žuvies receptai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvies receptai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvies receptai“.
Greitai ir paprastai: taip pagaminta žuvis patiks visai šeimai
Šis lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas yra ne tik labai gardus, bet ir maistingas. Jame puikiai dera skirtingi skoniai ir tekstūros ir nors šio patiekalo žvaigždė turėtų būti žuvis, šį kartą jos vietą užima ankštinės daržovės su chorizo tepamosios dešros padažu.
Receptas. Lašiša keptuvėje su česnakais ir citrinos sultimis
Lašišą keptuvėje galima iškepti per mažiau nei 10 minučių, o orkaitėje prireikia bent 15 min. Taigi, taip minutė po minutės ir susitaupo laikas. Kai esi alkanas, tai ypač svarbu! Tik negalvokite, kad lašišą reikia kepti ilgiau, kitaip sugadinsite žuvį, ir ji taps kieta, nesultinga, praras tą gerą, sodrų lašišos skonį.
Kokybiška žuvis: į ką būtina atkreipti dėmesį perkant žuvies produktus?
Šviežia, atšaldyta, užšaldyta, vytinta, rūkyta ir sūdyta – taip skirtingai galima apdoroti žuvį, kuri praturtins jūsų vakarienę, nebent... bus nekokybiška ir pasenusi! Norint išsirinkti kokybišką produktą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į žuvies išvaizdą ar kvapą, tačiau ir į tai, kaip žuvis atkeliavo iki prekybos vietos ir kokiomis sąlygomis ten buvo laikoma.
Žuvies gaminimo paslaptys: venkite šių klaidų
Žuvies nauda sveikatai įrodyta daugybe tyrimų. Žuvyje esantys vitaminai ir įvairūs elementai stiprina mūsų organų veiklą, saugo imunitetą nuo įvairių ligų, gerina smegenų funkciją. Deja, ne visi žuvies paruošimo būdai sugeba išsaugoti šias žuvies savybes, o kai kurie net gali pakenkti sveikatai.
Žuvies gaminimo būdai, kuriuose naudojama daug riebalų, angliavandenių, druskos, žuvis yra skrudinama ar perkepama, gali net tik sumažinti žuvies maistinę vertė, bet ir tiesiog tapti neskani.
Silkė su pievagrybiais
Sudėtinės dalys: 200 g sūdytos silkės filė 100 g pieno 4 šaukštai grietinės 5 dideli pievagrybiai 2 šaukštai sviesto Šiek tiek porų žiupsnis druskos Gaminimas: Silkei nulupame odelę. Filė trumpai pamirkome piene, po to gerai nusausiname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame tvarkingai į lėkštę, o ant silkės uždedame grietinės sluoksnį. Svieste gerai apkepiname smulkiai supjaustytą porą. Sudedame smulkiai supjaustytus pievagrybius, pagardiname druska ir kepame apie 1–2 minutes.
Vyne troškintas eršketas
Ilgą laiką prabangos preke laikytų eršketų dabar nesunkiai galima įsigyti bet kuriame didesniame prekybos centre. Ši tauri žuvis gali papuošti ir jūsų šventinį stalą. Sudėtinės dalys: Eršketas (800 gramų) 1 stiklinė balto vyno 120 g. sviesto 1 citrina Druskos Maltų baltųjų pipirų Gaminimas: Išvalytą ir nuplautą eršketą supjaustome mažesniais gabalėliais, įtriname druska bei baltaisiais pipirais ir sudedame į troškintuvę.
Karpis, keptas su obuoliais
Orkaitėje keptas karpis Kūčių arba Kalėdų stalui. Ingredientai: Karpis, ne mažesnis, nei 1 kilogramas 3 dideli rūgštoki obuoliai 1 šaukštas citrinų sulčių 2 šaukštai najonezo Česnakų Prieskonių Druskos Gaminimas: Išvalytą karpį ištriname prieskoniais ir paliekame per naktį pasimarinuoti. Obuolius supjaustome skiltelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis, kad nepajuostų. Obuolius sudedame į žuvies vidų ir užsiuvame. Aptepame majonezu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 40 min.
Druskoje kepta žuvis
Iki šiol buvau tik girdėjusi apie tokį paprastą ir puikų žuvies gaminimo būdą, o dabar pati jį išmėginau. Nuo šiol esu tarp jo gerbėjų bei propaguotojų. Siūlau išmėginti.
Šis receptas yra tiesiog atradimas nelabai išradingiems arba virimo aistra nedegantiems mėgėjams skaniai pavalgyti, taip pat sveikos mitybos šalininkams. Juk šitaip gamindami žuvį nenaudojame jokių papildomų riebalų.
Žuvies filė „pataluose“
Labai greitai paruošiamas ir neabejotinai skanus patiekalas.
Jums reikės: 0.8 kg jūros lydekos filė, 3 morkų, svogūnų, bulvių, majonezo, prieskonių.
Paruošimas
Žuvies filė ištriname prieskoniais. Sutarkuojame morkas, svogūną supjaustome griežinėliais, nuskutame bulves. Į kepimo skardą pirmiausia dedame žuvį, ant jos klojame morkų patalą, kad uždengtų visą filė, tada dedame svogūnų griežinėlius, apibarstome prieskoniais, ant viršaus tepame majonezą.