citrinos
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „citrinos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „citrinos“.
            
 Šis citrininis pyragas abejingų nepaliks – puikus desertas prie kavos puodelio
                                TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė pasidalino labai skanaus pyrago receptu. Šis citrininis pyragas bus puikus desertas prie arbatos ir kavos – minkštas, saldus, purus, drėgnas ir be galo kvapnus.
                            
 Ištepkite plaukus šiuo mišiniu: augs daug greičiau ir tvirčiau
                                Citrinų eterinis aliejus pasižymi gaiviu, saulėtu aromatu bei daugybe vertingų savybių. Jis plačiai naudojamas veido ir kūno odos, plaukų priežiūrai, apsaugo nuo ligų bei negalavimų ir praverčia namų ruošos darbuose. 
Iš daugybės citrinų eterinio aliejaus teikiamų naudų tikrai rasite ir aktualių būtent jums. 
Citrinų eterinio aliejaus savybės ir teikiama nauda
Citrinų eterinis aliejus išgaunamas iš citrinų žievelių šalto spaudimo būdu, rečiau – distiliavimo.
                            
 Šį citrininį tiramisu pagaminti gali visi: itin patiks smaližiams
                                Pavasarinis, labai gaivus ir skanus – toks yra citrininis tiramisu, kurio receptą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė vedėja Kotryna Starkienė. Kaip sako žymi moteris, šis desertas yra „tiesiog nuostabus“. 
Citrininiam kremui reikės:
	4 kiaušinių
	4 kiaušinių trynių
	250 gr cukraus
	115 gr sviesto
	3 citrinų
Kremui reikės:
	300–400 gr.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Šis gėrimas žarnyną išvalo lyg šluota: sveikata padėkos
                                Nesvarbu, koks metų laikas, daugumai mūsų gali būti naudingas priešuždegiminis eliksyras. Šiame žarnyno valiklyje su citrinų vandeniu, obuoliais ir ypatingais prieskoniais gausu priešuždegiminių junginių, kurie pagerins jūsų virškinimą ir bendrą sveikatą. 
Šį detoksikacijos gėrimą, pagamintą iš 7 ingredientų per 10 minučių ar greičiau, labai lengva paruošti. Jums taip pat prireiks maišytuvo ir smulkiagrūdžio sietelio sultims išgauti ir minkštimui atskirti.
                            
 Šie produktai gerina kasos veiklą: ragina valgyti dažniau
                                Kasa yra vienas iš svarbiausių virškinimo sistemos organų, atliekantis kritinį vaidmenį maisto virškinimo ir medžiagų apykaitos procesuose. Nepaisant mažo dydžio, jos funkcijos yra itin svarbios sklandžiai organizmo veiklai. Svarbus veiksnys gerai – atidžiai pasirinkti maisto produktai, tad valgykite šiuos produktus – jie gerina kasos veiklą.
                            
 Šį naminį mišinį vadina tikra žarnyno šluota: jausitės daug geriau
                                Nepaisant metų laiko, kartais norisi išsivalyti organizmą ir žarnyną, kad jis veiktų sklandžiau, o tam gali padėti naminis gėrimas. Šį gėrimą vadina tikra organizmo šluota – išbandykite patys. 
Nors mūsų organizmas natūraliai sukurtas šalinti atliekas ir toksinus, yra įrodymų, kad retkarčiais atliekamas storosios žarnos valymas gali padėti palaikyti virškinimo sistemos sveikatą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Ar rasite paveikslėlyje 5 citrinas? Pavyksta ne visiems
                                Manote, kad turite žvitrias akis ir greitą reakciją? Kodėl gi neišbandžius savo jėgų, bandant išspręsti šį painų galvosūkį? Paveikslėlyje pavaizduota daugybė viščiukų, tačiau ar pavyks per 15 sekundžių rasti penkias citrinas? 
Tai bus išties sunku, nes viskas, kas pavaizduota paveikslėlyje, yra tokios pačios spalvos, be to, citrinos puikiai paslėptos, rašo mirror.co.uk. 
Pabandykite išspręsti šį galvosūkį su šeimos nariais ar draugais ir pažiūrėkite, kam pirmam pavyks jį įveikti.
                            
 Žiurkės ir katės į jūsų sodą nebeis: padės vos 1 gudrybė
                                Maisto likučiai gali būti puiki trąša sodo augalams. Sodininkai teigė, kad vienas konkretus daiktas ne tik padės augalams klestėti, bet ir atgrasys nuo kenkėjų, tokių kaip žiurkės ir katės. 
Tręšimas yra vienas svarbiausių sodininkų darbų. Tinkamai tręšiant augalai gausiau žydi ir veda geresnį derlių. Tačiau kokybiškos trąšos gali būti brangios. 
Laimei, sodininkai pasidalino, kokias virtuvės atliekas galima panaudoti siekiant sutaupyti pinigų ir kartu sumažinti išmetamų šiukšlių kiekį.
                            
 Mikrobangų krosnelėje pašildykite šį mišinį: blizgės lyg nauja
                                Daugelyje namų po Kalėdų didžiausias darbas yra virtuvės tvarkymas. Gali atrodyti, kad kai kurių darbų atlikimui gali prireikti specialistų pagalbos, tačiau į pagalbą atskubėjo „Facebook“ grupės „Mrs Hich cleaning tips“ valymo entuziastai. 
Neseniai paskelbtame įraše kažkas paklausė, koks yra geriausias mikrobangų krosnelės valymo būdas, ir viena moteris atskleidė, kad viskas, ko reikia, kad mikrobangų krosnelė vėl blizgėtų – citrina ir dubenėlis su vandeniu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Šis mišinys atbaidys kates iš daržo: veikia 100 proc.
                                Katės – itin mylimas naminis gyvūnėlis, tačiau darže jos yra nelauktas svečias, kurį norisi kuo greičiau atbaidyti. Kaip saugiai ir nepakenkiant jas iš ten išprašyti? 
Nors visi mylime kates, kai daržas tampa jų kraiko dėžute, džiaugsmo tai neteikia. Vis dėlto, paprastai galite jų atsikratyti nepakenkdami – jas atbaido stiprūs kvapai. 
Atbaidykite kates su citrina
Katės iš kvapo atpažįsta žmones ir objektus, o jų nosyse yra daugiau nei 200 mln. kvapo receptorių.
                            
 Ruolia ragina valgyti šiuos produktus: jūsų sveikata padėkos
                                Po žiemos sugrįžus pavasariui ateina laikas pasirūpinti atidžiau ir savo mityba, ir organizmo stiprinimu. Kalbėdamas apie šio sezono mitybos pakitimus ir ypatumus, fitoterapeutas Juozas Ruolia turi kelias žinias – vieną, tiesiogiai skirtą bitininkams ir kelias visiems žmonėms bendrai.   
Pasibaigus pirmajam pavasario mėnesiui – kovui, ateina metas atidžiau atkreipti dėmesį į tai, kokius produktus valgome ir kurie jų, atėjus pavasariui, yra naudingiausi.
                            
 Receptas. Citrininis kukurūzų miltų pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų    4 stiklinės   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    280 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    120 gramų   kukurūzų miltų    šiek tiek   cukraus pudros (apybarstymui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukame sviestą su cukrumi. Į gautą sviesto ir cukraus kremą po vieną įmaišome kiaušinius.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Fitneso salotos
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   salotų (lapai)    200 gramų   vyšninių pomidorų    šiek tiek   paprikų (geltona)    0.5 vieneto   svogūnų (raudoni)    200 gramų   krevečių be kevalo (virtos)    2 valgomieji šaukštai   citrinų (sultys)    2 vienetai   aliejaus (alyvuogių)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirti krevetes, papriką ir svogūną supjaustyti juostelėmis, pomidoriukus perpjauti pusiau.
                            
 Receptas. Kepta višta su citrina
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    2   česnakų    1 vienetas   vištiena    šiek tiek   prieskonių (rozmarinai, juodieji pipirai, druska, rukytos paprikos miltelių)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mes mėgstam keptą vištą, turbūt kaip ir daugelis. Kepu ją įvairiai; su raugintais kopūstais, ryžiais,obuoliais...Šį kartą višta su citrina ir rozmarinais...man ji tobula....atrodo skaniausia kokią iki šiol valgiau....  Imam viščiuką švariai nuplaunam ir nusausinam.
                            
 Receptas. Grybukai
                                INGREDIENTAI:    4 stiklinės   miltai    200 gramų   cukraus    200 gramų   sviesto    150 gramų   cukraus pudros    4 vienetai   kiaušinių    1 vienetas   kiaušinių baltymų    0.5 stiklinės   grietinės    1 vienetas   citrinų    2 valgomieji šaukštai   aguonų    1 valgomasis šaukštas   kakavos    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 12   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius išsukti su cukrumi.   Į grietinę suberti sodą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Greiti lašišos kepsneliai
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   lašišų didkepsnių    0.5 vieneto   svogūnų    0.5 vieneto   citrinų    1 sauja   krapų    2 arbatiniai šaukšteliai   žuvies prieskonių    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūnus supjaustyti smulkiomis juostelėmis.   Žuvį įtrinti prieskoniais ir sumaišyti su svogūnais. Palikti 10 minučių pasimarinuoti.   Kiekvieną kepsnelį įvynioti į foliją, viršų palikus atidengtą (žr. nuotrauką). Ant viršaus uždėti citrinos.
                            
 Receptas. Sausainiai „Velykiniai kiaušiniai“
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (glazūra)    75 gramai   cukraus pudros    75 gramai   krakmolo    150 gramų   kvietinių miltų    1 valgomasis šaukštas   pieno    150 gramų   sviesto    šiek tiek   uogienės    5 gramai   vanilinio cukraus    šiek tiek   citrinos žievelės    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki „kremo“ būsenos.  Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
                            
 Receptas. Kopūstų ir morkų salotos (Λαχανοσαλάτα)
                                Tai populiarios žiemos sezono salotos. Jei norisi sotesnių - galima dėti majonezo. Taip pat galima pagardinti rūgščiu obuoliu ar razinomis. Šitos salotos puikiai tiks ir kasdieniam ir šventiniam stalui.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Marinuota vištiena
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    1   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių    1 arbatinis šaukštelis   krapų    1 arbatinis šaukštelis   rozmarino    1 kilogramas   vištienos sparnelių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   prieskonių (vištienai)    3 valgomieji šaukštai   vorčesterio padažo    1 valgomasis šaukštas   kario     PARUOŠIMO BŪDAS:   Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
                            
 Receptas. Švežių kopūstų salotos
                                INGREDIENTAI:    0.5 galvos   kopūstų    1 skardinė   kukurūzų (konservuoti)    šiek tiek   svogūnų laiškų    2 vienetai   paprikų    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   citrinų (sultys)    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kopūstą, papriką supjaustyti. Į dubenį sudėti kopūstą, papriką, kukurūzus, supjaustytus svogūnų laiškus. Išspausti šiek tiek citrinos sulčių, pagardinti druska, aliejumi.
                            
 Receptas. Keksas su konjaku ir citrinomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    220 gramų   cukraus    4 vienetai   kiaušinių    450 gramų   kvietinių miltų    šiek tiek   druskos    220 gramų   sviesto    100 gramų   razinų    2 valgomieji šaukštai   konjako    3 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 valgomieji šaukštai   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaušinius sutrinti su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Iš citrinos išspausti sultis ir sutarkuoti žievelę. Sudėti į kiaušinio masę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jautienos "Fajitas"
                                INGREDIENTAI:    2 kilogramai   jautienos    3 vienetai   svogūnų (raudoni)    3 vienetai   paprikų (raudonos)    3 vienetai   paprikų (geltomos)    3 vienetai   paprikų (žalios)    4 skiltelės   česnakų    2 vienetai   citrinų (šviežiai spaustos sultys)    100 gramų   alyvuogių aliejaus    3 gramai   pipirai (juodieji)    5 gramai   pipirai (chipotle)    16 vienetų   tortilijos (miltinės (15 cm skersmens))    500 gramų   grietinės    100 gramų   gražgarsčių    100 gramų   špinatų (lapai)    100...
                            
 Receptas. Įdarytas karpis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 vienetai   morkų    šiek tiek   ryžių (virti)    šiek tiek   žirnių (konservuoti)    1 vienetas   kiaušinių    1 vienetas   karpių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   prieskonių (žuvims)    1 vienetas   žuvies (šaldyta)    šiek tiek   žalumynų (papuošimui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti.
                            
 Receptas. Vištienos suktinukų vėrinukai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    5   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 kilogramas   vištos filė    3 valgomieji šaukštai   sojos padažo    0.5 stiklinės   vandens (kambario temperatūros)    350 gramų   kiaulės šoninės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus ((kepimui))    šiek tiek   prieskonių (vištienai)    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos filė pamušti ir įtrinti druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kmynų ir obuolių sulčių gėrimas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   kmynų    1 litras   obuolių sulčių (naminės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Iš vieno litro vandens, cukraus ir kmynų išvirti arbatą. Kai ji atšąla, sumaišyti su obuolių sultimis, pagardinti citrina.
                            
 Receptas. Salotos "Skanumėlis"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų    0.5 vieneto   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 valgomasis šaukštas   medaus    1 vienetas   pomidorų pastos    50 gramų   salotų    2 arbatiniai šaukšteliai   garstyčių    1 vienetas   svogūnų    200 gramų   antienos (kepta)    šiek tiek   druskos    5 valgomieji šaukštai   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome antieną ar kitą keptą paukštieną. Susmulkiname pomidorus, avokadą, salotas, svogūną ir sumaišome.
                            
 Receptas. Citrininis kremas su grietinėle
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   citrinų    5 valgomieji šaukštai   cukraus    4 vienetai   kiaušinių    12 gramų   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Trynius atskirti nuo baltymų. Nutarkuoti žievelę nuo pusės citrinos. Ištrinti trynius su cukrumi ir citrinos žievele. Želatiną ištirpinti 0,5 stiklinėje karšto vandens (10-15 min). Išspausti iš citrinų sultis ir pašildyti, neužvirinti.  Ištirpinti citrinų sultyse želatiną, atvėsinti ir sumaišyti su trynių mase.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Avinžirnių kremas su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   krevečių (tigrinės, karališkos)    1 skardinė   avinžirniai (konservuoti)    1 vienetas   citrinų    2 skiltelės   česnakų    1 vienetas   paprikų (žalia)    1 vienetas   paprikų (raudona)    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   krapų    šiek tiek   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   padažo ( Tahini (skrudintų sezamų pastos))    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. Ant grotelių kepta žuvytė
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   žuvies    šiek tiek   citrinų    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    šiek tiek   svogūnų laiškų    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Žuvytę išdoroti, gausiai apšlakstyti citrinos sultimis, barstyti druskos, pipiriukų ir kepti ant grotelių grilyje. Iškepus, pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
                            
 Receptas. Mielinės spurgos
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    150 gramų   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    6 vienetai   kiaušinių (tryniai)    1 kilogramas   kvietinių miltų    0.5 litro   pieno    šiek tiek   degtinės    šiek tiek   druskos    10 gramų   sviesto    10 gramų   mielių (šviežios)    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Nekeptas kepenų paštetas
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   petražolių    0.5 stiklinės   spanguolių (sultys)    800 gramų   jautienos kepenų (arba veršio)    šiek tiek   druskos    2.5 valgomojo šaukšto   sviesto (tirpintas)    3 stiklinės   grietinės (plakta)    1 valgomasis šaukštas   želatinos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kepenys supjaustomos, pakepinamos svieste ir 4 kartus sumalamos.
                            
 Receptas. Obuolių pyragas su varške
                                INGREDIENTAI:    2 lapai   tešlos    200 gramų   varškės    100 gramų   grietinės    2 vienetai   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus    4 valgomieji šaukštai   cukraus    1 vienetas   citrinų    100 gramų   baltojo šokolado    1 sauja   džiovintų greipfrutų    2 valgomieji šaukštai   krakmolo    1 valgomasis šaukštas   miltai    1 kilogramas   obuolių    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Atšildyta tešla iškloti torto formą.
                            
 Receptas. Obuolių "tiramisu"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    3 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    3 vienetai   obuolių    2 valgomieji šaukštai   grietinėlės    100 gramų   sausainių    50 gramų   juodojo šokolado    1 valgomasis šaukštas   likerio (riešutų arba romas, konjakas)    500 gramų   maskarponės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Špinatų su vytintu kumpiu salotos "Sveikuoliams"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   graikinių riešutų    šiek tiek   kedro riešutų    šiek tiek   kviečių (gemalai)    šiek tiek   moliūgų (sėklos)    100 gramų   salotų    šiek tiek   saulėgrąžų    200 gramų   špinatų    100 gramų   jaučio kumpio (vytintas)    šiek tiek   acto (balzaminis)    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   sėlenų    100 gramų   sūris (parmezano)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į didelį dubenį suplėšyti špinatus ir salotų lapus, kumpio juosteles. Nemaišyti.
                            
 Receptas. Avokadų užkanda su salotų lapais
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   avokadų (didysis)    1 vienetas   citrinų    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    10 gramų   salotų    1 vienetas   svogūnų (raudonasis)    2 vienetai   vištos filė    0.5 stiklinės   baltojo vyno    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   grietinės    0.5 valgomojo šaukšto   kajeno pipirų (malti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos filė užpilti vynu, trupučiu citrinos sulčių, įberti cukraus, juodųjų pipirų, pa...
                            
 Receptas. Ešerys su ridiku
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (sultys)    šiek tiek   laurų lapų    1 vienetas   morkų (nedidelė)    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   ridikėlių (nedidelis)    1 vienetas   svogūnų    0.5 arbatinio šaukštelio   kvietinių miltų    500 gramų   ešerių    1 valgomasis šaukštas   sviesto    0.5 stiklinės   grietinės    šiek tiek   sultinio (žuvų)    šiek tiek   prieskonių (žuvies)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išdarytą ešerį virkite su prieskoninėmis daržovėmis, pagardinkite druska ir prieskonia...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jurgitos vištienos kepsnys
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų (marinatui)    3   česnakų (marinatui)    2 valgomieji šaukštai   medaus (marinatui)    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    500 gramų   vištos filė    70 gramų   sūris    šiek tiek   čili pipirų (prieskonių, marinatui)    šiek tiek   kečupo    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėlę perpjauname išilgai, pamarinuojame per naktį. Supjaustome svogūną žiedais, išdėliojame ant vištienos, apkepame apie 20 min.
                            
 Receptas. Silkė su cinamonu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   cukraus    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   krapų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   svogūnų    4 vienetai   silkių    2.5 valgomojo šaukšto   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išmirkytos, išvalytos, supjaustytos silkės dedamos į stiklinį indą sluoksniais: silkės, užbarstoma pipirų, cinamono su cukrum, šiaudeliais supjaustytų svogūnų ir vėl silkės, ir t.t. Pagaliau užpilama aliejaus, sumaišyto su c...
                            
 Receptas. Labai skanus kalakutienos šašlykas
                                INGREDIENTAI:    1 kilogramas   kalakutienos krūtinėlių    Marinatui:     3 vienetai   citrinų    100 mililitrų   baltojo vyno    2 skiltelės   česnakų    5 vienetai   laurų lapų    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    1 valgomasis šaukštas   sojos padažo    0.5 žiupsnelio   druskos    0.5 žiupsnelio   pipirai    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kalakutieną pjaustykite stambokais kubeliais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šampano želė
                                INGREDIENTAI:    0.5 vieneto   citrinų    5 arbatiniai šaukšteliai   cukraus    1/4 stiklinės   vandens (+ 80 ml)    10 gramų   želatinos    300 mililitrų   putojančio vyno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite želatiną su vandeniu ir palikite 15 min. brinkti. Cukrų sumaišykite su tarkuota 0,5 citrinos žievele bei 80 ml vandens ir užvirinkite. Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir supilkite 0,5 citrinos sultis. Ištirpdykite išbrinkusią želatiną vandens vonelėje.
                            
 Receptas. Jaučio pietūs
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    1   česnakų    šiek tiek   imbierų (šaknis)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 vienetas   svogūnų    šiek tiek   jautienos (gabaliukas)    šiek tiek   raudonojo vyno (taurė)    šiek tiek   sojos padažo    1 valgomasis šaukštas   sviesto    šiek tiek   prieskonių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Jautieną supjaustome gabalėliais ir dedame į puodą su vandeniu patroškinti kol suminkštės. Į puodą pilame sojos, dedame smulkinto česnako, druskos, ir įspaudžiame citriną.
                            
 Receptas. Kepenys braziliškai
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bananų    0.5 vieneto   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   laurų lapų    1 vienetas   svogūnų    130 gramų   veršienos (kepenys)    60 mililitrų   baltojo vyno    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Riekelėmis supjaustytas kepenis užpilti marinatu, pagamintu iš sutarkuoto svogūno, sutrintų lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos, vyno ir išspaustų pusės citrinos sulčių. Parą palaikyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Moliūgų - varškės pyragas
                                INGREDIENTAI:    320 gramų   miltai    200 gramų   sviesto    5 valgomieji šaukštai   svarainių sirupo    1 žiupsnelis   druskos    750 gramų   kepto moliūgo    3 vienetai   kiaušinių    200 gramų   grietinės    200 gramų   varškės    3 valgomieji šaukštai   krakmolo    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus    1 arbatinis šaukštelis   cinamono    1 vienetas   citrinų    4 valgomieji šaukštai   cukraus    100 gramų   baltojo šokolado    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Orkaitėje keptas ungurys
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (griežinėliai)    4 vienetai   juodųjų pipirų    2 vienetai   laurų lapų (lapeliai)    1 vienetas   morkų    šiek tiek   petražolių    1 vienetas   salierų    2 vienetai   svogūnų    1 kilogramas   ungurių    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Jauni unguriai kepami nelupti (oda gerai nuvaloma ir įtrinama druska). Nuluptas ungurys supjaustomas, pasūdomas, apibarstomas maltais prieskoniais, dedamas į keptuvą su prieskoninėmis daržovėmis ir kepamas orkai...
                            
 Receptas. Lavašo suktinukai
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   lavašo    šiek tiek   lydyto sūrio    šiek tiek   sūris (olandiškas )    šiek tiek   salotų    šiek tiek   citrinų    šiek tiek   agurkų    šiek tiek   lašišų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Egzotiška marokietiška sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    šiek tiek   juodųjų pipirų    50 gramų   lešių    šiek tiek   petražolių    50 gramų   pupų    šiek tiek   salierų    50 gramų   žirnių (skaldyti)    200 gramų   jautienos    1 vienetas   kiaušinių    20 gramų   kvietinių miltų    2 litrai   vandens    šiek tiek   druskos    60 gramų   aliejaus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pamerkti iš vakaro arba kelioms valandoms lęšius, pupas ir žirnius. Nuplauti ir susmulkinti petražoles ir saliero lapus.
                            
 Receptas. Gėrimas "Raganų puota"
                                INGREDIENTAI:    10 gramų   citrinų (žaliųjų citrinų milteliai)    2 stiklinės   cukraus    2 litrai   vandens    1.5 litro   ananasų sulčių    1 litras   limonado (imbierinis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įmaišykite į vandenį cukrų, kol ištirps (cukraus pradžioje galite dėti mažiau, kad nebūtų per saldu). Įmaišykite likusius ingredientus ir atšaldykite. Tam, kad gėrimas atrodytų labiau "helovyniškai", šio gėrimo dubenį įdėkite į didesnį dubenį, kuriame būtų sauso ledo.
                            
 Receptas. Pyragas "Žiemos stebuklas"
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   citrinų    400 gramų   cukraus    šiek tiek   spanguolių (papuošimui)    2 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   kiaušinių (tryniai)    500 gramų   sausainių ("Gaidelis")    šiek tiek   pieniško šokolado (papuošimui)    700 gramų   varškės    300 gramų   sviesto    300 gramų   razinų    200 gramų   riešutų    1 vienetas   vaflių (lakštais)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Minkštą sviestą išsukti su kiaušiniais, cukrumi iki purios masės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Naminė „Gancia“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    1 vienetas   citrinų    150 gramų   cukraus    1 vienetas   greipfruktų    4 vienetai   gvazdikėlių    1 vienetas   mandarinų    2 vienetai   rozmarino (šakelės)    1 litras   degtinės    4 litrai   vandens     PARUOŠIMO BŪDAS:   Susmulkinkite į mažus gabaliukus su žievelėmis mandariną, apelsiną, citriną bei greipfrutą ir sudėkite į didelį stiklainį arba ąsotį su sandariai užsidarančiu dangčiu.
                            
 Receptas. Naujametinis lengvai ir greitai paruošiamas pyragas
                                INGREDIENTAI:    1   citrinų    60 gramų   cukraus    šiek tiek   kakavos    1/4 stiklinės   pieno    540 gramų   sausainių ("Gaidelis")    400 gramų   varškės    120 gramų   sviesto    šiek tiek   riešutų     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale.   2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 