žąsis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žąsis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žąsis“.

Ant šventinio stalo nutūps brangesni paukščiai: vardija, kiek kels kainą

Ant šventinio stalo šiemet nutūps brangesni paukščiai. Augintojai tvirtina, kad brango pašarai, elektra, tad ir paukštienos kainą buvo priversti šiek tiek kilstelėti. Kai kurie skundžiasi, kad ir prekyba kol kas vangi. Pagyvėjimo augintojai tikisi paskutinę savaitę prieš šventes. Žąsų pulkų didžioji dalis jau netrukus atsidurs ant kažkieno Kalėdų ar Naujų metų stalo. Ūkininkas žada pasilikti tik kelias, veislei.

Šiandien paaiškėjo, kokie orai laukia žiemą: štai, kas atskleidė

Lapkričio 11-ąją, minint paskutinę rudens – šv. Martyno – šventę, galime numatyti, kokių orų tikėtis. Tad etnologas Libertas Klimka pasakoja, kodėl ši diena svarbi, kokios jos tradicijos ir kaip galime nuspręsti, kokie orai laukia. L. Klimka sako, kad norint sužinoti, kokie bus šaltojo laikotarpio orai, turėjome palaukti iki šv. Martyno dienos – paskutinės rudens šventės.
2023-11-11

Atskleidė skaniausią anties ir žąsies receptą: iškeps tobulai

Bet kuri šventė nusipelno tokio įspūdingo patiekalo kaip tik ką iš orkaitės ištraukta žąsis, antis, višta ar kalakutas, pasakišku kvapu viliojantis susiburti prie stalo iškilmingiems pietums ir pažadinantis dėkingumą nuo pat pirmo kąsnio. Kaip teisingai iškepti šį patiekalą neįgudusiam kulinarui? Iššūkis ne toks didelis, koks atrodo kalakutas – keletas naudingų patarimų padės pasijusti profesionalu.
2022-12-23

Receptas. Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 3 vienetai obuolių (rūgštesni, dideli) 3.5 kilogramo žąsienos 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Žąsį įtriname druskos ir pipirų mišiniu, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paliekame šaltai 2 valandoms. Bulves supjaustyti kubeliai ir pavirti vandenyje, kol suminkštės. Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolių kubelius sumaišyti su bulvėmis.
2022-03-01

Receptas. Obuoliais įdaryta žąsis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas žąsienos šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 50—60 g riebalų, 500 g—1 kg obuolių, truputį druskos, mairūno, pipirų, cukraus. Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas.
2022-02-27

Receptas. Virta žąsiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 800 gramų žąsienos šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarinėta žąsis stambiais gabalais supjaustoma ir išverdama daržovių ir prieskonių sultinyje. Tada supjaustoma smulkiau ir, išėmus stambius kaulus, apkepinama svieste, kol gražiai pagels.
2022-02-24

Receptas. Šventiška žąsies krutinelė

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas žąsienos (krūtinėlė) 4 valgomieji šaukštai majonezo 2 valgomieji šaukštai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (paukštienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Visus komponentus (išskyrus mėsą) gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
2022-02-24

Receptas. Žąsų kepenėlės su ryžiais

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai ryžių 1 vienetas svogūnų 50 gramų žąsienos (kepenėlės) 10 gramų žąsienos (taukai) šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio sviesto 20 gramų grybų 5 gramai sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenėles supjaustyti gabaliukais ir kelias minutes patroškinti su supjaustytu svogūnu ir grybais. Atskirai patroškinti ryžius su žąsies taukais, sumaišyti su kepenėlėmis ir pabaigti troškinti. Patiekiant užberti tarkuoto sūrio.
2022-02-20

Receptas. Žąsų kepenėlių šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų svogūnų 200 gramų kiaulės lašinių 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 800 gramų žąsienos (kepenėlės) šiek tiek druskos 500 gramų grybų (galvutės, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenėlės nuplaunamos, nusausinamos, didesni gabalai perpjaunami pusiau. Svogūnai ir lašiniukai supjaustomi plokščiais gabaliukais. Ant iešmelio smeigiama pakaitomis kepenėlių, lašiniukų, svogūnų, grybų.
2022-02-19

Receptas. Troškinta žąsiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 800 gramų žąsienos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val.
2022-02-17
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Kalėdinė žąsis

INGREDIENTAI: 200 gramų abrikosų (džiovinti) šiek tiek česnakų šiek tiek kmynų 4 vienetai obuolių 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas žąsienos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošta žąsis ištrinama druska, pipirais, česnaku ir garstyčiomis ir palaikoma per naktį šaltai. Į žąsies vidų dedami obuoliai, kmynai, česnakai ir džiovinti abrikosai. Kepame orkaitėje.
2022-02-14

Receptas. Žąsis, kepta su obuoliais

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai obuolių 30 gramų svogūnų (laiškai) 1 vienetas žąsienos 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Vieną obuolį nulupti, išpjauti viduriuką, sutrinti ir sumaišyti su sojos padažu, vynu, supjaustytais svogūnų laiškais, susmulkintu česnaku, maltu imbier...
2022-02-14

Receptas. Kepta žąsis su troškintais kopūstais

INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų šiek tiek mairūnų 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 1 vienetas žąsienos 100 gramų pomidorų padažo 500 gramų raugintų kopūstų šiek tiek druskos 50 gramų grybų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Išskrostas paukštis įtrinamas druska su prieskoniais ir palaikomas 2—3 val. Vėliau aptepamas riebalais ir kepamas apie 2 val. orkaitėje — kartkartėmis palaistomas grybų nuoviru.
2022-02-12

Receptas. Žydiškas bulvių kugelis

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 100 gramų žąsienos (spirgučiai) šiek tiek džiūvesėlių 4 valgomieji šaukštai manų kruopų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Pakepinkite žąsies taukelius, sutarkuotas morkas ir svogūną. Viską kartu su manais sudėkite į tarkius ir išmaišykite.
2022-02-09

Receptas. Vestuvinė rusiška žąsis

INGREDIENTAI: 1 stiklinė sorų kruopų 1 vienetas žąsienos šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytą žąsį ištrinkite druska ir prieskoniais. Sorų kruopas pavirkite iki pusiau išvirusių, pro sietelį nukoškite, sumaišykite su lydytu sviestu ir šia mase įfarširuokite žąsį. Žąsies pilvą užsiūkite, įdėkite į indą, uždenkite dangčiu ir kepkite orkaitėje 3-4 val.
2022-02-08

Receptas. Kepta žąsis su obuoliais

INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 10 vienetų obuolių šiek tiek petražolių 1 vienetas žąsienos šiek tiek druskos 1 stiklinė sultinio PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalyta žąsis įtrinamą druska, kmynais, surišama, dedama į keptuvą, užpilama puse stiklinės sultinio ir kepama palaistant 2 val. Paukščiui suminkštėjus, aplink jį sudedami nuplauti, nusausinti obuoliai. Iškepta ir atvėsusi žąsis supjaustoma, aplinkui sudedami obuoliai. Puošiama petražolių lapeliais.
2022-02-02

Receptas. Kepta žąsiena su slyvų padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 kilogramo slyvų (džiovintos) 800 gramų žąsienos 2 vienetai kiaušinių (baltymai) šiek tiek druskos 60 gramų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Žąsiena įtrinama druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikoma. Vėliau aptepama aliejumi, apšlakstoma stipriu arbatžolių nuoviru ir kepama orkaitėje.
2022-02-01

Klaipėdą sudrebino SEL koncertas: 15 tūkst. muzikos išsiilgusių širdžių mėgavosi kiekviena koncerto sekunde

Šeštadienį į Klaipėdos Vasaros estradą plūdo tūkstančiai žmonių. Toks vaizdas kėlė daug džiaugsmo ir gerų emocijų visiems keliaujantiems į koncertą. „Žinokit šis jausmas neįtikėtinas. Aš koncerte paskutinį kartą buvau daugiau nei prieš pusantrų metų ir tai, kaip jaučiuosi šiandien, sunku apsakyti. Atrodė, kad to daugiau nebe pamatysime, bet šiandien mes vėl visi čia. SEL ir vėl įrodė, kad yra grupė numeris vienas Lietuvoje“, – sakė gerbėja Monika, pranešime spaudai.
2021-07-04

Iškvietimo metu pareigūnai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – iki upės pavežė žąsį su žąsiukais

Kanados sostinės Otavos pareigūnai sulaukė neeilinio iškvietimo, kuris virto tikra interneto sensacija. Gegužės 9-ąją sunerimę vairuotojai kreipėsi į policiją ir pranešė, kad vienoje gatvėje žąsis su savo jaunikliais bando pereiti gatvę, o tai kelia pavojų ne tik joms, bet ir vairuotojams. Į įvykio vietą nedelsiant atvykę pareigūnai nerado jokios kitos išeities kaip tik sugauti žąsį su žąsiukais ir šeimyną pavežti iki upės.
2021-05-12

S. Paltanavičius: žąsinai jau kelia aršias peštynes

LRT radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt Lietuvoje, pagal kalendoriaus liudijimus, turėtų būti žiema. Tačiau apie ją kalbėti dabar lyg visai ir nereikėtų, nes jos nėra. Daug kur sunku rasti net saują sniego. Paprastai tokiu metu džiaugdavomės pastogėse žvilgančiais varvekliais ir laukdavome pro sniegą išnyrančių pirmųjų kupstų viršūnių. Dabar tokio džiaugsmo – kiek akys mato, nes iš žiemos palikimo baltuoja tik ežerų ir upių ledas.
Lietuva 2014-02-21

Kontrabandininkas pareigūnus mėgino papirkti žąsiena

Radviliškio rajono policijos pareigūnai uždarė į areštinę 42 metų E. D. Pareigūnų sulaikytas už kontrabandos gabenimą vyriškis nepasimetė atvesdintas į komisariatą ir pasiūlė pareigūnams "susitarti" siūlydamas paimti žasienos ir 400 litų. Pažeidėjas uždarytas į areštinę, jam pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl kontrabandos gabenimo ir pareigūnų papirkimo.
Kriminalai 2013-09-14

Kalėdų žąsis

Kalėdinio stalo puošmena – sultinga kimšta žąsis. Ingredientai: Didelė žąsis (apie 5 kg) 0,5 kg neriebios kiaulienos Po pusę puoduko sviesto, sauso vyno, pistacijų ir cukraus sirupo Svogūnas 5 salierų šakelės Šaukštelis kmynų ir rozmarinų Stiklinė spanguolių Puodukas citrinų žievelių 0,25 puoduko konjako 2 kiaušiniai Citrina Šaukštelis pjaustyto kumpio Druskos ir pipirų Gaminimas: Kiaulienos gabalėlius apkepkite. Svieste apkepkite svogūną ir salierus, supylę vyną, minutę pavirkite.
2012-11-27

Dar neišskrido kai kurie paukščiai

Šiemet dėl šiltų orų nemažai paukščių neišskrido į šiltuosius kraštus. Tačiau specialistai neabejoja, kad užėjus šalčiams sparnuočiai paliks mūsų šalį. Patekti į Nemuno deltą, kur, kaip teigia specialistai, gausu žiemoti neišskridusių paukščių, sutrukdė patvinęs vanduo. Jis semia ne tik pievas, bet ir kelius. Tačiau, pasak ornitologų, pamario pievose iki šiol – tūkstančiai sparnuočių. „Gruodžio pradžioje labai daug paukščių buvo.

Per Kalėdas leisime sau daugiau

Artėjant didžiosioms metų šventėms pirkėjai vis aktyviau ieško kalėdinių delikatesų, už juos bent kartą metuose nepagaili ir didesnės sumos. Keptas kalakutas, žąsis, antis ar net triušis vis dažniau per Kalėdas puikuojasi ant lietuvių stalo. Tiesa, didesnei daliai žmonių tokią galimybę suteikia jų darbdaviai, įteikdami gurmaniškas kalėdines dovanas, nei jų pačių finansiniai ištekliai.
2011-12-13

Oro uosto žąsimis maitins nepasiturinčiuosius

Niujorkas ketina gaudyti įkyrias žąsis, keliančias grėsmę oro uostuose kylantiems ir tupiantiems lėktuvams, jas kepti ir maitinti vargingai gyvenančius. Šio Niujorko valdžios pristatyto plano tikslas – išvengti panašių incidentų, kaip nutikęs 2009 metais, kai „LaGuardia“ oro uoste kilęs lėktuvas susidūrė su skrendančių žąsų pulku ir buvo priverstas leistis Hudsono upėje.
2011-06-17
Į viršų