žuvienė
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvienė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvienė“.
Rusnėje vyko žuvienės virimo čempionatas: samčius surėmė Renatas Požėla ir Eugenijus Gentvilas
Rusnės saloje šį savaitgalį kvepėjo žuviene. Vyko šio patiekalo virimo čempionatas. Dėl geriausiųjų virėjų vardo varžėsi 72 komandos, o įvertinti kaip jiems sekasi suplūdo žmonės iš visos Lietuvos. Tiek svečių Rusnė jau seniai nematė.
Jau 15 kartą Rusnėje vyko Žuvienės virimo čempionatas. Pernai nugalėtojų komandai skaniausią žuvienę išviręs Darius ir vėl sukosi aplink katilą. Virėjas, kaip ir kiti dalyviai, turi savą, slaptą receptą.
Rusnėje vyks žuvienės virimo čempionatas
Rusnės saloje šeštadienį įvyks jau 15 tarptautinis žuvienės virimo čempionatas, kuriame dalyvaus apie 80 komandų iš visos Lietuvos.
Kaip pranešė organizatoriai, jos išvirs daugiau kaip keturias tonas įvairiausios žuvienės.
Be Pamario krašto komandų dalyvaus svečiai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Trakų, Ignalinos, Šiaulių, Šilalės, Skuodo, Plungės, Jurbarko, Kalvarijos, Lazdijų, Pagėgių, Švenčionių, Kėdainių, Pasvalio ir kitų miestų.
Gardi žuvienė pagal Gian Luca: skonis nepaliks abejingų
Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca apsilankė Palangoje vykstančioje tradicinėje stintų šventėje ir pasidalino gardžios žuvienės receptu.
Vasario mėnesį lietuviai sugūžėja į Palangą – ten jau 20 metų vyksta tradicija tapusi stintų šventė. Nors nauji receptai šventei ruošiami kasmet, kai kurie dalykai nesikeičia jau du dešimtmečius.
Receptas. Žuvienė iš smulkių žuvelių
INGREDIENTAI: 2 saujos perlinių kruopų 10 vienetų žuvies (mažos (blizgės, raudės ar kt.) apie) 1 vienetas morkų ((smulkiai pjaustytos)) 2 vienetai bulvių ((supjaustytos 1,5 cm kubeliais) vidutinės) 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek žalumynų (laiškiniai česnakai ir krapai) šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Prancūziška žuvienė ir itališkas tunas: štai kaip pagaminti be didelio vargo
Italijos ir Prancūzijos virtuvės – bene populiariausios visame pasaulyje, žmonių mėgiamos dėl įvairiapusiškumo, skonio darnos ir nesunkaus paruošimo būdo. Tiek vienoje, tiek kitoje kiekvienas atras kažką sau – žuvies mėgėjai ne išimtis. Prancūziška žuvienė ir ypatingi itališki menkės ruošimo būdai – tikras įkvėpimas skaniai ir sveikai vakarienei.
Italai – ne tik picos, bet ir šviežios žuvies mėgėjai
Itališka virtuvė – įvairi ir skirtinga visoje Italijoje.
Pasakė, kaip pagaminti tobulą žuvienę: daug vargti nereiks
Tikra lietuviška vasara neatsiejama ir nuo gardžiai paruoštos, ką tik iškeptos žuvies. Tuo darkart įsitikino profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis, kurie kartu su Mindaugu Rainiu lankėsi kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“.
Šio sekmadienio laidoje grilio ekspertas Vylius pripažino, kad apie savo patiekalą nemažai galvojo – vyras pats sau metė iššūkį ir bandė paruošti karpį su tortilijomis ir daržovėmis.
Šefai atskleidė žuvienės ant laužo paslaptį: štai, kokia žuvis tam tinka
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį.
Kaip teisingai išvirti gerą žuvienę
Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali pasirodyti gaminama bene paprasčiausiai, specialistai sako, kad tikrą senovės lietuvių žuvienę išvirti nėra taip lengva. Negana to, daugelis autentiškai atrodančių papročių, kaip, tarkime, nuodėgulio gesinimas ar degtinės pylimas, yra visai ne senovės lietuvių, o sovietų palikimas. Senovėje žuvienė buvo sakralinis žvejų valgis.
Vilniečiai ragavo rekordinį kiekį žuvienės
Darganotą šeštadienį Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje, sklido gardus kvapas – MAXIMA meistrai šalia parduotuvės pirmą kartą virė rekordinį kiekį – net 100 litrų žuvienės, iš 23 skirtingų žuvų ir jūros gėrybių rūšių. Iš viso apie 600 porcijų sriubos išdalinta Žirmūnų bendruomenės gyventojams ir visiems tą popietę apsilankiusiems parduotuvėje. „Norint išvirti gerą žuvienę, reikia naudoti šviežią, atvėsintą žuvį ir daržoves. Žuvienei visada tinka citrina, o iš prieskonių – kalendra.
Šilutėje kunkuliuos Žuvienės virimo čempionato dalyvių puodai
Asta Kažukauskienė, LRT radijas Šilutės uoste šeštadienį jau penktą kartą kunkuliuos Žuvienės virimo čempionato dalyvių puodai ir katilai. Jubiliejiniame renginyje varžysis rekordiškai daug komandų, todėl ir žuvienės išvirta bus itin daug – per 2000 litrų. Nuo vidurdienio Šilutės uoste puodus pradės kaisti mažiausiai 46 žuvienės virimo komandos. 16 iš jų – iš Lietuvos, bet ne Pamario krašto, o trys – iš užsienio: Rusijos, Norvegijos ir Latvijos.
REKLAMA
REKLAMA
Į ką atkreipti dėmesį perkant žuvį?
Vasarą žuvis ant mūsų stalo – kur kas dažnesnė viešnia nei žiemą. Kokią žuvį geriau rinktis savo patiekalams?
Laura Mureikaitė
Kaip ruošti šviežią ir šaldytą žuvį?
Visiems žinoma, kad skaniausia ir naudingiausia mūsų sveikatai – kuo šviežesnė žuvis. Pasak sveikos mitybos specialistų, laikomos 0 Co laipsnių temperatūroje žuvys išlieka šviežios 11–12 parų. Tokia žuvis gardi, jai nereikia daug prieskonių – netgi galima apskritai jų atsisakyti.
Tėvo dienos patiekalas: žuvienė su agurkais
Puiki žuvienė, tiksianti Tėvo dienai.
Reikės:
2 kg žuvies ar žuvies atliekų,
2–3 morkos,petražolių, porų,
svogūnų, salierų, šaukštas sviesto,
4–5 rauginti agurkai,
20 g grietinės, šaukštas miltų,
2–3 l vandens, druskos.
Iš žuvies ar žuvų atliekų išverdamas sultinys, pridėjus prieskoninių daržovių. Iš ėmus morkas, sultinys perkošiamas. Miltai pakepinami svieste ir supilami į perkoštą sultinį.
Į Rusnę traukė švęsti Šaktarpio šventės
Rusnės sala šiandien kvepėjo stinta, žuviene, o į Šaktarpio šventę susirinkę gyventojai ir svečiai linksmai sukosi poromis ir traukė dainas.
„Nei ledu, nei bradu, bet žuvies – su kaupu“ – tai išskirtinės ir bene vienintelės šalyje Šaktarpio šventės, kurią prieš devynerius metus atgaivino Rusnės salos gyventojai, šūkis.
„Kažkada, senais laikais, mūsų krašto žmonės, tuo metu vokiečiai, Šaktarpiu vadindavo tą laiko metą, kai negalėdavo žmogus į kitą pusę papulti nei ledu, nei bradu.
Šilutė skelbia žuvienės virimo čempionatą!
Spalio 2 dieną, 12 val., Šilutės uoste vyks žuvienės virimo čempionatas. Šilutiškiai kviečia komandas iš visos Lietuvos pasirungti su pamariečiais ir išvirti skaniausią žuvienę!
Skaniausią žuvienę išvirusiai komandai atiteks netradicinis prizas – tiek kilogramų žuvies, koks bus čempionate dalyvausiančių komandų skaičius tik prirašius vieną nulį! Šiuo metu jau yra užsiregistravusios 15 komandų, vadinasi, nugalėtojui atitektų 150 kilogramų žuvies iš UAB „Kintai“ tvenkinių! Tiesa, nugalėtojai gal...
Klaipėdiečių susibūrimo šaltukas neišvaikė
Nepaisant šaltuko, Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) kartu su Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija organizuojamas tradicinis labdaringas Klaipėdos miesto žmonių Kalėdinis susibūrimas Teatro aikštėje įvyko.
"Gero darbo negalima atidėti net akimirkai, o apie tai, kad juos darytume vadovaudamiesi orų prognozėmis, net kalbos negali būti.