jautiena
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „jautiena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „jautiena“.
Šis troškinys patiks visai šeimynai: užtruksite vos pusvalandį
Ieškote kuo nustebinti šeimą? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius siūlo išbandyti greitą ir paprastą jautienos troškinio receptą, kuris nepaliks abejingų.
Gurmaniški Gian Lucos mėsainiai nepaliks abejingų: naudoja 1 slaptą ingredientą
Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams Gian Luca Demarco ne tik atskleis, koks yra tikros žemaitiškos jautienos skonis, bet ir kiekvieną suvilios itin gurmaniško skonio mėsainiais. Atsispirti bus beveik neįmanoma, o ir savaitgalio meniu taps aiškus…
Laidos vedėjas pakvies susipažinti su nedidele šeima, gyvenančia netoli Telšių. Čia jie ne tik patys augina jaučius, bet vėliau ir siūlo savo pagamintą produkciją.
Nėščios milijonieriaus žmonos įgeidžiai šokiravo internautus: negalėjo patikėti, ko prašo
Besilaukianti mama pasidalijo savo prabangaus gyvenimo akimirkomis, kai ji keliauja į Las Vegasą, kad patenkintų savo ekstravagantiškus nėščiosios įgeidžius.
Linda Andrade yra devintą mėnesį nėščia, o jos vyras milijonierius Ricky nuskraidino ją iš Dubajaus į Las Vegasą, kad ji pasimėgautų ikrais, japoniška Wagyu A5 jautiena ir nusipirktų deimantų.
Šis užkandis per Naujuosius nuo stalo dings pirmas: išbandykite
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco ir TV3 laida „La maistas“ su žiūrovais šiemet sveikinasi jau paskutinį kartą. O koks Naujųjų sutikimas be draugų ir skanaus maisto? Gian Luca į savo namus pasikvietė bičiulę Inetą Stasiulytę ir pasidalino gardaus jautienos tartaro receptu – jis puikiai tiks Naujųjų stalui.
I. Stasiulytė ne tik atsiraitojusi rankoves gamino kartu su virtuvės šefu, bet ir papasakojo įdomių asmeninio gyvenimo istorijų.
Šis troškinys sužavės visą šeimą: receptą verta turėti
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca pasidalino šildančio ėrienos ir jautienos troškinio receptu.
Šįkart virtuvės šefas su visa komanda vyko į prie pat Latvijos sienos esantį ūkį, kuriame Jūrio ir Kristinos šeima jau daugybę metų augina avis.
Netoli Biržų esančiu avių ūkiu rūpinasi šeima – Jūris ir Kristina.
Šiaulių įkvėptas jautienos išpjovos kepsnys: skonį praturtins išskirtinis padažas
TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Saulės miestą Šiaulius. Įkvėpti šio miesto įspūdingų vaizdų vedėjai žiūrovams paruošė skonių kupiną jautienos išpjovą su šokolado padažu.
Šiuos makaronus pamils visa šeima: sužavės nuo pirmo kąsnio
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart jis pagamino kreminę pastą su jautiena azijietiškai.
Nors lankėsi Anykščiuose, kur susitiko su Valdemaru Juška, su broliu šiltnamiuose auginančiu braškes, tačiau pakvietęs į virtuvę nustebino ne tik patiekalais su lietuvių pamiltomis braškėmis.
Atskleidė tobulo jautienos steiko receptą: skonis nukels į tolimąją Argentiną
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ ir toliau kviečia į gardžiausią kulinarinę kelionę, kuri šįkart nunešė į tolimą pasaulio kampelį – Argentiną. Šios šalies skonius galite susikurti namuose – Gian Luca parodė, kaip pasigaminti argentinietišką steiką su čimičiuri padažu.
Kas slypi už mėsos žymėjimo: geriau rinktis kaimišką, be antibiotikų ar natūralią?
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome.
Todėl PSO savo rekomendacijas teikia tiek medikams, tiek maisto, ypač mėsos, gamintojams.
Taip kepto varškės sūrio dar neragavote: skonis maloniai nustebins
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca svečiavosi pas „Lilės sūrio“ įkūrėją Lilę, kuri supažindino su sūrių gamybos procesu, o šefas pagamino grilyje keptą varškės sūrį su jautiena.
Lilė pasakoja, kad pasirinko geriausią darbą – sūrių ūkyje.
REKLAMA
REKLAMA
Šis jautienos kepsnys sužavės nuo pirmo kąsnio: valgysite pasigardžiuodami
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą, bet ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį jautienos kepsnį su kreminiu žolelių padažu.
Sekmadienį virtuvės šefas lankėsi Šakių rajone, Gelgaudiškyje, kur kartu su laidos viešnia Irma vaikščiojo po Gelgaudiškio dvaro apylinkes.
Burnoje tirpstantis jautienos kepsnys: puikiai derės su ypatingu padažu
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį jautienos antrekotą su kreminiu padažu ir kumpio traškučiais.
Šįkart virtuvės šefas lankėsi Lukšiuose, Zyplių dvare įsikūrusiame restorane „Kuchmistrai“, kur restorano virtuvės šefas Antanas supažindino su dvaro aplinka ir autentiška lietuviška virtuve.
Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžią įdarytą jautieną: išbandykite patys
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ apkeliavo jau kone visą Lietuvą, todėl šįkart pakvietė į savo namus ir supažindino su savo žmona Egle. Jie ne tik aprodė savo namus, bet ir gamino gardžius patiekalus. Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžią jautienos kišenę, įdarytą grybų padažu.
Visa Gian Lucos ir Eglės šeima prisijungė prie TV3 ir „Vinted“ iniciatyvos „Kiekvienas žingsnis svarbus“, kurios tikslas – skatinti gyventi sąmoningiau.
Burnoje tirpstantys jautienos iešmeliai su daržovėmis: neišbandyti būtų nuodėmė
Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Susipažinęs su „Fish Wish“ įkūrėjais Aneta ir Martynu, Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžius jautienos iešmelius su daržovėmis.
Nors kalba sukosi apie žuvį, Gian Luca nusprendė pagaminti užkandį iš jautienos ir daržovių.
Brazilija dėl galvijų kempinligės sustabdė jautienos eksportą į Kiniją
Brazilija, didžiausia pasaulyje jautienos gamintoja, ketvirtadienį sustabdė šios mėsos eksportą į Kiniją nustačius galvijų spongiforminės encefalopatijos atvejį, nors ekspertai mano, kad tai yra mažiau pavojingas „netipinis“ variantas, pranešė žemės ūkio ministras Carlosas Favaro.
Eksportas į Kiniją, didžiausią Brazilijos jautienos eksporto rinką, pagal abiejų šalių susitarimą automatiškai sustabdomas, jei reguliavimo institucijos nustato ligos atvejų.
Navickas: kiaušinių, vištienos, jautienos eksporto leidimai į Saudo Arabiją – netrukus
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako, kad Lietuva artimiausiu metu turėtų gauti kiaušinių, vištienos, jautienos eksporto leidimus į Saudo Arabiją.
„Turėjome labai gerus susitikimus su Saudo Arabijos maisto ir vaistų tarnyba ir su aplinkos, vandens ir žemės ūkio ministru – gavome patvirtinimą, kad gausime šiuos leidimus artimiausiu metu“, – BNS sakė Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) šią savaitę besilankantis K. Navickas.
Taivanas leido įvežti lietuvišką jautieną, o Pietų Korėja – paukštieną
Lietuvos paukštienos eksportuotojai savo produkciją galės vežti į Pietų Korėją, o į Taivaną bus galima eksportuoti jautieną – tai patvirtino atsakingos šių šalių institucijos, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.
Taivano institucijos patvirtino kad šalies įmonės eksportuoti jautieną ir jos produktus gali nuo sausio 16 dienos.
„Matome didelį potencialą glaudesniam Lietuvos ir Pietų Korėjos bei Taivano verslo ryšių plėtojimui.
Pasidalino gardžios gruzdintos jautienos receptu: apsilaižysite pirštelius
TV3 laida „La maistas“ kartu su virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia keliones po Lietuvą ir dalinasi pačių skaniausių patiekalų receptais. Šįkart virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstančią gruzdintą jautieną su karamelizuotomis daržovėmis.
Prireiks vos kelių ingredientų ir karšto oro gruzdintuvės, o rezultatas nustebins net didžiausius gurmanus. Išbandykite patys!
Gruzdinta jautiena su karamelizuotomis daržovėmis
Reikės: 4 vnt.
Taivano ekspertai tikrina mėsos įmones Lietuvoje
Taivano ekspertai pirmadienį pradėjo Lietuvos mėsos gamintojų, ketinančių į Taivaną eksportuoti jautieną, auditą.
Per beveik dvi ateinančias savaites truksiantį auditą Taivano gyvūnų ir augalų sveikatos kontrolės ir karantino biuro bei Maisto ir vaistų administracijos atstovai vertins, kaip įgyvendinami reikalavimai trijose mėsos įmonėse, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.
Svarbi jautienos eksportuotoja į ES Botsvana dėl SNL protrūkio paskers 10 tūkst. galvijų
Botsvana, svarbi jautienos eksportuotoja į Europos Sąjungą, planuoja paskersti 10 tūkst. galvijų, kad pažabotų snukio ir nagų ligos (SNL) protrūkį, pirmadienį pranešė šalies pareigūnai.
Pirmasis didelis protrūkis per dvejus metus privertė Pietų Afrikos šalį rugpjūčio 24 dieną sustabdyti visą jautienos eksportą.
Kasmet iš Botsvanos į ES eksportuojama apie 9 tūkst. tonų jautienos.
Samo naminės juodos mėsainių bandelės – jums prireiks tik vieno ingrediento
Kartais ruošiant ir paprastus, gerai pažįstamus patiekalus norisi paįvairinimo. TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ grupės „Bix“ narys bei TV prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas išdavė paslaptį, kaip namie pasigaminti juodas mėsainių bandeles.
Samas teigė, kad pasiekti tokį rezultatą reikia tik vieno ingrediento.
„Galiu išduoti, kaip bandelės tampa juodos – viskas vyksta labai natūraliai.
Vytarą Radzevičių seilėtis privertęs jautienos antrekotas: „Valgyčiau ir lūpų neatitraukčiau“
Ne vienas mėgstą gerą antrekotą. TV3 laidoje „Lidl grilio meistrai“ dalyvavusiam Almantui savo jautienos antrekotu pavyko nustebinti ir patį laidos vedėją Vytarą Radzevičių, ir konkurentą Saulių Urbonavičių.
Norint paruošti patiekalą reikės jautienos antrekoto, jaunų bulvių, šviežios pomidorų salsos ir grilintų daržovių, kurios vėliau bus patiekiamos kaip salotos.
Bulves perpjovus per pusę reikėtų jas maišyti druskos, pipirų ir aliejaus mišiny.
Receptas. Jautienos "Fajitas"
INGREDIENTAI: 2 kilogramai jautienos 3 vienetai svogūnų (raudoni) 3 vienetai paprikų (raudonos) 3 vienetai paprikų (geltomos) 3 vienetai paprikų (žalios) 4 skiltelės česnakų 2 vienetai citrinų (šviežiai spaustos sultys) 100 gramų alyvuogių aliejaus 3 gramai pipirai (juodieji) 5 gramai pipirai (chipotle) 16 vienetų tortilijos (miltinės (15 cm skersmens)) 500 gramų grietinės 100 gramų gražgarsčių 100 gramų špinatų (lapai) 100...
Receptas. Lauko kepsnys
INGREDIENTAI: 3 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 5 vienetai rozmarino (šakelės) 900 gramų jautienos 1 arbatinis šaukštelis druskos 200 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrinkite česnaką. Rozmariną susmulkinkite (geriausiai tinka šviežias). Jautienos kepsnius įtrinkite druska, pipirais ir česnaku. Apiberkite rozmarinu ir užpilkite aliejumi. Marinuokite apie 2-4 val. Kepkite griliuje ar ant laužo.
Receptas. Kiaulienos vyniotinis drebučiuose
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas pomidorų pastos šiek tiek slyvų (marinuotos) šiek tiek taukų (riebalų) 100 gramų jautienos (be kaulų) 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (omletas iš kiaušinio) 2 vienetai batono (riekės) 100 gramų dešrelių (pieniškos) 100 gramų pomidorų padažo 1 kilogramas kiaulės šoninės (liesa) šiek tiek druskos 20 gramų želatinos PARUOŠIMO BŪDAS: Išimami kaulai...
Receptas. Jautienos suktinukai su kiaušiniais ir agurkais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek garstyčių 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, supjaustytas) 4 vienetai jautienos (filė, supjaustyta gabalais) 1 vienetas kiaušinių (virti) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui) 2 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 30 gramų sviesto (padažui) 100 mililitrų grietinės (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną padaužyti.
Receptas. Jaučio pietūs
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek imbierų (šaknis) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų šiek tiek jautienos (gabaliukas) šiek tiek raudonojo vyno (taurė) šiek tiek sojos padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą su vandeniu patroškinti kol suminkštės. Į puodą pilame sojos, dedame smulkinto česnako, druskos, ir įspaudžiame citriną.
Receptas. Azijietiškos jautienos salotos su mango
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 valgomieji šaukštai česnakų (sutrintas) 2 valgomieji šaukštai imbierų (tarkuotas) 2 vienetai mangų šiek tiek salotų (lapai) 1 stiklinė svogūnų (laiškai, supjaustyti) 450 gramų jautienos (steikas) 1 stiklinė acto (ryžių) 1 stiklinė sojos padažo 1 vienetas žaliųjų citrinų 1 valgomasis šaukštas sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti česnakus, aliejų, imbierą, svogūnų laiškus, actą, cukrų i...
Receptas. Vienos bifšteksas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti) 25 gramai svogūnų 200 gramų jautienos 1 vienetas kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų (apvoliojimui) 100 gramų džiūvesėlių 2 valgomieji šaukštai pieno (arba vanduo) šiek tiek druskos 40 gramų aliejaus 40 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus susmulkinti ir trumpai pakepinti aliejuje. Jautieną smulkiai supjaustyti.
Receptas. Egzotiška marokietiška sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų 50 gramų lešių šiek tiek petražolių 50 gramų pupų šiek tiek salierų 50 gramų žirnių (skaldyti) 200 gramų jautienos 1 vienetas kiaušinių 20 gramų kvietinių miltų 2 litrai vandens šiek tiek druskos 60 gramų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pamerkti iš vakaro arba kelioms valandoms lęšius, pupas ir žirnius. Nuplauti ir susmulkinti petražoles ir saliero lapus.
Receptas. Močiutės barščiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 100 gramų jautienos 100 gramų konservuotų pupelių 2 vienetai burokėlių (virti) 50 gramų grybų (džiovinti (arba grybų sultinys)) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną susmulkinti pailgomis juostelėmis ir apkepti kartu su svogūnu ir morkyte aliejuje. Burokėlius sutarkuoti ir sudėti į puodą, užpilti jautienos sultiniu. Sudėti jautieną, virtas pupeles ir grybus. Įdėti du lauro lapelius ir saujelę rutulinių pipirū.
Receptas. "Chanakhi"
INGREDIENTAI: 300 gramų baklažanų 600 gramų bulvių 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai laurų lapų (lapai) 200 gramų morkų 500 gramų pomidorų pastos 200 gramų svogūnų 500 gramų jautienos šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai žalumynų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Baklažanus supjaustome kubeliais, apibarstome druska ir paliekame 30 min. Po to nuplauname šaltu vandeniu. Jautieną, bulves ir pomidorus supjaustome kubeliais.
Receptas. Jautienos guliašas
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų šiek tiek petražolių 450 gramų pomidorų pastos šiek tiek salierų 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių 2 vienetai svogūnų 700 gramų jautienos (minkšta) 25 gramai kvietinių miltų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 150 gramų grietinės 600 gramų sultinio 1 valgomasis šaukštas raudonųjų pipirų (mal...
Receptas. Jautienos kepsneliai argentinietiškai
INGREDIENTAI: 1 citrinų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai petražolių 500 gramų jautienos (filė) 2 kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakti kiaušinius, į juos įspausti česnakus ir sudėti smulkintas petražoles, pasūdyti ir įberti pipirų. Jautieną supjaustyti labai plonomis juostelėmis (2-3 mm). Šiek tiek padaužyti peilio rankena.
Receptas. Jautiena tailandietiškai "Pad Kra Poaw Nuan"
Tai įdomaus skonio ir kvapo tailandietiškas jautienos patiekalas. Kadangi šiam patiekalui paruoši netruks, tai geras pasirinkimas greitai vakarienei. Jeigu turite šviežių bazilikų lapelių, geriau naudoti juos. Taip pat jei patinka svogūnai, galima raudonąjį svogūną naudoti ir supjaustyti griežinėliais bei kepti kartu su mėsa ir padažu. Jeigu nori aštresnio skonio, galima dėti daugiau čili pipirų.
Receptas. Miuncheniškai pagaminta mėsa
INGREDIENTAI: šiek tiek krienų (tarkuoti) 3 vienetai svogūnų 750 gramų jautienos šiek tiek marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilama truputį vandens, įberiama druskos. Vandeniui užvirus, sudedama mėsa. Prieš jai baigiant virti, sudedami paruošti žalumynai ir pusiau perpjauti pakepinti aliejuje svogūnai.
Receptas. Daržovių sriuba
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų 500 gramų jautienos (šonkauliai) 2 litrai vandens šiek tiek druskos 100 gramų burokėlių (marinuoti) šiek tiek žalumynų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Porcijomis supjaustyti šonkauliukus ir 20-30 min kepti 200 C orkaitėje.
Receptas. Aštri pica
INGREDIENTAI: 10 gramų alyvuogių (be kauliukų) šiek tiek cukraus 1 vienetas pomidorų pastos 100 gramų jautienos (rūkyta filė) 125 gramai kvietinių miltų 4 valgomieji šaukštai pieno 100 gramų saliamio 20 gramų jelapenų 200 gramų pieno šiek tiek druskos 30 gramų sviesto 1 vienetas čili pipirų 10 gramų mielių (šviežios) 5 gramai kaparėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui reiks: Skiltelė česnako; 3 šaukštai grietinės; druska; pipira...
Receptas. Jautienos ir moliūgo ragu
INGREDIENTAI: 300 gramų moliūgų 500 gramų jautienos 6 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 1 skardinė pupelių (konservuotos (arba žirniai)) 1 pundelis petražolių šiek tiek pipirai šiek tiek prieskonių (kaukazietiški) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 2 skiltelės česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą su vandeniu sudėkite užvirti bulves bulves.
Receptas. Meksikietiškas troškinys
INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 500 gramų pupelių (konservuotos, raudonos) 2 vienetai svogūnų 50 gramų jautienos (riebalai) 500 gramų jaučio kumpio (stambiai maltas) 1 stiklinė pomidorų sulčių 2 valgomieji šaukštai druskos šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite ir susmulkinkite česnakus bei svogūnus.
Receptas. Virta jautiena su baravykais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas porų 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 800 gramų jautienos 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų 5 vienetai baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 0.5 stiklinės grietinės 0.5 stiklinės sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa išverdama prieskonių ir daržovių sultiny...
Receptas. Tekiloje marinuota jautiena
INGREDIENTAI: 3 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės kalendrų (smulkinta) 1 arbatinis šaukštelis kmynų 3 stiklinės pupelių (konservuotos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo jautienos (išpjova) 0.5 stiklinės grietinėlės 100 mililitrų tekilos 1 ir 1/3 stiklinės aliejaus 100 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys) 18 vienetų tortilijos šiek tiek salsa padažo (šviežias) PARUOŠIMO BŪDAS...
Receptas. Azijietiški makaronai su jautiena ir daržovėmis
Šiam patiekalui galima naudoti ir kiaušininius azijietiškus makaronus, nors aš pasirinkau ryžių makaronus. Taip pat galima prie daržovių dar pridėti žirnelių anksčių. Kuo skiriasi azijietiški makaronai nuo europinių makaronų? Azijietiški makaronai gaminami iš minkštesnių grūdų, todėl greičiau išverda, kadangi į juos dedama druskos - papildomai sūdyti nereikia, verdant.
Receptas. „Charčio“ sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 0.5 česnakų (galvutė) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų (raudonoji) šiek tiek petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 1 sauja ryžių 1 vienetas svogūnų (didelis) 0.5 kilogramo jautienos šiek tiek druskos 1 vienetas čili pipirų (pipiras) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustau kubeliais ir apkepu. Į verdantį vandenį (1,5 l) sudedu mėsą ir ryžius.
Receptas. Prancūziškas jautienos troškinys
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių 2 vienetai morkų 0.5 vieneto pastarnokų 1 vienetas porų 1 vienetas salierų (šaknis) 1 vienetas svogūnų 80 gramų kiaulienos kumpio 500 gramų jautienos šiek tiek kvietinių miltų 200 gramų raudonojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 5 vienetai kvapiųjų pipirų 2 valgomieji šaukštai konjako PARUOŠIMO BŪDAS: Stambiai supjaustyti morkas, pastarnoką, porus, česnakus ir svo...
Receptas. Originalieji koldūnai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja mairūnų (džiovintas, maltas) 6 vienetai svogūnų 1 kilogramas jautienos 3/4 kilogramo jautienos (riebalai) 4 vienetai kiaušinių 750 gramų kvietinių miltų šiek tiek vandens šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis sviesto 3 valgomieji šaukštai sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Kilogramą geriausios jautienos nuo kryžkaulio smulkiai supjaustyti, bet nekapoti.
Receptas. Balandėliai Pekino kopūste
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos (malta) 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 1/4 arbatinio šaukštelio pipirai 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kopūstų (Pekino) 160 gramų ryžių 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas morkų 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite ryžius.
Receptas. Jautiena svogūnų padaže
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos 0.5 stiklinės raudonojo vyno 0.5 stiklinės vandens 50 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai uogienės PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Kepimo inde ištirpinti 25 g sviesto, sudėti svogūnus ir patroškinti apie 5 min. Tada supilti vyną, vandenį, čiobrelius ir uogienę.
Receptas. Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
INGREDIENTAI: 500 gramų vištiena ((kepenėlės)) 500 gramų jautienos ((kepenėles)) 30 gramų sviesto 4 vienetai kiaušinių (virta) šiek tiek druskos 3 vienetai morkų 3 galvos svogūnų šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Visas kepenis verdame pasūdytame vandenį ~ 15 min. Morkas sutarkuojame burokinė tarka, svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname ant nedidelio kiekio aliejaus.
Receptas. Kvietinė košė su troškinta mėsa
INGREDIENTAI: šiek tiek kviečių (košė) šiek tiek svogūnų šiek tiek kiaulienos (troškinta) šiek tiek jautienos (troškinta) šiek tiek saulėgrąžų aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti svogūnus. Sumesti svogūnus į įkaitintą aliejų ir kepti, kol suminkštės. Į svogūnus sudėti troškintos jautienos ir kiaulienos mėsą. Patroškinti 5-7 min. Košę virti, kaip parašyta ant košės pakelio.