žemės riešutai
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žemės riešutai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žemės riešutai“.
            
 25-erių mergina mirė suvalgiusi sausainį: šeima siunčia svarbią žinią
                                Britės baleto šokėjos, mirusios po sunkios alerginės reakcijos suvalgius sausainį su žemės riešutais, šeima paragino mokyklas imtis iniciatyvos, kad mokyklose ir kitose viešose vietose būtų prieinami adrenalino autoinjektoriai. 
Jos motina Angela mano, kad nors ši tragedija įvyko Jungtinėse Valstijose, ji lengvai galėjo nutikti ir Jungtinėje Karalystėje ar bet kurioje kitoje šalyje, nes į alergiją riešutams daug kur žiūrima nepakankamai rimtai, rašo dailymail.co.uk.
                            
 Silkė su žemės riešutais: per šventes paragauti norės visi
                                „Šis receptas tiems, kas mėgsta patiekalus su riešutais. Ir nors žemės riešutai yra ankštinė daržovė (priskiriama pupinių šeimai) daugeliui iš mūsų jie asocijuojasi tik su riešutais, o ne su kažkokiomis pupelėmis“, –  rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. 
Jums reikės: 
	1 silkės,
	1 vidutinio svogūno, saujos išlukštentų ir be luobelės žemės riešutų,
	3-4 kvepiančių pipirų grūdelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite žemės riešutus iki auksinės spalvos.
                            
 Šiukštu nevalgykite agurkų su 1 produktu: gresia apsinuodijimas
                                Agurkai – skani daugelio mėgstama daržovė. Jie turi puikų skonį ir mažai kalorijų. Todėl verta išsamiau pakalbėti apie naudingąsias agurkų savybes ir išsiaiškinti su kokiais maisto produktais agurkai nedera. 
Agurkuose daug vitaminų ir mikroelementų, naudingų žmogaus organizmui. Agurkai turi daug skaidulų, todėl pasižymi savybe šalinti toksinus, taip pat mažina alkio jausmą ir teigiamai veikia virškinamojo trakto organų veiklą. 
Agurkuose galima rasti kalio ir magnio.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Pekino kopūsto salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   agurkų    100 gramų   slyvų (džiovintos)    1 vienetas   svogūnų    2 saujos   žemės riešutų (sūdyti)    1 vienetas   vištiena (krūtinėlė)    šiek tiek   majonezo    1 vienetas   pekino kopūstų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėlę išverdame pasūdytame vandenyje, nusausiname, atvėsiname ir susmulkiname. Agurką nuplauname ir supjaustome juostelėmis. Susmulkiname nuplautą kopūstą. Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Slyvas supjaustome plonomis juostelėmis.
                            
 Receptas. Špinatų salotos su vištiena ir braškėmis
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   medaus    šiek tiek   rozmarino    šiek tiek   salotų (iceberg)    šiek tiek   špinatų    šiek tiek   žemės riešutų    1 vienetas   vištos filė    šiek tiek   braškių    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   cukinijos    šiek tiek   kario    šiek tiek   sūris (kietasis, "Džiugas")    šiek tiek   gražgarsčių    šiek tiek   sėklų (moliūgų)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos gabaliukus marinuojame (bent 2 val.) medaus, kario ir rozmarino marinate.
                            
 Receptas. Kalėdinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (nutarkuota)    200 gramų   cukraus (100 g rudo ir 100 g farino)    150 gramų   žemės riešutų    4 vienetai   kiaušinių    350 gramų   kvietinių miltų    1 vienetas   apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino)    300 mililitrų   brendžio    225 gramai   sviesto    150 gramų   kokosų (drožlės)    300 gramų   riešutų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1200 gramų   vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai))    1 vien...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Teksasietiški mėsos kukuliai
                                INGREDIENTAI:    170 gramų   kukurūzų (konservuoti)    5 valgomieji šaukštai   žemės riešutų (susmulkinti)    850 gramų   kiaulės faršo    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (virimui)    4 valgomieji šaukštai   čili pipirų (padažas)    150 gramų   sūris (kietas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į faršą suberti konservuotus kukurūzus, susmulkintus žemės riešutus, supilti čili padažą ir įdėti pagal skonį druskos. Išminkyti, padalinti į 12 rutuliukų.  Sūrį supjaustyti į 12 kubelių.
                            
 Receptas. Sausainiai su žemės riešutų sviestu ir pienišku šokoladu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus    50 gramų   žemės riešutų (sviestas)    1 vienetas   kiaušinių    80 gramų   kvietinių miltų    50 gramų   pieniško šokolado    šiek tiek   druskos    50 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paprastą sviestą sumaišyti su žemės riešutų sviestu, įmušti kiaušinį ir viską išplakti iki purios masės. Kitame inde sumaišyti miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
                            
 Receptas. Mango salotos
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    1 vienetas   mangų    šiek tiek   paprikų (raudonoji)    šiek tiek   žemės riešutų    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Mango ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis. Susmulkiname žemės riešutus, išspaudžiame citrinos sultis, užberiame truputį druskos ir cukraus. Viską gerai išmaisome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Migdoliniai kankorėžiukai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus pudros    4 valgomieji šaukštai   kakavos    2 valgomieji šaukštai   medaus    2 saujos   migdolų (plokštelės)    70 gramų   žemės riešutų (malti)    200 gramų   sausainių (minkšti, apvalūs)    120 gramų   sviesto    2 valgomieji šaukštai   romo    80 gramų   baltojo šokolado (trupintas arba tarkuotas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šiam receptui naudojame apvalius ir minkštus sausainius, kad gerai įsmigtų migdolų plokštelės.
                            
 Receptas. Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   pipirai ( čiliančios)    6 vienetai   pipirai (pasilija)    6 vienetai   pipirai (mutalos)    1 kilogramas   pomidorų pastos    400 gramų   svogūnų    4 skiltelės   česnakų    šiek tiek   raudonėlių    5 gramai   pipirai (juodieji)    50 gramų   žemės riešutų    3 gramai   cinamono    20 gramų   razinų    50 gramų   migdolų    2 litrai   sultinio ((vištienos))    100 gramų   cukraus    0.5 litro   alyvuogių aliejaus    2 kilogramai   kalakutienos (krūtinėlė (be kaul...
                            
 Receptas. Goong Bao vištiena
                                Tai gerai žinomas Kinijos virtuvės patiekalas, kuriuo ko gero teko visiems ragauti restoranuose. Jis dar vadinamas Kung Pao. Jei turite galimybę gauti Shaoxing vyno ir Chingkiang acto - tai padarys patiekalą dar unikalesniu. Nors ir patiekale naudojami čili pipirai, patiekalas nėra labai aštrus. Tačiau, jei norisi dar daugiau aštrumo, siūlau dėti daugiau čili pipirų ar net maltos aitriosios paprikos.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tortas "Spalvotosios Juostelės"
                                Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems!  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   varškės    125 gramai   jogurto    1 vienetas   obuolių    4 valgomieji šaukštai   cukraus    3 valgomieji šaukštai   vandens    1 valgomasis šaukštas   želatinos    1 arbatinis šaukštelis   aguonų    0.5 pakelio   apelsinų želė    Pagrindui:     1 pakelis   šokoladinių sausainių    100 gramų   sviesto    1 sauja   žemės riešutų (kepinti, gali būtų sūrūs)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.
                            
 Receptas. „Laimės pasagėlės“
                                INGREDIENTAI:    20 gramų   cukraus pudros    50 gramų   migdolų (malti)    50 gramų   žemės riešutų (malti)    300 gramų   kvietinių miltų    250 gramų   sviesto    šiek tiek   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sviestą sutryniau su miltiniu cukrumi. Subėriau miltus bei maltus riešutus ir gerai išminkiau. Tešlą padėjau 2 val. į šaldytuvą. Iš atšaldytos tešlos suformavau pasagos formos sausainius, juos papuošiau iš iškočiotos tešlos išspaustomis žvaigždutėmis.
                            
 Receptas. Žemės riešutų sviesto pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   vanilės    šiek tiek   žemės riešutų (kapoti)    1 stiklinė   grietinėlės (riebi, plakta)    1 ir 1/4 stiklinės   sausainių (šokoladiniai, trupinti)    šiek tiek   pieniško šokolado    1/4 stiklinės   sviesto (+ 1 šaukštas)    1 stiklinė   sviesto (žemės riešutų)    šiek tiek   sviesto (žemės riešutų (išlydytas))    240 gramų   sūris (grietinėlės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainių trupinius sumaišyti su 0,25 stiklinės sviesto, pask...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Makaronai su vištiena ir agurkais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   agurkų (trumpavaisiai)    0.5 arbatinio šaukštelio   imbierų (šviežias, maltas)    1 valgomasis šaukštas   medaus    3 valgomieji šaukštai   žemės riešutų (skrudinti, smulkinti)    180 gramų   vištiena (krūtinėlė, virta)    1/4 stiklinės   acto (ryžių)    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    160 gramų   makaronų    2 arbatiniai šaukšteliai   čili pipirų (pasta su česnakais)    2 valgomieji šaukštai   sazemų aliejaus (tamsus)    6 valgomieji šaukštai   svogūnų lai...
                            
 Receptas. Juostelės su uogomis ir cinamonu
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   cukraus (rudasis arba cukranendrių)    4 valgomieji šaukštai   medaus (skystas)    100 gramų   saulėgrąžų (lukštentos ir kepintos)    50 gramų   žemės riešutų (kapoti)    100 gramų   sviesto    200 gramų   avižinių dribsnių    100 gramų   uogų (džiovintos)    50 gramų   sezamo sėklų (baltos)    1 valgomasis šaukštas   cinamono (maltas)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
                            
 Receptas. Žuvies tortas
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   kiaušinių    1/3 gramo   lydekų    1/5 gramo   sūris (fermentinis)    1/5 gramo   žemės riešutų (apvalkale)    4 vienetai   svogūnų    4 vienetai   morkų    1/4 gramo   majonezo    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Kietai virtus kiaušinių baltymus atskirame nuo trynių, juos atskirai sutarkuojame smulkesnes trintuve (nei burokinė)   Žuvies mėsytę atskirti kaulų, susmulkinkite.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tortas "Barbė"
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus    0.5 vieneto   kakavos (pakelis)    50 gramų   žemės riešutų    2 valgomieji šaukštai   sviesto    400 gramų   grietinės    50 gramų   razinų    1 vienetas   vanilinio cukraus (pakelis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai reikės 500 g likučių apipjausčius medaus torto lakštus.  Papuošimui: 2 kiaušinių baltymai 180 g cukraus pudros viršutinės barbės dalies  Medaus torto papločio likučius susmulkinti nedideliais gabalėliais.
                            
 Receptas. Žemės riešutų trapukai
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilės    2 stiklinės   žemės riešutų (be odelių)    1 stiklinė   sirupo (kukurūzų)    1 stiklinė   vandens    1 arbatinis šaukštelis   sodos    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite puode cukrų, vandenį, kukurūzų sirupą, druską ir riešutus. Maišydami kaitinkite virš mažai ugnies, kol cukrus ištirps ir viskas gerai išsimaišys.
                            
 Receptas. Pyragėliai su obuoliais iš keksiukų formelių
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   obuolių    1.5 lapo   tešlos (sluoksniuota)    šiek tiek   medaus (grikių)    16   žemės riešutų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlą atšildyti, iškočioti. Pasidaryti 6 kvadratinius lapelius. Juos įdėti į popierines keksiukų formeles. Tada jas įstatyti į silikonines arba kitas kitesnes formeles.   Nusilupti obuolius – jie neturi būti didesni už keksiukų formeles, kitaip neįtilps.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Riešutinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   cukraus    1 valgomasis šaukštas   kakavos    šiek tiek   lazdyno reišutų (skrudinti, grūsti)    100 gramų   žemės riešutų (grūsti)    3 vienetai   kiaušinių    100 gramų   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    50 mililitrų   vandens (karštas)    150 gramų   sausainių    šiek tiek   romo    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    4 valgomieji šaukštai   uogienės (abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių t...
                            
 Receptas. Sausi pusryčiai - granola
                                Skanūs, maistingi ir sveiki pusryčiai žiemos rytams.  
 INGREDIENTAI:    300 gramų   avižinių dribsnių    3 saujos   razinų    2 saujos   saulėgrąžų (lukštentos)    2 saujos   žemės riešutų    4 valgomieji šaukštai   sviesto    2 valgomieji šaukštai   medaus    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant mažos ugnies išlydome sviestą su medumi. Į šį mišinį pilame avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
                            
 Receptas. Kakavinis žemės riešutų saldumynas
                                INGREDIENTAI:    3 stiklinės   cukraus    3 valgomieji šaukštai   kakavos    500 gramų   žemės riešutų (skrudinti, be luobelių)    1 stiklinė   pieno    350 gramų   pieno (milteliai vaikams)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausi pieno milteliai maišomi su skrudintais žemės riešutais. Atskirai puode sumaišomas cukrus su kakava, supilamas pienas, užkaičiama ir maišant užvirinama. Užvirintas pienas supilamas ant su pieno milteliais sumaišytų riešutų, išmaišoma ir sudedama į norimą formą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Tortas su mascarponės sūriu
                                INGREDIENTAI:    1.5 stiklinės   cukraus    85 gramai   margarino    3 lašai   vanilės (esencija su grietinėle)    1 stiklinė   žemės riešutų    4 vienetai   kiaušinių    2 vienetai   sausainių (arbatiniai, pakeliai)    1 stiklinė   grietinės    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    šiek tiek   karamelės    500 gramų   maskarponės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.  2. Nedidelę formą iškloti su folija.
                            
 Receptas. Saldainiai „Eglutės“
                                INGREDIENTAI:    10 valgomųjų šaukštų   cukraus pudros    7 valgomieji šaukštai   kakavos (milteliai)    0.5 stiklinės   lazdyno reišutų (grūsti)    0.5 stiklinės   žemės riešutų (grūsti)    2 vienetai   kiaušinių    120 gramų   sausainių    250 gramų   pieniško šokolado    20 gramų   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite viename dubenyje grūstus riešutus bei sutrupintus sausainius. Ištirpinkite puode 15 g sviesto ir įmaišykite į jį kakavą.
                            
 Receptas. Tirpstanti Sniego pusnis - varškės tinginys
                                Labai skanus ir greitai paruošiamas desertas, kuris pradžiugins bet kurį.  
 INGREDIENTAI:    400 gramų   varškės    1 pakelis   sausainių    8 vienetai   džiovintų slyvų    6 vienetai   džiovintų abrikosų    4 valgomieji šaukštai   cukraus    4 valgomieji šaukštai   grietinės    1 sauja   žemės riešutų    1 sauja   razinų    Glajui:     100 gramų   juodojo šokolado    4 valgomieji šaukštai   grietinėlės    Papuošimui:     1 saujelė   džiovintų ananasų    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Griliažinis tortas
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   cukraus    120 gramų   margarino (sviestas, tirpintas)    190 mililitrų   kefyro    200 gramų   miltai    1 arbatinis šaukštelis   sodos    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1.5 valgomojo šaukšto   kakavos    420 gramų   grietinėlės    400 gramų   sviesto    1 skardinė   kondensuoto pieno    150 gramų   žemės riešutų ( (be odelių))    250 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   sodos    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
                            
 Receptas. Riešutinis saldumynas
                                INGREDIENTAI:    100 mililitrų   pistacijų    150 mililitrų   žemės riešutų    200 gramų   irisų    200 gramų   juodojo šokolado    1 sauja   zefyrų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpinti juodąjį šokoladą mikrobangų krosnelėje. Susmulkinti zefyrus kubeliais. Ištirpintą šokoladą sumaišyti su visais likusiais ingredientais. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą didelį indą žemais kraštais ir paskleisti per visą indo plotį.
                            
 Receptas. Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
                                Tikriausiai kiekvienas iš Jūsų žinote šokoladinį riešutų kremą Nutella, tačiau ar kiekvienas iš Jūsų esate ragavę šio neužmirštamo skonio pyrago? Jeigu ne, tuomet privalote išmėginti šio pyrago receptą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Salotos "Zuikio džiaugsmas"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   kininių kopūstų    250 gramų   ananasų (šviežių ar konservuotų)    250 gramų   vištos filė    5 valgomieji šaukštai   majonezo    1 valgomasis šaukštas   kedro riešutų    1 valgomasis šaukštas   krapų    1 valgomasis šaukštas   žemės riešutų    1 žiupsnelis   druskos    1 žiupsnelis   penkių pipirų mišinio    Paruošimo laikas: Apie 10 min.
                            
 Receptas. Sumuštiniai su naminiu žemės riešutų sviestu
                                Naminis žemės riešutų sviestas lengvai ir pakankamai greitai pagaminamas, be to, daug sveikesnis nei pirktinis.  
 INGREDIENTAI:    200 gramų   žemės riešutų    2 valgomieji šaukštai   saulėgrąžų aliejaus    1 žiupsnelis   druskos    Viršui:     1 vienetas   bananų    Pagrindui:     8 riekės   batono    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Riešutus šiek tiek apkepiname orkaitėje, kol jie gražiai apskrus.
                            
 Receptas. Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
                                Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiai "Smėlio juostos"
                                INGREDIENTAI:    430 gramų   miltai    245 gramai   margarino    155 gramai   cukraus    300 gramų   uogienės ((obuolienė))    75 gramai   žemės riešutų    1 vienetas   kiaušinių    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    1 žiupsnelis   druskos    40 gramų   vandens    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 25   PARUOŠIMO BŪDAS:   Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų.
                            
 Receptas. Morengai su riešutais
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   kiaušinių (baltymai)    300 gramų   cukraus pudros    200 gramų   žemės riešutų    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Baltymus išplakti su cukraus pudra, vėliau supilti sultis ir dar plakti iki putų.   Žemės riešutus susmulkinti kavamale ir įmaišyti į baltymų masę.   Šaukšteliu formuoti morengus ir kepti apie 2 valandas 60 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
                            
 Receptas. Cinamoniniai sausainiukai su riešutais
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cinamono    360 gramų   cukraus pudros    šiek tiek   lazdyno reišutų    160 gramų   žemės riešutų (malti, be lukštų)    1 vienetas   kiaušinių    320 gramų   kvietinių miltų    320 gramų   sviesto    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    šiek tiek   uogienės (erškėtuogių ar kitokia)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišome viename dubenyje miltus, kepimo miltelius, 160 g cukraus pudros, cinamoną bei žemės riešutus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Ryžių makaronai su krevetėmis
                                INGREDIENTAI:    4 valgomieji šaukštai   cukraus (rudasis)    4   česnakų    3 valgomieji šaukštai   kalendrų (smulkinta, šviežia)    2 stiklinės   pupelių (daigai)    3 valgomieji šaukštai   žemės riešutų (susmulkinti)    3 vienetai   kiaušinių    4 valgomieji šaukštai   rapsų aliejaus    2 valgomieji šaukštai   sojos padažo    400 gramų   makaronų (ryžių miltų)    12 vienetų   krevečių be kevalo    6 valgomieji šaukštai   padažo (žuvies)    2 saujos   svogūnų laiškų    6 valgomieji šaukštai   ...
                            
 Receptas. Šokoladinis pyragas su apelsinų salotomis
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   apelsinų (apelsinų salotoms)    2 vienetai   cinamono (lazdelės, apelsinų salotoms)    2 valgomieji šaukštai   cinamono (Santa Maria, šokoladiniam pyragui)    50 mililitrų   cukraus pudros (apelsinų salotoms)    300 mililitrų   cukraus (šokoladiniam pyragui)    200 mililitrų   greipfruktų (sultys, apelsinų salotoms)    100 mililitrų   kakavos (šokoladiniam pyragui)    100 mililitrų   žemės riešutų (smulkinti, šokoladiniam pyragui)    2 vienetai   kiaušinių (šokoladi...
                            
 Receptas. Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
                                INGREDIENTAI:    0.5 valgomojo šaukšto   čiobrelių (džiovinti)    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 valgomasis šaukštas   žemės riešutų    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    800 gramų   kiaulės išpjovos    1 vienetas   sultinio (KNORR BULJONETĖ grybų sultinys)    400 gramų   daržovių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Taip pat reikės 1 pakelio italų virtinukų gnocchi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Ledų tortas su braškėmis
                                INGREDIENTAI:    1.5 kilogramo   ledų    3 pakeliai   želės (braškių)    7/10 litro   vandens    100 gramų   bruknių    10 vienetų   braškių    15 vienetų   irisų    1.5 valgomojo šaukšto   grietinėlės (30% riebumo)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 stiklinė   žemės riešutų    1 stiklinė   migdolų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes.
                            
 Receptas. Ypatingi sveikuolių sausainiai
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    0.5 arbatinio šaukštelio   imbierų    250 gramų   margarino    50 gramų   moliūgų (sėklos)    50 gramų   saulėgrąžų    100 gramų   žemės riešutų    2 vienetai   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    100 gramų   razinų    0.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    250 gramų   avižinių dribsnių    100 gramų   sezamo sėklų     PARUOŠIMO BŪDAS:   1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis p...
                            
 Receptas. Tortas “Snickers”
                                INGREDIENTAI:    820 gramų   grietinėlės    2 skardinės   karamelizuoto kondensuoto pieno    330 gramų   miltai    300 gramų   cukraus    200 gramų   grietinės    100 gramų   juodojo šokolado    100 gramų   sviesto    100 gramų   žemės riešutų    2 vienetai   kiaušinių    50 mililitrų   pieno    1 arbatinis šaukštelis   sodos    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Gaminame biskvitą. Įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g cukraus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Vištiena su ryžiais ir pikantišku padažu
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   kakavos    2 valgomieji šaukštai   kalendrų (smulkinta)    2 stiklinės   ryžių (rudieji, virti)    1/3 stiklinės   žemės riešutų    500 gramų   vištiena (krūtinėlė)    2 arbatiniai šaukšteliai   alyvuogių aliejaus    1/3 stiklinės   sultinio (vištienos)    1/5 arbatinio šaukštelio   čili pipirų (milteliai)    1 valgomasis šaukštas   žaliųjų citrinų (sultys)    1 stiklinė   salsa padažo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėti į vieną indą salsa padažą, 0,25 stiklinė...
                            
 Receptas. Skaniausias sūrio pyragas su avietėmis
                                Jeigu tu esi toks pat didelis sūrio pyrago mėgėjas kaip ir aš, tu privalai išbandyti šio sūrio pyrago receptą. Šis desertas yra lengvas ir ne per daug saldus, todėl tinka kiekvienam šeimos nariui.
                            
 Receptas. Rankų darbo šokoladas
                                INGREDIENTAI:    1 sauja   abrikosų (džiovinti)    šiek tiek   spanguolių (džiovintos)    šiek tiek   žemės riešutų (sūdyti)    300 gramų   pieniško šokolado ("Milka")     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šokoladą išlydykite ir sudėkite susmulkintus vaisius bei riešutus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Greiti morkų keksiukai
                                Keksiukai skanūs ir labai maistingi, nes juose yra morkų, obuolių, riešutų.  
 INGREDIENTAI:    300 gramų   miltai    250 mililitrų   aliejaus    200 gramų   cukraus    200 gramų   morkų (tarkuotas)    3 vienetai   kiaušinių    100 gramų   obuolių (tarkuoti)    100 gramų   kokosų drožlių    100 gramų   žemės riešutų (kepinti)    100 gramų   džiovintų uogų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    2 arbatiniai šaukšteliai   cinamono    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    Paruoš...
                            
 Receptas. Salotos "Banketinės"
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    300 gramų   pupelių (konservuotos, raudonosios)    100 gramų   žemės riešutų    šiek tiek   džiūvesėlių    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Riešutus pakepinti. Česnaką išspausti. Sumaišyti pupeles su smulkintais žalumynais, riešutais, česnaku ir majonezu. Prieš patiekiant apibarstyti salotas džiūvėsėliais.
                            
 Receptas. Amerikietiškas sūrio tortas
                                INGREDIENTAI:    1 ir 1/4 stiklinės   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilės (ekstraktas)    1 stiklinė   žemės riešutų (smulkinti, sūdyti)    4 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   sausainių (smulkinti)    85 gramai   sviesto    1 stiklinė   grietinės    šiek tiek   karamelės (papuošimui)    500 gramų   sūris (original philadelphia cream cheese)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Želiniai saldainiai šokolade
                                INGREDIENTAI:    1 pakelis   vaflių    400 gramų   šokoladas (tirpintas)    1 pakelis   žemės riešutų (smulkinti, nulupti)    1 skardinė   kondensuoto pieno    1 pakelis   želės    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 20   PARUOŠIMO BŪDAS:   Pagal instrukciją ant pakelio padarykite želė ir padėkite sustingti į šaldytuvą. Kai jau bus kiek sustingusi (klampi) pradėkite gaminti saldainius. Vaflių lakštus pertepkite plonu sluoksniu "Rududu" kremu.
                            
 Ką verta žinoti prieš valgant riešutų sviestą?
                                Riešutų sviestas yra ne tik daugelio pamėgtas skanėstas, tačiau ir produktas, besipuikuojantis sveikos mitybos racione. Dažniausiai šis gaminamas iš žemės riešutų – puikaus gerųjų riebalų bei baltymų šaltinio. Vis dėlto, norint, kad šis produktas teiktų naudą, o ne kenktų mūsų sveikatai, būtina žinoti kelis svarbius dalykus.  „Riešutų sviestas išties gali būti naudingas užkandis tiems, kurie rūpinasi savo sveikata.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 