odos nudegimų skausmą pamiršite iš karto: padės šios gudrybės
                                Jeigu per ilgai lepinotės saulės voniomis ir skaudžiai nudegėte, padėti greitai ir efektyviai nuraminti sudirgusią odą gali paprasti dalykai, kuriuos turite namuose: pavyzdžiui, jogurtas, pienas ar avižiniai dribsniai. 
Per ilgai užsibuvus saulėje, odos nudegimai gali padaryti ilgalaikę žalą ir padidinti odos vėžio riziką. Rizika padidėja dvigubai, jeigu esate turėję penkis ar daugiau nudegimų saulėję, rašoma today.com.
                            
 Receptas. Gaiviosios obuolio, ridikėlių ir saliero salotos
                                INGREDIENTAI:    7   ridikėlių    2   obuolių    2   salierų ( stiebas )    2 valgomieji šaukštai   jogurto ( (be jokių priedų))    šiek tiek   druskos    1 žiupsnelis   krapų    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ridikėlius ir obuolį supjaustyti plonais šiaudeliais.   Taip pat plonai supjaustyti saliero stiebą. Viską sudėti į lėkštę, įberti druskos, pipirų, krapų.   Uždėti jogurto. Išmaišyti. Puošti saliero šakele.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avietiniai blyneliai Valentino dienai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   aviečių (trintos su cukrumi)    0.5 stiklinės   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    1 vienetas   kiaušinių    1 stiklinė   miežinių miltų    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    1/3 stiklinės   jogurto    300 gramų   varškės    1 arbatinis šaukštelis   druskos    3 valgomieji šaukštai   sviesto (+ truputį kepimui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Brokolių salotos su kumpiu
                                INGREDIENTAI:    3   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1/3 stiklinės   kukurūzų (konservuoti)    1 vienetas   paprikų (raudona)    1/3 stiklinės   pupelių (raudonos, virtos)    4 valgomieji šaukštai   majonezo    4 valgomieji šaukštai   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    500 gramų   brokolių    200 gramų   sūris (mėlynasis)    10 gramų   kumpio (kiaulienos, karšto rūkymo)    šiek tiek   raudonėlių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Desertas su persikais
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   persikų    200 gramų   persikų (konservuoti)    1 stiklinė   jogurto (vanilinis)    0.5 stiklinės   kondensuoto pieno    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Švarius, nusausintus persikus perpjaukite, išimkite kaulus, o minkštimą supjaustykite. Sumaišykite kitus nurodytus ingredientus, sudėkite smulkintus persikus ir viską gerai išplakite. Desertą puoškite konservuotais persikais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Braškių kokteilis
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   medaus    150 mililitrų   jogurto    50 gramų   ledų (vaniliniai)    100 gramų   braškių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Braškes sutrinkite su medumi ir citrinos sultimis. Į šią masę supilkite jogurtą, sudėkite ledus ir dar kartą išplakite. Greičiausia viską plakti mikseriu.
                            
 Receptas. Maskarpones sūrio tortas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus (biskvitui)    170 gramų   cukraus (kremui)    6 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    240 gramų   kvietinių miltų (biskvitui)    200 gramų   jogurto (kremui)    100 mililitrų   vandens (želatinai išbrinkinti)    400 gramų   grietinėlės (kremui)    35 gramai   želatinos (kremui)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus (kremui)    500 gramų   maskarponės sūrio (kremui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Biskvitui kiaušinius, cukrų išplakti mikseriu iki putų, tada dė...
                            
 Receptas. Brokolių salotos su kiaušiniais, pomidorais ir česnakiniu padažu
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2 vienetai   pomidorų pastos    4 vienetai   kiaušinių (kietai virti)    šiek tiek   jogurto    100 gramų   sūris    šiek tiek   druskos    1 vienetas   brokolių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Brokolius padalinti žiedynais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Virtus kiaušinius ir pomidorus supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jogurto ledai
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus    0.5 litro   jogurto    200 gramų   grietinėlės    šiek tiek   uogienės (pagal skonį)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę išplakite, uogienę sumaišykite su cukrumi. Viską išmaišykite ir išpilstyti į formeles. Užšaldykite.
                            
 Receptas. Mėlynių pyragas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    40 gramų   cukraus (rudasis)    3 stiklinės   mėlinių    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    240 mililitrų   jogurto    115 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišyti kartu miltus su kepimo milteliais. Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ir, vis maišant, po vieną įmušti kiaušinius. Supilti jogurtą bei vanilės ekstraktą ir vėl gerai išmaišyti.
                            
 Receptas. Pikantiškos feta sūrio, alyvuogių ir arbūzo salotos
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   alyvuogių (žaliosios)    140 gramų   arbūzų    0.5 arbatinio šaukštelio   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   krienų    3 valgomieji šaukštai   jogurto    300 gramų   feta sūrio    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Aš iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminu 2 porcijas. Feta sūrį ir arbūzą supjaustau kubeliais, kiekvieną alyvuogę perpjaunu per pusę. Padažui viename dubenėlyje sumaišau jogurtą, krienus bei cukrų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Granola su uogomis bei jogurtu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   avižinių dribsnių    50 gramų   razinų    40 gramų   kokosų (drožlės)    40 gramų   migdolų    40 gramų   anakardžio riešutų    40 gramų   graikinių riešutų    1 valgomasis šaukštas   cinamono    2 valgomieji šaukštai   sviesto    1 valgomasis šaukštas   medaus    2 stiklinės   jogurto (graikiškas)    šiek tiek   uogų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 Receptas. Kopūstų ir grybų pyragas
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   jogurto (natūralus)    1 galva   svogūnų    200 mililitrų   majonezo    8 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    0.5 galvos   kopūstų    300 gramų   grybų (marinuoti)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite nusausintus grybus ir patroškinkite dar 2 minutes.
                            
 Receptas. Marinuoti vėrinukai su jogurtu
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    5 vienetai   svogūnų    šiek tiek   jogurto (nesaldintas)    1 kilogramas   kiaulės nugarinės    šiek tiek   druskos    0.5 stiklinės   sulčių (vienos citrinos)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome kiaulienos, apliejame nesaldintu jogurtu, dedame pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, pilame citrinos sultis (išspaustas iš vienos cityrinos), barstome druska ir pipirais.  Marinuojame bent 4 valandas.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jogurtiniai blynai
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   kefyro    125 gramai   jogurto (persikų-mango skonio)    1 valgomasis šaukštas   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakite kiaušinį su cukrumi. Įmaišykite jogurtą, kefyrą ir aliejų.  Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.  Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
                            
 Receptas. Salotos "Atėnai"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    2   česnakų (padažui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti, padažui)    3 vienetai   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    0.5 vieneto   svogūnų (padažui)    250 gramų   vištos filė    250 gramų   jogurto (natūralus, padažui)    šiek tiek   druskos (padažui)    3 valgomieji šaukštai   aliejaus (kepinimui)    1 valgomasis šaukštas   žalumynų (padažui)    300 gramų   pekino kopūstų    šiek tiek   provanso žolelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kokteilis pavakariams
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   kivių    150 gramų   jogurto    2 valgomieji šaukštai   medaus    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėti į plaktuvą kivius, jogurtą, medų.  Viską suplakti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bulgariška sriuba
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   petražolių    30 gramų   ryžių    50 gramų   svogūnų    2 vienetai   kiaušinių    50 gramų   kvietinių miltų    60 gramų   jogurto    750 gramų   vandens    šiek tiek   druskos    25 gramai   sviesto    70 gramų   mesos (malta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mėsa gerai sumaišoma su trupučiu smulkiai supjaustytų svogūnų, puse petražolių ir vienu baltymu, pagal skonį pasūdoma ir apibarstoma pipirais.
                            
 Receptas. Vaisių salotos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    šiek tiek   arbūzų    1 vienetas   bananų    2 vienetai   mandarinų    0.5 vieneto   mangų    2 vienetai   obuolių    1 sauja   vyniuogių    šiek tiek   jogurto (indelis)    1 vienetas   kivių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Smulkiai supjaustome visus vaisius, tada užpilame jogurtu ir sumaišome.
                            
 Receptas. Jogurtinis varškės desertas
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus    300 gramų   jogurto    250 gramų   varškės (gali būti desertinė)    100 gramų   braškių (tinka ir kitos uogos)    15 gramų   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išbrinkinti želatiną. Uogas nuplauti ir sutrinti. Į uogas sudėti cukrų, įpilti šaukštą vandens ir užvirinti. Jogurtą ir varškę gerai ištrinti (išplakti), sudėti uogų masę, ištirpintą želatiną, viską išplakti ir ataušinti. Patiekiant galima papuošti plakta grietinėle ar uogomis. Skanaus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bananų pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bananų    4/5 stiklinės   cukraus (rudasis)    2 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   jogurto (natūralus)    110 gramų   sviesto    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viename dubenyje sutrinkite bananus ir sumaišykite juos su jogurtu. Išsukite sviestą su cukrumi ir intensyviai maišant įmuškite po vieną kiaušinį.
                            
 Receptas. Šokoladiniai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    1 valgomasis šaukštas   kakavos    1   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   pieno    125 mililitrai   jogurto (natūralus)    100 gramų   pieniško šokolado    100 gramų   sviesto    šiek tiek   razinų    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą mikseriu išplakame su cukrumi, beriame kakavą, mušame kiaušinį.
                            
 Receptas. Velykų boba
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus    šiek tiek   cukraus (rudasis, formos apibarstymui)    2 vienetai   kiaušinių    540 gramų   kvietinių miltų    200 mililitrų   jogurto (latviškas “Oga”)    50 mililitrų   vandens    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    75 gramai   sviesto (+ tešlai ištepti)    20 gramų   mielių (šviežios)    šiek tiek   vaisių (džiovinti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirin...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avietinis gardėsis
                                Iš geltonųjų aviečių pagamintas jogurtinis tortas. Tikras vasaros skanėstas, su labai mažai kalorijų!  
 INGREDIENTAI:    Kremui:     500 mililitrų   jogurto    2 stiklinės   geltonosios avietės (arba raudonų)    0.5 stiklinės   cukraus    60 mililitrų   vandens    20 gramų   želatinos    Pagrindui:     1 pakelis   sausainių    100 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Kalakutienos mišrainė
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    300 gramų   pomidorų pastos    100 gramų   svogūnų (žalieji)    20 gramų   majonezo    150 gramų   jogurto (natūralus)    šiek tiek   druskos    40 gramų   grietinės    200 gramų   kalakutienos krūtinėlių (virta arba kepta)    70 gramų   kečupo    200 gramų   sūris     PARUOŠIMO BŪDAS:   Žalius svogūnėlius supjaustyti ir sumaišyti su supjaustytais pomidorais. Kalakutienos mėsą supjaustyti šiaudeliais, sūrį - kubeliais.
                            
 Receptas. ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
                                INGREDIENTAI:    6 riekės   zigmo sūdytos, pjaustytos lašišos filė    200 gramų   rikotos    2 valgomieji šaukštai   jogurto    2 arbatiniai šaukšteliai   citrinų sultys    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    2 saujelės   sultenės    šiek tiek   malti juodieji pipirai    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Rikotą sutrinkite su natūraliu jogurtu, puse citrinos sulčių, trupučiu pipirų.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Cezario salotos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų (padažui)    šiek tiek   čiobrelių (padažui)    šiek tiek   juodųjų pipirų (padažui)    2 vienetai   pomidorų pastos    80 gramų   salotų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus (padažui)    2 vienetai   batono (riekės)    200 mililitrų   jogurto (natūralus, padažui)    šiek tiek   druskos (padažui)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 Receptas. Akvos keksiukai su šokoladu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    25 gramai   lazdyno reišutų    1 valgomasis šaukštas   lazdyno reišutų (papuošimui)    200 gramų   kvietinių miltų    175 gramai   jogurto (natūralus)    55 gramai   sviesto    150 gramų   sviesto (šokoladinis "Nutella")    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies ir tirpiname šokoladą arba šokoladinį sviestą.
                            
 Receptas. Ridikėlių salotos
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   ridikėlių    1 pundelis   salotų    100 mililitrų   jogurto ((graikiškas))    1 vienetas   svogūnų    1 vienetas   citrinų    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Salotas, svogūnus ir ridikėlius nuplauti, susmulkinti.   Pagarinti jogurtu, druska ir pipirais. Apšlakstyti citrinos sultimis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Dangiškos spurgaitės
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   aguonų    2 arbatiniai šaukšteliai   cukraus pudros    50 mililitrų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    100 mililitrų   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   rapsų aliejaus    30 mililitrų   jogurto (liesas)    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    30 mililitrų   pasukų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nedideliame dubenyje sumaišykite pirmuosius šešis ingredientus (miltai, cukrus, aguonos, kepimo milteliai, soda...
                            
 Receptas. Kalakutienos šašlykas
                                INGREDIENTAI:    4   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 sauja   petražolių    2 vienetai   svogūnų    200 gramų   jogurto (be preidų (natūralus))    šiek tiek   druskos    šiek tiek   čili pipirų (maltas)    1 kilogramas   kalakutienos krūtinėlių    šiek tiek   ciberžolės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kalakutieną supjaustykite kubeliais. Apibarstykite prieskoniais: druska, ciberžole, juodaisiais ir čili pipirais.  Sutrinkite česnaką, o svogūną supjaustykite žiedais.
                            
 Receptas. Apelsinas su braškėmis ir padažu
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    100 mililitrų   jogurto    šiek tiek   grietinėlės (plakamoji)    2 vienetai   braškių    4 vienetai   riešutų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nulupkite ir ,,Atidarykite" apelsiną. Į vidų įdėkite pjaustytas braškes ir riešutus. Sumaišykite jogurtus ir plaktą grietinėlę. Supilkite mišinį į apelsiną. Ant viršaus užpurkšite grietinėlę.  Šį receptą sugalvojau pati, todėl nežinau ar bus skanu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   moliūgų (tarkuoti)    50 gramų   šokoladas (juodas ar pieniškas)    1.5 stiklinės   miltai    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 ir 1/4 stiklinės   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 žiupsnelis   druskos    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   jogurto ((gali būti ir su priedais))    1/4 stiklinės   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Jogurtinis kokteilis su bananais ir dribsniais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bananų    1 valgomasis šaukštas   medaus    110 gramų   jogurto (natūralus)    200 gramų   apelsinų sulčių (šviežios)    4 valgomieji šaukštai   avižinių dribsnių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bananus supjaustyti gabaliukais. Sudėti bananus į mikserį kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, dribsniais, jogurtu ir medumi.  Viską suplakti ir supilstyti į bokalus.
                            
 Receptas. Paukščiukai lizde
                                INGREDIENTAI:    210 gramų   miltai    150 gramų   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    300 gramų   moliūgų ((piurė))    2 vienetai   kiaušinių (dideli)    145 gramai   saulėgrąžų aliejaus    125 gramai   jogurto (Liesas natūralus )    36 vienetai   saldainių (dražė, stambesni)    šiek tiek   pabarstukų (širdelįės formos)    šiek tiek   pabarstukų (arba aguonos)    150 gramų   kokosų drožlių    1.5 valgomojo šaukšto   citrinų sultys    100 gramų   cu...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Brokoliai su feta sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   česnakų    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   jogurto    šiek tiek   feta sūrio    500 gramų   brokolių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Brokolių šakeles (žiedynus) atskirti nuo pagrindinio koto ir sudėti į verdantį pasūdytą vandenį. Vandens turi būti tiek, kad vos apsemtų brokolius. Virti apie 4 min. - kol brokoliai suminkštėja. Atvėsinti brokolius, sūrį supjaustyti kubeliais.
                            
 Receptas. Vasarinės salotos su agrastais
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   agrastų    2 vienetai   bananų    2 valgomieji šaukštai   cukraus    100 gramų   jogurto (grietininis)    1 stiklinė   likerio (mėtų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bananus supjaustyti plonais griežinėliais ir sumaišyti su nuplautais, nusausintais agrastais. Viską apibarstyti cukrumi, užpilti mėtiniu likeriu ir palaikyti šaldytuve 10 min. Į indelius sudėti jogurtą ir suberti vaisių mišinį. Galima papuošti mėtos lapeliu.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 