džemas
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „džemas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „džemas“.
            
 Atskleidė, kiek cukraus reikia kilogramui uogų paruošti žiemai: pavyks tobulai
                                Kiek cukraus reikia 1 kg uogų uogienei gaminti? Dažniausiai rekomendacijose, kiek cukraus dėti uogienei iš uogų ar vaisių gaminti, daugiausia dėmesio skiriama tam, koks saldus yra produktas. 
Jei, pavyzdžiui, uogos saldžios, patariama dėti 400-500 g cukraus, o jei rūgščios – dvigubai daugiau. Pavyzdžiui, vienam kilogramui vyšnių pridėti 1 kg cukraus.
                            
 Receptas. Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   spanguolių (šaldytos/šviežios)    0.5 stiklinės   svogūnų (smulkinti)    750 gramų   jautienos faršo    2 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   džiūvesėlių (malti)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (jautienai)    1 stiklinė   džemo (spanguolių)    0.5 stiklinės   padažo (čili)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
                            
 Receptas. Sausainukai "Non plus ultra"
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    280 gramų   kvietinių miltų    250 gramų   sviesto (kambario temperatūros)    šiek tiek   vanilinio cukraus    šiek tiek   džemo (mėgstamas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Sviestą išsukite su cukrumi (100g), sudėkite trynius, vanilinį cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.  2. Dubenyje sumaišykite baltymus su cukrumi (100g), kol išsimaišys.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Desertinių lietinių apkepas
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    10 vienetų   kiaušinių    205 gramai   kvietinių miltų    500 mililitrų   pieno    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus    250 gramų   grietinės    šiek tiek   džemo (mėgstamų uogų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš pieno, 200 g miltų, 8 kiaušinių trynių, druskos bei 3 kiaušinių baltymų sumaišykite tešlą, keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius blynelius.
                            
 Receptas. Kokosiniai sausainiukai su abrikosiniu glaistu
                                INGREDIENTAI:    2 ir 1/5 stiklinės   cukraus    3 valgomieji šaukštai   krakmolo (kukurūzų)    2.5 arbatinio šaukštelio   vanilės (ekstraktas)    8 vienetai   kiaušinių    0.5 stiklinės   kvietinių miltų    2 stiklinės   pieno    4 valgomieji šaukštai   vandens    250 gramų   sviesto    4 stiklinės   kokosų (drožlės)    4 valgomieji šaukštai   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia pasigaminkite kremą.
                            
 Receptas. Marmeladinis padažas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    10 gramų   krakmolo (bulvių)    50 gramų   raudonojo vyno (saldus, vaisių)    250 gramų   vandens    150 gramų   džemo (marmeladas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vaisinį marmeladą sudėti į verdantį vandenį, gerai išmaišyti, įdėti ištirpintą krakmolą, suberti cukrų ir supilti vyną. Užvirinti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Marmaledas raudonųjų serbentų
                                INGREDIENTAI:    900 gramų   cukraus    2 litrai   raudonųjų serbentų (tyrės)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Uogas sumaigyti ir išspaudžiame pro marlę.Gauta tyre verdama kol pradeda tirštėti .Tada supilame cukrų ir verdame,kol marmaledas tiek sutirštėja,kad pabraukus šaukštu,kurį laiką lieka matomas dubenio dugnas.
                            
 Receptas. Pyragas su abrikosų uogiene
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   abrikosų (džiovinti)    200 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    200 gramų   varškės    115 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    3 valgomieji šaukštai   džemo    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Kaštoninis sūrio pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 ir 1/4 stiklinės   cukraus (+ 1 šaukštas)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    3 vienetai   kiaušinių (+ 3 tryniai)    2 stiklinės   džiūvesėlių (malti)    1/3 stiklinės   vandens    5 valgomieji šaukštai   sviesto    3/4 stiklinės   grietinės    1/4 stiklinės   romo (+ 2 šaukštai)    400 gramų   varškės sūrio    1 stiklinė   džemo (kaštonų, + 2 šaukštai)    1 arbatinis šaukštelis   sulčių (laimo)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišome džiūvėsėlius, 4 šaukštus sviesto, 1 šaukštą k...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Pyragas su uogų džemu ir riešutais
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus (baltasis)    6 valgomieji šaukštai   cukraus (rudasis)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    2 vienetai   kiaušinių    1 ir 3/5 stiklinės   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    0.5 stiklinės   sviesto    1 stiklinė   grietinės    2 valgomieji šaukštai   riešutų (smulkinti)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   avižinių dribsnių    1/3 stiklinės   džemo (braškių, aviečių ...
                            
 Receptas. Migdolinis pyragas su šokoladu
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievelė)    120 gramų   cukraus    120 gramų   migdolų (malti)    4 vienetai   kiaušinių    50 gramų   kvietinių miltų    80 gramų   juodojo šokolado    120 gramų   sviesto    100 gramų   džemo (abrikosinis)    125 gramai   rikotos (sūris)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą. Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti. Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus.
                            
 Receptas. Avižiniai sausainiai
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    50 gramų   cukraus    98 gramai   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   vandens (karštas)    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    40 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   razinų    42 gramai   avižinių dribsnių (arba avižiniai miltai)    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   džemo (obuolių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vafliniai blynai su cinamono, kavos ir vanilės dvelksmu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   cukraus pudros    3 arbatiniai šaukšteliai   cukraus    šiek tiek   kavos    1 vienetas   kiaušinių    400 gramų   kvietinių miltų    0.5 litro   pieno    šiek tiek   grietinėlės    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    šiek tiek   džemo (raudonųjų serbentų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėkite į vieną dubenį kiaušinį, pieną, vanilinį cukrų, druską, cukrų, grietinę, kavą, cinamoną ...
                            
 Receptas. Medaus pyragas su uogiene
                                INGREDIENTAI:    3/4 stiklinės   cukraus    1 stiklinė   medaus    šiek tiek   migdolų    4 stiklinės   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   pieno    2 valgomieji šaukštai   sviesto    šiek tiek   prieskonių    1 vienetas   kepimo miltelių (pakelis)    šiek tiek   džemo (slyvų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišome medų, cukrų, pieną ir sviestą. Šią masę dėkite virš garų ir maišykite, kol gausite vientisą masę ir ištirps cukrus.
                            
 Receptas. Cinamoniniai sausainiukai
                                INGREDIENTAI:    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono (maltas)    250 gramų   cukraus pudros    2 vienetai   kiaušinių    500 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   pieniško šokolado (tirpintas)    100 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   grietinės    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    3 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    šiek tiek   džemo (apelsinų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš kiaušinių, minkšto sviesto, grietinės, cukraus pudros, vanilinio cukraus, cinamono bei su kepimo...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vyniotinis su uogų džemu
                                INGREDIENTAI:    5 valgomieji šaukštai   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    5 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    5 valgomieji šaukštai   pieno (milteliai)    1/3 arbatinio šaukštelio   sodos (nugesinta su actu)    1/10 arbatinio šaukštelio   druskos    šiek tiek   džemo (Jūsų mėgstamų uogų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iškart įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 200 laipsnių temperatūros, ir įdėkite į ją aliejumi pateptą skardą.
                            
 Receptas. Pyragas su persikais
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    3 stiklinės   cukraus    1 stiklinė   kvietinių miltų    1 pakelis   vanilinio cukraus    200 gramų   persikų (džiovinti)    1 stiklinė   džemo (persikų)    šiek tiek   kokosų (drožlės)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus.
                            
 Receptas. „Napoleonas“
                                INGREDIENTAI:    225 gramai   cukraus    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    100 gramų   kvietinių miltų    0.5 stiklinės   pieno    300 gramų   sviesto    20 gramų   vanilinio cukraus    360 gramų   tešlos („Napoleono“)    150 gramų   džemo (rūgštesnių uogų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš „Napoleono“ papločiams skirtos tešlos suformuokite didelius kvadratinius blynus ir apkepkite apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūroje.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tartaleta su vaisiais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bananų    1 vienetas   kivių    100 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1.5 stiklinės   pieno    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 ir 2/5 stiklinės   miltai    1 vienetas   kiaušinių (trynys)    2/5 stiklinės   cukraus (ketvirtis stiklinės)    2 valgomieji šaukštai   želatinos    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    1 vienetas   braškių    100 gramų   džemo (persikų)    1 žiupsnelis   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Sausainiukai su abrikosų džemu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    250 gramų   kvietinių miltų    150 gramų   sviesto    2 vienetai   vaflių (riešutų skonio)    0.5 stiklinės   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supilkite miltus ant medinės lentelės, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol gausite šlapią smėlį primenančią masę. Sutarkuokite riešutinius vaflius ir kartu su cukrumi bei kiaušinio tryniu įminkykite į miltų bei sviesto masę.
                            
 Receptas. Apelsininis upėtakis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    0.5 arbatinio šaukštelio   kalendrų    2 valgomieji šaukštai   garstyčių    20 gramų   sezamo sėklų    500 gramų   upėtakių    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    2 valgomieji šaukštai   džemo (apelsinų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruošti marinatą: išspausti apelsino sultis, supilti į jas sojos padažą, garstyčias, apelsinų džemą ir maltos kalendros. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tikrasis vasaros sodo gėrybių sumuštinis
                                INGREDIENTAI:    240 gramų   batono    0.5 kilogramo   džemo (aviečių)    0.5 kilogramo   uogienės (juodųjų serbentų)    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp.   Batono riekutes perpjaukite pusiau. Perpjautas riekutes sudėkite į kepimo indą.   Paruoštą kepimo indą (jo tepti nereikia) pašaukite į įkaitintą orkaitę. Viską kepkite apie 5 min., kol gražiai batonas apskrus ir bus traškus.   Ištraukite apskrudusias riekutes.
                            
 Receptas. „Sniego kamuoliukai“
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros (+ 14 g)    2 vienetai   kiaušinių (baltymai)    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    28 gramai   kvietinių miltų    25 gramai   sviesto    šiek tiek   džemo (abrikosai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Minkštą sviestą suminkome su 3 kiaušinių tryniais, 2 šaukštais cukraus pudros, vaniliniu cukrumi bei kvietiniais miltais. Iš tešlos suformuojame nedidelius apvalius sausainiukus ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su džemu
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   apelsinų (žievelės, tarkuotos)    150 gramų   cukraus    500 gramų   obuolių    3 vienetai   kiaušinių    230 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   pieno    150 gramų   sviesto    100 gramų   džemo (obuolių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Dubenyje ištrinti sviestą su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele. 2. Vieną po kito įplakti tris kiaušinius. 3. Suberti pusę persijotų miltų ir supilti pusę pieno.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kalėdinis ryžių pudingas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    25 gramai   migdolų    0.5 stiklinės   ryžių (rizoto)    0.5 vieneto   vanilės (lazdelės)    500 mililitrų   pieno (1.5 proc. riebumo)    30 mililitrų   vandens    150 mililitrų   grietinėlės (30 proc.)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   džemo (vyšnių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į puodą pilam vandenį, ryžius ir druską. Užverdame. Pilame pieną ir verdame 40 min. ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Per ta laiką nulupam migdolus.
                            
 Receptas. Šokoladiniai pyragaičiai aptepti abrikosų džemu
                                INGREDIENTAI:    170 gramų   cukraus    3 valgomieji šaukštai   kakavos    4 vienetai   kiaušinių    170 gramų   kvietinių miltų    160 gramų   juodojo šokolado    160 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    20 gramų   vanilinio cukraus    300 gramų   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ištirpintu sviestu. Tuomet į tą patį dubenį įmaišykite su kepimo milteliais ir kakava sumaišytus miltus.
                            
 Receptas. Valentino dienos sausainiai
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    šiek tiek   cukraus pudros ((pabarstymui))    158 gramai   cukraus    110 gramų   migdolų (malti, arba lazdyno riešutai)    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    2 stiklinės   kvietinių miltų    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos    220 gramų   sviesto    šiek tiek   vanilinio cukraus    0.5 stiklinės   džemo (Jūsų mėgstamas)    1 vienetas   citrinos žievelės (tarkuota)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kalėdiniai sausainiai su raudonųjų serbentų džemu
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus pudros (pertepimui)    150 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    150 gramų   sviesto    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    6 valgomieji šaukštai   džemo (raudonųjų serbentų, pertepimui)    0.5 arbatinio šaukštelio   citrinos žievelės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus produktus tešlai sudėti į dubenį ir gerai išminkyti. Išminkius tešlą ją apdengti ir 1 val.
                            
 Receptas. Kalėdiniai vamzdeliai
                                INGREDIENTAI:    3 valgomieji šaukštai   cukraus    šiek tiek   kvietinių miltų    300 gramų   varškės    100 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    šiek tiek   džemo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę pertrinkite per sietelį, dėkite kambario temperatūros sviestą, ir berkite cukrų, žiupsnelį druskos. Minkykite ir berkite miltus. Tešla turi gautis kočiojama. Tada iškočiojame tešlą, supjaustome trikampėliais, dedame džemą ir susukame.
                            
 Receptas. Apelsininiai keksiukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (žievelė)    0.5 arbatinio šaukštelio   cinamono    40 gramų   cukraus    150 gramų   kvietinių miltų (rupūs)    50 mililitrų   pieno    50 mililitrų   apelsinų sulčių (šviežiai spaustos)    šiek tiek   druskos    40 mililitrų   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    6 arbatiniai šaukšteliai   džemo (apelsimų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išmaišyti sultis, pieną ir aliejų. Kitame inde-visus likusius sausus produktus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šokoladinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    75 gramai   cukraus pudros    150 gramų   sviesto    150 gramų   kvietinių miltų    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    150 gramų   šokoladas    4 vienetai   kiaušinių ( (2 kiaušiniai+2tryniai+2baltymai))    1 valgomasis šaukštas   kakavos    100 gramų   džemo (abrikosų)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Šokoladą ištirpinam virš garų.
                            
 Receptas. Migdolinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievė tarkuota)    120 gramų   cukraus    120 gramų   migdolų (malti)    4 vienetai   kiaušinių    50 gramų   kvietinių miltų    80 gramų   juodojo šokolado    125 gramai   varškės    120 gramų   sviesto    100 gramų   džemo (abrikosinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinių tryniais. Sudėti miltus, migdolus, apelsino žievelę ir varškę. Baltymus suplakti su žiupsneliu druskos, įmaišyti atsargiai į tešlą.
                            
 Receptas. Suktinukai su apelsinų ir svarainių džemu
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   aliejaus    šiek tiek   kokosų (drožlės)    1 stiklinė   mineralinio vandens    šiek tiek   džemo (apelsinų ir svarainių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Be abejo šiam receptui galite naudoti ir kitokį, Jūsų mėgstamą džemą. Sumaišykite aliejų, mineralinį vandenį bei miltus ir išminkykite tešlą. Tešlą suskirstykite į apvalius kamuoliukus ir iškočiokite į apvalius blynus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pusrytiniai blynai
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    šiek tiek   migdolų (plokštelės)    2 vienetai   kiaušinių    100 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   saulėgrąžų aliejaus ((kepimui))    100 mililitrų   pieno    3 valgomieji šaukštai   uogienės (aviečių)    6 valgomieji šaukštai   džemo (obuolių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Atskirtus kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Supilame pieną, įmaišome atskirai išplaktus kiaušinių baltymus, suberiame miltus ir išmaišome tešlą.
                            
 Receptas. Pyragas su uogiene
                                INGREDIENTAI:    0.5 stiklinės   cukraus    180 gramų   margarino    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    6 valgomieji šaukštai   džemo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Persijokite miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Sumaišykite su minkštu margarinu ir suminkykite tešlą.  2/3 tešlos dėkite į kepimo formą, sudėkite džemą ir viršų užbarstykite likusios tešlos trupiniais.  Kepkite orkaitėje apie valandą laiko ir valgykite atvėsusį.
                            
 Receptas. Vištiena apelsininiame padaže
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   mairūnų    1 vienetas   svogūnų    400 gramų   vištos filė (4 gabaliukai po 100g)    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    300 mililitrų   apelsinų sulčių    25 gramai   sviesto    150 mililitrų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   džemo (apelsinų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame apkepti vištienos gabalėlius. Sudėti į kepimo indą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Strutienos steikas su apelsinų džemu
                                INGREDIENTAI:    0.5 arbatinio šaukštelio   imbierų (maltas)    2 valgomieji šaukštai   juodųjų pipirų (malti)    4 valgomieji šaukštai   acto (obuolių)    115 mililitrų   džemo (apelsinų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Strutieną supjaustyti gabalais, apibarstyti iš abiejų pusių maltais juodaisiais pipirais.  Gerai išmaišyti actą, apelsininį džemą ir imbierą.  Steiką kepti grilyje, 7,5 centimetrų atstumu nuo ugnies, po 7 minutes iš kiekvienos pusės.  Kepant laistyti paruoštu padažu.
                            
 Receptas. Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
                                INGREDIENTAI:    120 gramų   cukraus    15 gramų   kakavos    2 vienetai   kriaušių    3 vienetai   kiaušinių    240 gramų   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   sirupo (klevų)    80 mililitrų   grietinėlės (arba pienas)    100 gramų   juodojo šokolado    70 mililitrų   likerio (kiaušinių)    160 gramų   sviesto (arba margarinas (minkštas))    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1 vienetas   vanilinio cukraus (pakelis)    70 mililitrų   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pap...
                            
 Receptas. Netikras Napoleonas
                                Skanus, lengvai gaminamas ir svarbiausia namuose su meile keptas tortas, kurio pertepimus galima daryti su bet kokiu mėgiamu džemu.  
 INGREDIENTAI:    340 gramų   džemo (spanguolių)    200 gramų   džiovintų spanguolių    Tešlai:     450 gramų   kvietinių miltų    340 gramų   kepinių margarino (arba sviestas, kambario temperatūros)    1 vienetas   kiaušinių    40 mililitrų   vandens (šaltas)    1 valgomasis šaukštas   grietinės    1 žiupsnelis   druskos    Kremui:     500 gramų   kondensuoto pie...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Farširuoti obuoliai
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus    4 vienetai   obuolių    1 arbatinis šaukštelis   konjako    80 gramų   riešutų    100 gramų   džemo (abrikosų)    4 valgomieji šaukštai   džemo (erškėtrožių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius išskobti ir išvirti sirupe iš 1 stiklinės vandens bei 50 g cukraus. Virti iki nepilno minkštumo, kad vidurys liktų kietokas, ir atvėsinti. Riešutus susmulkinti, sumaišyti su erškėtrožių sirupu ir šia mase įdaryti obuolius.
                            
 Receptas. Pyragas su plikytu kremu ir obuoliais
                                INGREDIENTAI:    125 gramai   sviesto    70 gramų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    100 gramų   migdolų (malti)    150 gramų   miltai    200 mililitrų   pieno    200 mililitrų   grietinėlės    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    6 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    4 valgomieji šaukštai   krakmolo (kukurūzai)    5 vienetai   saldainių    5 vienetai   obuolių    1 vienetas   citrinų    5 valgomieji šaukštai   džemo (abrikosai)    Paruošim...
                            
 Receptas. Šokoladinis keksas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1.5 stiklinės   cukraus pudros    0.5 arbatinio šaukštelio   gvazdikėlių    1 arbatinis šaukštelis   imbierų    100 gramų   kakavos    0.5 arbatinio šaukštelio   muskato    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    2 vienetai   kiaušinių (dideli)    200 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   juodojo šokolado    2 valgomieji šaukštai   brendžio    šiek tiek   druskos    230 gramų   sviesto (nesūdytas)    2 arbatiniai šaukšteliai   kepim...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pikantiški sumuštiniai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kiaušinių    300 gramų   batono    2 valgomieji šaukštai   majonezo    0.5 arbatinio šaukštelio   džemo (mandarinų)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Batoną supjaustyti riekelėmis ir paskrudinti 180 laipsnių orkaitėje kelias minutes. Susmulkinti kiaušinį ir sumaišyti su majonezu ir džemu.  Šiuo mišiniu tepti batono riekeles.
                            
 Receptas. Manų košė - pudingas
                                INGREDIENTAI:    85 gramai   cukraus    450 mililitrų   pieno    115 mililitrų   manų kruopų    3 valgomieji šaukštai   vandens (rožių)    150 mililitrų   grietinėlės    4 arbatiniai šaukšteliai   džemo (Jūsų mėgstamas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į puodą supilame pieną bei grietinėlę ir užviriname. Sumažiname ugnį iki minimumo ir nuolat maišydami, plona srovele supilame manų kruopas, suberiame cukrų. Pastoviai maišome dar apie 3-4 min.
                            
 Receptas. Graikinių riešutų ir razinų pyragas
                                INGREDIENTAI:    360 gramų   cukraus pudros    200 gramų   graikinių riešutų    50 gramų   kakavos    2 vienetai   kiaušinių    300 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   juodojo šokolado    350 gramų   sviesto    200 gramų   razinų    4 valgomieji šaukštai   romo    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    100 gramų   baltojo šokolado    8 valgomieji šaukštai   džemo (Jūsų mėgstamų uogų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite 150 g sviesto, 180 g cukraus pudros ir kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Skanios moliūgo salotos
                                INGREDIENTAI:    200 galvų   moliūgų    3 vienetai   agurkų    1 vienetas   pomidorų pastos    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   džemo (citrinų)    šiek tiek   petražolių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustyti smulkiai daržoves išskyrus pomidorą. Pomidoro odelę nulupti, o pomidorą sutarkuoti. Supjaustytas daržoves sumaišyti su tarkuotu pomidoru, aliejumi, petražolėmis ir citrinos sultimis. Išmaišy.
                            
 Receptas. Blynai su obuoliene
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    šiek tiek   pieno    šiek tiek   vaflių    šiek tiek   džemo (obuolienė)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš kiaušinių, pieno bei miltų išplakame blynų tešlą. Pieno tešlai reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Vaflius sutepame obuoliene, supjaustome, mirkome blynų tešloje ir kepame. Iškeptus pabarstome cukraus pudra.
                            
 Receptas. Sicilietiškai kepta vištiena
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   alyvuogių    3 vienetai   apelsinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   laurų lapų    3 vienetai   rozmarino (šakelė)    2 vienetai   svogūnų    1 ir 1/5 kilogramo   vištiena    4 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    100 mililitrų   baltojo vyno (desertinis)    šiek tiek   druskos    1 vienetas   čili pipirų (džiovinta ankštis)    2 valgomieji šaukštai   džemo (apelsininis)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiai su abrikosų džemu
                                INGREDIENTAI:    1 lapas   tešlos (Mantinga)    1 stiklinė   džemo (abrikosų)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Iškačiokite lakštą sutepkit džemą abrikosų. Suviniokite supjaustikit riekelėmis.
                            
 Receptas. Vienos tortas "Zacheris"
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus pudros    200 gramų   cukraus    50 gramų   migdolų (malti)    8 vienetai   kiaušinių    150 gramų   kvietinių miltų    450 gramų   juodojo šokolado    200 gramų   sviesto    150 gramų   džemo (abrikosų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpinti 200 gramų karčiojo šokolado. Sviestą ištrinti su 150 gramų cukraus. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius išmaišyti su šokoladu, sviestu ir cukrumi. Pridėti miltus, migdolus ir iki putų išplaktus baltymus.
                            
 